BINGA-BONGA 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 ne verjamem tristotim? shit, sem se pustila prepricat.. narobe naredili No ja, bom drugič vztrajala pri svojem.. thanx A se tole fajn slis: DESET otrokom bomo podarili .....? NA PRIMER!!! (kadar imas probleme, vedno zacni steti in sklanjati od ena do pet, deset, pa ti bo lazje pri sklanjatvah, ne!) Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Razumem Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Razumem 1. Enemu otroku bomo podarili... (Komu Bomo podarili igraco? - Dajalnik)2. Dvema otrokoma3/4. Trem/stirim otrokom5. Petim otrokom - stotim 1. Enega otroka bomo podarili (Koga Bomo podarili? -Tozilnik)2. Dva otroka3/4. tri/stiri otroke 5. pet otrok - 100 Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 čist not padla Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 čist not padla Ot zdej naprej naus n'kol vec mela skanjatvenih prublemou, ne? Tut do 10000000 ne!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Imaš prav deset milijonom otrokom... tko, ne? če bi se vse učiteljice tkole posvetile otrokom... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Najlepši jezik je goveji, pa tako na tanko narezan, pa nmav čebule, al pa česna zraven. Pa obvezno en liter cvička po osebi na pol, ure Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Uf, sapo mi jemlje, niti besede več ne ... (spravim iz sebe) boš vsaj enkrat tihooooooooo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Pet minut umivanja za lepši jezik z zobno ščetko Aquafresh (če se ne motim, mislim tisto, ki ima rebrca za drgnenje jezika na nasprotni strani od ščetk) Lep je ja! Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 ZA ČASA MOJEGA ŽIVLJENJA NIIKOOOLIIIII!!!!!!! samo en teden b bla pr men, ti še na kraj pamet ne b pršlo, da b kaj govorila. Če pa že b, pol pa sam tist, kar b bla vprašana. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Imaš prav deset milijonom otrokom... tko, ne? če bi se vse učiteljice tkole posvetile otrokom... 10.000.000 otrokom pa bo kr ok, tut za ucitlco! (Pa odpri Delo, citaj in se smej! Toliko slovnicnih napak in tujk, kot jih je tam....)Otrokom mora uciteljica razloziti od zacetka, se vziveti v otroka. Jaz nisem razumela matematike. Naloga je bila, npr: x + xy - y = .... drugi so resevali, jaz pa sem dobila v eni minuti pravilno resitev, ahahahaaaaa.... se ucitelju ni bilo jasno, kako je to mozno; x + xy sem sestela, tako sem dobila: 2x, potem sem y odstela od xy, pa sem dobila: 2x (y je izginil) aahahahaaaaa......Potem pa mi je ucitelj razlozil: x = krompirxy = repay = koleraba .... evo, potem pa nikoli vec nisem nic precrtala, x2 je bil x2 ..... ahahahaaaaa.... Ce hoce biti uciteljica slovenscine dobra pri razlaganju, mora studirati! Najbolje kaksen tuj jezik, ki ga ne razume; potem pa bo videla, kako tezko je vse! No, pa fajn bot tut ti!!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Tišina, če sem rekla! A te spet moram vkleniti v verigo? Miškec, jaz sem šefica, moški nikoli! ja to so pobožne želje. Ampak jst b ti jih kmal iz glave zbu. Keten pa ne maram, samo kadar z zetorjem šlajsam iz hoste, takrat jih nucam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 samo en teden b bla pr men, ti še na kraj pamet ne b pršlo, da b kaj govorila. Če pa že b, pol pa sam tist, kar b bla vprašana. A bi lohk guvurila usaj: ooooh, aaaaaah, seeeeeee!!!! KRATKO + JEDRNATO!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 10.000.000 otrokom pa bo kr ok, tut za ucitlco! (Pa odpri Delo, citaj in se smej! Toliko slovnicnih napak in tujk, kot jih je tam....)Otrokom mora uciteljica razloziti od zacetka, se vziveti v otroka. Jaz nisem razumela matematike. Naloga je bila, npr: x + xy - y = .... drugi so resevali, jaz pa sem dobila v eni minuti pravilno resitev, ahahahaaaaa.... se ucitelju ni bilo jasno, kako je to mozno; x + xy sem sestela, tako sem dobila: 2x, potem sem y odstela od xy, pa sem dobila: 2x (y je izginil) aahahahaaaaa......Potem pa mi je ucitelj razlozil: x = krompirxy = repay = koleraba .... evo, potem pa nikoli vec nisem nic precrtala, x2 je bil x2 ..... ahahahaaaaa.... Ce hoce biti uciteljica slovenscine dobra pri razlaganju, mora studirati! Najbolje kaksen tuj jezik, ki ga ne razume; potem pa bo videla, kako tezko je vse! No, pa fajn bot tut ti!!!! Ja, res In obratno. Smo ravno danes pri španščini začeli obdelovat glagol.. ga bomo celo leto.. in sem ugotavljala, da mi za začetek manjka par obnovitvenih ur slovenščine, ker mi ni blo nič kaj dost jasno Tko da me pričakujte kaj več v tej temi; če bom dojela stvar v slovenščini, tud v špa ne bo problem.. sam fora je v tem, ker mi v slo manjka tole znanje.. Že 5 let, kar sem nazadnje ugotavljala kaj je povedkovo določilo in prislovi in take... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Aliana, ves, jaz nimam teh tvojih problemov, ucim Italijane, njih pa prav nic ne brigajo slovnicni izrazi. Glavno je, da govorijo in razumejo. Okoli 300 trzaskih prodajalk je iz moje sole, 10 ur so naredile, za prodajati je vec kot dovolj: stevilke, barve, pridevniki, ura, oblacila, obutev pa malo o vremenu. Slovnice se pri prodajanju skoraj ne uporablja: Imate, nimamo, kabina je tam, levo - desno, probajte, nasvidenje in lahko noc.... Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 deset milijonom otrokom... tko, ne? Meni se tole vseeno čudno sliši....... Desetim milijonom otrok.....(smo podarili igrače).....??? A ni tako bolj pravilno? Sklepam po tem, kako mi gre v ušesa. Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 sama mam veckrat tezave glih s tem, ko pisem kaj bolj 'resnega'... ja, jaz bi tud rekla - desetim milijonom otrok. Kolik otrokom?ker gre pa v vec milijonov, pa pac - kolkim milijonom? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Ja, jaz sem pismena bolj po "ušesu" kot po poznavanju pravil in deset milijonom otrokom mi ne gre v ušesa Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 pol pa recimo......več milijonom........deset milijonom.....večim milijonom....destim milijonom Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Ja, jaz sem pismena bolj po "ušesu" kot po poznavanju pravil in deset milijonom otrokom mi ne gre v ušesa jaz tud natancno tko.moram zanalizirat tko, zvokovno, ritmicno, pol pa se jezikovno pa v razne smisle, da 'dobim' ven pol tapravo. Heeej, si spet okol, se tlele nekak srecamo skor zmery! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Ja, zadnje čase nisem bila ravno razpoložena za pisanje....imam cele prevrate.....danes pa prosta in je cel dan moj pa sem prišla naokoli... Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Ja, zadnje čase nisem bila ravno razpoložena za pisanje....imam cele prevrate.....danes pa prosta in je cel dan moj pa sem prišla naokoli... (*itak, ko se ti da, tko je tud men najbolj dbest! ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Sploh nism niti tolk upazla, kwa je Aliana napisala, k sm prehitr citala + pisala udgovore. Navodila za lazje izrazanje: Ce se hoces izraziti s stavkom: 300 otrok podariti igraca - imas 2 moznosti, ta lahko in ta tesko: 1. tezka: Tristotim otrokom [Andreji/Andreju - Andrejam/Andrejem] bomo podarili igrace. (Torej: Dajalnik - Komu bomo podarili?)2. lahka: Tristo otrok [Andrejo/Andreja - Andreje/Andreje * vidis, tukaj pa se ne ve ali so moski ali zenske!] bomo obdarovali z igracami (Tozilnik - Koga bomo obdarovali?)Torej: Deset milionov (mi smo v soli morali pisati milion, ne milijon) otrok bomo obdarovali .... (Obdarovali bomo deset milionov otrok) tudi slovnicno lepse in pravilnejse zveni! (ja pa ne bom najpametnejsa) Desetim milionom otrokom bomo podarili - ta inacica pa je neizgovorljiva (mislim, da je pravilna, ceprav nekateri trdijo, da se stevilke pred milionom ne sklanjajo) zatorej:ZAPOMNI SI: Vse kar ti dela tezave napisi v IV. TOZILNIKU, je dosti lazje, kajte balinanje s stevilkami NI POTREBNO, razen za tiste, ki so nagnjeni h kreganju!!!! LEP POZDRAV!!! Uporabljajte MANJ TUJK: artikel, varianta .... proizvod, inacica .... Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 milijon se pise z j, po mojem, po slovensko, drugac pa imas prav, vse se da lepse preoblikovat, pa da je prav, slovenscina pa itak ne mara stevilk, zato jih vedno ubesedimo. deset milijonov. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 ja saj... saj je prav da se tupi, saj folk ne zna uporabljat slovenscine!!! joj kaksne majo na TV Papriki, pa to je za znort, kako da jih nihce ne opozori, pa a ne morjo spravt skup za enga lektorja, mater!!!!!!Porazno - po PRAVILU (torej res zelo izjemoma je drugace) NE UPORABLJAJO RODILNIKA; nenehno pisejo nebi (namest ne bi), vidla sem tud ze take kot so Z stvarmi..Mislim ej kar boli me!!!!!In tud na POP TV je vse slabsi jezikovni nivo in zdaj pa je vse slabsi tudi na nacionalki!!!! PORAZNO, KRIMINALNO!!! :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.