Skoči na vsebino

Prebrali smo..


astra

Recommended Posts

Po pomoti sem postnila to v napačno temo, tako da lepim še tu:

 

Žal mi ga je, res :V: :C: :V:

Tak fajn človek, zelo priljubljen na Obali.

Mislim, da je politično mrtev :V: . Ker je izpadel lažnivec in hinavec.

In ker bo šel čez mesoreznico, ker se je za prijetne ure menil kar s službenega telefona :o|o: . To res ni ok. Sicer pa kak drugi politik, ki bi se (in se! :vragec: ) meni s službenim telefonom, če bi v soboto šel 'vezat trte'- to nikogar ne briga.

 

Še dobro, da se je dogovarjal s pari. Tako da je bila strast med dvema moškima in eno žensko. Kajti če bi se Jurček slučajno muckal z DVEMA ženskama hkrati, bi ga večina moške odrasle populacije v imenu fovšarije- TAKOJ gladko linčala :o|o:

 

Ma zelo smrdljiv drek je tale štorija :xx!: :V: :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni ga pa niti malo ni žal. Priljubljen mi ni bil niti prej, zdaj pa mi je čisto enako kot prej - ta njegova afera ni čisto nič spremenila mojega mišljenja o njemu. :xx!:

 

Se pa strinjam z mushi, da mora vsak nositi odgovornost za svoja dejanja. Jurij je pa zdaj samo dokazal, kako tega ni sposoben, kar sem itak vedela že pred to afero.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

:vio:

 

 

Vrane in šoje najpametnejše

London | 23.2.2005 | K.L.

 

Vrane in šoje so najbolj bistre med pticami, trdi kanadski znanstvenik, ki je izumil metodo za merjenje ptičjega inteligenčnega količnika.

 

Vrana je med najinovtivnejšimi pticami

 

Lestvico je dr. Louis Lefebvre sestavil na podlagi neobičajnih navad pri prehranjevanju ptic v divjini. Raziskovalec je bil pri tem presenečen, da se med najbolj inteligentnimi pticami niso uvrstile priljubljene papige, kljub temu, da imajo relativno velike možgane.

 

Indeks ptičje inteligence temelji na okoli dva tisoč poročilih o 'inovacijah' pri prehranjevalnih navadah, o katerih so poročali ornitologi in ostali opazovalci ptic v 75-letnem obdobju.

"Zbrali smo kolikor je bilo mogoče veliko primerov zapiskov ornitoloških revij o načinih prehranjevanja ptic, ki jih ljudje dotlej niso opazili oziroma nenavadnih načinih," je dejal dr. Lefevbre z univerze McGill v Montrealu v Kanadi. "Iz podatkov smo določili različne vrednosti za različne vrste ptic. Razlike obstajajo. Nekatere vrste dosegajo višje vrednosti kot ostale. Vrane, šoje in podobne vrste – vrane in srake – so na vrhu. Sledijo sokoli, kragulji, kanje in jastrebi, tem pa čaplje in žolne."

 

Dr. Lefevbre pravi, da je večina izumljenih načinov 'svetovljanski', vsake toliko časa pa opazijo tudi kakšno novost pri nabiranju hrane, ki je prav 'spektakularna', pravi raziskovalec.

 

Iznajdljivost jastrebov in galebov

Med osvobodilno vojno v Rodeziji je neki vojak, sicer opazovalec ptic, poročal, da je opazil jastrebe, ki so na žičnati ograji, postavljeni okoli minskega polja, čakali na gazele in ostale živali, da zaidejo na minsko polje in stopijo na mino. "Opazovalec je poročal, da se je tu in tam, vendar redko, zgodilo, da je razneslo tudi kakšnega jastreba," je povedal dr. Lefebvre.

 

Drugi opazovalec ptičjega vedenja je na Antarktiki opazoval velikega galeba, kako je skupaj z mladiči sesal mleko pri samici tjulenja.

