MINI 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Uh, pri tem se pa moram oglasit - namrec, fullnadzverinsk me moti tale 'odnos z JAVNOSTMI' (nobenga bruhajocega smajlcka ne najdem!). To so se menda slavisti na novo spomnili in je zdaj pac tko prav! Cist mim! Javnost je vendar mnozinski samostalnik! Milsm... Al pa, kako izgovoriti besedo 'aneks'. Vcasih je bil poudarek na a, zdaj je pa na e. Me td full moti.No, tolk, da sem izbruhala svojo jezico Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 fullnadzverinsk me moti Ejjo!!! long time no see... a ne? mene tud.ja, to so zdaj te 'nove fore'. :|||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Uh, pri tem se pa moram oglasit - namrec, fullnadzverinsk me moti tale 'odnos z JAVNOSTMI' (nobenga bruhajocega smajlcka ne najdem!). To so se menda slavisti na novo spomnili in je zdaj pac tko prav! Cist mim! Javnost je vendar mnozinski samostalnik! Milsm... Al pa, kako izgovoriti besedo 'aneks'. Vcasih je bil poudarek na a, zdaj je pa na e. Me td full moti.No, tolk, da sem izbruhala svojo jezico tega pa v praski še nism slišala Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 ne vem kako si lahko razlagajo, da je vec javnosti. mrbit tkole: recimo slovenska, hrvaska javnost.. in bi lahko recimo iz tega izhajal, da mamo pri nas notransko, dolensko, stajersko.. javnost. sam to je cudn, krneki. zame je javnost ENA. sploh si pa te novinarji kr sami neki zmislujejo tistga k bi slisu, da prav javnostmi bi js kr po jezik.. javnostmi to je cist mim! Uh, pri tem se pa moram oglasit - namrec, fullnadzverinsk me moti tale 'odnos z JAVNOSTMI' (nobenga bruhajocega smajlcka ne najdem!). To so se menda slavisti na novo spomnili in je zdaj pac tko prav! Cist mim! Javnost je vendar mnozinski samostalnik! Milsm... Al pa, kako izgovoriti besedo 'aneks'. Vcasih je bil poudarek na a, zdaj je pa na e. Me td full moti.No, tolk, da sem izbruhala svojo jezico hehe. ves, javnost je pa kr edninski samostalnik.. so nas v osnovni ucil: edninski samostalnik--> javnost je, mnozinski--> skarje so Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Zgodbica iz TS. Tukaj vsi ucijo in potem tudi otroci tako govorijo (pa tudi v KP, na Primorskem...): ne dvAnajst, trInajst, .... ampak dvanAjst, trinAjst... In potem je bila ena puncka v enem Tabakinu in je rekla npr: Osemnajst! Zelo sem bila zacudena? Pa mi je povedala, da je njena mama iz LJ, in da mora tako steti, ker tako je pravilno. Samo, puncka ima probleme v soli: 1000 ucencev in 100 uciteljev govori (tukaj bi rekli govorijo) osemnAjst! TOREJ, KDO IMA PRAV, a? Ena ljubljanska koza ali oni, pravi in dobri ucitelji, a? Rekla sem ji, naj NE POPUSTI.... In zdaj, ce se slucajno srecam s Slovenci, jih veeeeeedno popravim pri stevilkah. Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 aha ne jaz tud ne, to sem pozabila komentirat, anEks.... to je BEBAVO.In tud zhaljivo - do uporabnikov jezika.kao - ce se bom pa na enem zhuru spomnila, ti, dajmo se mal pohecat, ker mamo glih 'slovenscino cez', dajmo rect da je trEbuh... s sirokim E. al pa da je ukazheljEn (poudarek na zadnjem zlogu).kar tko se dajmo mal hecat pac, saj je taka spasna zadeva sam (ne recimo jezik enga naroda x!x). kaze pa (men pac jasno ) mdr. tud na psiholoski problem ustvarjalca jezika.... pa se mi ne da zdaj se o psiholoski plati. anex je sicer res anexus (nekaksen dodatek) in kot TAK se jasno poudari drugi zlog.torej morda KAO zato - anEksus - anEks.vendar to je brez veze. ce je tujka, je tujka. je latinska beseda. praviloma je torej tko, da ce sta sam dva zloga, je poudarek na prvem... no pa da bomo taprav primer podali:Luna... latinska beseda...morda se bo toporisiC spomnil, pa rekel, da je treba rect lunA (poudarek na a, zadnjem zlogu, koncnici). kretensko.LU -na. otorinolaringolOG pa ima poudarek na zadnjem zlogu.ker tko PAC je. toporisica pa je treba skenslat, vedno bolj vidim to. x!x Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Dol s Toporisicem, a ne Marsa!? Ampak jaz sem te prosila, KADAR PISES DALJSE TEKSTE, PISI SLOVENSKO in ne po lublansk!!! Primorci, Mariborcani in ostali NE MOREJO RAZUMETI, mi je cist jasn, d ne!!! Naslov rubrike je gor napisan, kwa pa ce bi se ga tut drzal, a? Tut jest tesko citam 100 vrst lublanscine.Aja, se to! Zdi se mi, d se je ta tema rastegnila in postaja gostilnisko uzdusje! Pjanci tko razglablajo o nepomembih receh! Use na doug in pametn nacin! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 ja ne...vsak jezik ima svoje posebnosti...pač sprejmeš, ko kej rabiš pogledaš v SSKJ...in to je to men je slovenščina res lep jezik...seveda, če ga lepo govorimo res je, da tkole na forumu pišem svašta, drugač pa lahko rečem, da če se potrudim zelo lepo artikuliram misli Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Dol s Toporisicem, a ne Marsa!? Ampak jaz sem te prosila, KADAR PISES DALJSE TEKSTE, PISI SLOVENSKO in ne po lublansk!!! sam ne stekas, stara, da jst pisem tko zato, da ti nous nc stekala. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 sam ne stekas, stara, da jst pisem tko zato, da ti nous nc stekala. ejjjjjjjjjjjjjzdej pa jaz nič ne štekam Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MINI 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 A ni tale Tuporisic ze mal star?!? A sploh she kaj miga?Ne vem, ce ma se kej dost besede Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 TOPORISIC GOR al DOL!!! Ampak je v zivljenju vseeno VEC PAMETNEGA in KORISTNEGA NAPISAL kot pa vsi mi tukaj!!! KRATKO + JEDRNATO!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Včasih se smejem, ko berem njegove izume, včasih sem blazno besna, včasih pa kar ne morem verjet. jp, no razen da se jaz najredkejs od tega smejem... on ni toporišič ampak TUPORIŠIČ muky to že zdavnja ugotovil ohoj!!! boby v slovenscini!!!!! *se dobr, da folk normalno razmislja in SE DOBR x!x , da MAMO par perspektivnih slavistov tule!!!bomo pa ja mal schtraufenpachta nardil!!! ker je res lep jezik - pa tezhek!!!sodim, da je tako tezka sam se francoscina (aja, od *obravnavanih* z moje strani)... morda je clo slovenscina 'tezja', to je tezko sodit, nam.... * drugac pa je zame tko kot z vsemi pravili: fajn jih poznat. in ce tako, jih lohk tud krsim, na lastno odgovornost (torej v primeru jezika, tvegam s tem vsaj, da me ne bodo razumeli, al pa kaj hujsega, kot so zamere in frke, fajti)... lohk recem torej kulsko, ful, lohk recem nasponano, lohk recem vse kar cem, ce UPORABLJAM slovenski jezik.aha? kaj pa je pol kulsko?jah, to pa je dodatek, ki ga, zal, slovenscina nima. in zato menim, da bi se morali posvetiti tem pojmom, ki v slovenskem jeziku se ne obstajajo, jih pa uporabljamo. kot receno, recimo ze samo akcija.Kolkrat sem v *dilemi* (niti nisem, ker uporabim pac besedo, ki ima naboj, ki ga hocem, sam vseeno, si dam opravit s tem) - ker lahko uporabim sam dejavnost. ja, slednje lahko uporabim recimo v primeru:lotili se boste ciscenja IN PODOBNIH DEJAVNOSTI.ce pa recem - pejte v AKCIJO!!!!!pa jasno mislim TOCNO TO!!! TOPORISIC GOR al DOL!!! Ampak je v zivljenju vseeno VEC PAMETNEGA in KORISTNEGA NAPISAL kot pa vsi mi tukaj!!! KRATKO + JEDRNATO!!!dvomim.v bistvu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 no, saj ne da TOLK ZLO NE... sam, vseen.