Skoči na vsebino

Prebrali smo..

astra

Recommended Posts

Pa ne pozabit, da je eno leto že okoli...in na to luno letos pade tudi Vesak- največji budistični praznik...zgleda da budisti vejo kdaj je dober čas za opazovanje lunce, bibavice in praznovanje...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

Mislim da želodci niso glavni problem. Če bi večina ljudi poslušala predvsem svoj želodec, verjetno ne jaz, ne ti tukaj ne bi sedaj pisala o tem.

Seveda pa nekateri ne nujno razumejo vsebino kot pridigo, saj bi tako lahko razumeli skoraj vse tukaj podane članke, temveč razumejo kot informacijo, razmišljanje, kot pač članek, kot mnoge druge podane skozi povezave v tej temi.

Tako kot tudi tej vsebini mi sami dodajamo vrednost, pomembnost, težo ali kvaliteto.

Vsebina članka pa je in bo aktualna.

Nekateri ljudje verjamemo, da je način prehranjevanje povezan z ekonomijo, socialo, kulturo, itn. Nekateri pač tega mnenja niso ali pa se o tem niti ne sprašujejo.

Jaz osebno sem se prepričal da je temu vsekakor tako.

“A fat stomach never breeds fine thoughts.”

Težko je pridigati želodcem, ker nimajo ušes.

C.

• Lajkam 2
  • Buuuu 2

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

:vio: mislm da ne razumem tvojga posta?

"If a man speak his mind in a forest and no women can hear him, is he still wrong?" ~ Sir Ken Robins xg:Dx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

?Do You have Money, NO problem

"Vatikan je pred 22 leti v zameno za

milijardo takratnih italijanskih lir*

dovolil pokop mafijskega šefa v eni

od svojih bazilik."

To se je zgodilo za časa ...

http://tinyurl.com/bnm6qnn

*Se mi zdi [takole po spominu], da je

to takrat bilo nekje cca. 1 milijon

takratnih nemških mark, oz. kasnejših

cca. €500000 [€516000].

http://tinyurl.com/c8t5go8

http://tinyurl.com/d7tb5ra

Fuf, Sin,...zdej sem pa mal v skrbeh....Ravno včeraj je brat z nečakom odfrčal v Teheran za 9dni,...pišuka upam, da bo mir pred vsemi temi norci ...x?x :sori:
  • Lajkam 1
  • Buuuu 1

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Jst tut. :palec: Ne vem ker je bolj prf... s temi vojskovanji xrolleyesx

Po eni strani itaq vsak prvo pokaže s prstom na američane... utemeljeno ali ne, po drugi pa men mal fanatičen zgleda predsednik Irana. Ali imajo res nuklearno orožje in kaj če ga imajo, saj ga imajo tudi drugi? Kdo bi vedel kaj je res, kdo se pred kom brani in zakaj. Mislim da nekatere igre, boji potekajo izza kulis javnosti, tako je bilo tudi med svetovnimi vojnami.

Pomembno vprašaje: Ali smo ljudje tega planeta sedaj sposobni bivati med seboj brez orožja? - Če da, bi morale velesile orožje uničiti. Pomeni vsa orožja, tudi bio-kemična, sevalna, itn, a ne Američanom, ne Kitajcem kot velesilama to sigurno ni v interesu. - Ali je temu prav tako? Zagotovega odgovora na to nimam. Mislim pa, da ljudje zaenkrat nismo sposobni sobivati brez mednarodne roke na seboj. Oziroma ponekod smo, ponekod ne.

Ljudje se že v takih malenkostih kot je pogovor na forumu lahko skregajo do mere, da ljudi kličejo po telefonu in jim grozijo.

Težko je to, težka tema.

Kljub negodovanju nekaterih, menim da brezmesna hrana sodobnega človeka oz. tistega, ki mesne hrane v obilici vse druge res ne potrebuje, lahko nekaj doprinesla k miroljubnemu okolju na planetu. - Zakaj, ker vsaka sekunda, dih, misel in nagib, ter akcija usmerjena k sočutju, miroljubnosti namesto obratnemu, pridodaja k piramidi dvigovanja zavesti človeštva in tako gradi boljše temelje za prihodnost in spreminja sedanjost, pa četudi je to v odnosu do živali.

