pipika 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 ampak tukaj jih ne uporabljam, se trudim lepo govoriti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 sem štajerka pa uporabljam veliko ne-jev, ne a je tak, ne Končno te spet ena tota štajerka, ne Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pipika 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 http://www.kmeckiglas.com/trgovina/izd_slike/stajerska_kuhinja.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 Mi boš kaj skuhala? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pipika 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 a poznaš tisto: lačnemu ne daj ribe...blabla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 Poznam . Sam ni panike, znam ribo ulovit Včasih mi jo rata tud "spečt" Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pipika 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 boge ribice, se že pritožujejo : "morilec" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 Ah, niso boge. Jih ulovim pol pa cartam, "spečt" pa se pol kar same dajo. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pipika 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 če smo že pri slovenščini: a midva privatkava ali privatkama ali imava dialoge Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 Mija privatkama . Sicer pa se privatka . Dober, dost imava, da ga neva naj..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pipika 25. oktober 2004 Prijavi Deli 25. oktober 2004 ups, skoraj ti je ušlo ali všlo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. oktober 2004 Prijavi Deli 26. oktober 2004 Tebe nikul in nigdar Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. oktober 2004 Prijavi Deli 27. oktober 2004 Mah, nisem nekako znal vsega zgoraj prikazanega v pravilni slovenščini povedat. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. oktober 2004 Prijavi Deli 27. oktober 2004 ..ka mi leko to po prlečki dol zgučiš? Tem pa čisto fertik, gvišno Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. oktober 2004 Prijavi Deli 28. oktober 2004 Na 4 oči? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 28. oktober 2004 Prijavi Deli 28. oktober 2004 Ker sem si spet vzela 5min za lf, sem našla po naključju tudi tole temo. Jaz pa sem obsedena od uporabe vejic - tole imam še iz SŠ, ko nas je profesorica v spisu tako kaznovala, da si lahko pisal šus, če ti je manjkalo 5 vejic, čeprav je bila lahko vsebina za pet. Prej pa mi je ravnateljica popravila ime dveh otrok, namreč napisala sem Luku in Žigu, torej sem uporabila 2.sklanjatev, ki je prav tako pravilna, saj mi nekak ne gre, da bi uporabljala prvo žensko, saj se gre za moški osebi (se gre... čeprav GRE za moški osebi...)no pa ji nisem upala oporekat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. oktober 2004 Prijavi Deli 28. oktober 2004 na tortožerke ni šans, ka jih majo v takih vurah, ka so samo za močvirnike vredi, na lunin party še nism bia pa tud neja vem če bom kda priša, tak da.......bova virtualno simpatizirala. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. oktober 2004 Prijavi Deli 28. oktober 2004 Aha . Ka če ti zrihtam varnostnike, da te bodo varovali pred mano, prideš na kavo? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. oktober 2004 Prijavi Deli 28. oktober 2004 Imaš prav. Sm pač pomislu, k se vabiva, da te sluuuuuučajno ni strah . Bi pa bila zlo na varnem, težko bit bolj Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 31. oktober 2004 Prijavi Deli 31. oktober 2004 Ja se nikol nisam strinjo, da smo vrlo slabo podokovani u slovenskom jeziko. Imamo onog Toporišiča i ostali radni ljudi. Tako da več u srednjoj školi, pardon šoli imademo slovenštinu na fakultajtivnoj ravni. Tako da ja osobno ne vidim razlaga, da ne bi znali. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 2. november 2004 Prijavi Deli 2. november 2004 Hmmm, dajmo še malo po slovensko.... ...in sicer sklanjanje imena in priimka pri ženski in pri moškemu, ker sem zasledila tudi na uradnih dokumentih včasih narobe napisano, namreč pri ŽENSKI sklanjamo SAMO ime, pri MOŠKEMU pa IME in PRIIMEK: Tina Novak: TinE Novak Janez Novak : JanezA NovakA Sem pa dala čisto šolski primer priimka in imen.... Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 Jp...ampak to zdaj, po novem...včasih se je ravno tako sklanjal tudi ženski priimek... Lahko bi obnovili še malo slovnice...madona, sem vse pozabila... glagol bi še znala določit...samostalnik tudi...potem se pa že konča Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. november 2004 Prijavi Deli 5. november 2004 O, Lusten! Pesha, fajn da si izpostavila tole, o tem ni bilo se nic govora. Ja, imen res ne znajo sklanjat nekateri... Super, res, da mamo tole temo in kar velik razpravljalcev! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pipika 5. november 2004 Prijavi Deli 5. november 2004 kaj pa glede glagolov, na primer iti ali it? priti ali prit? seveda je pa čisto jasno, da je iti pravilno greti ali grejati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 5. november 2004 Prijavi Deli 5. november 2004 Mora gret Drugače pa... uporaba nedoločnika ali namenilnika včasih tudi mene zmede... sploh, ker v pogovornem jeziku nedoločnika ni slišati... ko pa je treba kaj napisati, pa lahko nastopi dvom...Namenilnik, kot že ime pove, izraža namen, namero... kot na primer: "Grem delat...", "Pridi jest..."Ko pa neko dejanje opisujemo ali govorimo bolj na splošno, je pravilna uporaba nedoločnika... "Moram se učiti..." In potem pride Adi in zapoje: "Je treba delat..." Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.