Skoči na vsebino

Prebrali smo..

astra

Recommended Posts

Jaz sem probal lansko leto nekaj zmutit da bi kao dobil teh 4500 evrčkov...pa se že čez dva meseca nisem šel več teh igric...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Najprej mora biti človek prijavljen na zavodu vsaj pol leta oz. bolje povedano če se že na začetku vpiše kao v ta program bo čakal okol pol leta da bo njegov primer prišel na vrsto...skratka obstaja tako dolga čakalna vrsta...potem če je primer ugodno rešen se mora pred neko komisijo zagovarjat- kaj in kako bo delal, poslovni načrt, ali bo imel v svojem stanovanju ali bo imel najeti poslovni prostor...itd...skratka poslovni načrt se da potegnit z neta dol, za ostala vprašanja je pa treba malo improvizirat in malo nakladat...skratka retorika...Na koncu se pa dobi manj kot 4500 ker je treba kao plačat še nek davek al prispevek...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/crying.gif

Zaradi vsega tega in še kakšnih skritih hakeljcev se pač ljudje ne odločajo več na veliko za to varianto...prošenj za kao subvencijo je manj kot pa prvo leto, ko je bil res naval...skratka nekateri komentarji pod tekstom so zelo dobri...bolje dobro premislit kot pa se potem tolčt po glavi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

E Alianči cifra 270. je že zastarela...kakor sem slišal je že več kot pol leta kao za 50. evrčkov višja...skratka tam nekaj čez 300. pridejo obvezni prispevki (zdr. zavarovanje, pokojnina...) potem moraš pa računat vsaj še 50. za računovodstvo. Potem pa odvisno ali imaš najet prostor ali doma...Skratka samo prispevki in računovodstvo bi te prišlo malo manj kot 400. To je približna cifra ki jo moraš vzet za računico- kao 400. evrov / mesec...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Zdaj je pogoj, da imaš odprto samo eno leto, ne več dve. Ker so ugotovili, da s tem denarjem NE pokriješ prispevkov za 2 leti ...

Ja, točno tako. Dobra osnova je, za začetnike, če ne veš kako dobro bo biznis laufal, da imaš eno leto časa, da kao vse, kar zaslužiš ostane tebi (lahko vložiš naprej v razvoj) in imaš prispevke za zdravstveno in pokojninsko plačane, to je pa vse, kar je od te subvencije.

Saj sliši se ful, 4500€, ampak če preračunaš to na 12 mesecev, kolikor moraš imeti s.p. odprt po nekih 270€, kolikor (približno, ne vem točno) so minimalni prispevki, ki jih moraš plačevat + stroški računovodstva + še kaj ... to NI zaslužek, je pač samo denar, ki ti pomaga, da nimaš TOLK stroškov prvo leto, ko se še ogrevaš in loviš stranke ...

mislim, tako jaz tole vidim ... xnckrivx

ja, drugač je pa točno to tale subvencija .. zvit način kako država na zunaj in na videz zmanjša odstotek nezaposlenih :o|o:

Ne sliši se ful,..dejansko je pač kot se oba strinjava vsaj neka pomoč, da lažje prideš skozi prvo leto. Saj naloga države ni, da pomaga tako zelo, da lahko kar vsak firmo odpre. Država mora ustvarjat pogoje in vzpodbude za to, podjetnik pa je še vedno človek z vizijo in voljo. Saj kasneje se državi to povrne. OK, veliko podjetjem ne uspe, vendar tisti, ki uspe, pa kasneje zaposluje, plačuje davke, mogoče tudi izvaža...in se državi denar vrne. Takale pomoč je še najmanj. :o|o:

Brezo, pogoji so se vedno spreminjali,..ni bilo vedno treba bit pol leta nezaposlen, ampak le prijavljen na zavodu. Ma saj ves čas nekaj spreminjajo. Tistega o poslovnem načrtu, ki ga skineš z neta pa raje ne bom komentiral.

Moti me še nekaj drugega,.v Srbiji recimo zdaj dajo podjetjem zelo velike vzpodbude, da podjetja pridejo in zaposlijo folk. Mi pa ravno kontra,.a ni Akrapovič recimo govoril o selitvi? In če pomislimo, da je nekaj let nazaj dobil gazelo, nagrado za najhitreje razvijajoče se podjetje. Ni edini primer. A se kdo resno vpraša, kaj je narobe, da ni prave klime za podjetja? Če hočeš imet zagon gospodarstva, potem ne moreš ustvarjat težkih pogojev za začetke in hkrati spuščat uspešnih. :inocent:

