Skoči na vsebino

Prebrali smo..

astra

Recommended Posts

Članek o obsevanju hrane je res bil objavljen v reviji Aura...časovno bi rekel nekje med 3-5. let nazaj...sem ga celo čital v tisti reviji...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Tudi za mikrovalovke pravijo da ne povzroča škode hrani...ko so pa malo znanstveno raziskoval so pa ugotovili da razbije neke molekule v ne vem kaj...skratka čist nekaj razsuje molekularno strukturo...dajal z mikrovalovi obsevano hrano jest poskusnim osebam in poskusnim živalim...Živali so imele celo na izbiro eko hrano in obsevano...skoraj nobena žival ni jedla obsevane...al so intuitivno zaznale da ni dobra al so jo pa samo poskusile in se niso več dotaknile, mogoče je bil tudi vonj...Ljudje so imeli pa slabšo krvno sliko...zato pa nekateri pravijo da je obsevana hrana "mrtva hrana"...nekateri encimi, vitamini in nekateri mikroelementi, ki jih telo rabi so pač samo v presni hrani...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

In kaj je razlika med radioaktivno obsevano hrano in hrano pripravljeno v mikrovalovki...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Po moje da ni bistvene razlike...deluje po podobnem načinu, razlika je mogoče samo v detajlih...predvidevam da je različen spekter kakšnih žarkov...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

Da malo dopolnim tisto zgoraj...članek je napisala Sanja Lončar, Aura, marec 2008...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Pa še malo balasta...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

[PDF] Komu služi tehnologija?

In kaj je razlika med radioaktivno obsevano hrano in hrano pripravljeno v mikrovalovki...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Po moje da ni bistvene razlike...deluje po podobnem načinu, razlika je mogoče samo v detajlih...predvidevam da je različen spekter kakšnih žarkov...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Razlika je ogromna. Eno je radioaktivno sevanje (oz. ionizirajoče sevanje), nekaj drugega pa je mikrovalovno elektromagnetno sevanje. Če res ne bi bilo nobene razlike, kot impliciraš, bi bil jaz in še marsikdo že zdavnaj mrtvi.

Possible—but highly unlikely.

Razlika je ogromna. Eno je radioaktivno sevanje (oz. ionizirajoče sevanje), nekaj drugega pa je mikrovalovno elektromagnetno sevanje. Če res ne bi bilo nobene razlike, kot impliciraš, bi bil jaz in še marsikdo že zdavnaj mrtvi.

E Alanu nisem vedel da si študiran fizik...potem pa lahko poveš takim laikom kot sem jaz v čem se sploh te žarki razlikujejo pri vplivu na zdravje človeka...Da dam malo primerjave radioaktivno obsevanje naj bi bilo podobno kemoterapiji, mikrovalovi pa mobitelom, radarjem, ipd....x:Dx

Torej, če s temi sredstvi obdelujemo hrano po uradni razlagi ni nobenih kao stranskih učinkov...Če primerjam to z antibiotiki in raznimi čudnimi dodatki, ki jih dodajajo pri reji živali, potem to uradno tudi nič ne vpliva na človeka, če zaužije tako meso...No ja, v praksi se je pokazalo marsikaj obratno od tega kar je bila kao uradna verzija...xg:Dx

Da se vrnem tistemu zgoraj...za mene ki nimam pojma o fiziki je oboje isti šmoren...oba načina priprave, obdelave hrane pobijeta žive celice v hrani...torej za mene ni velike razlike...In če sem jaz prav razumel linke potem je samo različna frekvenca in kao odkritelj tisti po katerem se te žarki ločijo med sabo...In tudi vprašanje koliko imajo stručkoti sploh pojma o radioaktivnih procesih in pretirani uporabi mikrovalov...v obeh primerih se namreč telo segreva, če se gleda s termovizijo. Skratka če je preveč izpostavljen v obeh primerih človeka hitreje pobere kot tistega ki ni izpostavljen...Ali imajo kao uradno določene mejne vrednosti izpostavljenosti na vse ljudi enak vpliv...x?x Nope, spet ima genetika in še par drugih dejavnikov vpliv vmes...Skratka v obeh primerih je še preveč neznank, da bi lahko trdil da je nekaj povsem varno...