Pravijo: strah je nasprotje ljubezni.

"Eye for an eye, it will all make as blind" ~ Ghandi

• Lajkam 4
  • Buuuu 2

Ne meči svinjam biserov!

A si to kje prebrala x:Dx x:o)x

Tle pa dežuje x;)x

Sem danes med "meditacijo" še razmišljal o tem kaj sem pisal... o tukaj in pisanju in se moram popravit:

V interesu verjetno ni vladi, različnim lobijem, osebam ki imajo od strahu pred vojno osebne interese. Tako tudi mnogim prestrašenim ljudem, ki verjamemo da orožje potrebujemo, češ da človek ni dozorel, da ne more nesoglasja reševati tudi drugače.

Kako pa se bomo takšne miselnosti rešili:

Z ozaveščanjem ljudi. Skozi več majhnih skupin, iz kjer se širi določena mislenost, določeno zavedanje, želja in potreba po drugačnem, kjer se preide določene potrebe. Tako mislenosti preidejo v medije, danes gre vse hitrje. Ko je ljudi, ki tako razmišljajo dovolj, se premik zgodi. Shift happen!

... Pomeni vsa orožja, tudi bio-kemična, sevalna, itn, a ne Američanom, ne Kitajcem kot velesilama to sigurno ni v interesu. ..

Ne meči svinjam biserov!

Desa Muck: Notranje rezerve

http://www.sensa.si/media/cache/upload/Photo/2012/04/20/vrt_article_image.jpg

Kakorkoli že ljubljena vlada sega po mojih notranjih rezervah in kakor si ji od srca želim ustreči, ji ne morem. Nimam jih več. Že dolgo plačujem veliko višje davke od tistega, kar zaslužim, in to me je pokopalo. Sicer pa to počne krepka večina.

Če ste malo bolj pozorni, ste opazili, da je na kak potuhnjen način obdavčeno popolnoma vse, tudi zrak, ki ga dihamo, da ne govorimo o soncu, ki nam sije na glavo. Dražijo se tudi vsi izdelki, brez katerih ne moremo normalno funkcionirati, in ne da bi se zavedali kdaj, smo zdrsnili v sužnjelastniški sistem.

Delamo zgolj še zato, da preživimo, in ne zato, da živimo.

Pa ne bomo zdaj o tem, kdo je kriv, ker se mi ne da več o tem poslušati, razmišljati in govoriti. Na bruhanje mi gre, in če bi lahko karkoli prodala, pa ne morem, ker še nisem odplačala kreditov, bi to storila in odšla iz države, za katero sem, prav tako kot vi, pridno delala toliko let in ji, čeprav večinoma s težavo, pošteno plačevala vse dajatve.

Toda zagotovo bi mi šlo v tem trenutku bolje, če bi postala albanska ali gvatemalska pisateljica.

Toda kar je, je, in ker me je življenje več ali manj odvadilo jamranja, sem začela razmišljati, kaj mi je storiti.

Glede na to, da morajo umetniške in preostale državne institucije segati po notranjih rezervah in ne smejo več najemati honorarcev (kar sem večino življenja tudi sama), sem rekla, da si moram ogledati še svoje lastne notranje rezerve in jih uporabiti.

Spomnila sem se tudi tega, kako so bile v zgodovini vedno ženske tiste, ki so se prve znašle in prehranile družino. To se nam je v genih obdržalo do danes. Medtem ko bodo moški zbegano lovili krivce in razpravljali o možnih rešitvah, se bomo me lotile dela. Za vzorec in morda v razmislek vam povem, kako sem se tega lotila sama.

Doslej sem imela majčken vrtiček, za solatko, začimbe ... afnarija v glavnem, preostalo je bila travica pa kak rožni grmiček. Letos spomladi sem nasadila več sadnih dreves, ukinila večji del okrasne zelenice in ga s pomočjo prijaznega soseda prekopala v vrt. Nič ekstravagance!

Zdaj bodo zavladali fižol, zelje, koruza in krompir. Povečala sem tudi število malin, kosmulj in ribeza. Marmelade in vloženo sadje so pozimi dober vir energije.