E Alianči cifra 270. je že zastarela...kakor sem slišal je že več kot pol leta kao za 50. evrčkov višja...skratka tam nekaj čez 300. pridejo obvezni prispevki (zdr. zavarovanje, pokojnina...) potem moraš pa računat vsaj še 50. za računovodstvo. Potem pa odvisno ali imaš najet prostor ali doma...Skratka samo prispevki in računovodstvo bi te prišlo malo manj kot 400. To je približna cifra ki jo moraš vzet za računico- kao 400. evrov / mesec...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Ni pogoj bit pol leta na Zavodu, samo prijavljen moraš bit.

http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?stran=4686

(286€ za prejšnji mesec, ni še čez 300). Ja, plus računovodja, ampak tole sem gledala, da bi jaz lahko prišparala, ker so mi osnove dost jasne za enostavno knjigovodstvo vodit, tko da bi sam zaključno bilanco dajala delat).

Pač fora je v tem, da bom to naredila kukrkol, ampak s subvencijo se ne bi sekirala, da bom prvo leto delala samo za prispevke in osnovne življ. stroške pokrit, ampak bi imela pač skor 300€ na mesec v dobrem. To je vsa fora.

Poslovni načrt, če imaš idejo in ne delaš tega kro tko mal za foro, je itak fajn napisat, da sam sebi razjasniš ideje in cilje in želje in realne možnosti. Sej ni to samo zato, da ti oni težijo z neko birokracijo dodatno ...

Ne sliši se ful,..dejansko je pač kot se oba strinjava vsaj neka pomoč, da lažje prideš skozi prvo leto. Saj naloga države ni, da pomaga tako zelo, da lahko kar vsak firmo odpre. Država mora ustvarjat pogoje in vzpodbude za to, podjetnik pa je še vedno človek z vizijo in voljo. Saj kasneje se državi to povrne. OK, veliko podjetjem ne uspe, vendar tisti, ki uspe, pa kasneje zaposluje, plačuje davke, mogoče tudi izvaža...in se državi denar vrne. Takale pomoč je še najmanj. :o|o:

Brezo, pogoji so se vedno spreminjali,..ni bilo vedno treba bit pol leta nezaposlen, ampak le prijavljen na zavodu. Ma saj ves čas nekaj spreminjajo. Tistega o poslovnem načrtu, ki ga skineš z neta pa raje ne bom komentiral.

Moti me še nekaj drugega,.v Srbiji recimo zdaj dajo podjetjem zelo velike vzpodbude, da podjetja pridejo in zaposlijo folk. Mi pa ravno kontra,.a ni Akrapovič recimo govoril o selitvi? In če pomislimo, da je nekaj let nazaj dobil gazelo, nagrado za najhitreje razvijajoče se podjetje. Ni edini primer. A se kdo resno vpraša, kaj je narobe, da ni prave klime za podjetja? Če hočeš imet zagon gospodarstva, potem ne moreš ustvarjat težkih pogojev za začetke in hkrati spuščat uspešnih. :inocent:

xyesx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Bolano? Mogoče. Ampak prvi stavek ti pove:

"Postopek bi po mnenju avtorjev študije, objavljene v reviji Nature, lahko koristil fantom z rakavim obolenjem ter splošnemu zdravljenju moške neplodnosti."

Za mene ni ampak. Obstaja razlog za neplodnost. Kdo pa pravi,da mora prav vsak imeti otroke.

Pač, moje mnenje. x;)x

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

Za mene ni ampak. Obstaja razlog za neplodnost. Kdo pa pravi,da mora prav vsak imeti otroke.

Pač, moje mnenje. x;)x

:palec:

Kaj pa praviš na to:

Obstaja razlog za bolezen. Kdo pa pravi, da mora vsak bolnik ozdraveti.

x?x

Bolano? Mogoče. Ampak prvi stavek ti pove:

"Postopek bi po mnenju avtorjev študije, objavljene v reviji Nature, lahko koristil fantom z rakavim obolenjem ter splošnemu zdravljenju moške neplodnosti."

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Alan, poglejva še malo širše. Naj dam en banalen primer. Nekdo, ki si je npr. uničil zdravje skozi svoje celo življenje je zdaj težko zbolel in bo umrl. Ja, kako naj zdaj popravi posledice vseh svojih dejanj, načina življenja, razvad, seveda tudi starosti. Telo odpoveduje in enostavno bo pač umrl,..če ne kmalu, pa čez leto ali dve recimo, če mu zdaj nekako uspe ozdravet.