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Ljubljancani prevec uporabljate ( no ja, uporabljamo) besedo VALDA. Vedno jo slisim Ni mi vsec prevelika uporaba te besede... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Ljubljancani prevec uporabljate ( no ja, uporabljamo) besedo VALDA. Vedno jo slisim Ni mi vsec prevelika uporaba te besede... JEST N'KOL!!! Jest tut ne uporablam nubenih pupacenih angleskih besed (k jih ma ze lublanscina dost ...ahahahaaa...)!!! Sm proti temu!!! Sm ena redkih, k guvurim in pism praviln lublansk!!! Eni bi napisal: Potem sem seu - to ni lublansk, to pa je: Pol sm sou. KRATKO + JEDRNATO!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 ne pa ni! -------TOPORISIC GOR al DOL!!! Ampak je v zivljenju vseeno VEC PAMETNEGA in KORISTNEGA NAPISAL kot pa vsi mi tukaj!!! KRATKO + JEDRNATO!!! VALDA, sej je full bedna. ------Ljubljancani prevec uporabljate ( no ja, uporabljamo) besedo VALDA. Vedno jo slisim Ni mi vsec prevelika uporaba te besede... tis pa res dasa ej! a sm lahk tvoj prjatu ------JEST N'KOL!!! Jest tut ne uporablam nubenih pupacenih angleskih besed (k jih ma ze lublanscina dost ...ahahahaaa...)!!! Sm proti temu!!! Sm ena redkih, k guvurim in pism praviln lublansk!!! Eni bi napisal: Potem sem seu - to ni lublansk, to pa je: Pol sm sou. KRATKO + JEDRNATO!!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 men je pa vsec...ja jasno, mi ni. normalno, tud ni slovensko, itak, no ta mi je pa vsec. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 Ne vem, če samo ljubljančani. Misli, da je kar povsod ta beseda razširjena. Priznam, tudi jaz jo včasih uporabljam. Valda jo tud jst. lalala.com Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 Tole z ljubljanscino...evo asociacije: Mujo, rođeni genije, IQ 280.Ima sama probleme zbog toga u zivotu.Pa ide on do doktora, pa mu kaze:"Doktor, daj ti meni malo smanji ovaj intelekt.Imam same probleme zbognjega.U sluzbi imam probleme, u privat zivotu isto, ni jedna zena nije dosta pametna za mene, nemam prijatelja...sve zbog toga, jer sam suvise pametan."Doktor kaze:"Nema problema, Mujo.Dodji ti sutra ujutro, pa ocemo da amputiramo polovinu mozga, tako, da ces imati IQ oko 140." Dodje jutro, Mujo na operacijskom stolu, dodje doktor, ali zato jer je juce spio dvije litre sljivovice, ruke se mu uzasno trese...Pa kada pocne da reze...umjesto polovinu mozga, on amputira bar 95 % mozga. Mujo se drugo jutro probudi iz narkoze, pogleda oko sebe i kaze:"Kje sm, kdo sm." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 aha tele so hecne. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 hehe krokopodobna verzija gre tut tko, de mu pol na koncu reche de sicer de mu lahko zbije IQ she za pol, samo menstruacije pa vseen nau dobu zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 V kp Mečkatorju imajo na konfekcijskem oddelku na vseh stojalih napisano ŠTEVILJKE :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 Jaz pa v Delikatesi enkrat vidla, da imajo pincete v akciji Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.