Skoči na vsebino

Pet minut za lepši jezik

astra

Recommended Posts

se mi je kar zdel, macona, ko si zadnjic nekje to pisala, sem se hotla ze vtaknit, ce gre za M.S. xDDx

Njegova mama (Mojca Stabej) pa je bila moja uciteljica slovenscine in tud moja razrednicarka!

IZVRSTNA uciteljica, SRCNA razrednicarka in KRASEN clovek! xsrcx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

spet off topic, ampak sem takoj vedla, da je dvojcy. x:Dx :palec: x;)x

ja kako pa ves, da JE (res)?

mislim kako si to rpeverjala?

si ga vprasala?

*

zdajle sem videla nesmiselnost onega, o cemer smo zadnjic govorili, namrec 'odnosi z javnostmi'.

no, na forumu je zdaj med novimi temami osvezena tud tema nastop pred javnostjo.

a naj bo torej tud tam - nastopi pred javnostmi? x:o)x x:Dx x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jst sm šla enkrat mim ene štacune, k je mela v izložbi neki narobe napisan...ne spomn se kaj...mogoče tud raSprodaja. In tko bl fensi štacuna bla in sm kr obolela in šla not in rekla prodajalki (ena starej ženska), da nom nč kupila, ampak sm ji sam pršla povedat, da nej zamenja napise. :eek: Sej ne vem, če je dojela. Sam, kaj...ne morš tko, no. :o|o: x:Dx

Ja, v kakih mercatorjih sm pa tud že jst vidla...pa se nč več ne spomnm, sam smešn blo pa v iber... xrolleyesx x:Dx

x;)x xDDx :palec:

ja, pa zlo lep mocen glas ima in artikuliran je zelo, poudarja in tko... (tud poje lepo), mimiko ima, gestikulira dost, verjamem oz. kar vem, da so kul njegova predavanja. xDDx

Picasso

ko ste rekli, kolk je liberalen in tko, dojemljiv, elasticen, to je res, pa tud oce njegov, zandjic sva se pogovarjala nekje, ima tud take poglede -moderne in elasticne- na rabo slovenscine, tko da me zelo veseli, ko vidim, da dost izobrazencev ipak kul razmislja. x^x

Picasso

midva z bivsim tipom sva njegovi mami za dobrodoslico ,ko je prisla iz bolnice napisala transparent pred bajto...sva jo hotela nasmejat in ker je slavistka,uciteljica v soli,sva ji zanalasc na transparent napisala:dobrodosla nazaj domol x:o)x x:Dx ...je takoj vidla napako,naju pogledala in se zacela smejati,ker je zastekala ,da je fora...

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

midva z bivsim tipom sva njegovi mami za dobrodoslico ,ko je prisla iz bolnice napisala transparent pred bajto...sva jo hotela nasmejat in ker je slavistka,uciteljica v soli,sva ji zanalasc na transparent napisala:dobrodosla nazaj domol x:o)x x:Dx ...je takoj vidla napako,naju pogledala in se zacela smejati,ker je zastekala ,da je fora...

x:Dx x:Dx :palec:

pogum. x^x

men se je tud vleku ... predvsem zarad ene babe :vragec: :o|o: x:o)x

muha al babicka? :vio:

dobrodosla nazaj domol ...

x:Dx x:px :palec:

*

Nols, fajn je, vsec ti bo Mare (ce ga bos mel), je tak 'bikovski' tud mal. zabaven, duhovit..

Picasso

aja sej res.. letos sm sov sam 3 izpite delat.. obdobja(sosic), un prakticni spisovnik(hladnik) pa uvod v SKJ (krzisnik). pa me je vrgla. pa sm res znov! dost bol kt vecina, trapa. pa jih je res kr spuscala.. mene je pa vrgla. se me je iz predavanj zapomnla, ji je slo ful na zivce k sm se med predavanji smehlov(dvakrat se je zapicla vame). kaj se nam smehlov med samimi lubicami :vio: pa se tko, drgac.. js mam skor skos nasmesek. zdej se bom mogu pa zard nje kisl drzat. japajade. no drgac sm unedva naredu. 2 izpita-matr sm priden x^x

Na dnu v kotu najnovejšega kataloga OBI piše taka neumnost..." Za našo okolje, ta papir je beljen brez klora, narejen iz starega papirja." x:Dx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Evo imam vprašanje za znalce x;)x .

Že nekajkrat sem se vprašala, kako se pravilno uporablja biti ljubosumen na...

Primer. Mamica ima 2 otroka. Ali je prvi ljubosumen na bratca, ker se mamica bratcu bolj posveča, ali je ljubosumen na mamico?

Primer2 - A je dekle ljubosumno na partnerja, če ima oči še za kako drugo dekle, ali je ljubosumna na to drugo dekle?

Obe uporabi večkrat videla, meni je logična ena, pa se tudi druga uporablja...

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

seveda.

Komu zavidas?

Na koga si ljubosumen? to je podobno.

Ljubosumna si na bejbo, ki jo tvoj tip gleda.

Lohk pa reces, da si ljubosumna v zvezi s tipom, ce bi hotla iz tega vidika rect, sam se vseen nisi na tipa.

Picasso

Jaz tudi tako uporabljam, ampak fullkrat je narobe uporabljano, resnično, tako da nisem bila več ziher . Celo v knjigah. In sem si prav na listek napisala, da povprašam tule x;)x .

Hvala xokx

hm, sam po drugi strani se pa ne slisi narobe, ce recemo splosno, ta dec ma tolk ljubosumno babo.....

hm, ljubosumno ga cuva... (cuvati je hr/sr, sam slovensk? hraniti? :xx!: xrolleyesx, skrbeti za, to tud ni pravo, phe.... :o|o:)

hm, ima zeno, ki je tolk ljubosumna nanj... sam ne, se mi se vedno ne slis dobr.... nanj...

ma ljubosumno zeno... ljubosumna je pa pac na vse zivo, vsakic posebej pa je potem na dolocen zunanji dejavnik.

Picasso

hm, sam po drugi strani se pa ne slisi narobe, ce recemo splosno, ta dec ma tolk ljubosumno babo.....

hm, ljubosumno ga cuva... (cuvati je hr/sr, sam slovensk? hraniti? :xx!: xrolleyesx, skrbeti za, to tud ni pravo, phe.... :o|o:)

ma ljubosumno zeno... ljubosumna je pa pac na vse zivo, vsakic posebej pa je potem na dolocen zunanji dejavnik.

Ja, tole je čist O.K., vsaj za moj uhelj. :palec:

hm, ima zeno, ki je tolk ljubosumna nanj... sam ne, se mi se vedno ne slis dobr.... nanj...

sej ni narobe.. ljubosumno ga cuva, ker je ljubosumna na druge zenske. nism sov nikamor gledat, sam sm skor 100%.

ta dec ma tok lubosumno babo. lubosumna je pa na druge babe.. cuvati je pa (mensezdi) paziti po slovensk..

Ko si ze omenila ..kolikokrat se uporablja beseda "obadva", ne mores verjeti.

Na TV, radio, casopisju...bemti, se Mario jo goni ves cas (pa profesor slovenscine, ce se ne motim xcivx )

jp,se spomnim mariota ,njegove zacetke na tv slo,ko je z unimi bukvami razlagal besede iz leksikonov v eni oddaji.

sej veckrat kej kiksne ,je tudi meni to smesno,pa zmoti me ,ker vecinoma uporablja pravilne izraze ,pol pa ful zazveni una napacna,ne... x:o)x

sam 'obadva' mislim ,da je lahko clo pravilno...nisem ziher ,no...

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...