Da se vrnem hrani...mikrovalovne pečice naj bi po takem sklepanju bile manj nevarne od radiaktivnega kuhanja...V praksi se je pa pokazalo da so ljudje, ki so jedli več let z mikrovalovko pripravljeno hrano imeli razne vrste anemij, hitreje so podlegli infekcijam, daljše okrevanje po boleznih, slabša krvna slika, itd...Predpostavljam da bi bili rezultati pri radiaktivni pripravi hrane še bolj porazni...In če so mikrovalovi tako nedolžni zakaj se pametni ljudje izogibajo območjem kjer so radarji, transformatorji, razne bazne postaje za mobilce, itd...Zadnje študije kažejo da večja izpostavljenost lahko povzroči nastanek različnih vrst raka in poveča možnosti za impotentnost pri moških in še marsikaj drugega...Skratka uradna verzija je da je še zmeraj vse v redu in v sprejemljivih mejah...Vprašanje kakšna bo uradna verzija čez kakšnih 20. ali več let...xokkx

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

Kolikor se že takšne izjave lahko slišijo grozno, je treba tudi razumeti, kaj dejansko pomenijo. Problem je, da večina ljudi ne ve veliko o radioaktivnosti in jih je zato zelo enostavno prestrašiti.

Obsevanje hrane ne naredi radioaktivne. Je pač zelo učinkovit način, da se uniči razne mikroorganizme v hrani, ki so lahko človeku nevarni. Kolikor vem ni nobena metaanaliza pokazala nobenih nevarnosti obsevane hrane. Samo ne se pustit preplašit "groznim" besedam kot so sevanje, radioaktivnost itd. Rajši se izobrazite o stvari in si ustvarite neko realno sliko situacije, da se odločate na podlagi dejstev, ne pa nepotrebnih strahov in predsodkov.

LP

Materija je energija, zgoščena do točke vidljivosti (bojda je to izjavil A.Einstein, žal ti pa ne morem navest vira :sori: ). Osebno popolnoma verjamem v prejšnji stavek. Popolnoma verjamem tudi v: "Vse je Energija". Pod pojem "vse", dejansko mislim vse x^x (samo frekvence so drug(ačn)e) x:px

...

Torej, če s temi sredstvi obdelujemo hrano po uradni razlagi ni nobenih kao stranskih učinkov...Če primerjam to z antibiotiki in raznimi čudnimi dodatki, ki jih dodajajo pri reji živali, potem to uradno tudi nič ne vpliva na človeka, če zaužije tako meso...No ja, v praksi se je pokazalo marsikaj obratno od tega kar je bila kao uradna verzija...xg:Dx

...

Da se vrnem hrani...mikrovalovne pečice naj bi po takem sklepanju bile manj nevarne od radiaktivnega kuhanja...V praksi se je pa pokazalo da so ljudje, ki so jedli več let z mikrovalovko pripravljeno hrano imeli razne vrste anemij, hitreje so podlegli infekcijam, daljše okrevanje po boleznih, slabša krvna slika, itd...Predpostavljam da bi bili rezultati pri radiaktivni pripravi hrane še bolj porazni...In če so mikrovalovi tako nedolžni zakaj se pametni ljudje izogibajo območjem kjer so radarji, transformatorji, razne bazne postaje za mobilce, itd...Zadnje študije kažejo da večja izpostavljenost lahko povzroči nastanek različnih vrst raka in poveča možnosti za impotentnost pri moških in še marsikaj drugega...Skratka uradna verzija je da je še zmeraj vse v redu in v sprejemljivih mejah...Vprašanje kakšna bo uradna verzija čez kakšnih 20. ali več let...xokkx

točno tako - se strinjam :palec:

lukasetina, za lastno zdravje (=telo) je vsak sam odgovoren. Odgovoren si tudi za to, kar "pustiš za sabo" - v mislih, besedah in dejanjih. Če meniš, da je taka hrana (bodisi obsevana, pripravljena v mikrovalovki, bodisi vzgojena z nasiljem nad Življenjem - sem spadajo pesticidi, insekticidi, herbicidi, živali vzrejene v nehumanih pogojih, pitane s hormoni, antibiotiki, U get it) neškodljiva - dober tek. Jaz imam nasprotno mnenje.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

