astra 31. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2005 Men je tut cunami zoprno... ...čeprav sem zadnjič brala eno razpravo na to temo..in je baje pravilno... dvojina pa odvisno...za kakšen tekst gre... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tisti prof. o katerem sem pravila v postu višje...jaz sem ga tud omenjala - bil je moj sosolec, celo kar dobri frendi smo tedaj bili oz. taka razredna kompa. Smo imeli tudi tedaj (v osnovni soli, kjer je to bilo, pa se na subicki, dokler sem jaz hodila, tud tam sva bila sosolca) zelo dobro prfokso (ne vem, ce je profesorica) - Maticetov se je pisala oz. se se pise, upam. Ja, no, poznam torej vso druzino, no Mojco pa spostujem kot profesorico, kot zensko in kot cloveka.Blazno fajn, da sem ji lahko tedaj na eventu to povedala, po 20 letih. Ja, Mare je ta, ki sem rekla, da sem bila prav ponosna nanj, ko je bil med drugimi gost v eni taksni oddaji na tv. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 res - a je kdo bral zeleno miljo od Kinga v slovenscini??? :xx!: Ejjjjjjj, halooooooooooooo, kok cvetk je pa tam! x!x ja, in ful je tega povsod, vse vec - jasno, lektorji stanejo... in saj jih ne rabis kao... saj je ze ta vse pregledal. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 Tumach, mene to kar fizicno boli, pa ne sam zarad picajzlastosti, pac pa zarad ritma, ki pol ne tece prav.Pa zarad svinjskega odnosa do avtorja, konec koncev... Oni je tam ful dobro napisal, pol pa tu dajo enemu spehu, pa unici onemu avtorsko delo, bi ga blo treba tozit, ne mu placat... Imas pa k sreci prevode, ki so fantasticni...Npr. jaz sem blazno shizila na Moravio - Zlobcevi prevodi - zelo zelo dobri, navduseno sem goltala (najraje imam prezir, pa tudi rimljanka ni slaba, pa rimske zgodbe so lustne, pa cel kup jih je dobrih)... no ene druge je pa drug prevajal... kar skoraj s tezavo sem brala..Kolk da lohk al pa vzame. Harry Potter, Vodnik od Adamsa - no to so zelo tezki, pa izvrstni prevodi.To je pa res uzitek brat potem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 men je pa ta tolk odstekana! Midva z Mitjo vcasih crkavava zraven od smeha. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Izgovorjava, ma ovo je potpuno jasno, nema ovdje dvojbe. Saj je govor, ne pa govar, po moje iz tega... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Ti se kar zamisli nad sabo.Slovenka, pa tega nisi vedela Saj, jaz sem se tudi zmotil, imas prav.Samo jaz imam opravicilo. Nisam ja Slovenac P.S. No, zdaj vemo. Saj (tudi) zato je ta tema Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 ogaba. se kregam s frendico veckrat zarad tegale butastega nenaravnega *slovarja whatever... :xx!: Kot bi se norca delali, vcasih.. Jasno da je izgovorjava. aja, nekaj drugega je pravilno kao... halo? izgovarjava - ker kao izgovarjas? izgovarjati? in zato izgovarjava? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...IZGOVARJAVA je! pa ne moreš verjet. Sem šla preveriti v Slovar slovenskega knjižnega jezika. Ker izhaja iz izgovarjati (besede) ne pa iz izgovor.jaz pa v jok pa na drevo .. :xx!: :xx!: :xx!: mislm ej... tumač in takšn ološ ti diktira koko šprehat materni jezik beda tale Toporišič x!x Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. marec 2005 Prijavi Deli 25. marec 2005 Veckrat opazim, ko folk (tudi politiki, novinarji, folk ki nastopa javno) uporablja 'pr nam' (pri nam) namesto, pravilno, PRI NAS.To mi gre na zivce.(*morda smo pa ze omenili...). Sem pa zaradi necesa drugega izbrskala tole.Namrec, tam nekje sem prejle napisala, da 'mi gre en komad po glavi'...Pa ko govoris, ko izgovoris skratka tole, se vse cist logicno in fajn slisi, jasno, komad mi gre po glavi, ne razmisljas.Ko pa napisem - se zalotim, da ga dam v navednice, torej me je nekaj zmotilo, ko sem pisala.In slisi se pa tudi - 'po glavi' mi gre komad. A ni bedast? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Primavera 25. marec 2005 Prijavi Deli 25. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}> Pravzaprav, če moramo poslušati ljubljanščino (npr. Bizovičar), Aja? tale Bizovičar je Ljubljančan? Jaz raje preklopim, ko ga zagledasm na Tv. Čista poza, sicer pa ...kmet. :xx!: Mariom je drugačen- tako srčkano karameliziran, s kančkom zlobe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. marec 2005 Prijavi Deli 25. