sin 1. marec 2012 Prijavi Deli 1. marec 2012 Zakon je sicer zakon, kaj pa morala, etika... x!x Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 1. marec 2012 Prijavi Deli 1. marec 2012 Realnost ki sledi tudi tukaj. Problem je, ker se vse blato vali na vlado. Deloma upravičeno, a ljudje ne vidijo lastne odgovornosti v zadevi. Ni za prebrati, je pa vredno ogleda. O ameriških sanjah danes: Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. marec 2012 Prijavi Deli 1. marec 2012 Realnost ki sledi tudi tukaj. Problem je, ker se vse blato vali na vlado. Deloma upravičeno, a ljudje ne vidijo lastne odgovornosti v zadevi.O ne, to se pa tu ne more zgoditi, kajti nimamo tako prostorne kanalizacije kot jo ima Las Vegas Pri nas bo bolj relevantno vprašanje ali se bo zgodila Grčija ali Latvija. Tu sem seveda za Grčijo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 4. marec 2012 Prijavi Deli 4. marec 2012 Zaradi takih ljudi, ki mislijo da je samoumevno... Preživljajo "težke" čase z 260 tisočaki http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/pfe/lowres/pfen137l.jpg Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. marec 2012 Prijavi Deli 6. marec 2012 Kam z odpadnimi električnimi napravami aka hladilnik, TV,... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 6. marec 2012 Prijavi Deli 6. marec 2012 Smo banana drzava, tako zgleda: Dolgov ni plačal, dražba hiše odpovedanaDražbe hiše Bineta Kordeža odpovedana, čeprav ni plačal dolgov. Kriva naj bi bila "tehnična napaka", dolg pa ostaja neplačan. Hipoteka pri gorenjski banki znaša €250 tisoč,pri Factor banki €2.6 milijona, druga terjatev Gorenjske banke pa je vredna €1.9 milijona. http://tinyurl.com/7sfq3tm"Zaradi 130 evrov dolga do javnega podjetja je kmetija posameznika iz vojniške občine končala na javni dražbi. Na ljubljanskem okrožnem sodišču trenutno poteka 67 izvršb na nepremičnine, pri katerih je vrednost glavnice nižja od 100 evrov, na mariborskem je takšnih izvršb 108, na celjskem 98 ... Na konjiškem upnik zahteva izvršbo na nepremičnino zaradi 57 evrov dolga."http://tinyurl.com/7kplsfe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. marec 2012 Prijavi Deli 6. marec 2012 NO to Arctic Drilling Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 6. marec 2012 Prijavi Deli 6. marec 2012 Lidija Gajski, zdravnica in avtorica knjige Zdravila ali zgodba o prevari 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 6. marec 2012 Prijavi Deli 6. marec 2012 Wau nice NO to Arctic Drilling Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 6. marec 2012 Prijavi Deli 6. marec 2012 Ponovne potrditve. Sicer pa je Gajski poznana borka proti cepljenju. Lidija Gajski, zdravnica in avtorica knjige Zdravila ali zgodba o prevari 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 Gorazd Suhadolnik - Trije prispevki k slovenski neumnosti Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 Lidija Gajski, zdravnica in avtorica knjige Zdravila ali zgodba o prevari :palec: Me pa zanima kaj bo komentiral neomajni in brezpogojni vernik v medicino in farmacijo - Alan... 2 2 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 (popravljeno) :palec: Me pa zanima kaj bo komentiral neomajni in brezpogojni vernik v medicino in farmacijo - Alan... Vsi vi, ki verjamete (če pač verjamete) ti eni zdravnici, pa ste kaj? Razumni, ker pač slučajno ta zdravnica trobi v isti rog kot vi in potrjuje vaša prepričanja? Kakšne smeškote že rad lepiš? Sicer pa še komentar na samo temo: ja, v medicini in farmaciji se dogajajo pizdarije, podkupovanja. Dogajajo se napake, namerne ali nenamerne. Kje pa se ne? Popravljeno 7. marec 2012 -> Alan_New 1 2 