Brezo 17. avgust 2012 Prijavi Deli 17. avgust 2012 Hčerka hoče postati čefurka, kako naj to preprečim 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 17. avgust 2012 Prijavi Deli 17. avgust 2012 Hčerka hoče postati čefurka, kako naj to preprečim hudo Berzo, to mi je blo pa res všeč... druga stran ista problematika... http://www.rtvslo.si/svet/pussy-riot-zaradi-huliganstva-obsojene-na-dve-leti-zapora/289610#comments V Rusiji vedo kako se streže stvarem. Svetlana Makarović, umetniki ki sežigajo križe in podganijo dete matere brezjanske, so lahko srečni, da živijo v Sloveniji mene je groza komentarjev, mene je vedno bolj groza brat te komentarje, mislim, kdo to piše... 1 Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. avgust 2012 Prijavi Deli 18. avgust 2012 Ja se spomnim vznemirjenja, ampak ne boš verjel, da poznam nekaj teh osebkov in lahko rečem, da so prav fajn ljudje... zanimivo ne?ja, res je, tudi jaz (z enim sem bila dolgo na zvezi)... Tole je bolj za tiste, k majo v tem cajtu podobne težave kot jaz (ko sem se spraševala, kaj leta po zraku, k me je tolk zadražilo - in je ambrozija... ta mi močno učinkuje čist vsakič, ko so večje koncentracije al pa ko ful piha - k jo ne vem kolk, celo 200 km daleč lohk nese)... 'Alergeno pošast' odstranite takoj, ko jo opazite Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
o.b. 18. avgust 2012 Prijavi Deli 18. avgust 2012 blog Irene Sirene:http://irena.blog.siol.net/2012/08/18/tedenska-diareja-264/dečva dobro piše. Citiraj If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong. ~Terry Pratchett Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 21. avgust 2012 Prijavi Deli 21. avgust 2012 Listening to Complainers Is Bad for Your Brain Opazujete | Objava | Marketing, Dnevnik marketinškega guruja ... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2012 Prijavi Deli 23. avgust 2012 Otroka med kopanjem v Dravi opazila krokodila Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 23. avgust 2012 Prijavi Deli 23. avgust 2012 Pismo, ki v resnici kliče k nelegitimnemu uporu Kakšen je pa legitimni upor?Upor je upor, ko ti je vsega poln k*** se upreš, legitimno ali ne.Za tiste ki so na oblasti je seveda vsak upor nelegitimen.Drugo vprašanje pa je, ali je trenutna oblast in tisto kar počne(ali ne počne), legitimno. Nekdo je zapisal - ko množica tistih ki nimajo več kaj izgubiti preseže kritično maso, potem teče kri. 5 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. avgust 2012 Prijavi Deli 24. avgust 2012 Mislim,mal je bedasto vse skup.. časi so pa izjemno hudi... in kot je pravilno ugotovil Gantar, počilo bo, ko boš lahko v soboto zjutraj na avtocesti se sam vozil proti morju in ne prej. Pri Slovencih, se bojim, da še takrat ne.Ker bo vsak, ki v soboto zjutraj ne bo mogel z avtom na morje, bolj užival v tem ker sosed tudi ne more, kot pa se sekiral zaradi tega ker sam ne more... Upam da je razumljivo podano. Da je pa vse skupaj bedasto, se pa strinjam. 1 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. avgust 2012 Prijavi Deli 25. avgust 2012 lol... a ste vidli tole? Restavratorska polomija dobila svoj profil na Twitterju Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. avgust 2012 Prijavi Deli 25. avgust 2012 a ne?jaz sem včeraj umirala od smeha, še zlasti na nadaljnje izvedbe. (krik, mona liza itd. ) Zadnje čase se sploh ful zabavam, ko berem kakšne novice, ponavadi predvsem ob branju komentarjev, eni so res duhoviti, tako da se pogosto zelo glasno smejem in me prav orazpoložijo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 25. avgust 2012 Prijavi Deli 25. avgust 2012 http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/odobreno_cipiranje_ljudi_elite_ce_na_daljinski_upravljati_milijunima_a_moci_ce_ih_i_iskljuciti/958651.html Smo že "čipirani" z mobilci. Vedo, kje se nahajamo, in kaj vse počnemo, s kom se pogovarjamo/pišemo in o čem ... Na par kilometrih skoz mesto do šole me vsak dan posname vsaj pet kamer + vsaj 3 tam ... Manipulirajo pa itak kar naprej na vse mogoče načine. Rešitev najbrž ni v upiranju vsemu temu navzven, ampak krepitvi navznoter, da ohraniš svojo integriteto, notranji kompas, etiko... take stvari. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 25. avgust 2012 Prijavi Deli 25. avgust 2012 http://24ur.com/novice/crna-kronika/pri-pivki-opazili-volka.html Če je jahala konja v neposredni bližini vasi, je bil najbrž kar pes. Če je šla pa na konju v gozd v osrednjem območju volka in medveda, je pa to nepoznavanje in bi se morala ženska pač mal podučit, kako se obnaša na tem tem območju. Človek namreč ni plen niti volka niti medveda, konj pa in je zato nevarno izzivanje, če greš jahat konja medvedom in volkovom pod nos. Upam, da ne bo nastradal volk zaradi te očitne napake človeka! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 25. avgust 2012 Prijavi Deli 25. avgust 2012 še malo o enajstem septembru.. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1UUa8AtC_Yo 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Umrl Neil Armstrong Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Poznate kej to?PRISTANEK NA LUNI – Kako je človek šel na Luno? 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Sem se že enkrat s tem ukvarjala, iskala več, ampak vseh teh informacij je toliko, da imaš hitro vrh glave. Ne vem kaj naj si mislim. Je bil tudi dokumentarec o poletu na Luno na rtv in takrat so imeli nekaj intervjujev s prisotnimi v letu, jaz sem jim takrat kar verjela. Takrat so tudi povedali, da je takrat uporabljen računalnik imel zmogljivost današnjih kalkulatorjev, govorili so nekakšnih nevarnih vesoljskih žarkih, pa neka podrobnost, da je zatajilo neko stikalo in je nekdo za popravilo uporabil kar pisalo, morda je bil omenjen celo nlp.V zgornjem članku niso posebej niso omenjeni tisti, ki se ukvarjajo z remote viewing, mislim da je več o tem v enem izmed virov. Eden je videl vesoljčke in zgradbe na drugi strani Lune.Nasa pa je v bistvu pred kratkim, par let nazaj, celo streljala na Luno, to je bilo tudi javno objavljeno v novicah, pojasnila se ne spomnim. To se mi zdi res nenavadno, kot tudi to, da potem iz vsega tega ni bilo nič, torej tak cirkus, da se gre na Luno in veliko napovedi, kaj bomo tam počeli, da bomo hodili na izlete in podobno ali celo naselbine. Potem pa NIČ. Potem pa kar na Mars. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Zanimivo so se lotili človekovih razvad: Umetno meso – na pragu nove revolucije? iz članka:Človekov tek po mesu je namreč nenasiten; vsako sekundo za hrano ubije okoli 1600 sesalcev in ptic, kar na leto pomeni 500 milijard, poleg njih pa še na tisoče milijard rib, rakov in mehkužcev. S čezmernim uživanjem mesa načenja svoje zdravje in uničuje okolje. Proizvodnja kilograma živalskih beljakovin zahteva vnos treh do osmih kilogramov rastlinskih beljakovin, zato polovico pridelka kmetijskih rastlin konča kot živalska krma. Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da se bo v prihodnjih 40 letih poraba mesa podvojila, zato bodo zdajšnje proizvodne metode postale količinsko in okoljsko nesprejemljive. Če kmalu ne bomo našli rešitve, bodo meso in kmetijske rastline postali prestižni izdelki. Industrijska živinoreja povzroča tudi več izpustov toplogrednih plinov kot promet. In ne nazadnje, tudi mesojedci se tiho zavedajo, da živali, katerih meso uživajo, milo rečeno, niso imele rožnatega življenja. Toda težava je, da nas večina kljub temu še vedno rada jé meso....