Marsa 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 nečesa al nekaj? al oboje...necesa, jasno... koga ali kaj IMAS?koga ali cesa NIMAS (in ti torej manjka)? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Tale post pa direkt pod žugajočo ikonco paše . Pri tejle zadevici je fino, če imaš kar posluh in kar "veš" da to se pa tako in tako uporablja. Si ne predstavljam, da bi si glavo s kakimi pravili razbijala kako in zakaj kdaj kaj uporabit . Da pa sploh razumeš, če ne veš, se pa jasno s pravili najlažje razloži . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 jaz sem v glavnem sam na posluh...sicer pa tud mal izpilis tole vse, ce dost pises, kar sem jaz od nekdaj.pa clovek bi pricakoval, da ce lektoriram, znam slovensk. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Ti maš itak fuuuuuuuuuul stvari na posluh . - posluh kar tako ta Tožibabji- Astro posluh- slavistični posluh- naravnomedicinski posluh- posluh za soljudi Sam kljub vsem tem posluhom, pa najbrž še kakšnemu, nisi glih najbolj poslušna . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 saj tale jezikovni je pravzaprav tud ta, muzikalni, posluh. Hrvati clo recejo 'sluh'... ja ne poslusna pa nisem prevec, no kakor kdaj, sam prej ne kot ja, ce je treba se med tema dvema moznostima odlocat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 a ti ne presede, tako se silit in opozarjat nase kot novoletna jelka? Ej, Mačona, a ne vidiš, da ji ne? Bolj kot mešaš ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Kričeče rdeče čenče...Sam kljub vsem tem posluhom, pa najbrž še kakšnemu, nisi glih najbolj poslušna .Ojla, svinjska princeska Mogoče bi še dodal, da je zato med najbolj slišnimi Veš, da je gotovo še kdo, ki bi bil rad med bolj slišnimi. Zato se ne čudi, če uporablja kričeče (mastne, krepke, zadebeljene) črke. Pinko-Groza(geslo: ne me farbat!) P.P. Kot vidite, G nisem pobral iz imena Binge-Bonge, še vedno ju ima dva! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Sem se šla bolj simpl besedno igro, tale mi je v bistvu med pisanjem kapnila, nič posebnega hotla s tem povedat. Sicer sem naknadno še nekak prišla na idejo, da verjetno vse te posluhe kar imaš, al jih pa nimaš, da so verjetno resnično med seboj povezani. Kar se pa jezika tiče, ko smo ravno v tej temi , pa mene osebno najbolj moti, kaj se s to našo dvojino počne . Privat, O.K., še nekako razumem, tudi jaz recmo rečem, da sva šle, ne šli , ker potem bi za moj okus nekak moral bit cel stavek pravilno slovnično oblikovan, oz. kar cel pogovor, pa pač s tem razlogom ne uporabim. Ampak da se še bogato bolj zaštrikat in če je to javno, recimo na radiu ali TV, me zbode v uhelj. Pa srednji spol , tista dekle recimo ... To največkrat opazim... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Pujska - Dvojina:se npr. v TS sploh ne uporablja, kajti uciteljice so 98 % (samo 2 sva iz LJ) trzaske Slovenke in je niti uporabljati ne znajo, kajti vpliv italijanskega jezika je prevelik.Na obali je tudi vsi ne uporabljajo (ne govorim o solah), prav zaradi italijanskega vpliva.Po ljubljansko pa se rece: midve grema, jutr boma sle.... jasn, cist narobi! Npr.: ce se hoce en trzaski Slovenec pogovoriti z Mariborcanom ali Ljubljancanom, potrebuje skoraj prevajalca. Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Pozdravljeni! Zanima me ali se napiše odnosi z javnostjo ali odnosi z javnostmi?NI NIC Kako je javnost sploh definirana v slovenščini? Ali ni javnost že izražena v množini? Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem!lp, Majavir: med.over.net Zanima me vaše mnenje o tem vprašanju. Hej, za kwa pa to sprasujes? A nis rekla, da si slavist? Pa tudi: odnosi z javnostjo - tako govori samo tisti, ki je navajen komplicirati stvari. Povej cel stavek! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Po moje je z javnostjo...sej je samo ena javnost, a ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Odpiram vprašanje, da se malce predebatira. Saj zato pa je forum, kajne? Rada preberem še druga mnenja.Ja pa puvej mi, kuko ti sploh na misu pride napisat: Odnosi z javnostmi! Gli tko, k d bi jest napisala,npr.: Vrata je odprta! (omara je odprta) in zacela debato.... Po moje tudi. Ampak vedno bolj slišimo "s kavnostmi". Skoraj vsi tako govorijo, tudi knjige s tem naslovom obstajajo. Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Po moje je z javnostjo...sej je samo ena javnost, a ne? sploh pa sm ze takoj udguvorila, da NI NIC : odnosi z javnostmi Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Jah ne vem...jst, k mam problem s čim takim, se na logiko zanesem al pa na posluh. Kaj pa vem, lohk je pa narobe. Bonga, kva se spet jeziš? Pejt hit en mrzu kofe spit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Smotka 1. Prekopirala sem vprašanje (in navedla vir).2. Od kje mi pride na pamet? Ker tako govori OGROMNO ljudi, vključno z novinarji, celo profesorji.Krompircica, vem vem, sem ze rekla in napisal: LJUDJE, NE CITAJTE casopisa DELO, ima tooooolk napak in tujk...ojojojojooooooj.... Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Jah ne vem...jst, k mam problem s čim takim, se na logiko zanesem al pa na posluh. Kaj pa vem, lohk je pa narobe. Bonga, kva se spet jeziš? Pejt hit en mrzu kofe spit. Ja, in to k tebi, ne? Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Ja, in to k tebi, ne? Ne, jst ga ne pijem.Sej sploh ne veš, zakaj sm ti to napisala....če se jezis, škodi lepoti, za lepoto je pa baje mrzu kofe. Lohk prideš pa v Lj zdej, pa me pelješ na tortico, jst pa tebe na kavico. Odnosi z javnostjo...so tole. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Ne, jst ga ne pijem.Sej sploh ne veš, zakaj sm ti to napisala....če se jezis, škodi lepoti, za lepoto je pa baje mrzu kofe. Lohk prideš pa v Lj zdej, pa me pelješ na tortico, jst pa tebe na kavico. Odnosi z javnostjo...so tole. Mislm, ce naus dala mer in se drzala sam teme, bo spet PRHRUMELA UNA in use zaprla, ne!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Moj ta zadn stavk preber...je čist za v temo, gospodična mična. Grem zdej. Bye bye. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Pozdravljeni! Zanima me ali se napiše odnosi z javnostjo ali odnosi z javnostmi? Kako je javnost sploh definirana v slovenščini? Ali ni javnost že izražena v množini? Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem! lp, Majavir: med.over.netZanima me vaše mnenje o tem vprašanju. vis, mene tud tole zmoti in zanima, kaj je s tem...zakaj je mnozina tamle.... morda gre tko, da ce recemo odnosi z javnostjo, je to tko, 'slucajno', nakljucno nekak, ce je pa z javnostmi, pa je nekak sirse... bolj *profesonalno* (kadar se kdo tko s tem ukvarja. ce pa gre zgolj za uporabo mnozinskega samostalnika, bi jaz vseen rekla oz. se mi slisi leps (kar pa ne pomen tud, da se slisi toporisicu, vendar slednji pa veckrat JAVNO NE UPORABLJA DVOJINE, tko da mu ni cist za zaupat ) javnostjo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Odgovor Marsi:Ce je slucajno kdo napisal: odnosi z javnostmi - je bil to 1000 %° Primorec ali pa celo iz TS!!! Samo tukaj znajo v Primorskem dnevniku tako pisarit!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 jaz sem ga povedala.aja, ga sploh nisem vidla, sem komentirala sam - pa tedaj je blo vprasanje sam, nic mnenja.vmes pa - cel schtraufenpacht spet jasno (treba mal nagajat, ce ze pali, pa ce se ze ukvarjamo pa razburjamo ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 kaj pa če je to v smislu, da se javnost kot taka deli na majnše enote npr. glede na cilno populacijo?ne vem...mogoče obstaja razlaga...č Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Ti razlozim Mystica, razclenitev:Odnosi z javnostjo so bili dobri. Kaksni so bili odnosi? Dobri. S kom so bili dobri odnosi? Z javnostjo. Kaj je bilo dobro z javnostjo? Odnosi. Torej, ce pogledas imamo pri razclenitvi v vprasanjih 2 x SO in 1 JE! Zakaj? Zato ker ima en smisel. Odnosi z javnostmi so bili dobri. Kaksni so bili odnosi? Dobri. S kom so bili dobri odnosi? Z javnostmi ...ahahahaaaaa..... Kaj je bilo dobro z javnostmi....ahahaaaaa... ? A mata ta 2 stauka sploh k'ksn pumen? Stavek mora biti jasen, tude ce je samo ena beseda in pika, npr: BINGA-BONGA. NI panike. *Bonga, ne vem, če si videla, ampak ne gre zgolj za pisarjenje v časopisih (Delo, Primorske novice). Če greš na COBISS in odtipkaš odnosi z javnostmi, dobiš kar nekaj publikacij, ki nosijo tak NASLOV! V Trstu je: PRIMORSKI DNEVNIK, nima nubene veze s Primorskimi novicami!!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Zame je javnost ENA sama. Javnost je zame pač množica ljudi.ja saj, to tud ich pravim... mah...neka pravila si zmisljuje (Toporisic), ne uporablja pa dvojine!!! x!x (pa se nekaj je blo, ne spomnim se kaj tocno, sam vem da sem pop*! ni bla sam dvojina vprasljiva, skratka) x!x... ni mi vsec, da ima pri tko pomembni zadevi nekdo, ki, po IZRAZOSLOVJU sodec (), se zdalec niti pod razno ni kompetenten (hm, pristojen? blabla, pristojen je sam uradno, kompetenten je pa se znalac, strucko, ta, ki LOHK pove)...... torej, rajs NAJDI, ?znalac?, besede, ki jih SE ni, pa BI MORALE BIT, ne pa meshat pa kuhat pa cmarit onih, ki ze so in CIST LEPO delujejo. torej, znalac, TOPORISSICC!!! :xx!: daj rajs najdi slovensko besedo za 'nasponan' pa za akcijo, da ne bo dejavnost!!!! ker dejavnost je neky druzga!!ozkost in omejenost in pomanjkanje izvirnosti, besednega zaklada in duha!!! x!x x!x x!xpa mi taki maherji moj jezik krojijo. :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.