Skoči na vsebino

Jaz, voznik začetnik

Kalista

Recommended Posts

Pred nekaj dnevi sem naredila vozniški izpit xokx . In to v prvo! Me je pa še zmeri zlo strah pelat. Bojim se, da bom koga ubila, uničila avto, se spravila v sramoto (to se mi je že večkrat nardil) x:((x ...

Včeraj sem peljala na avtocesti in sem tako trdno držala volan, da sem ga skor odtrgala. Da o parkiranju ne govorim. :cry:

Zanima me, kakšni so bili vaši šoferski začetki in bedarije, ki ste jih počeli, da se ne bom počutila tako osamljeno v svetu samih dobrih voznikov. :unsure:

Deli na socialnih omrežjih

Čestitke Kalista x:)x :palec:

Vsi smo bili enkrat na začetku, tako, da ni straha zate.

To je normalna začetniška trema. Meni je dal kolega za peljat, ko je slišal, da sem napravil izpit. Sedaj se smejim, ampak takrat sem pa imel takšno tremo, da je avto tako skakal od Trojan proti Celju, da mi je bilo zelo nerodno, ker sem imel nekakšen krč v nogi, pa nisem pravega občutka. Sedaj, kar vozi, če le imaš možnost,(ni fajna dolga pavza sedaj!) bodi umirjena, previdna, skratka SREČNO vožnjo ti želim, Borism x:)x :palec: :detelca: http://www.my-smileys.de/smileys1/autofahrer.gif x:)x :palec:

Ja, cestitke tudi od mene, Kalista!! :palec: :palec:

Tocno vem, kaksno zmagoslavje je to (delala sem ga pozno, imam ga komaj 5 let), se spomnim kot bi bilo vceraj.

Ce se ti bo dalo brati kdaj se kaj, smo po mojem v temi Jekleni konjicki ze o tem govorili precej, jaz skoraj ziher, pa Nino tudi najbrz pa tko...

Da ne pisem vsega ponovno, sem ti prisla pa sam cestitat za ta dosezek.

VAJA DELA MOJSTRA. Samo to je. Potem je vse rutina.

Mene poslus, ki celo 'nisem bila tip za'. :D

Zdaj pa cist okol padam (in ne sam, ker ga mors met). :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No jaz sem naredila izpit sele v druge. Prvic sem imela eno zoprno zensko in me je ze sama delala zivcno :xx!: x:o)x x:)x Ko sem naredila izpit, sem hitro stekla k ocetu in zahtevala da mi naj da svojo ladjo za vozit ( prej mi je obljubil ). Bil je zelen kot trava. Nisem znala normalno prestavljat, vozila ga kot dizla, pa je bil bencinar na zadnji pogon...petkrat mi je crknil samo v centru ljubljane. potem na avtocesti sva nekak na isto valovno dolzino prisla x:Dx

Jaz kaksnih posebnih bedarij nisem delala. Ful mi je pomagalo tudi to, da sem vsak dan v 3. letniku gimnazije vozila 80km v solo - ocetov avto...on ma za sabo ze ogromno kilometrov in me je potem pravzaprav on naucil voziti. Kak mesec, 2 je bilo veliko vpitja x:o)x x:Dx

Potem ko sem dobila svoj, manjsi avto, je bil spet problem, kako se privadit...

Ampak zdaj ti povem, da fuuuuuuuuul rada vozim. Dam si kak fajn CD v radio, pojem, ne bojim se hitrosti in sem dost prepricana vase ( v mejah seveda ). sam da prides do tega, je treba malce vaje.

Tudi to bos to osvojila, bos videla. Resnicno se ne oziraj na hupanje in pizdenje drugih voznikov. Ne izsiljuj, ampak vozi cimbolj sprosceno!!! Bos videla...ti pride v kri.

Pa cestitke!!!!!!!!!!!!!!!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Čestitke, Kalista, tudi od mene! :palec:

Jaz se spominjam, da mi je tisti, ki je bil v komisiji pri mojem izpitu, na koncu vožnje rekel: "Izpit ste opravili, ampak kadarkoli vas bom srečal na cesti za volanom, se vas bom izogibal." x:Dx x:Dx Zdaj je od tega že 16 let, in menda se res nikoli več nisva srečala - ali ni naneslo, ali pa se me je tako dobro izogibal. :8):

Sem se pa tista prva leta velikokrat peljala z mojo bolho v Trst, ampak vedno sama. Dolgo nisem hotela nikogar peljati zraven, da se ne bi osramotila. x:Ix Italijani so namreč norci na cesti (ne poznajo smirokazov, iz enega voznega pasa naredijo vsaj dva ali tri...), tako da če hočeš pri njih kam pridet, se moraš naučiti voziti po njihovo.

