Skoči na vsebino

Pet minut za lepši jezik

astra

Recommended Posts

Ja...uciteljica...samo popravljat si je nisem upala.... mi je bilo pa tako "mim", da sem si ful zapomnila... xrolleyesx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Deli na socialnih omrežjih

Jez se bom... zgoscenka...

(lepo prosim...ne bi stvari pustili take kot so? )

Meni se zdi pa zgoščenka zelo lepa beseda.

In se mi zdi, da se počasi vriva v naš vsakdanji jezik. Vsaka nova beseda potrebuje nakaj časa, da se uveljavi in zgoščenka je še zelo mlada. Dejstvo je, da je jezik živ sistem in da se vsakodnevo spreminja, saj že moja generacija uporablja čisto drugačne izraze, kot pa so jih naši starši.

Logično je tudi, da je do vsakih novih besed nek odpor, saj niso vsakdanje in možganom enostavne. Res je, da zna biti profesor Toporišič nekoliko težaven in da pri nas velja za veliko avtoriteto, ampak ali je že kdo pomislil, kaj bi mi brez njega?

Pozdravljam tvorbo novih besed.

topnjiščiti, kočerja, ....

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Hehe, jst pa sem total anti-slovničar. Že v OŠ in SŠ je nisem maral :xx!: . Ker pa sem ogromno bral, sem nekak zvozu. So zgledale ocene pri čisti slovnici vedno nekje med 1 in 3 (to bl redko), spisi in drugi pisni izdelki pa vedno 5. Tak, da ne bom se napravljal, pišem čist po filingu. x^x x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Viš, Mickeni, jst pa glih kontra. Se je morala profesorica za slo v gimnziji močno potruditi, da je odkrila kakšno slovnično napako... mi je pa zato vedno dajala slabe ocene zaradi vsebine xrolleyesx . Sicer pa sva s to profesorico imeli kar cirkus... je bila eden od povodov, da sem skoraj iz šole letela... in to v 4. letniku :o|o:

Moram pa priznati, da sem dandanašnji kar pogosto v dilemi, kako se kaj pravilno napiše... se mi dozdeva, da nisem več čisto na tekočem z vsemi pravili... pa tudi jezik je živa stvar in se nenehno spreminja in preoblikuje.

Aja, pa :palec: za temo.

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Ni ravno v slovenscini, ampak ker si ze ti zacel....x:)x

Idu dva policajca pored skupstine i nadju mrtvog covjeka. I hajde da

naprave zapisnik: "Dana 30.09.1997. u 9h ispred....?....Jeli, kako se

pise skupstina"? pita pandur kolegu. "Ej, nisam siguran za skupstinu,

hajde da ga prebacimo ispred poste, to znam kako se pise",odgovara

drugi. x:)x x:Dx

:vragec:

dohtaeca!!!!...na telefonu:

"Chuj dragi...kaj se pishe poprechno ali pofprechno?"

666  x:Dx  x:Dx  x:Dx

kdo ugane, od kod je bila? x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala

( mick ne sme ugibat x:o)x )

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

x:Dx x:Dx x;)x

Se jaz sem tak model kdaj...

Enkrat sem vec postov imela odprtih z namenom komentiranja, pa pac vse odgovorim.

Potem pa enkrat presenecena ugotovim, da se nekje totalno rezim in palec dvigujem pod svojim postom (sem ocitno pritisnila k drugemu postu kot sem mislila). x:o)x x:px xrolleyesx x:Dx x:Dx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

dohtaeca!!!!...na telefonu:

"Chuj dragi...kaj se pishe poprechno ali pofprechno?"

666  x:Dx  x:Dx  x:Dx

kdo ugane, od kod je bila? x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala

( mick ne sme ugibat x:o)x )

Si pa eden redkih, ki replicirajo svojim postom

replika na repliko od replike:

jebiga x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

No, no, no. You got it all wrong x:Dx

Ni to napisal, je pa res, da ko je pisal, da je tocil krokodilje solze.x;)x

Napisal je se enkrat isto, pa spet, pa spet...v neskoncnost.

Ceprav, kako je lahko neka stvar neskoncna, ce se je enkrat zacela; neskoncnost namrec nima zacetka in ne konca...jebi ga...zgleda da nas ze v pravljicah nategujejo x:Dx

tole krokodiljevo štorijo je baje moj predragi uporabil za šolski spis,  za izvirnost je dobil 5, drugače pa 1, je pa popisal celo polo xrolleyesx  x;)x

Mi smo imeli v OS fiziko, pa je profesor malo duhovicil, pa rekel, da naj pri eseju pri slovenscini, na koncu napisemo kaksnih dvajset vejic, pa zraven napisemo, da so te za rezervo, pa naj profesorica vstavi sama, po potrebi.

No, mine dober teden, pa sosolec res to naredi, in jasno, dobi negativno oceno.Pa se zacne jokat (pa osmi razred je ze bil :eek: :vio: ) pa pove, da to sploh ni bilo njegovo maslo...no, ker je vztrajal, je na koncu dobil se ukor.

Basta x^x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...