 

 

Papige veljajo za inteligentne, vendar niso tako inovativne

 

Zanimivo je, da večina ptic, ki kotirajo visoko na inteligenčni lestvici, pri ljudeh ni priljubljena. "Vran na primer, veliko ljudi ne mara, ker se jim zdijo zlobne, ker so črne in ker imajo rade mrhovino. Po drugi strani pa žvrgoleče ptice niso povezane z inteligenco," pravi raziskovalec. Sicer poudarja, da njegova lestvica ne meri, kako bistre so ptice, pač pa kako inovativne so v svojih pristopih, da bi se dokopale do hrane. "Beseda 'pameten' že sama po sebi vsebuje vrednostno sodbo," pravi Lefevbre. "Nikoli pa ne moremo zanesljivo vedeti ali se je ptica nečesa naučila z opazovanjem in posnemanjem ali je sama se je čisto sama domislila inovacije."

 

Svoja odkritja je dr. Louis Lefevbre predstavil na letnem srečanju Ameriške zveze za napredek v znanosti.

 

24 ur.com

 

pozdravček xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Meni ga pa niti malo ni žal. Priljubljen mi ni bil niti prej, zdaj pa mi je čisto enako kot prej - ta njegova afera ni čisto nič spremenila mojega mišljenja o njemu.  :xx!:

 

Se pa strinjam z mushi, da mora vsak nositi odgovornost za svoja dejanja. Jurij je pa zdaj samo dokazal, kako tega ni sposoben, kar sem itak vedela že pred to afero.

 

:o|o:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aktualna zunanjepolitična s TV in iz časopisov:

 

Američani so ubili italijanskega agenta, ki je odšel na misijo reševanja novinarke v Irak. Zakril jo je s svojim telesom in dobil kroglo v glavo.

 

Vozilo je bilo bojda blindirano! Američani so uporabili orožje, ki je prebilo oklep.

 

Američani pravijo, da so začeli streljati, ker da je džip vozil prehitro, Italijani pa pravijo, da so vozili počasi.

 

Beseda proti besedi. Nedokazljivo. In ker so Američani glavni džeki ta dol, bo verjetno obdržala njihova.

 

Ali pa ne. Kajti nekje se vseeno zalomi.

 

Če se ti bliža vozilo in ti ne veš, kdo je, tudi če je morda samomorilec, streljaš na vozilo tako, da ga ustaviš, kar se da dosti učinkovito napraviti z razstrelitvijo gum. Novinarka pa je rekla, da so prejeli PRAVO TOČO IZSTRELKOV.

 

Američani so streljali zato, ne NIHČE NE BI PREŽIVEL!

 

:eek:

 

Dvoma ni. Žal ne.

 

:vragec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nnnneeeeee....

 

Vi vsi narobe razmišljate, Amerika brani vrednote, demokracijo, svobodo! Kako tega ne razumete?!? Bukovci evropski... xrolleyesx :vragec:

 

PS: če niste zaznali "rahlo" sarkastičnega tona, Vam avtorica te objave sporoča, da le-ta ne odseva njenega pravega mnenja. x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe, Mystica... štej potem tut mene v ta klub x;)x

 

Oni so pač tako izbrali, da začnejo vojno... pravica do izbire pač... izvažanje "hamburger demokracije"... metode pa srednjeveške, da ne rečem še kej slabšega :o|o:

 

Ja, lepo je v deželi naši biti mlad x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:xx!: Potem bodo pa film posneli, kako so jo rangeri rešli, v glavni vlogi bo po možnosti kak Van Damme, strelal pa bo na avto po možnosti kak s turbanom s kamele. Tisti ki se je pa na novinarko vrgo bo po možnosti še kak patetični stavek povedal preden bo izdahno. :xx!:
It's better be dead and cool than alive and uncool
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kdo ve kaj se dogaja s tisto playboyevo zajcico, ki naj bi se slikala med spolnim aktom? Ona trdi, da je bila prisiljena v to, vsi ostali pa zanikajo in pravijo, da je dobila dobro placilo....

Zakaj se punce spuscajo v take stvari, ce niso sigurne, da to hocejo, potem pa lazejo, da jih je nekdo prisilil?

S cim te v Sloveniji lahko nekdo prisili, da se slikas gol? Saj nismo v Iraku... xrolleyesx

[url="http://lilypie.com"][img]http://bd.lilypie.com/YsOMp1/.png[/img][/url]
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ameri rulajo :xx!:

Danes, ni lahko biti Američan, saj so v bistvu kar nekako **osovraženi**. Sploh pa so rojeni z nekim večvrednostnim kompleksom.