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 Lidija Gajski, zdravnica in avtorica knjige Zdravila ali zgodba o prevari ...Gre za to, da človeka, ki nima zdravstvenih težav, razglasiš za rizičnega za neko bolezen v prihodnosti. Tako se pri holesterolu ustvari tveganje za infarkt, pri krvnem tlaku tveganje za možgansko kap, pri sladkorju pa tveganje za slepoto in odpoved ledvic. Če hkrati znižaš normalno vrednost holesterola, krvnega tlaka in sladkorja, dobiš ogromno populacijo, ki je razglašena za rizično. Tej množici nato zagotavljaš zdravila, ki naj bi te bolezni preprečevala.... sva se par dni nazaj z ginekologom menila/strinjala o novem trendu v populaciji nosečnic, ker zdej skor ne obstaja nosečnica, ki ne bi imela "nosečniške sladkorne" bolezni. Fora pa je v tem, da so ZNIŽALI dopustno vrednost sladkorja v krvi nosečnic na 5,1!!!! In zdej morjo delat vsem glukozne teste (merjenje sladkorja v krvi), kar jasno podraži preiskave krvi alo, normalen krvni sladkor (zaenkrat) na tešče ne presega 6 mmol/l, oz. 7,8 mmol/l 1,5 do 2 uri po obroku. S tem, da je to že znižana vrednost (ker včas - 13 let nazaj - je bla meja 7 mmol/l)! ...Pred desetletjem je bila zgornja meja za normalen tlak pri zdravem človeku 160/95, danes pa je 140/90, optimalen tlak pa je nižji od 120/80.... pa to jst že cel cajt trdim; zdej kar vsem pošrek predpisujejo zdravila proti visokem tlaku, holesterolu :xx!: v resnici so pa vrednosti znižali in voila, imamo ziljone dosmrtnih uživalcev tablet :xx!: Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 Policaji bodo privat: Guardian Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 Da. Strinjam. Povsod kjer smo ljudje pride do konfliktov, kar je razumljivo. Sprememba je stalnica. Večina ljudi pa si v resnici ne želimo osebnih sprememb, ker to pomeni soočenje s samim seboj.Problem niso zdravniki, temveč kapital, moč kapitala. Tako kot v Sloveniji in drugje, je problem ker nimamo dovolj družbenih varovalk, da se nekatere okoliščine ne bi zgodile. Recimo tajkuni ipd. Ob dvigu zavedanja ljudi, ki se dogaja bomo vzpostavili tudi drugačne odnose, vključno z odnosi v različnih segmentih družbe. Pravzaprav je to zelo vzpodbudno. Pa da se ne razumemo narobe, mislim da nihče od nas ni proti znanosti, raziskovanju, izumljanju ipd. Le zdrave pameti se zdi da primanjkuje v tem, vzporedno zaradi vpliva kapitala tam kjer mu ni mesto. Pomeni: mediji, znanost, itn... so kategorije ki bi morale biti vsebinsko neodvisne od kapitala, realnost pa je temu nasprotna. Sicer pa še komentar na samo temo: ja, v medicini in farmaciji se dogajajo pizdarije, podkupovanja. Dogajajo se napake, namerne ali nenamerne. Kje pa se ne? Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 Lahko bi rekli da logična poteza kapitala. Tako si vlada opere roke. Policaji bodo privat: Guardian Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 http://tinyurl.com/6wq2dhzLahko bi rekli da logična poteza kapitala. Tako si vlada opere roke.Evropa Grčiji prodala za milijardo orožja"Največ orožja je Grčiji prodala Francija: državi sta sklenili 794 milijonov €€€ vredno pogodbo o nakupu vojaških letal. Poleg tega so Francozi Grkom dobavili še za 58 milijonov € raket in za 19 milijonov € elektronske opreme. Nizozemska in Nemčija sta Grčiji prodali za 90 milijonov € opreme in vozil. Italija je Grčiji prodala za 52 milijonov € pušk in letalskih delov, Španija pa za 22 milijonov € kemikalij za granate."http://www.finance.si/343153/Evropa-Gr%C4%8Diji-prodala-za-milijardo-oro%C5%BEja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 7. marec 2012 Prijavi Deli 7. marec 2012 Ja, no, evo, mi pa se sprašujemo zakaj je EU v interesu finančno podpirati grčijo... Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. marec 2012 Prijavi Deli 8. marec 2012 Poslušam... povzetek iz Konference Samooskrba SlovenijeTorej o kakšni realnosti ki nas čaka trobimo že več let... seveda bodo okoliščine prinašale tudi dobre stvari. združevanje in več energije vrednotam ki so sedaj bolj zanemarjene. Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 8. marec 2012 Prijavi Deli 8. marec 2012 10 nasvetov, kako izbirati dekleta za zakon - leta 1929 Ob vsem branju ob katerem mi je šlo na smeh, pa me je presenetila strpnost ob 5. točki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. marec 2012 Prijavi Deli 9. marec 2012 Iz današnjih Financ:Komentar: Kako so me hoteli podkupiti in kako se jim bo to krvavo maščevalo Rado Pezdirvsi članki avtorja Finance 048/20129.3.12 00:01 Osemnajstletno prijateljstvo s Šušteršičem ni naprodaj, kolumne v Financah niso naprodaj, Janša, s katerim domnevam, da nimava posebno prisrčnih odnosov, tudi ni naprodaj in na koncu, budale parazitske - Pezdir ni naprodaj Tokrat bom prvič izkoristil kolumno za osebno obračunavanje. Ne zato, ker tega ne bi mogel narediti na kakršenkoli drug način (in proti koncu kolumne bom tudi navedel te načine), ampak zato, ker menim, da je tisto, kar sem doživel v zadnjih dveh mesecih, nujno javno povedati. Če ne zaradi drugega, potem zato, ker domnevam, da nisem edini, ki je vse skupaj doživel, bom pa zagotovo edini, ki je o tem javno spregovoril, in to ne glede posledice. Medtem ko je preostale strah govoriti javno in na glas, mene ni. Tistim, ki zaradi pomanjkanja resnih dokazov niste pripravljeni verjeti temu, kar bo sledilo, predlagam, da sprejmete domnevo, da se mi je dokončno zmešalo ali pa da generiram teorijo zarote. Odločitev, da nadaljujete življenje v ignoranci, je seveda povsem v vaših rokah. Mehanizem slovenske korupcije Vsaka zamenjava vlade prinese stres interesnim skupinam, rente, ki so jih bili prej deležni, predvsem v smislu pristranskega pisanja zakonodaje in oslepitve regulatorjev, postanejo negotove. Povedano drugače, denarni tok, ki ga generirajo na račun pravne države in davkoplačevalcev in ga uporabljajo za vzdrževanje svojih polkriminalnih združb, postane negotov vsakič, ko se na volitvah premešajo karte. Prestrukturiranje ministrskih kabinetov in zamenjavanje vodilnih kadrov po direktoratih pomenita, da so stare poti do sprememb zakonodaje in oslepitve regulatorjev izginile. Z vsakim oblikovanjem nove vlade se torej začne množični pohod kufrov denarja proti ministrstvom. V nadaljevanju bom navedel tri tipične postopke. Dva sem doživel, o enem se brez sramu govori po zakotnih »kafanah«. Prvi postopek je naslednji: identificirajo se osebe, ki so najbližje ekipam na ministrstvih, in to prek tretjih oseb, ki za 1.500 do tri tisoč evrov namesto rentnikov, recimo jim paraziti, navežejo stik z vami. Sledi sestanek, na katerem je ponudba naslednja: za stalen stik s kabinetom ministra in za lobiranje pri spremembah zakonodaje ali pa zato, da regulatorji pri konkretnih zadevah oslepijo, se vam ponudi svetovalna pogodba. Plačilo je pavšalno in je odvisno od teže konkretnega primera. Trdim, da so mesečni pavšali med pet tisoč in deset tisoč evri in trajajo tako dolgo, kot traja »projekt« (od šest mesecev do konca mandata vlade). Teh parazitov je nebroj, zato si sami lahko predstavljate, za kako gigantske posle na račun vseh državljanov gre, če je »pavšal« tako visok. Osemnajstletno prijateljstvo s Šušteršičem ni naprodaj, kolumne v Financah niso naprodaj, Janša, s katerim domnevam, da nimava posebno prisrčnih odnosov, tudi ni naprodaj in na koncu, budale parazitske - Pezdir ni naprodaj. Drugi način