Če bi to lakoto uspeli nahraniti z izdelkom, ki v vsem spominja na meso, je pred nami ena največjih revolucij. Mesnopredelovalna industrija bi v tem primeru bankrotirala, zato se bo proti nosilcem nove revolucije gotovo borila z vsemi sredstvi. Kdor bo dobil tekmo za industrijsko proizvodnjo prvega prepričljivega nadomestka za živilo, ki je del človeške zgodovine skoraj četrt milijona let, bo moral dobro varovati svoj hrbet, zaključuje Guardian. 2 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Zanimivo so se lotili človekovih razvad: Umetno meso – na pragu nove revolucije? iz članka:Človekov tek po mesu je namreč nenasiten; vsako sekundo za hrano ubije okoli 1600 sesalcev in ptic, kar na leto pomeni 500 milijard, poleg njih pa še na tisoče milijard rib, rakov in mehkužcev. S čezmernim uživanjem mesa načenja svoje zdravje in uničuje okolje. Proizvodnja kilograma živalskih beljakovin zahteva vnos treh do osmih kilogramov rastlinskih beljakovin, zato polovico pridelka kmetijskih rastlin konča kot živalska krma. Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da se bo v prihodnjih 40 letih poraba mesa podvojila, zato bodo zdajšnje proizvodne metode postale količinsko in okoljsko nesprejemljive. Če kmalu ne bomo našli rešitve, bodo meso in kmetijske rastline postali prestižni izdelki. Industrijska živinoreja povzroča tudi več izpustov toplogrednih plinov kot promet. In ne nazadnje, tudi mesojedci se tiho zavedajo, da živali, katerih meso uživajo, milo rečeno, niso imele rožnatega življenja. Toda težava je, da nas večina kljub temu še vedno rada jé meso....Če bi to lakoto uspeli nahraniti z izdelkom, ki v vsem spominja na meso, je pred nami ena največjih revolucij. Mesnopredelovalna industrija bi v tem primeru bankrotirala, zato se bo proti nosilcem nove revolucije gotovo borila z vsemi sredstvi. Kdor bo dobil tekmo za industrijsko proizvodnjo prvega prepričljivega nadomestka za živilo, ki je del človeške zgodovine skoraj četrt milijona let, bo moral dobro varovati svoj hrbet, zaključuje Guardian. kar sanjaj,nič ne more nadomestiti mesa 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 27. avgust 2012 Prijavi Deli 27. avgust 2012 Posredujem: PREDLOGI KAKO PREŽIVETI V NOVI DOBI Kako preživeti v novi (kameni) dobi v času podnebnih sprememb?Ali v času ko naše finančno stanje ni najboljše?Kako živeti sedaj ko se odločimo, da bomo živeli v skladu z naravnim danostmi, ki bodo dobre za nas, za okolje in za naše otroke.Tako da smo pravilno pripravljeni.Nekaj predlogov o tem, kaj lahko dobrega in koristnega storite zase, za človeštvo, zanamce in za naravo: 1. Kupite dobre knjige o užitnih divjeraslih rastlinah, zdravilnih zeliščih, nabiranju gob itd. 2. Obiščite tečaje zeliščarjev. 3. Pripravljajte svoje čaje, namaze, tinkture itd. 4. Odpravite se na tečaj izdelave predmetov iz gline. 5. Preživite nekaj časa na eko-kmetijah, na katerih se boste naučili, kako iz lana nastane platno, kako iz ovčje volne nastane pulover, kako se prideluje sir itd. 6. Naučite se plesti, šivati itd. 7. Začnite obdelovati kakšen košček zemlje. 8. Seznanite se z biodinamično metodo, ki zemlji vrača življenje ter ji omogoča najbolj zdrave pridelke in semena. 9. Kupite, ohranjajte in izmenjavajte avtohtona semena, ki so edina, ki bodo ohranila svojo kakovost dolga leta in bodo morda celo rešilna bilka za naslednje generacije.10. Naučite se izdelovati kompost iz listja, ostankov sadja in zelenjave, papirja in drugih naravnih gradiv.11. Priskrbite si ročna orodja in pripomočke, ki niso odvisni od elektrike.12. Izdelajte si filter za vodo iz naravnih materialov.13. Naučite se opazovati nebo, zdaj ko še imamo na razpolago setveni koledar Marie Thun, teleskope in astrološke karte, ki lahko poenostavijo naše učenje.14. Opazujte naravo, oblake, obnašanje rož in ptičev pred dežjem itd. Delajte svoje zapiske. Naučite se sami napovedovati vreme.15. Naučite se podreti drevo in pripraviti drva za kurjavo.16. Naučite se pripraviti hrano na odprtem ognju ali pod pekačem.17. Če