E Alanu nisem vedel da si študiran fizik...potem pa lahko poveš takim laikom kot sem jaz v čem se sploh te žarki razlikujejo pri vplivu na zdravje človeka...Da dam malo primerjave radioaktivno obsevanje naj bi bilo podobno kemoterapiji, mikrovalovi pa mobitelom, radarjem, ipd....x:Dx

Nisem "študiran fizik". Se pa prej pozanimam, da ne pišem bedarij. Glede odgovora na tvoje vprašanje pa si preberi ali poslušaj tisti link, ki sem ga objavil nekaj postov nazaj. Če ti angleščina ne gre, počakaj nekaj dni - kmalu bo objavljeno v slovenščini nekaj podobnega. Pripravljen sem tudi prevesti kakšen odstavek za lažje razumevanje.

Da se vrnem tistemu zgoraj...za mene ki nimam pojma o fiziki je oboje isti šmoren...

Tvoja ignoranca na dejstva ne vpliva. NI isti šmoren. Dal sem ti linka do člankov v Wikipediji, kjer je dovolj jasno razložena razlika, zato se ne sprenevedaj.

Kaj pa je to "radioaktivno kuhanje"? Kako lahko tako nonšalantno enačiš jabolke in hruške? Če še ne veš, je tukaj govora o popolnoma dveh različnih zadevah. Mikrovalovna pečica je varna in zaradi hrane, segrete ali skuhane v mikrovalovni pečici, ni zbolel in/ali umrl še nihče. Iz tega odstavka je tudi lepo razvidno, da ne ločiš med različnimi valovnimi dolžinami elektromagnetnega sevanja. Radarji, transformatorji, mobiteli ipd. ne oddajajo mikrovalov. Bi kar tenko piskal, če bi se znašel v polju mikrovalovnega sevanja. Daj se pouči preden pišeš take nesmisle in potrjuješ ignorantske mite.

lukasetina, za lastno zdravje (=telo) je vsak sam odgovoren. Odgovoren si tudi za to, kar "pustiš za sabo" - v mislih, besedah in dejanjih. Če meniš, da je taka hrana (bodisi obsevana, pripravljena v mikrovalovki, bodisi vzgojena z nasiljem nad Življenjem - sem spadajo pesticidi, insekticidi, herbicidi, živali vzrejene v nehumanih pogojih, pitane s hormoni, antibiotiki, U get it) neškodljiva - dober tek. Jaz imam nasprotno mnenje.

Če hočeš biti zdrava, moraš biti tudi ti nasilna do Življenja. Ubijati moraš tiste organizme, ki bi ti sicer škodili. Kakšno karmo si s tem delaš? xrolleyesx

točno tako - se strinjam :palec:

:palec:

(sem ti dala plus, sam ga zdej nimaš več x;)x)

:V:

Pretresljive fotografije Toma Križnarja o smrti in trpljenju Nub

:mad2:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaz sem govoril samo o obsevanju, zgleda so vam všeč posplošitve. Vsaka od naštetih stvari je zgodba zase in ne moremo jih presojat kot eno. Pri nobenem od teh vprašanj niso stvari črnobele. Nočem, da imaš isto mnenje kot jaz, samo spodbujam te, da se o teh stvareh širše izobraziš in oblikuješ svoje mnenje na podlagi znanja, ne pa predsodkov. Ne moje ne tvoje mnenje ne vpliva (po mojem mnenju) na dejansko stanje stvari. Škodljivost je, ali pa je ni. Jaz lahko svoje mnenje spremenim kadarkoli.