 

Money rules! In na žalost, ne razum in pamet.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>:xx!: Potem bodo pa film posneli, kako so jo rangeri rešli, v glavni vlogi bo po možnosti kak Van Damme, strelal pa bo na avto po možnosti kak s turbanom s kamele. Tisti ki se je pa na novinarko vrgo bo po možnosti še kak patetični stavek povedal preden bo izdahno. :xx!:

Natančno tako!

 

:palec:

 

Umiral bo šestnajst sekund, prikazano potem s treh zornih kotov. To skupaj s prikazom občutkov in čustev sopotnikov skupaj znese dve ali tri minute. Čisto dober dramatični naboj. x:Dx

 

Seveda bo pa NUJNO, da v filmu pred tem napeljejo tudi to, da je imel težave v zakonu, ampak da je bil tik pred tem, da se pobotata, zdaj pa tole ... :xx!: Ni dovolj samo, da mu preluknjajo glavo. x:Dx

 

Tipa ajnfoh počijo! Pa tega še za spodoben dokumentarec ni zadosti, zaboga!

 

Scenaristi vkup - kaj naj zdaj napravimo iz tega? Čez tri tedne mora bit v dvoranah, kampanja že teče! ...

 

:xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>:xx!: Potem bodo pa film posneli, kako so jo rangeri rešli, v glavni vlogi bo po možnosti kak Van Damme, strelal pa bo na avto po možnosti kak s turbanom s kamele. Tisti ki se je pa na novinarko vrgo bo po možnosti še kak patetični stavek povedal preden bo izdahno. :xx!:

:o|o: x:Dx x:Dx

spet se mi je na bolš poslabšal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj jim bo semafor x?x x:Dx

 

Ni vic.... :eek:

Nepoznate osobe ukrale semafor

 

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe ukrale su u noći između utorka i srede semafor koji je regulisao saobraćaj na raskrsnici ulica Knjaza Miloša i Kralja Petra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 

„Blic“ je u Unmik policiji u Kosovskoj Mitrovici saznao da je semafor vredan 800 evra, ali i da ovo nije prvi put da se u ovom gradu krade vertikalna saobraćajna signalizacija.

 

- Nisu kradeni samo semafori već i saobraćajni znaci. Nije nam poznat motiv zbog kojeg bi neko ukrao semafor. Slučaj je predat istražnoj jedinici severne policijske stanice u Mitrovici - rekao je portparol Unmik policije Leri Miler i dodao da su svesni činjenice da ova pojava uzima maha.

 

Miloš Cvetić, vlasnik obližnjeg video-kluba, kaže da, iako rade do kasno, nisu primetili ništa čudno te noći, a kamoli da neko krade semafor.

 

vir:www

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

LJUBOSUMJE - SEBIČNOST ALI LJUBEZEN?

 

 

Je ljubosumje posledica ljubezni ali sebičnosti? Vsekakor gre za čustvo, ki lahko partnerjema zelo zagreni življenje in učinkovito zaduši življenjsko radost in srečo. O tem zgovorno priča primer vdove, ki jo poznam že dolga leta.

 

 