Razmišljam, da bi si nabavila manjšo premično ogrado in v njej pasla kozo in dve kokoši. Nenadoma sem se zavedala, da imam tudi košček gozda, ki sem ga doslej samo razneženo opazovala, kako se ukvarja sam s sabo. Drva! Jes! Prej še pomislila nisem na to, rajši sem plačevala popolnoma nerazumne vsote za kurilno olje.

Zdaj bomo s prijatelji organizirali akcijo in naredili drv za naslednjo zimo. Nobenega oblačila ne bom več dala za Rdeči križ itd. Vse bom lepo spravila, in če nič drugega, jih bom predelala v odeje ali kaj podobnega. Obnovila sem tudi svoje poznavanje ročnih del.

Že zdaj sem začela nabirati zelišča za čaj in jih sušiti, prav tako konzerviram čemaž in zmrzujem mlade koprive. Preden so ozeleneli okoliški gozdovi, sem jih preverila, kaj bo v njih raslo poleti in jeseni. S sosedi se vedno bolj povezujemo v neke vrste menjavi znanja in dela.

Ker se zadnje čase veliko ukvarjam s keramiko, menjam svoje izdelke za recimo popravilo strehe ali pipe. Lahko inštruiram tudi njihove otroke v zameno za kako drugo uslugo. Skratka, jaz sem pripravljena!

S podstrešja sem tudi privlekla svoj stari pisalni stroj in ga očistila, če mi slučajno crkne računalnik in si ne bom mogla kupiti novega ali če mi bodo izklopili elektriko.

Res pa je, da mi v boju za preživetje najbrž ne bo ostalo nič časa za pisanje.

Pa nič hudega, saj si ljudje tako ali tako ne bodo mogli privoščiti knjig, tisti pa, ki bodo z denarjem, ki so nam ga nakradli, zbežali na Kajmanske otoke, tako ali tako ne berejo literature. Za branje knjig namreč potrebuješ srce.

Desa Muck v kolumni za revijo Lisa

Za vse tiste , ki to modrost in znanje notranjih rezerv že izvajajo...xokx...čestitam!

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Je.. ga, internet je "zeznu" kulturo x:Dx in prinesel novo, manj priviligirano x8Dx bolj enakovredno

V vsem je kaj "dobrega" in kaj "slabega" - NEEEEE so zgolj okoliščine, ki omogočajo spremembe in rast!!

Nekateri so mislili da bodo carji živeli od 2 knjig in pol na leto... med tem ko bodo drugi garali kot bolnega lastnika zgarane živine.

Pa ne da ne cenim, a razporeditev pač ni pravična. Krize prinašajo rojstvo novih razsežnosti kreacije. :palec:

KULTURA....!?!?!?!!?!?!?!?!!? Jasen FUCK OFF je v hipokraciji bolj kulturen kot odbito sprenevedanje in zahrbtna pritlehnost. No pa saj govorimo samemu sebi, zato pa smo tam kjer smo!! xcivx

Nekateri "kulturniki", izobraženci, neke "intelektualne" sile in "duhovneži".. so se šele začeli zbujati, sedaj ko je kriza zajela tudi njihov namišljen balonček in mošnjičke; pa bi morali biti zbujeni že mnogo prej, pred vsemi! Tako se zavest rojeva tam kjer je duh, ne nemišljena kulturnost, ki ima namen zdraviti samo sebe, namesto širiti luč zavedanja in duha!

Malo kritike kdaj pa kdaj ne škodi.

• Lajkam 2
  • Buuuu 3

Ne meči svinjam biserov!

Michael Clarke Duncan: 'I Am a Vegetarian'

The Oscar-nominated actor tells the campaign group: "The best thing about being a vegetarian for me, number one is I know I'm not harming any animals. The number two thing is increased strength. I'm a lot stronger than I was when I was eating meat." "Most of your most powerful animals in the wild are vegetarian, so I'm trying to get my strength to that level. I don't know if I'll make it or not, but elephants are vegetarians. They're pretty big, so..."

Intervju je dober :palec:

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Hudo, dobil po mailu (preverjal ali je res, nisem):

POZOR!!!!!