Če hočeš biti zdrava, moraš biti tudi ti nasilna do Življenja. Ubijati moraš tiste organizme, ki bi ti sicer škodili. Kakšno karmo si s tem delaš? xrolleyesx

Trudim/težim h ravnovesju/Enosti. Včasih mi uspe, včasih pač ne. Janko bi rekel; takle mamo :vio:

Karma? Komaj vem, kaj je to, pa še to se verjetno motim x:o)x Se ne obremenjujem s karmo, tako kot z vremenom ne xokx

Jaz sem govoril samo o obsevanju, zgleda so vam všeč posplošitve. Vsaka od naštetih stvari je zgodba zase in ne moremo jih presojat kot eno. Pri nobenem od teh vprašanj niso stvari črnobele. Nočem, da imaš isto mnenje kot jaz, samo spodbujam te, da se o teh stvareh širše izobraziš in oblikuješ svoje mnenje na podlagi znanja, ne pa predsodkov. Ne moje ne tvoje mnenje ne vpliva (po mojem mnenju) na dejansko stanje stvari. Škodljivost je, ali pa je ni. Jaz lahko svoje mnenje spremenim kadarkoli.

Ne razumeva se.

Menim, da sem iz tega področja pa le nekaj prebrala in si ustvarila svoje mnenje.Ti imaš svoje mnenje, jaz pa svoje.

Stvari niso črnobele, čeprav včasih tako izgledajo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Nisem "študiran fizik". Se pa prej pozanimam, da ne pišem bedarij. Glede odgovora na tvoje vprašanje pa si preberi ali poslušaj tisti link, ki sem ga objavil nekaj postov nazaj. Če ti angleščina ne gre, počakaj nekaj dni - kmalu bo objavljeno v slovenščini nekaj podobnega. Pripravljen sem tudi prevesti kakšen odstavek za lažje razumevanje.

Tvoja ignoranca na dejstva ne vpliva. NI isti šmoren. Dal sem ti linka do člankov v Wikipediji, kjer je dovolj jasno razložena razlika, zato se ne sprenevedaj.

Kaj pa je to "radioaktivno kuhanje"? Kako lahko tako nonšalantno enačiš jabolke in hruške? Če še ne veš, je tukaj govora o popolnoma dveh različnih zadevah. Mikrovalovna pečica je varna in zaradi hrane, segrete ali skuhane v mikrovalovni pečici, ni zbolel in/ali umrl še nihče. Iz tega odstavka je tudi lepo razvidno, da ne ločiš med različnimi valovnimi dolžinami elektromagnetnega sevanja. Radarji, transformatorji, mobiteli ipd. ne oddajajo mikrovalov. Bi kar tenko piskal, če bi se znašel v polju mikrovalovnega sevanja. Daj se pouči preden pišeš take nesmisle in potrjuješ ignorantske mite.

Če si slučajno gledal prispevek o vodi, kakšni kristali se pojavijo, ko je voda izpostavljena mikrovalovom, ti mora biti že po logiki marsikaj jasno...

Lahko si ga ogledaš, pa presodi sam.

Jaz kot tupasti laik si lahko privoščim take gluposti...strokovni kader naj pa pojasnjuje...Sem pač tupast potrošnik, ki so mu oprali možgane tisti ki zagovarjajo malo bolj zdrav način prehranjevanja....x:Dx

Jap, angleščina je za takega crnogorca kot jaz pretežka...Sem pa med vrsticami kao prebral in če sem prav zaštekal ovaj engleski, da ni vsaka hrana primerna za radioaktivno obsevanje...in valjda da pobije vse...xg:Dx

