Indy 26. november 2007 Prijavi Deli 26. november 2007 NJET Boš prišel še enkrat na popravnega, gospodič. In če potem ne bo šlo ... potem bo treba pa letnik ponavljat in Mačka režalka ti bo domače naloge dajala. No, pol si pa notranjka Pa kje hudiča bi bil drugje ta "blu"(bilo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 26. november 2007 Prijavi Deli 26. november 2007 No, nej ti bo. Slaba dvojka bo tole. Mrš se učit. Sej sm je zdeeeilo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. november 2007 Prijavi Deli 26. november 2007 ja prav dosti se ti ni zdelo, ker pocasi ze zmanjkuje ozemlja, pa po prlekiji se tudi verjetno ne sprehajas kaj dosti Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 26. november 2007 Prijavi Deli 26. november 2007 ja prav dosti se ti ni zdelo, ker pocasi ze zmanjkuje ozemlja, pa po prlekiji se tudi verjetno ne sprehajas kaj dosti to je bil kakor en osvajalski pohod... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 zadn cajt je že, da še u teli temi temni dam svoj velikodušn prispeuk k razvoju slovenšćine. torej... dobr jutr prfoksi in ostale pičke Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 No, pol si pa notranjka Pa kje hudiča bi bil drugje ta "blu" (bilo) Lahku b blu tud u Ribnce... Taku de b jst tud anga notrajnca enmal zastopu... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 ja prav dosti se ti ni zdelo, ker pocasi ze zmanjkuje ozemlja, pa po prlekiji se tudi verjetno ne sprehajas kaj dosti Uf kjej prlekija .Sej v Francijo prej pridem k tja Lahku b blu tud u Ribnce... Taku de b jst tud anga notrajnca enmal zastopu... Je sej pravm, to mej zjebal, sm bil skor zihr daj to dolensko maslo.Zih ste se ke v Mystikin konc prešvercal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Uf kjej prlekija .Sej v Francijo prej pridem k tja Je sej pravm, to mej zjebal, sm bil skor zihr daj to dolensko maslo.Zih ste se ke v Mystikin konc prešvercal Ma ti ne vejš nč... Ribnšku nej dalejnsku, je anmal drgači... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Ma ti ne vejš nč... Ribnšku nej dalejnsku, je anmal drgači... Kuko ni če greš "peš" iz tm loh do suhe krajine Aja, tle gledam mapo, vi ste eni mutanti med dolenčki pa notranjci. .Kul. Res en terra x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Kuko ni če greš "peš" iz tm loh do suhe krajine Uradno smo Jugozahodna Dolenjska, drži.Suha Krajina je pa med nami in "pravo" Dolenjsko, tako da smo bliže Notranjski.Zato je tudi razlika med ribniškim in dolenjskim dialektom.Ribniški je neka mešanica med notranjskim in dolenjskim.Če greš pa na Kočevsko, ki je uradno tudi Jugozahodna Dolenjska, pa ti tam nekdo nekaj začne govorit v dialektu... Bog ti pomagaj... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Uradno smo Jugozahodna Dolenjska, drži.Suha Krajina je pa med nami in "pravo" Dolenjsko, tako da smo bliže Notranjski.Zato je tudi razlika med ribniškim in dolenjskim dialektom.Ribniški je neka mešanica med notranjskim in dolenjskim.Če greš pa na Kočevsko, ki je uradno tudi Jugozahodna Dolenjska, pa ti tam nekdo nekaj začne govorit v dialektu... Bog ti pomagaj... Ja sej, pol pa predalčkej folk na podlagi govora, iz kje je . Drgač so pa zanimive te stvari Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Ja sej, pol pa predalčkej folk na podlagi govora, iz kje je . Drgač so pa zanimive te stvari Kaj šele če ti pripeljem enega Kostelca... Pa ga oceni samo na podlagi dialekta od kod je... Od Kočevja do Kostela je samo par kilometrov več kot do Ribnice... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Matr dobr da se v šoli uči pravopis k drgač se z telimi prleki res neb nč razumu .Tko pa vsaj on tebe, če ti že ne njega čuj Indy, jaz tebe razumem, ti mene, tako da ne ti meni. kje pa vidiš problem? Uf kjej prlekija .Sej v Francijo prej pridem k tja v kakšnih rovtah pa ti živiš? ima, da se mi narišeš enkrat v Prlekiji na kavici. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 čuj Indy, jaz tebe razumem, ti mene, tako da ne ti meni. kje pa vidiš problem? v kakšnih rovtah pa ti živiš? ima, da se mi narišeš enkrat v Prlekiji na kavici. Aja, sej ti si prlek x:Dx .Uf kje je to...a mate asfaltne ceste sploh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 kako da ne? a pri vas mate elektriko? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 kako da ne? a pri vas mate elektriko? Mamo, mamo že iz avstroogrskih cajtov Kakšno mapo imaš to? A karto narečij? Ma ne, tle mam eno regijsko mapo ala pokrajine bol natančno.Tist prej sm pa na pamet uganu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 osvežujem, ker seme ponosna lasnica šumnikov na novem računalniku in zdaj se lahko važim do nezavesti še s tistim zadnjim manjkajočim faktorjem še vedno so v globoki krizi naši skloni, predvsem drugi....ne daj se, genitiv mon amour....! rodilnik uber alles! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 polnjenje ali polnenje? praznjenje ali praznenje? čist me zmedlo tole zdajle... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 polnjenjepraznjenje Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 polnjenjepraznjenje thanks... oči me čist zmedel... ''saj ne rečeš napolnjim'' Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 ti bo kak slavist razložil....jaz sem povedala, kot so mene učili, se pa spreminja to sto na uro...imam probleme s poznavanjem pravil, ker mi niso vsa smiselna in delam po posluhu, tudi če se stvari spreminjajo.zdaj npr. vsi novinarji dajejo naglas na zadnji zlog pri glagolih....: sem poslušAlase je primajAla itd... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 morte priznt, da ma janko klele velike zasluge za obstoj in razvoj slovenšne Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 morte priznt, da ma janko klele velike zasluge za obstoj in razvoj slovenšne to itak Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Kako v wordu do dv. gravisa in cirkumfleksa? Z gravisom in akutom ni problema, saj sta znamenji isti kot krativec in ostrivec ter jih je enostavno najti v tabeli pod Vstavljanje/Simbol ... V kateri pa dvojnega gravisa ter cirkumfleska ni. Svojo srečo sem poizkusil še na internetu in, glej ga zlomka, odkril stran na kateri je Slovenski pravopis (http://lpt.uni-mb.si/bbr/bbr/ASP32/Zbirke/SP2001-4.PDF), na njej pa se tu in tam najde tudi kakšna črka s cirkumfleksom nad seboj. A ko sem se ves vesel poslužil tipki copy in paste, rezultat ni bil pričakovan. Prilepljen znak je bil precej drugačen kot kopiran. Vesel bom vsake pomoči! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Že dobil odgovor na drugem forumu. No, če koga zanima ali pa ga še bo. Na http://zrcola.zrc-sazu.si/DL.htm si prenesi ZIP paketek s pisavo (fontom) ZRCola. Ko stvar odzipaš, je notri datoteka TTF, to je pisava za Word. Da bo stvar delovala, moraš to pisavo še inštalirati. To storiš tako, da datoteko v Raziskovalcu (Windows Explorer) prekopiraš v mapo C:\windows\fonti ali C:\windows\fonts (odvisno od jezika tvojega operacijskega sistema). Nato samo še ponovno ztaženeš Word in pisava ZRCola bi se ti morala pojaviti v naboru pisav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.