Ok, imamo bolezni, za katere si rečeš, da nisi kriv ali jih nisi mogel preprečit. Rak npr. je pred časom veljal za bolezen, ki te nesrečno doleti. Pa ni tako, tudi pri raku obstajajo tako zunanji dejavniki, kot notranji - odnos do življenja, zaradi katerih si večji ali manjši kandidat, da boš zbolel.

Seveda je normalno, da si želimo bit zdravi, vendar hkrati ponavadi slabo poslušamo telo in dušo,.in ne živimo zdravo. Če potem telo odreagira, je to najbolj normalna stvar.

In zdaj ti vračam vprašanje. Zakaj bi moral vsak ozdravet?

• Lajkam 2
  • Buuuu 2

Alan, poglejva še malo širše. Naj dam en banalen primer. Nekdo, ki si je npr. uničil zdravje skozi svoje celo življenje je zdaj težko zbolel in bo umrl. Ja, kako naj zdaj popravi posledice vseh svojih dejanj, načina življenja, razvad, seveda tudi starosti. Telo odpoveduje in enostavno bo pač umrl,..če ne kmalu, pa čez leto ali dve recimo, če mu zdaj nekako uspe ozdravet.

Ok, imamo bolezni, za katere si rečeš, da nisi kriv ali jih nisi mogel preprečit. Rak npr. je pred časom veljal za bolezen, ki te nesrečno doleti. Pa ni tako, tudi pri raku obstajajo tako zunanji dejavniki, kot notranji - odnos do življenja, zaradi katerih si večji ali manjši kandidat, da boš zbolel.

Seveda je normalno, da si želimo bit zdravi, vendar hkrati ponavadi slabo poslušamo telo in dušo,.in ne živimo zdravo. Če potem telo odreagira, je to najbolj normalna stvar.

Ne razumem, kaj hočeš s tem povedat oz. kako je to v nasprotju (če je) z objavljenim člankom.

In zdaj ti vračam vprašanje. Zakaj bi moral vsak ozdravet?

Morda sva besedo "moral" vsak po svoje razumela. Nisem bil natančen in se zdaj popravljam: vsakdo ima pravico biti zdrav in ozdraveti, če zboli. Tvoje pisanje razumem, kot da ne privoščiš ljudem, ki zbolijo, da bi ozdraveli. Ko jih jebe, sami so si krivi. Popravi me, če se motim.

Possible—but highly unlikely.

Ne razumem, kaj hočeš s tem povedat oz. kako je to v nasprotju (če je) z objavljenim člankom.

Morda sva besedo "moral" vsak po svoje razumela. Nisem bil natančen in se zdaj popravljam: vsakdo ima pravico biti zdrav in ozdraveti, če zboli. Tvoje pisanje razumem, kot da ne privoščiš ljudem, ki zbolijo, da bi ozdraveli. Ko jih jebe, sami so si krivi. Popravi me, če se motim.

Alan, ne znam ti še bolje odgovorit. Imava pač drugačne poglede,.prepričeval te pa tudi ne bom. :vio:

Aja, še nekaj me je prešinilo: pogled je drugačen pri definiciji zdravja. Za mene je zdravje sestavljeno iz vsakodnevnih odločitev glede prehranjevanja, gibanja, dela, počitka, misli, čustev. In za to ima vsak polno odgovornost, tudi če se je ne zaveda. Bolezen je le pokazatelj, da je nekaj zelo narobe in se pokaže takrat, ko ne gre več drugače. Ne vem zakaj bi komu privoščil, da je bolan. Ne vem kako si to potegnil iz mojega pisanja. Mislim, da me nisi najbolj razumel.

Glede članka pa ne bom več razglabljal. Enemu (recimo raziskovalcem) je to višek znanosti, drugemu (recimo meni) pa napačna uporaba znanosti. Ne trdim pa, da imam prav.

• Lajkam 2
  • Buuuu 2

:palec:Veš kaj ... tak post lahko napiše samo oseba, ki drugega kot gripe ali angine še ni doživela.Pa brez zamere.Ko boš morda imel bližnjo osebo, ki bo neozdravljivo bolna, ali pa bognedaj, da bi sam zbolel za kakšno (ni nujno, da je smrtna, lahko je "samo" revmatoidni artritis ... takrat se ponovno oglasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

:palec:

Misty, torej sem brezčuten arogantnež? :inocent: Kakorkoli, sem napisal verjetno še preveč. Zdaj bom raje tiho, da ne dobim še kakšne take oznake.

Ne gre za to, da si napisal preveč - napisal si premalo. Vsaj kar se mene tiče, ker te nisem razumel, kaj hočeš povedati; nekako se mi zdi, da le nisi tak brezčuten arogantnež kot se lahko sklepa iz tvojih postov. Če nočeš pojasnit, ti seveda ni treba. Ampak vseeno razmisli o svojih besedah, ko boš naslednjič bolan.