Kako lahko trdiš da je taka hrana varna...x?x Odvisno kako se gleda na to...za pojest je varna, za organizem je pa to samo balast brez encimov in ostalih pomembnih snovi, ki jih telo rabi...skratka to je tako kot pri slaščicah samo kalorična vrednost, ki telesu jemlje mikroelemente in določene snovi da se telo čimprej znebi takih strupov...To je ti. "mrtva hrana"...Povedano po domače zaradi zaužitja take hrane naj ne bi nihče umrl, kaj pa zato ker ni dobil hranljivih snovi...Ta proces se ne pokaže takoj, ampak v par letih...O tem bi ti znali pa kvalificirani zdravstveni delavci marsikaj povedati...xg:Dx

Mene sploh ne zanima ali je taka hrana radioaktivna ali ne...ampak bolj zakaj naj bi jo jedel, če telo ne dobi potrebnih snovi ki so potrebne za človeški organizem...x?x In kot piše v linku vse je odvisno od doze, uničuje DNK strukturo...med vrsticami pa piše da radioaktivno obsevanje uniči tudi najmanjše dele E. coli kar drugače povedano pomeni da uniči tudi žive celice...Tako kot kemoterapija ki uničuje rakave in zdrave celice...In preden mi kdo omenja da je taka hrana varna, naj mi razloži kako je prišel do takega zaključka...In zakaj obstaja na zahodu kao medicinski fenomen- ljudje so podhranjeni čeprav zaužijejo 3x več hrane kot v revnih državah...In spet smo pri snoveh ki jih vsebuje samo tako imenovana "živa hrana"...xg:Dx

Skratka ali jo radioaktivno obsevajo ali pa jo skuhajo z mikrovalovko rezultat je mrtva hrana...in zato pravim da je zame vse isti šmoren...tehnična plat o žarkih, frekvencah in ostalem me pa ne zanima toliko kar se hrane tiče...Če bi me pa recimo zanimalo kakšno oborožitev ima recimo protiletalski sistem kopenske armije in kako deluje bi se pa malo bolj pozanimal tudi o tehnični plati...

Govoriti samo o tehnični plati, da je hrana varna in ne upoštevati dejavnikov, ki so zelo pomembni pri medicini se meni osebno zdi zelo kratkovidno in kratkoročno...In iz svojega stališča imajo zagovorniki prav. Taka hrana je kao varna kar se sterilizacije tiče, ni pa hranljivo zadovoljiva za človeški organizem...Recimo za vitamin C pravijo da ga uniči previsoka temperatura. Kaj se pa z ostalimi hranljivimi snovmi zgodi pri taki obsevani hrani al pa v mikrovalovki obdelani hrani...Za mikrovalovke vem da se je v zdravstvenih krogih kar dosti govorilo, da ni glih priporočljivo veliko jesti tako pripravljeno hrano...I wonder why...xokkx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Trudim/težim h ravnovesju/Enosti. Včasih mi uspe, včasih pač ne. Janko bi rekel; takle mamo :vio:

Ko si bolna, se na vse pretege trudiš ubiti bakterije ali virus, ki so povzročili bolezen (če je bil to vzrok seveda). Ubijaš. Uničuješ življenje. Ja, takle mamo na Zemlji. xsrcx

...tehnična plat o žarkih, frekvencah in ostalem me pa ne zanima toliko kar se hrane tiče...

Ja, zakaj pa o tem sploh pišeš? Iskreno povedano, sploh te ne razumem, kaj bi rad povedal. Dejstva te ne zanimajo, zavestno jih ignoriraš.

Ja, zakaj pa o tem sploh pišeš? Iskreno povedano, sploh te ne razumem, kaj bi rad povedal. Dejstva te ne zanimajo, zavestno jih ignoriraš.

Hm...se mi zdi da bi to vprašanje bilo bolj koristno za tebe...

O tehnični plati se jaz pozanimam toliko kot presodim, da je potrebno glede na moje razumevanje...V tem primeru sem pač presodil da za moje pojme tehnični vidik ni toliko pomemben kot medicinski...In ker sem v prostem času preštudiral kar dosti literature o prehrani, podkrepljeno z medicinskimi izkušnjami, z živimi bolniki...ugotavljam da se članki bolj osredotočajo na element "strah pred radioaktivno hrano" in propagando ki mi je znana iz farmacevtskih in zdravstvenih krogov...

