Skoči na vsebino

Pet minut za lepši jezik

astra

Recommended Posts

Za tist: 300 otrokom.. je bil tekst že napisan, nisem mela kaj spreminjat.. bi tud jaz drugač to povedala..

Drugač pa.. kar se slovnice tiče.. mi smo celo gimnazijo delal večinoma književnost, ker je blo tipu to kul (no saj, men tud, sam pol pa manjka :o|o: ), slovnico pa ravno toliko, kot je bilo nujno potrebno...

vzdušje men tud ful grda beseda.. sam ko včasih ozračje nima čisto enakega pomena... :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

Sploh nism niti tolk upazla, kwa je Aliana napisala, k sm prehitr citala + pisala udgovore.

Navodila za lazje izrazanje: Ce se hoces izraziti s stavkom: 300 otrok podariti igraca - imas 2 moznosti, ta lahko in ta tesko:

1. tezka: Tristotim otrokom [Andreji/Andreju - Andrejam/Andrejem] bomo podarili igrace. (Torej: Dajalnik - Komu bomo podarili?)

2. lahka: Tristo otrok [Andrejo/Andreja - Andreje/Andreje * vidis, tukaj pa se ne ve ali so moski ali zenske!] bomo obdarovali z igracami (Tozilnik - Koga bomo obdarovali?)

Torej: Deset milionov (mi smo v soli morali pisati milion, ne milijon) otrok bomo obdarovali .... (Obdarovali bomo deset milionov otrok) tudi slovnicno lepse in pravilnejse zveni! (ja pa ne bom najpametnejsa)

Desetim milionom otrokom bomo podarili - ta inacica pa je neizgovorljiva (mislim, da je pravilna, ceprav nekateri trdijo, da se stevilke pred milionom ne sklanjajo) zatorej:

ZAPOMNI SI: Vse kar ti dela tezave napisi v IV. TOZILNIKU, je dosti lazje, kajte balinanje s stevilkami NI POTREBNO, razen za tiste, ki so nagnjeni h kreganju!!!!

LEP POZDRAV!!! Uporabljajte MANJ TUJK: artikel, varianta .... proizvod, inacica ....

ALIIIIIANAAAAAA,tole si preciti!!!!

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

xDDx x;)x

Binga - saj kdo tud kaj vidi, pa ne komentira vsakic, da ni vecni pinkponk a ves...

ni nujno da ne vidi, ali da je, ce je videl in ne komentiral, zignoriral, pac pa je recimo - pri sebi vzel na znanje.

saj ne moremo vsakomur odgovorit.

sicer pa je lepo, ko se zavzames. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

pejt pugleda met sport, mas neki tm napisan!!!

glej jo!!!

kaj pa ce se mi ne da??!!

a ves...

kaj pa ce sem ze vidla in zignorirala?

a ves...

kaj pa ce ... (*kaj tretjega)?

a ves...

bom sla pac, jasno, sam...

... a stekas, kaj ti govorim? xrolleyesx :o|o: x:Xx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

OK, čist tko po filingu bi rekla, da je nečesa za nikalno obliko..

..nekaj imam, nečesa nimam? se motim?

loesje

Spet nazaj -

OK, čist tko po filingu bi rekla, da je nečesa za nikalno obliko..

..nekaj imam, nečesa nimam? se motim?

Uprost, a nis gor precitala, a? 5 min je minil, jest sm frej, zdej pa caki, mugoce ti bo pa Marsa udguvorila, mugoce ona se dela!!!

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

xrolleyesx ja pa sej nisem glih tebe vprašala.. a kje piše: BingaBonga, razlož mi tole zdej... a? A? Ne, ne piše. Torej?

x:o)x x;)x x:Xx

loesje

Spet nazaj -

xrolleyesx ja pa sej nisem glih tebe vprašala.. a kje piše: BingaBonga, razlož mi tole zdej... a? A? Ne, ne piše. Torej?

x:o)x x;)x x:Xx

Komentirajte v temi Pet minut za lepsi jezik - naslov (pucak, se te usmilm, grem pu Marso, pucak!!!)

KRATKO + JEDRNATO!!!

Glede na to, da UNE :frog: ni vec, se bom poglobila v tvoje vprasanje in te vprasam:

1. A je to kviz? Ce je, ga napis med anagrame, al pa tm k so imena!

2. Kaj imas? Premisljujem - SEAL, pumagi ugant!

3. Cesa nimas? Tut kle se mal mislm, mugoce SEALA, a?

4. V primeru, d je treti ugovor praviln, necm nagrade, k nimam vec sob, d bi jih lohk km zluzila! HVALA xrolleyesx

1. Ne ni kviz, sam tko med pisanjem v eni drugi temi sem ugotovila, da nisem čist zihr kako bi blo prav.. pa sem vprašala v za to namenjeno temo

2. nimam Seala. Nekaj imam.

3. Seala res ne. Nečesa nimam.

4. OK, ne dobiš nagrade, ni za kej. x;)x

5. A pol sm mela prav? x:o)x

OK, čist tko po filingu bi rekla, da je nečesa za nikalno obliko.. nekaj imam, nečesa nimam

loesje

Spet nazaj -

imam BINGA

nimam BONGAxrolleyesx

unga unga unga :onfire: unga unga unga

1. Ne ni kviz, sam tko med pisanjem v eni drugi temi sem ugotovila, da nisem čist zihr kako bi blo prav.. pa sem vprašala v za to namenjeno temo

2. nimam Seala. Nekaj imam.

Oprosti, si presaltala, zakaj to delas, zakaj me mucis, zakaj si zacela govoriti o, ali: severnem ali juznem polu? Spet si zgresila temo! xrolleyesx

KRATKO + JEDRNATO!!!

2. nimam Seala. Nekaj imam. (NEKOGA NIMAM, bi se slisal, ahahahaaa, ce bi biu SEAL clouk,aahahaaha)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...