Na bencinskem servisu na Viču v Ljubljani se je moški približal ženski, ki

je tankala bencin v avto. Moški ji je ponudil svoje storitve kot pleskar,

ter ji dal svojo vizitko. Gospa je dejala, da trenutno ne potrebuje teh

storitev, vendar je vseeno sprejela vizitko v dobri veri, če bo morda v

bodoče potrebovala te usluge. Moški je nato vstopil v drugi avto,ki ga je

vozil drugi gospod. Ko je zapustila bencinsko postajo, je videla, da ji

sledijo.

Skoraj takoj se ji je začel pojavljati vrtoglavi občutek in zmedeno se je

borila za dihanje. Poskušala je odpreti okno, in zaznala je, da čuden vonj

prihaja iz njene roke, katere je sprejela vizitko gospoda na bencinskem

servisu. Nato je opazila moške(ki so ji izročili vizitko), ki so se

prilepili za njen avto. Vedela je da mora hitro ukrepati. Zavila je na prvo

parkirišče, ki ga je našla, ustavila avto in nepretrgoma začela trobit, da

bi priklicala na pomoč. Moški so pobegnil, a gospa je bila še vedno

slabotna. Šele po nekaj minutah je začela končno spet pričela normalno

dihati.

Očitno je bila snov na vizitki tako močna, da bi jo lahko resno omamila.. To

mamilo se imenuje BURUNDANGA in ga uporabljajo ljudje, ki želijo najti žrtev

posilstva ali ropa. Ta droga je nevarnejša od običajne droge ali uspavala.

Prenosljiva je na preprostih karticah in papirju. Bodite previdni, ne

sprejemajte NIČ od tujcev. Bodite previdni, ti ljudje vam lahko potisnejo

vizitke pod vrata, vržejo v nabiralnik, ostanejo v bližini in vas opazujejo

in kasneje napadejo. *

Pošljite to sporočilo vsem svojim kot opozorilo!

Mihaela Paradiž, mag.,

višja davčna inšpektorica

Ministrstvo za finance

Davčna uprava RS

Davčni urad Ljubljana

Sektor za davčno inšpiciranje in preiskave p.p. 107, Davčna ulica 1, 1001

Ljubljana ( +386 (0)1 369 33 46

7 +386 (0)1 369 30 16

* mihaela.paradiz@gov.si****

Ne meči svinjam biserov!

Kdaj bo les postal strateško pomemben?

Slovenija je tretja najbolj gozdnata država Evrope, a gozdove in les premalo cenimo, peša pa tudi lesnopredelovalna industrija. Leta 1985, na svojem vrhuncu, je panoga zaposlovala skoraj 50 tisoč delavcev, danes komaj 20 tisoč. Poglavitna vzroka sta prevelika davčna obremenitev in premajhna akumulacija, so poročali in ob tem dodali, da naj bi z novo strategijo, panoga spet zaživela.

Predsednik združenja za les Igor Milavec namreč opozarja: "Proračunski porabniki bodo morali razumeti, da ta ekonomija teh obremenitev ne zmore več. Če še zdaj ne (bodo razumeli, op. p.), ko je tretji kritični moment, potem lahko računamo, da se bo ta industrija praktično sesula."

Danes deluje le še dobrih 800 podjetij, tisoč podjetnikov in približno pol milijona lastnikov gozdov. Nekdaj uspešna podjetja, kot so Novoles, Javor, Lipa, Meblo, so le še blede sence, eno izmed redkih še uspešnih podjetij pa je ribniški Inles. Direktor Inlesa Andrej Mate pojasnjuje: "Mi smo se pravočasno prestrukturirali."

Rešitev bi bila drugačna davčna politika

Namesto da bi surovino zaradi višjih cen še naprej prodajali v Avstrijo in Italijo, bi morala država z novo davčno politiko začeti nov naložbeni ciklus. Na leto posekamo približno tri milijone kubičnih metrov lesa, lahko pa bi ga dvakrat toliko - Slovenija je namreč s 60-odstotno poraščenostjo tretja najbolj gozdnata država v Evropi. In glede na to, da so lesno industrijo za strateško spoznali v Avstriji in na Finskem, bi to lahko storili tudi pri nas.

Vir: rtvslo.si

Ne sam politika, tudi birokracija in zakoni o gradnji.

Ne meči svinjam biserov!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...