Skoči na vsebino

Pet minut za lepši jezik

astra

Recommended Posts

aja pincet pa sploh nisem vidla!

a daj, skor vama tezko verjamem, no, Ruby pa Pujsa!! x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

aja pincet pa sploh nisem vidla!

Prisežem pri Zlati svinji, sicer so me pa tudi v naši štacunci deklce spraševale, kako se kaj napiše, recimo hrenovke pa hrenavke je bilo večno vprašanje x;)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

jaz sem pa lektorirala vcas precej.

pa je en, dokaj znan akademik napisal:

ob dozivljanju tega dela se mi porajaJO dve primerjavE. x:o)x

nikol nom pozabila, kok me je presenetil, da lohk naredis sploh kako srednjo sholo, kamoli kaj dalje, s takim znanjem.

izobrazhen folk. :o|o:

da ne govorim, kolk se frendica pritozuje, da uciteljica slovenscine enega njenih otrok ne uporablja dvojine, rodilnika in podobno!!!

Uciteljica slovenscine!!! V soli!!!

men je vseen, kako kdo spreha, sam ce me ucis, mors sam pac vedet, a ne! xrolleyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pač. Številjke. Po šla Cigančica pogledat in potrdit.

x:Dx

Pa na Štajerskem so tudi udarili mimo: na njihovih trgovinah piše 'Odpiralni čas' :eek:

A tudi kaj prodajajo, ali samo odpirajo od zore do mraka? :eek:

x:Dx x^x

fajn. da je tko, da vas je tolk, pa da je tko aktivna ta tema in tud, da tko razmisljate. x^x :palec:

en moj ex sosolc je pa sicer morda vas prfoks, njegova mama pa je bla moja. :)

ne mama, prfoksa. x;)x x:o)x

Picasso

Pač. Številjke. Po šla Cigančica pogledat in potrdit.

x:Dx

Pa na Štajerskem so tudi udarili mimo: na njihovih trgovinah piše 'Odpiralni čas' :eek:

A tudi kaj prodajajo, ali samo odpirajo od zore do mraka? :eek:

x:Dx x^x

v mercatorju itak ful nepismenih tam na upravi.....je pisalo prejshnji teden na obvestilu za zaposlene:naprošamo vse zaposlene ,da se parkirajo na tretjem nadstroplju.

to je samo en primer njihovih genialnih napisov.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Meni se pa najbolj neumno xrolleyesx zdi, da se prav tisti ljudje, ki se tukaj izrazajo na necitljiv xrolleyesx nacin, vtikajo v brezsmiselne napake drugih. Meni se na misel ne pride, da bi zdaj vse kar je napacnega napisano na vratih trgovin, uradov... tukaj navajala!!!

PRVO POMETI PRED SVOJIM PRAGOM!!!

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

v mercatorju itak ful nepismenih tam na upravi.....je pisalo prejshnji teden na obvestilu za zaposlene:naprošamo vse zaposlene ,da se parkirajo na tretjem nadstroplju.

to je samo en primer njihovih genialnih napisov.

x:Dx x:Dx

Ko sem stanovala še v kp, je vsak mesec visel na oglasni deski v vhodni veži zgradbe list z naslednjo vsebino:

' Jutri bom skupljau denar za čistilku ________ din po glavi' :eek: :o|o: :xx!:

Meni se pa najbolj neumno xrolleyesx zdi, da se prav tisti ljudje, ki se tukaj izrazajo na necitljiv xrolleyesx nacin, vtikajo v brezsmiselne napake drugih. Meni se na misel ne pride, da bi zdaj vse kar je napacnega napisano na vratih trgovin, uradov... tukaj navajala!!!

Ma daj no, zakaj pa ne? Saj smo zato temo odprli.:madpro:

Da nisi ti zgrešila teme?

Tvoj post bolj spada v temo 'Moraliziranje,nakladanje in licemerstvo' :vragec:

Ja, itak, sam če nekaj nekam obesiš da drugi vidjo je fajn če mal pogledaš v SSKJ ali pa v zvezke iz osnovne šole!

Men gre najbolj na živce, ko te v trgovini vparašajo: Do kdaj STE odprti? xrolleyesx x:Dx

When inner situation is not made conscious,

it happens outside as fate!

C.G. Jung

Tule ni študij Slovenskega jezika, vsaj kokr sem jaz seznanjena s tem. Pa tudi jaz ne uporabljam povsod pravilnega slovenskega jezika, kar pa še ne pomeni da ga ne znam vsaj za + 4 x;)x . a potem moram imeti zaprt rilc po tvoje v tej temi xrolleyesx x:Dx x:o)x

Tvoj post bolj spada v temo 'Moraliziranje,nakladanje in licemerstvo' :vragec:

Ko smo pa že glih pri temle, a ni špasna tale naša Slovenščina, licemerstvo recimo, tak lep knjižni izraz x:Dx , ko da bi kdo s šablono meril lica x:Dx x;)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

fora je v tem,da pri nekaterih ,ki objavljajo javno na oglasnih deskah ne gre samo za napake,ampak neznanje sjk-ja x;)x

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

no to je cist brez veze; kar kdo lapa na enem forumu, se jasno ne more primerjati z obvestilom za javnost, kar je obvescanje kupcev na vratih trgovin, recimo.

TO ni nobeno vtikanje v nikogar in nikamor, zato je konc koncev tud tale tema.

Plus da ma vzgojno plat tud - kajtu tu nekdo vidi, da NI prav Boljscijo, kot je recimo mislil, tako je jasno SE KAKO SMISELNO opozarjat na taksne napake.

Ker hocmo ohranjat slovenski jezik. xyesx

pa ne glede na to, kako govorimo v privat zivljenju s svojimi prijatelji in znanci.

moje pisanje na forumu je cist drugacno od textov na LN, ki sem jih prav tko napisala jaz, prav tko tud od napovedi, ki jih pisem.

... pol mi pa enkrat vsa zaskrbljena (čist resno) privleče kup teh napisanih sporočilc (jih je shranila) in začne: "... veš me zelo skrbi. Opazila sem, da ne znaš slovenščine... Poglej ...

x:Dx x:px x:o)x :o|o:

skor tezko verjamem, da ti je vn popravljala no!! x:o)x

Picasso

saj je ze rekla nolsu mystica, Mare Stabej. xyesx

pred mano je sedel, ful frendi bli, ful je bil duhovit pa zabaven, brihten.

pa na tv-ju je dobro govoril, sem bila zelo ponosna nanj - neka okrogla miza al v trenjih al kje je ze bilo (bil je tud toporisic, to je bla oddaja, ki sem prej omenjala, da ni uporabljal dvojine pa taksno)... :palec:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...