Omenjena gospa mi je že večkrat pripovedovala o tem, kako je morala prenašati ljubosumne izpade svojega zdaj že pokojnega moža. V slabih štiridesetih letih zakona ni nikoli niti razmišljala o skoku čez plot, saj je bila preveč zaposlena z dokaj zahtevno službo (bila je vzgojiteljica v dijaškem domu) in z lastno družino. Mož je zaradi službenih obveznosti bil pogosto zdoma, zato je vglavnem sama skrbela za tri odraščajoče otroke. Njen mož je bil zelo ljubosumen, čeprav za to ni bilo nobenega pravega razloga. Kadarkoli jo je videl govoriti s kakim sosedom, sodelavcem ali kakšno drugo moško osebo, jo je nekaj dni 'davil' in 'moril' s številnimi vprašanji in obtožbami. Zelo ponižano in nemočno hkrati se je počutila vsakič , ko se morala braniti pred moževo sumničavostjo in krivičnimi obtožbami. Vedno znova mu je brezuspešno poskušala dopovedati, da se moti in da ni nobenega razloga za njegovo ljubosumje, toda vse je bilo kot bob ob steno. Velikokrat je naskrivaj jokala in se spraševala, s čim si je prislužila tako življenje. Razmišljala je tudi o ločitvi, a se navsezadnje ni odločila zanjo. Čeprav jo je njegovo ljubosumno vedenje zelo bolelo, ga ni zapustila - zavoljo otrok in zaradi tega, ker je, po njenem pripovedovanju, sicer bil pošten človek in relativno dober oče. Toda štirideset let prenašanja neupravičenih obtožb vseeno pusti močan priokus grenkobe. Sedaj, ko je on že odšel, včasih z zamaknjenim pogledom zavzdihne: "Kako srečno bi lahko preživela vsa ta leta, če le ne bi bil tako ljubosumen." V njenih besedah pa ni čutiti nobene zamere, le obžalovanje.

 

Takih in podobnih življenjskih izkušenj ni tako malo. Zato je vredno pokukati v zakulisje ljubosumja ter ga malo raziskati in spoznati.

 

 

Izvor ljubosumja

 

Tako kot vsako drugo čustvo ima tudi ljubosumje svoj izvor in svojo funkcijo. Zametke tega čustva lahko zasledimo že v živalskem svetu, zlasti v času parjenja. Ko si samec pridobi naklonjenost samice ali samic, ne prenaša bližine drugih samcev, ker se sicer lahko zgodi, da pridobljeno naklonjenost izgubi. Zato vsiljivce neusmiljeno preganja. V primerih, ko se pojavi tekmica, se pri nekaterih živalskih vrstah podobno vedejo tudi samice. Na podlagi teh primarnih vzgibov, lahko sklepamo, da je osnovna funkcija ljubosumnega vzgiba ta, da pri posamezni živali povzroči takšen odziv, ki ji zagotavlja ohranjanje naklonjenosti pripadnika(ov) nasprotnega spola. In če smo iskreni, se tudi pri ljudeh v partnerskih odnosih ljubosumje pojavlja pravzaprav zaradi enakih razlogov, le da so človeški odzivi drugačni, o čemer bo več govora v nadaljevanju. Nekaj podobnega se dogaja tudi, ko gre za otroško ljubosumje med brati in sestrami. Namen tega ljubosumja je v principu enak. Vzpodbuditi želi tako vedenje, ki bo pritegnilo izgubljeno in običajno k mlajšemu sorojencu usmerjeno pozornost staršev.

 

Po tej kratki analizi lahko ugotovimo, da ljubosumje pravzaprav bazira na strahu pred izgubo pozornosti in s tem ljubezni bližnje osebe. Ta strah pa nas sili v nekakšen 'boj' za ljubezen in naklonjenost drugih. Čeprav lahko ljubosumni ljudje izražajo jezo in so včasih tudi agresivni, je za vsem tem vendarle strah pred izgubo naklonjenosti ljubljene osebe.

 

 

Taktike obnašanja ljubosumnih oseb

 

Dobro je vedeti, da ne moremo prav veliko vplivati na to, ali se bo ljubosumje porodilo v nas ali ne. In podobno je s pojavljanjem drugih čustev. Vsi vemo, da se hote ne odločamo o tem, kdaj bomo imeli tremo in kdaj ne, v koga se bomo zaljubili in v koga se ne bomo. Verjamem, da bi si marsikatera ljubosumna oseba želela, da tega čustva ne bi nikoli občutila. Zato moramo ljubosumje kot čustvo nujno ločiti od ljubosumnega obnašanja, ki je pri različnih ljubosumnih ljudeh različno. O tem, kdaj se bo ljubosumje pojavilo, zavestno ne moremo odločati, toda kaj bomo s svojim ljubosumjem naredili, kako ga bomo izrazili oziroma kako se bomo obnašali pa je stvar naše izbire. Običajno je ta izbira avtomatična in neozaveščena. Ob ljubosumnem vzgibu se ponavadi avtomatično odzovemo na način, ki je nekoč v preteklosti bil učinkovit, se pravi, da smo v preteklosti s tem načinom pritegnili pozornost ljubljene osebe. Ni pa nujno, da je ta odziv najboljša izbira, sploh pa ne, da bo tudi v sedanji situaciji enako učinkoval. Poglejmo si nekaj najpogostejših taktik ljubosumnih ljudi.