imate vrt, naredite zemljanko za shranjevanje zelenjave v zimskem času.18. Naredite ali kupite sušilnico za sadje in zelišča.19. Naučite se zanetiti ogenj brez posebnih kock in goriva. Za začetek bo zadostovalo, da vadite pravilno zlaganje vejic in listja ter prižiganje z vžigalicami. Ko vam bo uspelo tudi s kamni ali s pomočjo trenja lesenih palčk, potem za vas »ne bo mraza«.20. Poskrbite za svojo mobilnost, ki ne bo odvisna od goriva. Kolo je največji izum naše civilizacije.21. Preživite nekaj noči na prostem, pod zvezdnim nebom.22. Naredite sončno uro in se jo naučite brati.23. Naučite se izdelovati naravna čistila in kozmetiko.24. Naučite se izdelovati papir in rastlinske barve.25. Razvijajte svojo nadčutno zaznavo.26. Spodbujajte ljudi v svojem okolju, da tudi sami storijo nekaj od navedenega.In ne pozabite, da vam nič od navedenega ne bo koristilo, če ne boste krepili tudi svoje prisotnosti, ki je edina, ki v izrednih okoliščinah omogoči, da vse navedeno tudi zares uporabite. Dodatek: 27. Seznanite se s permakulturo, ki daje veliko odgovorov na zgornja vprašanja, saj vzorce in delovanje iz narave prenaša v vsakdanje življenjske pogoje z uporabo naravnih danosti, trenutno razpoložljivih resursov in prilagojeno vašim trenutnim zmožnostim28. Naučite se pridelovati lastno hrano ( na okenski polici - zelišča) zelenjavo na terasi ali balkonu, ustvarite permakuturni vrt na zelenici ali v širšem okolju v naravi ali pridelujte hrano v gozdnem vrtu ali na lastnem koščku zemlje.29. Posadite vsako leto vsaj eno avtohtono sadno drevo ali grm ( breskev, slive jabolka, orehi, ribez, maline. Orehi, lešniki..) saj ne potrebuje posebnega vzdrževanja in lahko pomaga pri preprečevanju lakot; vsakemu novorojencu in mladoporočencu podarite avtohtono sadno drevo-simbol blagostanja!.30. Povezujte se z društvi in organizacijami , ki z svojim delovanjem skrbijo za prenos informacij in znanja kako preživeti z naravo in v naravi in so neizčrpen vir znanja, saj boste iz konvencionalnih znanj težko pridobili konkretne informacije kako preživeti.Znanje iz društev, projektov in organizacij, ki skrbijo za zdravje narave človeka in duha, iz okoljskih društev znanja kako pridelati hrano na sonaraven način; biodinamika, permakultura vam bo v izrednih naravnih ali gospodarskih razmerah zelo koristila.Kako preživeti v naravi z različnih razmerah se lahko naučite pri gasilcih, planincih, tabornikih v ekoloških in duhovnih združenjih, v ekovaseh saj ter z vsemi ostalimi, ki poslanstvo prenosa znanja prenašajo naprej soljudem in bodo koristili tudi zanamcem in naravi. Vir: Sanja Lončar od 1- 26 – projekt Skupaj za zdravje narave in človeka Dodatek in uvodnik – Irena Rotar- projekt Ekofest https://www.facebook.com/groups/515078455185931/?notif_t=group_added_to_group 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 27. avgust 2012 Prijavi Deli 27. avgust 2012 Kako je svetovno ekonomijo možno pripeljati iz slepe ulice?Ekovasi: Pravična družba je možnaPrilagoditev ali smrt, drugega nam ne preostane - Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. avgust 2012 Prijavi Deli 28. avgust 2012 Nekdo je zapisal - ko množica tistih ki nimajo več kaj izgubiti preseže kritično maso, potem teče kri.To ni nujno dovolj. Obnašanje množic je malo bolj kompleksno in ni dovolj, da določena skupina izjemno trpi (saj se že dogaja), ker ljudje imamo različne kriterije, kdaj je trenutek, "ko nimamo več kaj izgubiti". 1 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 30. avgust 2012 Prijavi Deli 30. avgust 2012 vodaprva polovica članka kjer piše splošno o dehidraciji mi je ok. Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 30. avgust 2012 Prijavi Deli 30. avgust 2012 Voda je kul, res zdravilna. Ko sem žejen, me prav napolni sama s sabo in poživi. In nisem več žejen! Čudež! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 30. avgust 2012 Prijavi Deli 30. avgust 2012 Odkritje: Kemoterapija spodbuja in pospešuje rakaObjava v angleščini na FHCRC >Originalna študija: http://www.nature.com/nm/journal/vaop/ncurrent/full/nm.2890.html “Cancer therapies are increasingly evolving to be very specific, targeting key molecular engines that drive the cancer rather than more generic vulnerabilities, such as damaging DNA. Our findings indicate that the tumor microenvironment also can influence the success or failure of these more precise therapies.” In other words, the same cancer cell, when exposed to different “neighborhoods,” may have very different responses to treatment. Torej... ali lahko razmišljamo v semri, da se podobno dogaja v primeru cepljenja? Sem mnenja, da bi glede na količino denarja ki so ga dobili po svetu razni inštituti, državne inštitucije, farmacevtske družbe in različni drugi posamezniki ter organizacije (verjetno gre za milijarde dolarjev), bilo že pričakovati, da bi se spomnili manj invazivnega posega na organizem za zdravljenje raka, kot je kemoterapija.Sicer pa nekateri pravijo da je to že od nekdaj znano kako ne imeti raka - preprosto bolj zdrav način življenja.No, stvari po moje niso tako zelo preproste, saj je razumevanje kaj je zdravo v različnih pogojih bivanja pač različno. - Pojasnilo za cinične in prepirljive osebke:Podajanje povezave na nek članek oz. vsebino, ne nujno pomeni tudi strinjanje z njo; temveč je zgolj podajanje mnenja tretje osebe, ki je tistemu ki je povezavo na vsebine podala zanimiva ali pa si o njeni vsebini eventuleno želi razpravljati. Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kajster 30. avgust 2012 Prijavi Deli 30. avgust 2012 Rekordno majhnaarktična ledena kapaNa severnem poluše nikoli ni bilo tako malo ledu, odkar od leta 1979 opravljajo satelitskemeritve <fb:like class=" fb_edge_widget_with_comment fb_iframe_widget" font="arial" action="like" width="90" show_faces="false" layout="button_count" href="http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042548928">Znanost in tehnologije - sreda,29.08.2012Tekst: AndrejBrstovšek Komentar: Osebno se sploh ne čudim, če se ledena plošča tali hitrejekot običajno, saj je Sonce vse močnejše zaradi prečistega ozračja in s tem tudipomanjkanja ozona v atmosferi, ki ščiti vsa živa in biološka bitja, predpremočnimi UV žarki, ki ubijajo vso celično strukturo bio organizmov, to pazato ker je vse manj tako imenovanih "Toplogrednih plinov"! Moramo se zavedati, da se je zaradi izrednega razvojatehnologije človeško življenje popolnoma spremenilo in da človeštvo v velikivečini živi v popolnoma drugačnem načinu in standardu življenja kot pred petdesetimileti, ko se je iz vsakega stanovanja kadilo vsaj iz dveh dimnikov, ko sonaselja kar tekmovala, kje bo več tovarniških dimnikov in ko je bila glavna energetskasurovina le premog in to največkrat lignit ki je bil najcenejši, ki je poganjaltudi parne stroje železniške lokomotive, ki so svojo okolico toliko onesnažile,da nisi mogel videti niti enega zelenega lista na drevesih, ker so bili vsisivi od saj premoga, medtem so vse ceste bili makadamske, zato je vsako voziloali kolesar, ki je dalj časa vozil kolo, bi bele barve od cestnega prahu! Skratka živeli smo v enih za današnje čase nemogočih razmerah in zato tudi onesnaženem okolju! Danes pa če pogledamo v nebo, to ni več sivo modro kotnekoč, temveč je živo modro in popolno čisto, zato so sončni dnevi zelo vroči,a noči nenormalno hladne, ker ohlajenost z vesolja nezadržno drsi proti Zemljiin ohlaja pregreto zemeljsko površino, so zato tudi zime mnogo hladnejše kotobičajno! Menim, da bi se znanost moralamalo bolj ukvarjat z podnebnimi opazovanji in manj z pohodom na Luno in Mars! 1 Citiraj kajster Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.