Piko 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 Avtodom = parkirišče?Mogoče je pa dobila asociacijo na konjdom. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 ZDEJ PA MER! OBRAZLOZITEV, ki je tudi meni jasna! : Dom je stanovanje za ljudi - do tukaj je jasno, ne! Dom za zivalice je narava sama, ne, pa tudi v hisici lahko zivijo, ne....nikakor pa se ne imenuje parkirisce, ne!Dom za avteke je parkirisce, TOREJ - AVTODOM!!!Parkirati pa pomeni, biti na nekem mestu nekaj casa; torej tudi ce si doma si nekako parkiran, ne! Moj tip mi je veckrat reku: Dej se no ze parkeri ke!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 no ja x:o)xAvtodom je zloženka brez medpone (naša draga Muha nas je to učila ). Beseda je sestavljena iz avto + dom. Se pravi, nekakšen "avtomobilski" dom, premikajoči se dom. Ne vem, kje bi tu našla parkirišče. Mogoče le tam, kjer tak avtodom parkiramo čez noč. Evo, na, a ti n'kol n spis?Ajaaaaaaaaaaaaaaaa, sele zdej sm razumela, da PRIKOLICA = AVTODOM!!! Jest pa sm slogala za odgovor, pa mi JE tko hudil, da je parkerisce, ne! No vids, pol se pa zanes na karte, ne!Aja, Parkirisce za Avtodomove; to bi pomenilo, da se tam parkirajo Prikolice, ne! Samo, ce smo ze pri tem, potem se ne more v slovenscini uporabiti ene tujke in ene slov. besede, kot npr. pisejo:Potovalna agencija, pravilno bi moralo biti: Potovalni urad! ali pa Turisticna agencija!Pravilno bi se moralo glasiti: POSTAJALISCE za avtodomove! POSTAJALISCE avtodomov! EVO - KONC Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 Podnevi ne. Aja, vn puglej, kr dej!!! Jest vidm grozn dan zuni, ne! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 9. november 2005 Prijavi Deli 9. november 2005 khm...jaz imam pa eno vprašanje... pri študiju italijanščine sem naletela na prilastek...to sem pa že nekje slišala, pa že vse pozabila... če se slučajno še kdo spomne kako se tej stvari streže bi bila zelo vesela za nasvet...a se po prilastku vprašamo kakšen, kateri, čigav? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. november 2005 Prijavi Deli 9. november 2005 khm...jaz imam pa eno vprašanje... pri študiju italijanščine sem naletela na prilastek...to sem pa že nekje slišala, pa že vse pozabila... če se slučajno še kdo spomne kako se tej stvari streže bi bila zelo vesela za nasvet...a se po prilastku vprašamo kakšen, kateri, čigav? ČIGAV po mojem... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 9. november 2005 Prijavi Deli 9. november 2005 a se po prilastku vprašamo kakšen, kateri, čigav? sicer je že sto let ( ) kar sem hodila v šolo, ampak ja, zdi se mi, da je to to... vse troje Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 Jaj, berem eno Košičkovo knjigo, pa me fuuuuuu moti, ker vseskozi uporablja tista dekle v vseh sklonih pač . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 a se pred in sicer piše vejica?a se pred medtem ko piše vejica? če gre za primerjavo a besedo diferenciacija vežeš samo z besedo med ali tudi na? ...če kdo ve...bi bila vesela odgovora a slednji pomeni zadnji?npr. nekaj naštevaš"...prvoosebni pripovedovalec, fokalizator in avtor. Slednji je bistvega pomena..." [/i]slednji v tem primeru pomeni avtor, ne? čist sem zmedena... Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 a se pred in sicer piše vejica?a se pred medtem ko piše vejica? če gre za primerjavo a besedo diferenciacija vežeš samo z besedo med ali tudi na? ...