Vedno se moraš držati čimbolj levo, ker če voziš preveč desno, se ti lahko zgodi, da se kak voznik pred tabo kar ustavi in enostavno parkira tam svoj avto in gre v kako trgovino, ti pa v tisti gneči ne prideš več mimo njega. Lahko samo počakaš, da se tip ali tipica vrne iz trgovine in pelje naprej.

Pa ful pozoren moraš biti na avte, ki so vsaj za polovico dolžine avta pred tabo (na enem voznem pasu je namreč več vzporednih kolon). Taki ti radi prekrižajo pot, ker na tak način izsiljujejo prednost. Tiste, ki pa so za pol avta za tabo, jih pa moraš čimprej prehiteti za celo dolžino avta, ker drugače oni tebe. Ma ludnica, ti povem. xrolleyesx :vragec: x:Dx

čestitam, saj se zavem kako je to.

sedaj boš vozla nekaj časa s spremljevalcem al pa še dod. plačala si zavarovanje zarad začetnika, 2dve leti. (Men letos poteče dve leti)

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Kalista, pravijo, da znaš voziti takrat, ko voziš in ne razmišljaš o vožnji x;)x . Čim večkrat se zapelji z avtom, uči se na parkirišču parkirati, da boš dobila filing o dimenzijah avtomobila... potem je to šala mala.

Pri meni je bilo tako, da smo se mulci že v osnovni šoli fijakali s "fičarci" in ni bilo panike delati izpita in to. Se pa spomnim, kao svoje prve vožnje, ko mi je "fotr" zaupal avto. Kao, vzamem avto, pokličem kolega (je imel 101-ko) in gremo takoj kdo bo koga po teh lokalnih cestah. Nisem naredil par km, ko sva šla eden za drugim prehitevati avtobus v nepregledni ovinek... komaj sem zvozil... čista bedarija... ampak voziti sem se pa naučil :palec: x:Dx . Ne, resno... v svoji rasti na področju vozniške mentalitete in vozniške spretnosti sem imel že ful frke, ampak sem se ravno iz njih veliko naučil. Če ne poizkusiš kako avto zavira pri 160 km/h v totalnem nalivu s zlizanimi gumami... potem tega ne veš. Lahko pa vseeno pri 40 km/h testiraš :palec: x^x !

Anyway, vaja dela mojstra x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Hehe, Nimbus. xDDx

Cestitke, Katja! x^x x8Dx :palec: :palec: :palec:

Tale pildek pa je res prijetno dobiti. x^x

Aja - in srecno voznjo obema - vsem. :detelca: :detelca: :detelca:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zgleda dons tak dan! x:Dx Men je ena zaprla pot,pol ji je avto crknu,ga ni mogla vžgat x:Dx Sm stopu vn,ker itak nism nikamr mogu, če rab pomoč,pa je vsa rdeča v faco trokirala, da ne ve, zakaj ji avto ne vžge! x:Dx Po ene petih minutah ji je uspel, pol je pa skor prometno nardila,k je tko sunkovit spelala! Jz sm se sam režu, kaj pa češ! x8Dx
[color="red"]Baby don´t forget my number![/color]

...Jz sm se sam režu, kaj pa češ! x8Dx

Ja, kaj ces...

Kaj je meni 1x en naredil. :xx!:

Na PRVI pravi voznji (ko me je instr. spustil na vecje ceste), sem na Podmilscakovi se mi zdi se tam nekaj obirala res in me en avto besno prehiti in nekaj casa vozim za njim, potem pa se tip nenadoma ustavi sredi ceste, da sem se skoraj zabila vanj, stoji sredi ceste, pocasi odpre okno in ven da roko z dvignjenim sredincem. Kao - j*** se.

:eek: x?x :sori:

Halo?

Ja, ja, pluton otezi zacetke. :)

Tako da sama, ko vidim avtosole, ful razumevajoce in pokroviteljsko dobrohotno se obnasam. x^x

Picasso

Contesa, 1budala, Tamara, Nimbus, Marsa, vsi, hvala vam za cestitke! xsrcx

Se mi zdi, da se nekatere zenske za volanom ne znajdejo, ker jim voznja ne predstavlja nekega uzitka, ampak nujo. Nujno zlo. Najbrz smo vsi zelo dobri v stvareh, ki jih ne opravljamo radi. x:Dx Anyway, rada se vozim, vseeno, al vozim js al ne. Ni vazno, ali imam doloceno destinacijo, dostikrat se z dragim voziva zaradi same voznje. :wub:

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Ja, Borism, nisem mogla bit tiho, sem objavila tu in v dnevniku. x:Ix Sem si narisala kar nekaj simbolov, ker sem ugotovila, da nimam vseh tistih, ki ste mi jih predlagali, tko da sm mogla neki skompenzirat. Pa mela sem kamencke za umiritev. Karkoli ze, pomagalo je! x^x x:Dx Hvala Boris!