je lažji in je primeren, če »strukture« v javni upravi (torej tisti, ki so že ves čas na plačilnih listah parazitov ali pa so zgolj uporabni idioti) preživijo. Potem vas želijo najeti za »strokovno mnenje«, na katerem bazirajo korekcije zakonodaje in oslepitev regulatorjev. Strukture vodijo svojo linijo, ki jo diktirajo paraziti, vi ste namenjeni za slepilni manever stroke in kabinet ministra se polni z navidezno racionalnimi predlogi, ki so navadno tako tehnični, da brez večjih težav napredujejo do vlade in potem skozi parlament v realnost (parazitske rente). Mimogrede, ponudba prodati kolumno v Financah parazitom zato, da se njihovo »strokovno mnenje« valja po medijih, je spet ena tipična ponudba. Kakšne so cene za prodajo kolumen, v resnici ne vem, podzemlje pa trdi, da tudi do deset tisoč evrov. Tretji način je prodaja imena. Recimo, po Sloveniji hodijo sivi liki, ki detektirajo podjetja, ki imajo težave zaradi nekih zakonskih omejitev, zaradi »tečnarjenja« regulatorjev ali pa posojilne težave. Napovejo se pri teh podjetnikih in jim razložijo, da se njihova problem lahko razreši, saj imajo denimo vpliv na Pezdirja, ki je zelo tesno povezan s Šušteršičem. Za 20 tisoč do sto tisoč evrov lahko uredijo, da njihov problem izgine. Podjetniki plačajo, problem pa potem lahko izgine ali pa tudi ne, odvisno od tega, kolikšna je verjetnost, da se nekaj spremeni. Če imajo ti sivi liki svoje ljudi na ministrstvih, vsekakor laže prodajajo prihodnje zakonske spremembe. Kakorkoli že, vi ste prodani, pa če to veste ali ne in če vam je všeč ali ne. In če me na podlagi tega mehanizma vprašate, ali je Janševa izjava, naj se vsak, ki operira z njegovim imenom, takoj prijavi, smiselna, potem vam bom rekel, da je še kako smiselna. In če me vprašate, ali obstaja zelo velika verjetnost, da so pri poslu s patrio prodali Janševo ime, vam bom, ne glede na zadržke, ki jih imam do Janše, iskreno odgovoril, da imate prav. Čudim se samo, kaj ves čas dela kriminalistična policija. Sezona polnih kufrov je na vrhuncu, kriminalistov pa nikjer. Za lastno dobro upam, da se motim. Brez Pezdirja se stvar ne premakne ... Trenutno obstajajo vsaj tri panoge, kjer paraziti iščejo pot do Šušteršiča in ministrstva za finance in v katerih baje velja, da morajo meni prinesti denar zato, da dosežejo želeno (odprto pot do Šušteršiča in spremembe v zakonodaji). Naj vam navedem en primer. Na nekem interesnem združenju podjetij neke panoge predsednik združenja (gre za zelo uglednega slovenskega podjetnika, ki po nekem naključju velja za čistega) vsem članom pove, da je pot do zagotovitve njihovih rent Pezdir, zato je treba do njega s kufrom denarja. Baje sem se že sešel z ljudmi, ki so njihova konkurenca (ne da se nisem sešel, niti vseh imen ne poznam), zato mi je treba čim prej prinesti denar. Še en primer: po parazitskem podzemlju se valja moje ime v zvezi z zavarovalnicami, spet se baje ne zgodi nič, če meni ne prinesete kufra denarja. Od kod se to generira, ne vem, vem pa, da se, in vem, da nekateri hočejo denar za stik z menoj. Ravno tako, kot se generira neskončno mnogo parazitskih ponudb zato, da prodam Šušteršiča in Finance. Ampak v nečem pa imajo paraziti vendarle prav, stvar se bo premaknila. ... in Pezdir bo stvar premaknil! Osemnajstletno prijateljstvo s Šušteršičem ni naprodaj, kolumne v Financah niso naprodaj, Janša, s katerim, domnevam, nimava posebno prisrčnih odnosov, tudi ni naprodaj in na koncu, budale bedaste, parazitske - Pezdir ni naprodaj. Paraziti bi se lahko do zdaj že naučili, da sem divjak, ki se nikomur ne pusti kontrolirati in uživa v življenju. Zato si naredite uslugo, vtaknite si svoj denar in lobistične spletke v vaše