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>karameliziran Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smrketa 26. marec 2005 Prijavi Deli 26. marec 2005 Jaz sem totalna perfekcionistka in posledično pikolovka. Btw. sem slovenistka in pišem dokaj jasno. Na forumih (na tem še posebej) prevladuje že neka spakedranščina, imam občutek, da se ljudem to zdi bolj "in". Meni gre že kar na kozlanje in občasno se tudi sama spustim, ker imam drugače občutek, da bom delovala distancirano in mogoče preveč resnobno. Vendar pa - to sem jaz, že od nekdaj čutim ljubezen do lastnega jezika in se mi je težko pačit. Nikakor nočem pustiti vtisa, da se zato počutim večvredno ali kaj podobnega in nisem pristaš nekega mrtvega jezika, ki je kodificiran v določenih priročnikih in je samemu sebi namen ... V pogovornem jeziku uporabljam veliko slengizmov in ker sem vzkipljiv človek, tudi kletvic. Dosti stvari bi lahko naštela, pa se mi ne ljubi ... Naj omenim samo eno, ki mi gre resnično na k.: posebAj!!! Nikoli pa ne bom pozabila podelitve viktorjev (če se ne motim, leta 2002), ko je na kipcu viktorja za življenjsko delo pisalo ŽIVLJENSKO DELO!! Človek kar onemi ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 28. marec 2005 Prijavi Deli 28. marec 2005 Se strinjam da je preveč ,če se na javnih prireditvah, prireditvah na "visokem" nivoju ,pojavljajo takšni spodrsljaji, kot na podelitvi Viktorjev. Glede forumov pa mislim, da smo pač sproščeni. Poveš(beri napišeš) tako kot čutiš in ne razmišljaš vedno o tem, ali si nekaj napisal slovnično pravilno ali ne.Sama se v družbi svojih prijateljev ne izražam "po pravilih", ampak sem takšna kot sem-tu na forumu sem med prijatelji.... Te pa razumem, Smrketa, res te. Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 ja, Smrketa, nad tem smo se tule ze precej pritozevali ('zivljenski').Jaz tud stekam, kot pravi Julijana, a v pogovoru ne govorim knjizno, me celo morda vcasih moti, se mi zdi afektirano. Sleng pa zelo maram in ga uporabljam in si zmisljujem nove oblike in fore, uporabljam tuje besede (ce pri nas ne obstaja TOCNO taka, ki bi opisovala natancno ta pomen, ki ga hocem poudarit). Se ti res zdi, da na tem forumu se posebej?Nisem nikoli razmisljala o tem, vendar tezko verjamem.Morda je samo bolj dejaven, razlicni obiskovalci gor, pa je pac VEC vsega.Morda pa imas tud prav... Je pa to grozno (da so celo NAPISALI na kipec), sam se nam se je 1x v LK zapisalo - septeNber. a stekas? :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>krokodil, tudi jaz sem mislila tako. ROKO bi dala v ogenj. Včasih me je kar groza kako malo znam, pa bi to MORALA vedeti. Grem nazaj na faks ... pa vse od začetka, no ...Kar skrit bi se šla. IZGOVARJAVA je! pa ne moreš verjet. Sem šla preveriti v Slovar slovenskega knjižnega jezika. Ker izhaja iz izgovarjati (besede) ne pa iz izgovor.jaz pa v jok pa na drevo .. pa ja po neki čudni logiki... samo huh... a tale Toporišič je en kmet, pa nekaj mi ne bo nkol jasno, kako lahko on diktira te brezveznosti... in da se vreme pa vlada z U-jem izgovarja... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ker izhaja iz izgovarjati (besede) ne pa iz izgovor.opsala, na tole pa sploh nisem bila pozorna - gre pac za GOVOR, v osnovi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 jaz vcasih vejic skoraj namenoma ne postavim... ker tko drdrajoce vcas govorim in hocem dat tako vzdusje.Vejice uporabljam, ko je potrebno, ker cesto govorim v vrinjenih stavkih. Pa rada krsim BUTASTA pravila, ki nikomur in nicemur ne sluzijo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 Jaz pa rada kakemu Krokiju zatezim al komu takemu (ki je sam ves picajzlast )... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz pa rada kakemu Krokiju zatezim al komu takemu (ki je sam ves picajzlast )...Mene bojo pola-crnogorci ucili slovenscine, ja ...kot da mi mekani c na priimku, ni dal ze vsega znanja ob rojstvu.... x:Dx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 hehe glej ga kaj je prec uletel!!! x:Dx Montenegroti a ne?To bi bilo pa res prebedasto! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 jz pa pišem tko k me prime...in to je ponavad najbl šlampast... tko k povem tud napišm... mislm da bi blo fajn če bi začela kej pisat tko k se prov piše, če ne bom pozabla... hehehe Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 30. marec 2005 Prijavi Deli 30. marec 2005 Hmm.. ena dilema iz druge teme.. pa bolj sem paše.. Čatežke ali Čateške toplice? Po mojem spominu iz srednje šole so cateške.. ne vem, ce je v slovenščini sploh možna kombinacija črk ž+k?Žal nimam pravopisa nikjer blizu, sem sla pa za štos vpisat obe verziji v najdi.si..čatežke = 199 najdenih strani čateške = 804 najdene strani seveda pa so Terme Čatež... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 30. marec 2005 Prijavi Deli 30. marec 2005 Kombinacija črk ž in k?.......Heh, teŽKo! Nočko Aja, men se tak na uho tud blše Čateške sliš, čeprav sem tam napisal Čatežke.....bolj po filingu, vedno tko, slovnica mi nkol ni dišala.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 30. marec 2005 Prijavi Deli 30. marec 2005 Jaz bi tudi rekla Čateške, nekako bolj spevno. Sicer pa ob vsem klumpu, ki ga tukaj natipkam, nisem ravno merodajna Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.