Skoči na vsebino

Nekdo tam zgoraj me ima rad

nosorog

Recommended Posts

• Komentarji 69
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

sem pa bila malo 'razocarana', kje najprej opazimo, da nas ima nekdo zgoraj rad.

Marsa to kar je vsakodnevno je isto...samo nismo pozorni, pozorni smo samo v ekstremnih situacijah.....

Jaz to tako razumem, pač vsak mora svojo karmično nalogo opraviti, ali vsaj približati rezultatu...to, kar ti je bilo sugerirano ti je zato, da lahko svojo nalogo tudi v nadaljevanju izvršiš, da ne odideš preveč ali popolnoma iz smeri....čeprav stopničke po katerih boš hodila sama izbiraš, kakor tudi pot......Prav zato nam te informacije prihajajo, prav zato jih tudi začutimo in se po njih ravnamo, tu ni treba dokazovanja, to enostavno sprejemamo in je naše......

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Deli na socialnih omrežjih

sem pa bila malo 'razocarana', kje najprej opazimo, da nas ima nekdo zgoraj rad.

pri cashu oz. da ni treba necesa placat.

Dobr, da je že Tomaž nekaj napisal.

Ali sem bil slučajno razočaran nad Marsinim razočaranjem?

Ali bi šlo za dve različni vrsti razočaranja?

Razočaranje je samo rezutat okoliščin, ki nas ne pripeljejo do predvidenega. Ko nekaj pričakujemo, pa se ne zgodi.

Sedaj - ali je kriv dogodek ali naša pričakovanja?

Ko sem bral raz..., sem takoj ugotovil, da mi pa dosedanja pisarija, razprava ustreza, zadovoljuje. Mene ni razočaralo.

Ampak - hotel sem napisati, da nekje se pa mora začeti. Če ne drugače, pa pri denarju. Glavno je, da se ne ustavimo tam, in videti, kot praviš, še kaj drugega božjega.

Pa še to je čustveno. Ko bi omenjali karmo, bi morali premišljevati še malo drugače.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

x:o)x

Tomaz, ja saj stekam - imas tudi prav - nimam bit kaj razocarana nad tem, kako nekdo dozivlja boga.

Ampak ravno zato sem dala v narekovaje.

Pa to je bil pac samo moj komentar.

da pa se bog javlja tudi skozi tole, pa zelo dobro tudi sama vem, ker sem 12 let gagala kot podnajemnik in so taka darila s strani boga (ki so seveda bila) bila jasno zelo dobrodosla.

V zvezi z bogom pa s karmo pa se vsakic prepricam tudi ob obracunu LN donacij, torej tudi mene se seveda dotakne materialno.

Ko sem rabila novo tipkovnico, mi jo je Bog poslal od janje.

Pa zlo zlo zlo sem si zelela digitalca - pa sem ga dobila.

Ampak sploh nisem bila v nikakrsnem prekrsku...

kar tako... sem dobila... nagrada pac.

kot je tudi to.

In omenjas male stvari, Tomaz, jaz pa menim, da ravno za to v bistvu gre... ce bi vse male stvari vsakdanje opazil, bi ze zdavnaj vedel, da te ima Bog rad.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sej včasih nam tisti tam zgoraj pošlje tudi osebo, ki nam pomaga v določeni situaciji, knjigo, katera nam v določenem trenutku odgovori ali pomaga, stavek, ki ga slišiš, prebereš, vse to so neke vrste pomoči od tam zgoraj... vem pa da sem imela pred leti takšno pomoč od zgoraj, da me ne bo nihče več prepričal, da ni res, toliko signalov na poti, pred potjo, samo, če nisi voznik, je včasih malce težje... ampak, če sedaj pogledam za nazaj, je bila pot zelo poučna, na srečo s srečnim koncem, kljub vsemu, za vse...

na trenutke imam občutek, da me je angel zapustil,z namenom, da sama preplavam na drug breg, hkrati pa vem, da je vedno tu... zmešnjava x:Dx

marsa, piko, tomaz...ja sej...! :vio:

razlika je samo v kontekstu...kdaj kaj bolj opazis, tudi, ce je malo...drugic pa velikih stvari ne...

v bistvu ni bistveno kaj ali kdaj... vazno, da se zavedas tega,

idealno bi bilo konstantno 100% zavedanje, ker pa ni tako ( vsaj pri meni ne ) je pa vsak moment, ko se tega zavedas, toliko bolj pomemben...

pa ce je to oproscena denarna kazen, tipkovnica, ali pa razsvetljenje...oblika se spreminja, bistvo pa ne.

lia....smeh je pol zdravja. vsaj! x:)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Ko sem rabila novo tipkovnico, mi jo je Bog poslal od janje.

xsrcbumx x:Ix xsrcbumx

Mene ima tudi en zgoraj svinjsko rad xyesx .

-dobila sem vse potrebne izkušnje v otroštvu, da sem zvozila tam, kjer mi ogromno pomeni

- preživela 2 totalki kot sopotnica brez ene same praskice

- dobivam priložnosti priskočiti na pomoč meni ljubim ljudem (tako kot v zgornjem primeru tebe, Marsa)

- zdaj z Omi mi je v zadnjem možnem trenutku prišepnil, naj jo odpeljem domov pokazat, v azdnjem možnem trenutku je bilo spremenjeno, da se obvešča mene...