Torej, vseeno naj malo povzamem. Pravzaprav imate verjetno prav. V meni je veliko arogance,.nič ponosen na to, v bistvu ravno arogance nočem. Tudi kot brezčutnega me verjetno ljudje včasih doživljajo. Odvisno kdo gleda.

Misty je rekla, da bi se lahko oglasil, ko bom sam hudo bolan ali da bo bližnji hudo bolan. Takrat bom razumel. Torej se bi lahko oglasil v obeh primerih. Ne bom pa razlagal tega bolj podrobno.

1. Brezčutno se za koga sliši, da rečem, da ni nujno, da vsak ozdravi. To ne pomeni, da si ne želim zdravja vsakega. Tudi naravno je, da si želimo biti zdravi in srečni in nočemo trpeti. Ko zbolimo, bi vse naredili, da bi spet ozdraveli. Kaj pa, ko smo zdravi? Sem že opisal, kaj za mene pomeni zdravje. Stanje, ko nisi bolan, še ni enako zdravju. Praktično ves čas v telesu lahko vzpostavljamo ravnotežje. Če pozorno poslušamo telo, lahko opažamo že manjše težave, ko se sploh še ne pojavijo v fizični obliki. Če natančno opazuješ svoja čustva in telo ne pomeni, da si čustven, gre za občutljivost. Še en pojem, ki ga moram omenit je sočutje. Pri sočutju ne gre za čustvenost ali za to, da bi se ti kdo smilil. In kako smo občutljivi za svoje zdravje in za sočloveka? Vsak ima svoje odgovore na to, nič ne želim implicirat.

2. Druga zadeva, ki bi jo poudaril, je odgovornost za svoje zdravje. Verjamem, da smo v največji meri sami odgovorni za svoje zdravje, razmišljanje, čustvovanje. In vse to se potem odraža na telesu. Verjamem tudi, da so nekateri genetsko bolj nagnjeni k nekaterih hudim boleznim ali recimo imajo telesne ali duševne okvare. Seveda jim želim čim manj težav in da ne bodo bolni in da bodo imeli srečno življenje. Vendar vsak živi s tistim, kar prinese na ta svet. In od njega je odvisno, kaj s tem stori. Pred kakšnim dnevom je nekdo objavil na LF video od Nicka Vujčiča, ki je brez rok in nog, pa poglejte kakšen odnos ima do življenja. Meni se nič ne smili, nasprotno, ponosen in vesel sem za njega, ker navdušuje ljudi, sam pa je pravi bojevnik in naredi ogromno, da živi polno življenje. Če zmore on, zakaj ne bi še nekdo drug, s prav tako velikimi težavami. Vsak ima svoje križe.

3. Pogost je velik strah pred smrtjo. Vendar jaz na smrt gledam kot na nekaj naravnega. Z vdihom pride življenje, z izdihom smrt. Na koncu vsi umremo. A je to tako grozno, če zapišem? Sem zato neusmiljen?

4. Vpliv družbe. Kdo pravi, da se moramo nujno vsi poročit, imeti otroke, svojo hišo, tako in tako službo, biti uspešni. Jaz ne sprejemam enostavno kar vsega, kar bi naj bilo normalno. Probam živet svoje življenje v vsej njegovi nepopolnosti.

Pri tem recimo, da nekdo ne more imeti otrok pač ne vidim take tragike. Res ne vem, zakaj bi moral imet vsak otroke. Nismo se rodili vsi enaki in da bi vsi morali imeti vse. To je slepilo današnje družbe, ki nas prepričuje kaj vse mora bit izpolnjeno, da bomo srečni. Tudi, če bi šlo za mene, bi to sprejel,.. pa mi ni treba verjet na besedo (tu bom itak veljal za arogantnega). Težava, da nekdo ne more imeti otrok ni prišla kar tako,..verjamem, da je nekje razlog za to. Mogoče se ne zdi pravično, lahko rečemo, da je človek zaradi tega izredno prikrajšan in ubog,..jaz pa temu rečem lekcija v sprejemanju. V življenju ne dobimo vsega. Je pa izredno pomembno, da sprejmemo sebe in življenjske okoliščine na katere nimamo vpliva in da znamo biti hvaležni za tisto, kar imamo. Ok, če gre znanost tako daleč, da lahko spreminja tudi neplodnost v plodnost pa naj bo. Samo meni se to ne zdi naravno.