In recimo TKM ne uči kako se pobija vse mikrobe po vrsti, ampak kako se poveča število koristnih...kaj pa če je pri hrani tudi podobno...xokkx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Zanimivo da toliko strašijo z E. coli....V spodnjem linku pa lepo piše da so te bakterije normalno prisotne v črevesni flori in da so samo nekateri sevi patogeni za človeka...In podobno je tudi pri nekaterih ostalih bakterijah...Skratka kontra zastraševanje, da se kao opraviči določene postopke predelave hrane...Jap, zadeve je treba pogledat z malo več zornih kotov...xokkx

Escherichia coli - Wikipedija, prosta enciklopedija

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne razumeva se.

Menim, da sem iz tega področja pa le nekaj prebrala in si ustvarila svoje mnenje.Ti imaš svoje mnenje, jaz pa svoje.

Stvari niso črnobele, čeprav včasih tako izgledajo.

Glede na to, da se najini mnenji razhajata, sklepam, da je eno "napačno". Samo hočem biti siguren, da ne moje (sklepam, da zate velja isto). In nama obema se splača izvedeti, kaj je res, glede na pomembnost vprašanja. Lahko pa vsak vztraja pri svojem in se nič ne spremeni.

Ko si bolna, se na vse pretege trudiš ubiti bakterije ali virus, ki so povzročili bolezen (če je bil to vzrok seveda). Ubijaš. Uničuješ življenje. Ja, takle mamo na Zemlji. xsrcx

Težim h ravnovesju (že zdaj), čeprav sem po zahodni medicini "zdrava".

Težim h ohranitvi/krepitvi zdravja, imunskega sistema. Kar je v moji moči, da spremenim (prehrano npr. x;)x ) in da ne izgubljam časa/energije v/pri stvareh, kjer nimam vpliva (na vreme npr. x:)x )

...

In recimo TKM ne uči kako se pobija vse mikrobe po vrsti, ampak kako se poveča število koristnih...kaj pa če je pri hrani tudi podobno...xokkx

TKM se ukvarja z uravnovešanjem jin in janga. Dodaja tam, kjer kaj manjka in odvzema tam, kjer je preveč, vse v smeri ravnovesja. Tole zapisano je seveda zelo posplošeno, ampak bistvo povzemajoče.

Glede na to, da se najini mnenji razhajata, sklepam, da je eno "napačno". Samo hočem biti siguren, da ne moje (sklepam, da zate velja isto). In nama obema se splača izvedeti, kaj je res, glede na pomembnost vprašanja. Lahko pa vsak vztraja pri svojem in se nič ne spremeni.

sklepaj, kar in koliko hočeš x:)x

lahko pa se oba motiva x:px :wOOt:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Če smo že glih pri hrani in obsevanjih...evo še malo balasta...pri prvem linku mal pretiravajo, pri drugem smo pa že pri zarotah...Kaj pa če je 50% ali več res tako...če je pa manj pa ni panike...xokkx

Hrana, strupi, slabe navade

Ozračenog hrana je "mrtva" hrana - Zabranjena istina

(popravljeno)

V Posočju bijejo plat zvona zaradi reke Soče

Na kaj se bojo še spravili? :inocent::vragec:

Vetrne elektrarne - ne;

hidroelektrarne - ne;

termoelektrarne - ne;

jedrske elektrarne - ne;

sončne elektrarne - da (čeprav so baje [nepreverjena informacija] iztrošene celice radioaktivne, ampak koga to briga, samo da nimamo jedrskih elektrarn okoli).

A bomo elektriko kar iz zraka jemali? Sej bi bilo v redu, da bi zmanjšali porabo, a trenutno se mi to zdi utopično.

Opozorilo: komentar ne pomeni, da se strinjam z omenjemim 565. členom. Članek sem vzel za iztočnico.

Popravljeno -> Alan_New

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...