- odkrila LNF, ki mi podarja ogroooooooooomno krasnih ljudi in lepih misli, pa me vsak dan fila s prijetno energijo

........

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Uf, Marsa, vedno bolj sem navdušena nad tabo. x:)x  :palec:  :palec:  :palec:

Uf, kako sem navdušen na Doloresinim navdušenjem! x^x

Hm, sem pozabila napisati razlog? :o|o:

Zato sem navdušena, ker nas tako lepo (kot mama Marsa) okara, da nič ne boli, da se zamislimo nad sabo, da pobrskamo po sebi, se malček izgovorimo in potem strumno nadaljujemo po ponujeni poti. x:)x

In to mi je zelooooo všeč. :palec:

Ali mogoče narobe razmišljam???? xrolleyesx

ne vem s čim sem i zaslužila take prijatelje , ki jih imam...in s čim ljubezen , ki me osrečuje...

mogoče sem nekoč , nekje storila (v prejšnjih življenjih ), kaj dobrega...

Zakaj pa bi si morali to, da nas ima nekdo tam zgoraj rad, sploh z nečim zaslužiti? :eek: Meni se zdi, da nam to pripada, ker smo se rodili in živimo. xsrcx Saj smo vendar del tistega, ki nas ima rad. :inocent:

Zadnje čase mam občutek, da delam prave stvari. Vse se nekako odvija tako, kot si želim. Tudi ko naredim kakšno neumnost, oni zgoraj nekako zrihtajo, da je vse ql.

Primer danes:

Se peljem iz Kočevja. Strnjeno naselje, omejitev 50km/h. Nekje od nikoder skoči na cesto policaj in me ustavi (zadaj pa sta bila še dva). Hoče dokumennte - mu dam, nakar mi pove, da sem v naselju, kjer je omejitev, kakršna pač je, peljal 85 km/h.

Malo sem se v sebi zgrozil in ga vprašal: "In koliko sem "zaslužil"?"

Odgovoril mi je, da bom predlagan sodnniku za prekrške in naj grem z njim na test alkoholiziranosti.

Grem proti njihovemu avtu, dva kolega (policaja) pa mu nekaj pomigneta. Gre k njima in se vrne k meni, nakar sva v avtu opravila pijanski test (bilo je 0,0).

Malo se mi je zdelo čudno, ker mi niso na radarju ali kako drugače pokazali, koliko sem vozil. Zato hočem malo potipati in vprašam, kaj lahko pričakujem pri sodniku za prekrške.

Tipček pa odgovori:"To je zelo drago, ampak ti si srečen človek. Kolega je ponesreči zbrisal zapis tvoje brzine, tako da ti je ne moremo predočiti. Zato ne bo nič. Lahko greš."

lalala

Pravilno si postopal :palec: . Najbrž niso imeli radarja, pa so računali, da boš ti sčvekal kolk si vozil. Pa nisi. Pazi se teh kopsev, so preveč zviti, še posebej takrat ko folk misli da so glupi.

Drugače tudi jaz verjamem, da me nekdo tam zgoraj varuje. Še posebej ko mi uspe doseči kakšno težko stvar, preskočiti oviro na poti itd.

Ja sam ka mali pao s lipe

Tomaz, ja saj stekam - imas tudi prav - nimam bit kaj razocarana nad tem, kako nekdo dozivlja boga.

Tole je pa čist mimo. Ne razpravljamo globalno o tem, kako nekdo doživlja Boga, ampak o tem, kako nam srečna naključja pomagajo, kadar delamo "prave stvari"(kar je vse skupaj tudi v božji domeni).

Ekstremni situaciji sta le dve - delaš prave stvari ali pa jih ne delaš (ostalo je pač nekje vmes). Kako se to preslikava v vsakdanji lajf, pa se vidi npr. tud iz enga (menda italijanskega) pregovora, ki pravi: "Sreča je kot krava, ki nekomu skoz kaže ksiht, drugemu pa rit."

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Zakaj pa bi si morali to, da nas ima nekdo tam zgoraj rad, sploh z nečim zaslužiti?  :eek: Meni se zdi, da nam to pripada, ker smo se rodili in živimo.  xsrcx Saj smo vendar del tistega, ki nas ima rad.  :inocent:

xsrcx :2src: :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Tole je pa čist mimo. Ne razpravljamo globalno o tem, kako nekdo doživlja Boga, ampak o tem, kako nam srečna naključja pomagajo, kadar delamo "prave stvari"(kar je vse skupaj tudi v božji domeni).

Hvala za razlago, o cem sploh debatiramo. xrolleyesx

Cist mimo se ti zdi?

ja, saj - jaz sem bila pa 'razocarana' - oboje je pa subjektivno.

x:o)x x:Dx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Vse je res. :palec: :palec:

Vendar je pa res tudi to, da se malček bolj trudimo takrat, kadar se nam zdi, da bomo za narejeno nagrajeni. x;)x

Če imamo znotraj sebe zapisano pravilo v smislu "kar se seje, to se žanje", je motivacija kljub vsemu vsaj za trohico večja, kot če živimo v prepričanju, da nam bo vse dobro padlo z neba.... x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...