parazitsko debele riti! Če tega do zdaj še niste dojeli, potem bo lekcija precej težka. Zatorej, če vam kdo prodaja zgodbo, da bo Pezdir nekaj uredil, potem vedite, da če se v to igro vključite, potem ste del kriminalne združbe in boste prej ali slej deležni ene izmed spodaj navedenih procedur. Prvič, vsak, ki bo prodajal moje ime ali pa se mi bo približal s povabilom na kavo, kjer mi bo ponudil kufer denarja za lopovske podvige, bo na licu mesta doživel moj klic Klemenčiču iz protikorupcijske komisije, še več, celotno zgodbo bom kot kolumno objavil v Financah. In drugič, če to ne bo zadoščalo za prekinitev plenilskega pohoda parazitov proti meni, obljubljam, da bom uporabil vsa pravna sredstva, da te abotneže izločim iz igre. Vse te procedure bom izvedel ne glede na posledice in ne glede na grožnje. Raje izginem čist, kot živim tako, da parazitom omogočam njihove akcije. Torej, nehajte klicariti, pošiljati e-pošto ali me vabiti na kavo in mi ponujati pavšalne zneske za »svetovanje« in »strokovno delo« z namenom, da vam prodam Šušteršiča, Janšo, Finance, kogarkoli. Dojemite, da je tisto, kar ste dosegli do te točke, samo tale kolumna in dejstvo, da se bom v prihodnjih dneh napovedal pri direktorju komisije za boj proti korupciji Goranu Klemenčiču in s tem izpolnil proceduro številko ena. Bralcem pa tole: paraziti so brez barv, slabega okusa, razkrajajo državo, uničujejo vaše družine in so nenehno okoli vas. Zato vam resno priporočam, da jih izsledite in takoj prijavite kriminalistični policiji. Ministra Gorenaka pa pozivam, da prekine visoko sezono polnih kufrov. Rado Pezdir, ekonomist Rado Pezdir izjavljam, da za svoje pisanje ne prejemam plačil PR-agencij, lobistov ali interesnih skupin, za kolumne prejemam zgolj honorar Časnika Finance. Vir Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. marec 2012 Prijavi Deli 9. marec 2012 Slovenski birokrati brcnjeni v zadnjo plat,posel bo startal v avstrijski Radgoni"Vlagatelja sta se odločila, da bosta opustila boj z državnimi birokratskimi mlini na veter v Sloveniji, in sta raje kupila pet tisoč kvadratnih metrov zemljišča v Avstriji, ki je bilo 2x cenejse kot v slovenski GornjiRadgoni v industrijski coni ... Proizvodnja v Sloveniji ne bi mogla startat se najmanj 2 leti, toliko je birokracije za zadovoljiti, ... Do začetka gradnje proizvodnega obrata v Avstriji so zemljišče že tudi komunalno uredili. Natančno se ve, kdo kaj dela. Enajst ljudi iz različnih področij je prišlo skupaj zaradi gradnje, šli so na gradbišče, napisali zapisnik in ta zapisnik je zdaj osnova za timsko delo. Vse poteka brez problemov / BREZ BIROKRATSKIH zapletov. Če je vmes kaksna situacija za uredit, pomanjkljivost, se sproti ureja ..."http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/pivovarno-bo-raje-kot-pri-nas-zgradil-v-avstriji.htmlhttp://www.p-inf.si/aktualno/pomurje/pivnica-v-gornji-radgoni-pivovarna-v-avstrijski-ra-147667/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 10. marec 2012 Prijavi Deli 10. marec 2012 Naj nas prehranska kriza ne preseneti! Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 11. marec 2012 Prijavi Deli 11. marec 2012 Pismo indijanskega poglavarja Seattle-a (leta 1854) Indijanski poglavar Seathl je leta 1854 napisal tedanjemu predsedniku ZDA pismo. To je bil čas, ko so Indijanci izgubili vojno z belci in so morali pristati na to, da svojo zemljo prodajo ter se odselijo z nje. Naseliti so se morali na posebej določenem ozemlju – rezervatu. To pismo je – po sto petdesetih letih – postalo sveto pismo ekologije. Mnogi menijo, da gre za enega najlepših in najglobljih zapisov o naravi: Ko Veliki poglavar iz Washingtona pošilja svoj glas, da