 

 

Jeza

 

Eden od možnih načinov odzivanja na ljubosumje je izražanje jeze in agresivnosti. Ta je lahko usmerjena na tretjo osebo, ki jo ljubosumna oseba doživlja kot vsiljivca, saj priteguje pozornost in naklonjenost njene ljubljene osebe. Cilj tega napada je pregnati, prestrašiti ali ponižati 'vsiljivca' in ga tako odvrniti od ljubljene osebe. Ta način je bolj značilen za izražanje ljubosumja pri majhnih otrocih in seveda za živalski svet. Pri odraslih 'civiliziranih' ljudeh je agresija običajno usmerjena na ljubljeno osebo. Najpogosteje je izražena v obliki obtožb in zahtev, redkeje v obliki fizičnega nasilja. Namen takega vedenja je izsiliti takšno obnašanje ljubljene osebe, ki ne bo več pritegovalo tretje osebe.

 

 

Užaljenost

 

Ljubosumna oseba se lahko odzove z izražanjem užaljenosti, ki ji lahko sledi čustveni ali celo fizični, marsikdaj demonstrativni, umik iz zveze. Če ne gre za trezno in trdno odločitev, potem ta umik nikakor ni dokončen, temveč navidezen, njegov namen pa je vzbuditi občutke krivde pri ljubljeni osebi v upanju, da bo spremenila svoje vedenje in spet pričela posvečati svojo pozornost ljubosumni osebi. Če to obnašanje ne obrodi želenih učinkov, se tovrstno izsiljevanje lahko nadaljuje z različnimi strategijami samouničevanja, kot so zapiranje vase, predajanje alkoholu ali celo poskusi samomora.

 

 

Ugajanje

 

Zaradi strahu pred izgubo ljubljene osebe, se lahko ljubosumna oseba zateče k taktiki ugajanja in delanja uslug. Ljubosumna oseba skuša narediti vse, da bi čimbolj zadovoljila ljubljeno osebo. Na ta način želi pritegniti pozornost ljubljene osebe in ji pokazati, kaj vse utegne izgubiti, če se odloči, da ji bo odtegnila svojo pozornost in naklonjenost.

 

Bistvo vseh omenjenih prijemov je manipulacija, ki nehote spodbuja tudi ljubljeno osebo, da se zateče k različnim, običajno obrambnim, manipulativnim taktikam. Dolgoročno gledano so učinki takih načinov izražanja ljubosumja za odnos zelo slabi.

 

 

Sebičnost in ljubezen

 

Zdaj je pravi čas, da se poigramo z ustreznostjo izraza ljubljena oseba, ki sem ga do sedaj uporabljal. Sprašujem se namreč, ali res gre za ljubljeno osebo, za človeka, ki ga ljubosumna oseba iskreno in nesebično ljubi. Ti dve besedi sta se mi nehote zapisali, ker ljudje povečini tako razmišljamo. Če nekoga ne ljubiš, potem ne moreš biti ljubosumen. Ljubosumje je potemtakem znamenje ljubezni, bi marsikdo lahko sklepal. Vendar, glede na to, da se ljubosumni ljudje lahko vedejo grobo, manipulativno in maščevalo, se lahko upravičeno vprašamo, kam je naenkrat izpuhtela vsa ta nesebična ljubezen do 'ljubljene osebe'. Prej bi lahko rekli, da gre za zelo sebično ljubezen, saj z ljubosumjem ne izražamo svoje naklonjenosti do ljubljene osebe, temveč predvsem strah pred izgubo njene pozornosti in ljubezni. V partnerskih odnosih ljubosumje izvira iz strahu, da bi ljubljena oseba lahko namesto nas začela ljubiti nekoga drugega, v odnoosih otroci - starši pa iz strahu, da bi nekoga drugega (brata, sestro …) ljubila bolj kot nas.