• Lajkam 8
  • Buuuu 1

Objemček, se podpišem pod oba tvoja posta (le da se men to ne zdi arogantno in se mi ne zdi da se je treba kej zagovarjat, če o nečem misliš kot pač misliš).

Tudi mi je mimo, da se reče: "če bi se tebi..." - kajti nikoli ne vemo (kot ne, kaj še bo), tudi, kaj ŽE IMA oni, ki piše (ali kaj je imel).

Torej: oba gledata iz svojega vidika, kar je normalno.

Pa še nekaj: meni in mojim res najbližjim je bilo postavljenih kakih 6, 7, 8 diagnoz 'neozdravljivih bolezni', med drugim tudi mojemu sinu, kjer jaz NISEM ŽELELA sintetičnih dodatkov, pa je šlo za njegovo zdravje (torej nisem hotla izkoristiti znanosti in napredka - kot je v omenjenem primeru).

Še dobro da tedaj še ni blo foruma, saj bi se morala tu zagovarjat za svojo brezčutnost in kakšna mama da sem, namest da bi usmerla energijo raje v zdravljenje (kar sem pač seveda tudi naredila).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Podkupljiv je tudi španski poslanec

"... Bidegain je minuli mesec vložil amandma in pri tem uporabil natanko iste besede,

ki so mu jih pripravili novinarji Sunday Timesa, ki so se izdajali za lobiste.

Amandma, ki ga je predlagal, se sedaj dejansko pojavlja v uradnih dokumentih

Evropskega parlamenta in bi lahko postal del zakona, saj je Bidegain tudi uradno

pristojen za zakonodajo, za katere spremembo si je prizadeval, poroča britanski časnik."

http://slowwwenia.enaa.com/Novice/Politika/Podkupljiv-je-tudi-spanski-poslanec.html

Dejstva o Libiji, ki kažejo, da bi bilo/ je bilo tam

lažje živeti kot v Sloveniji

"Nekaj dejstev o Libiji, ki jih zagotovo niste vedeli:

BDP na prebivalca Libije znaša 14.192 $,

prejemki na račun nezaposlenosti znašajo 730 $,

plača medicinske sestre znaša okoli 1.000 $,

za vsakega novorojenega otroka država da družini 7.000 $,

po sklenitvi zakonske zveze vsak par

dobi od države 64.000 $ za nakup stanovanja,

ko se posameznik odloči, da odpre zasebno podjetje ali obrt,

dobi od države 20.000 $ začetnega kapitala,

izobraževanje je povsem brezplačno,

zdravstveno zavarovanje za vsakega državljana je povsem brezplačno,

cene hrane so zelo nizke,

elektrika za potrebe gospodinjstev je brezplačna,

v primeru nakupa avtomobila vsakemu prebivalcu država plača 50 odstotkov kupnine

(65 odstotkov pripadnikom oboroženih sil),

cena goriva je minimalna - liter bencina stane okoli 0.14 $,

država zavaruje kredite za nakup stanovanjskih objektov

in vozil brez davka.

Se vam ne zdi, da bi bilo lažje živeti tam kot v Sloveniji?"

http://tinyurl.com/48ugqrd

!In kljub temu je prišlo do upora - rušenja

diktature "dinastije" Gadafi and &.

Torej, vseeno naj malo povzamem. ...

Objemček, se podpišem pod oba tvoja posta (le da se men to ne zdi arogantno in se mi ne zdi da se je treba kej zagovarjat, če o nečem misliš kot pač misliš).

Odgovoril vama bom s citatom dela komentarja novice, ki dovolj nazorno prikaže tudi moj pogled:

Že zdaj se mnogim parom pomaga pri oploditvi, enostavno raje ukinimo to? Zakaj ne ukinemo npr. očal? Kdor ne vidi dovolj dobro, pač ne bo imel potomcev, jebiga. Zakaj ne ukinemo pomoči tistim, ki imajo od rojstva težave s hrbtom, nogami, bi brez zdravstvene pomoči težko shodili? Zakaj ne opustimo zobozdravstva, zakaj za vraga dajemo otrokom zobne aparate in zakaj na sploh popravljamo? Zakaj delamo vse to, če pa narava že ve kaj dela?

Eh, kaj govorim, zakaj ne opustimo celotnega porodničarstva, naj bo že to sito za šibke, ki niso vredni dat svoje gene naprej. Naj ženske lepo rojevajo doma, pa če katera tega ni zmožna (ali če je kaj narobe z otrokom), pač ne bo dala genov naprej. Eh, kaj govorim, zdaj pa imam idealni odgovor. Zakaj ne ukinemo kar celotnega zdravstva? Kdor ni sposoben živet, pač ni sposoben živet, kurc ga vidi.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...