želi kupiti našo zemljo, zahteva preveč… Kako je mogoče kupiti ali prodati nebo ali zemljo? Kako tuja se nam zdi ta zamisel. Če svežina zraka in bistrina vode ne pripada nam, kako bi lahko kupčevali z njima? Vsaka ped te zemlje je mojemu ljudstvu sveta. Vsaka borova iglica, vsako zrno peska v rečni plitvini, vsaka meglica v temnem gozdu je sveta v srcu in v spominu mojega ljudstva. Sijoča voda naših brzic ni le voda, je tudi kri naših prednikov. Svoje otroke morate učiti, da je ta zemlja sveta. Da vsak skrivnostni odsev v bistrem jezeru pripoveduje o spominih in dogodkih iz življenja mojega ljudstva. Žuborenje vode je glas mojih dedov. Dišeče trave so nam sestre, jelen in veliki orel so nam bratje. Kamniti vrhovi, sončni pašniki, toplo konjevo telo in človek, vse pripada isti družini. Reke tešijo našo žejo, nosijo naše kanuje, hranijo naše otroke. Zato poučite svoje otroke, da so reke naši in vaši bratje. Vemo, da nas beli človek ne razume. Njemu je zemlja povsod enaka. Kot tujec je, ki se pritihotapi ponoči in vzame, kar potrebuje. Ropa jo, kakor da bi mu bila sovražnik. Potem odide in pusti za seboj puščavo. Za Indijance so drevesni sokovi prežeti s spomini naših prednikov, ki jim je zemlja mati. Vaši mrtvi pa odhajajo med zvezde in pozabljajo na zemljo, ki jim je dala življenje. Povejte svojim otrokom, da je zemlja pod njihovimi stopali pepel naših dedov. Tako jo bodo spoštovali. Učite svoje otroke, kakor smo mi učili svoje, da je zemlja naša mati. Vse, kar se zgodi zemlji, se bo zgodilo tudi njenim sinovom. Ne vem. Naš način življenja je drugačen od vašega. Od pogleda na vaša mesta nas zabolijo oči. Morda zato, ker smo divji in ne razumemo. Vaš ropot žali naša ušesa. V vaših mestih ni mirnega kotička. Kaj velja življenje, če ne moreš prisluhniti odpiranju listja spomladi, kriku kozoroga, nočnim prepirom žab in mehkim zvokom vetra, ki se igra po vodni površini. Če te ne osveži opoldanski dež, če ne vdihavaš vonja dišeče borovine. Največje bogastvo rdečega človeka je – zrak. Beli človek pa, kot da ne zaznava zraka, ki ga vdihava. Kot nekdo, ki že dolgo umira in je neobčutljiv za smrad. Če vam prodamo zemljo, nikar ne pozabite, kako dragocen je zrak – od njega vse živi, vse si deli ta zrak – zveri, drevesa, človek. Razmislili bomo o vaši ponudbi, da kupite našo zemljo, a težko bo, ker nam je ta zemlja sveta. Če se jo bomo odločili sprejeti, bomo zahtevali, da izpolnite tale pogoj: beli človek bo moral tudi z živalmi na tej zemlji ravnati kakor z brati. Po prerijah sem videl na tisoče bizonov, ki jih je beli človek pobil kar s svojega drvečega ognjenega konja. Mi ubijemo edino takrat, ko nam to pomaga preživeti. Kaj je človek brez živali? Če bi jih iztrebil, bi umrl tudi sam zaradi globokega občutka samote v svoji duši. Vse, kar se zgodi živalim, se bo kmalu zgodilo tudi človeku. V svetu je vse povezano. Mi vemo: zemlja ne pripada človeku, človek pripada zemlji. Mi to vemo. Vse je povezano, kakor kri, ki združuje eno družino. Zavedamo se tudi tega, morda bo nekega dne to spoznal tudi beli človek: naš in vaš Bog je isti Bog. Morda mislite, da Boga posedujete vi, kakor mislite, da lahko posedujete našo zemljo. A to ni mogoče. On je Bog človeku in njegovo usmiljenje je isto do rdečega in belega človeka. Ta zemlja je Bogu dragocena in poškodovati zemljo pomeni pokazati prezir do njenega Stvarnika. Kje so gozdovi? Izginili so. Kje je orel? Izginil je. To je konec življenja in začetek borbe za obstanek. Ni si človek izmislil tkanine, ki ji pravimo življenje. Človek je samo drobno vlakno v njej. In če ne bo z njo ravnal kot s prijateljem, bo uničil tudi sebe. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.