 

Toda kljub temu, da gre za sebične motive, bi bilo krivično trditi, da so ljubosumni ljudje z ljubljeno osebo izključno in samo zaradi sebe ter da do nje ne čutijo prav nobene ljubezni. Ravno tako ne bi bilo primerno to ljubezen opredeliti kot sebično, saj sta si narava resnične ljubezni in sebičnosti povsem nasprotujoči. To je podobno kot če bi rekli, da je svetloba črna. Resnična ljubezen naravno usmerja človekovo pozornost navzven, ker se želi nenehno širiti, pri tem pa druge objema in vključuje z izjemno sočutnostjo in razumevanjem njihove drugačnosti. In ta ljubezen je prava narava človekovega notranjega jaza. Ravno nasprotno pa je prava narava človekove osebnosti sebičnost. To je lastnost, ki človekovo pozornost usmerja izključno na njega samega. To pomeni, da smo kot osebnosoti sami sebi najpomembnejši in da nam je za našo okolico in druge ljudi mar le, če imamo tudi sami kaj od tega. Glede na stanje v medčloveških odnosih in odnos človeštva do okolja lahko hitro ugotovimo, katera od teh dveh lastnosti trenutno prevladuje v svetu. Vsi vemo, da sebičnost ni ravno vrlina, hkrati pa je ta lastnost še vedno močno zakoreninjena v nas. Ker jo želimo prikriti pred drugimi in tudi pred samim seboj, uporabljamo različne obrambne mehanizme in se zatekamo k številnim oblikam manipulacij. Taktike ljubosumnih ljudi so samo en majhen del le-teh.

 

Kaj je potemtakem ljubosumje? Je posledica sebičnosti ali ljubezni ali obojega? Meni se zdi, da je v največji meri posledica sebičnosti. Zagotovo ste kdaj zasledili kak članek z naslovom 'Zaradi ljubosumja umoril ženo', kar nikakor ni dejanje ljubezni. Res pa je, da je včasih ob sebičnosti na nek način prisotna tudi ljubezen, ki pa se žal izraža zelo popačeno. Za ta popačen pretok ljubezni pa je predvsem odgovorna sebična narava človekove osebnosti. Skozi 'psihološko zmešnjavo', ki bi jo lahko poimenovali sebičnost - strah pred izgubo naklonjenosti ljubljene osebe - sram pred sebičnostjo, posledica katere je manipulacija, se prava ljubezen ne more zares izraziti.

 

Bistvo človekove osebnosti je sebičnost. To je dejstvo, ki se nam ga ni treba sramovati, temveč sprejeti. Če si bomo pred tem dejstvom zatiskali oči, se bomo nevede pričeli zatekati k manipulacijam in samoprevari. Prav tako pa je dejstvo, da je narava človekove notranjosti čista ljubezen. Ljubezen in sebičnost sta kot dva mogočna bojevnika v nas, ki se borita za prevlado. Zmagal pa bo tisti, ki ga bomo napajali s svojo pozornostjo. Bolj ko bomo gojili stik s svojim notranjim jazom in se v odnosih trudili izražati resnično ljubezen, manj bo sebičnosti v nas, manj bomo odvisni od ljubezni drugih in tudi manj ljubosumni.

 

Brane Krapež

 

vir . internet

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

skoda ker si dala zgolj sem, lohk bi dala v temo ljubosumje... aja, ali jo sploh imamo? (*skoraj ne mroem verjet, da je ne bi imeli)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>x;)x Velika tragedija znanosti je pobijanje lepe hipoteze z grdim dejstvom.

Velikokrat se časopisne novice začnejo z "Znanstveniki so odkrili..."

pa malo ljudi ve, da so ti znanstveniki plačani od očinka, koliko različnih stvari odkrijejo. Vseskozi morajo nekaj odkrivati, pa če je tisto res ali ni. Danes so odkrili to, jutri bo rezultat lahko malo drugačen, tako je čez čas popolnoma nasproten. In odkrivali bodo nove in nove stvari, vprašanje pa je, kakšno vrednost zares imajo ta odkritja. Bljek.

 

Jasno, če so odkrili pa znanstveniki, potem pa tisto drži kot pribito! :xx!:

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...