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

• 2 weeks later...

Danes je 5. obletnica mojega vozniskega izpita. x^x x8Dx

Tedaj se mi je zdelo, da ne bom nikoli cez 'zacetnisko', zdaj imam pa za sabo ze 2.5. :palec:

Picasso

Ej, čestitam, pa to v prvo! :palec: x;)x

Matr, jz sm ga delala štirkrat in vsakič ko sm padla so me tk napizdili...Enkrat mi je en reku(od komisije): še žvat, ko pride iz štale pogleda levo pa desno...Halo...

Pol ko sm ga nardila ga pa ful dolg nism dvignla, kr nism mela gnaaaraaaa....buhuuuu...sm vse zagonla za sleherno urico x:Dx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Pih, Marsa... in ti to v Jaz, voznik začetnik :eek:  x:Dx  x;)x

Pa čestitke za petletni vozniški staž :palec:

za spodbudo nekaksno, saj sem hotla v jeklene, pa sem nalasc sem. x8Dx x:Xx

ja. jaz ki v lajfu ne studiram, mi pomenijo izpiti, saj veste, kako je to, kot Pika - kako pa bo imela pocitnice, ce ne hodi v solo? :sori: x:px x:o)x x:Dx

No, dejansko, sem mami razlagala, ce se ze lotim, izpit naredim! :vtz:

No in mi je bil osebni dosezek, ni blo sans, da ga ne bi, poleg tega pa se € xrolleyesx (froc, podnajem...).

in se ob tem, ko NISEM BILA TIP ZA, s frendico se resno skregala, da kaj me vendar sili (jaz slabo delujem na siljenje in taksno, 'kaj bi morala' xrolleyesx :xx!: x!x)...

Potem pa tole... ne sam ono, ok, kul, ker prav pride, pac pa prav njami, cist shizim, no, kot na konju, sele tedaj sem res v elementu...

se dobr, da me je frendica tolk silila... x:px x:Ix :8): x:Xx

x;)x :palec:

vsem srecno voznjo in predvsem - dbest reagiranje, kajti to je najpomembnejse, v prometu, nesreci, sta (vsaj) dva - in jaz bom med njima vsekakor prva, ki se bom pobrigala, da bom s svoje strani resevala....

Ej, halo, pri 130 mi je crknil avto!!!! :eek: x!x :O: sam letela, vse lucke gorele... potem pa kar nekako caram malo, sploh se ne spomnim kaj tocno, a raztegnem cas in maximalno delujem - ukvarjam se s kaj in kako pa potem, ce sploh... x^x

kok kul, da je tolk smooth minilo teh 5 ( x!x x^x) let.

Picasso

Tako da sama, ko vidim avtosole, ful razumevajoce in pokroviteljsko dobrohotno se obnasam.  x^x

na tole bi Daša verjetno rekla HVALA :palec: ... je zdaj na desetih urah vožnje in pride čisto izmučena domov od vožnje :switz: ... danes je naredila občinske pole :vtz:

pa čestitke, Marsa, za 5 obletnico :palec: (jaz sploh ne vem, kdaj imam to obletnico... pri 18 sem ga naredila... huh, kje je že to :fiju: )

aja... Kalista in ribica Katja - ČESTITKE :palec:

in se ob tem, ko NISEM BILA TIP ZA...

Hehe, tole sem tudi jaz zase mislila... se čisto zasekirala, ko so sošolci iz gimnazije množično delali izpit (sicer je res, da so bili leto starejši od mene)... kao, to pa res ni zame :o|o:

Potem pa šla v službo in nekoč iz čiste zajebancije sva se s sodelavko prijavili (podoben scenarij... me je ful silila, češ naj grem itd.). Končalo se je tako, da sem šla jaz do konca, tudi izpit ubodla v prvo (čeprav sem inštruktorja nekajkrat spravila ob živce), ona pa je potrebovala še kakih 5 let, preden se je ponovno opogumila.

In tako je naneslo, da sem letos 11. septembra (sic!) obhajala že 20. obletnico izpita x^x

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Pih!!! x^x

Torej moram se 4x tole, pa bom kot ti. x8Dx x^x x;)x x:o)x

Ja, vsi so ga delal... (razen mene, silili me vsi zivi, no saj sem ze povedala).... xrolleyesx

Uh, meni je to bil res zelo pomemben premik - ze simbolicno - ravno zato, ker 'nisem bila za'.

Da vidim, da se da cist vse. x8Dx :palec:

Picasso

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...