če kdo ve...bi bila vesela odgovora a slednji pomeni zadnji?npr. nekaj naštevaš"...prvoosebni pripovedovalec, fokalizator in avtor. Slednji je bistvega pomena..." [/i]slednji v tem primeru pomeni avtor, ne? čist sem zmedena... ja pred in sicer pa pred medtem ko se pise vejica. ce je sestavlen veznik se zmeraj napise vejico ze pred prvo besedo. , in sicer , medtem ko tole z diferenciacijo te pa ne razumem? vem kaj pomen slednji.. da bi biv pa lih sigurn, da vem za njegovo sopomenko pa ne morem trdit..ja v tem primeru je to avtor. slednji sm mev pa js zmeri v glav, da pomen: drugi-sledeci prvemu.. mas kaksen primer za tole diferenciacijo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 slednji bi rekla, da je zadnji navedeni. a imaš za to diferenciacijo kakšen konkreten primer (sem bolj praktik kot teoretik)? za vejico ti je pa že nols povedal Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 sam slednji ne vem ce sem kdaj zasledil, da se je uporabljal po nastevanju vec kot dveh stvari. slednji-->sledeci drugemu (se zmer vztrajam ) drugace se mi zdi primernejse uporabiti kar zadnji, le-ta ali ta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 slednji bi rekla, da je zadnji navedeni.natancno to je slednji. saj je logicno! saj nols, vcas recem(o) le-tega, vcas pa slednjega. recimo za zelodcne tezave so primerni caji melise, kamilice, sivke in tavzentroze, ki je najbolj ucinkovita.za zel. tezave priporocam blABLABLA in tavzentrozo (slednjo lahko uporabljamo pri vseh tezavah na predelu zelodca). 'le-ta' pa bi jaz po filingu in posluhu dala ko bi slo za osebo in ne stvar. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 pomembna je diferenciacija med tem in tem al lahko rečeš: pomembna je diferenciacija na to in to ne vem iz katerega jezika se mi zdi druga varianta tudi mogoča (prva ziher je) hvalaaaaaaaaaa Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 lahko da mas clo prav, ceprav se grdo slis, ker namrec razlocujemo lohk med tem in tem, pa tudi na to in to (skupine recimo) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 jp, Marsa, mislim, da si spet zadela žebljico na glavico Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 o Cocci saj res, tebe se sploh nisem omenla *tam* (ti vmes tkole civknem, pol se mi pa zdi, da sva itak ze sve zmenjeni, sam te moram se tja pofocjat ) ja a ne? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 natancno to je slednji. saj je logicno! saj nols, vcas recem le-tega, vcas pa slednjega. recimo recem za zelodcne tezave so primerni caji melise, kamilice, sivke in tavzentroze, ki je najbolj ucinkovita.za zel. tezave priporocam blABLABLA in tavzentrozo (slednjo lahko uporabljamo pri vseh tezavah na predelu zelodca). le-ta pa bi jaz po filingu in posluhu dala ko bi slo za osebo in ne stvar. ja no sej mas se le-to.. al pa veznik ki, kateri, katera, katero.. sm sov v sskj gledat tam pise, da je slednji na zadnje omenjeni, zadnji (kar ne zanikam ) sam bi pa rad se bl natancno vedu.. js mislm, da je slednji lahko izsel iz besede sledeci. torej bi mev prav, da se (pravilno) uporablja le pri nastevanju dveh stvari (ce je to ze sploh nastevanje). sta tudi dva primera. oba primera mata samo dva predmeta nastevanja, tko da spet nism siguren a mam al nimam prov (vem pa da bluzim ) 2. nazadnje omenjeni, zadnji: potrebni sta vestnost in poštenost, slednje lastnosti pa on nima; sam.: nekateri so rekli, da je pošten, drugi so trdili, da ni. Prav so imeli slednji; slednji se bo tega še dolgo spominjal poraja se mi pa se druga varjanta.. poslednji..slednji da je slednji nekak iz tegain pol res lahko slednji pomen cist samo zadnji..poslednji pa pac pozadnji.. pac zadnji med zadnjimi. ce se da kaksnemu micken filozoferat z mano.. bi biv pa vesel, ce bi me kdo utisov.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 cak mal nols.. folk, nekaj me je zmedlo zdaj in bolj razmisljam, manj vem, nic mi ni prav.sory ker gre za anglescino in ne slovenscino, sam ker glih o jeziku govorimo in je odprto, imam pa ravno en primer:ali je pravAn administrator has changed your member name on Lunin Forum on your requestaliAn administrator has changed your member name on Lunin Forum at your request.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 lahko da mas clo prav, ceprav se grdo slis, ker namrec razlocujemo lohk med tem in tem, pa tudi na to in to (skupine recimo) ja za skupine velja. ne bi pa reku, da velja to in to lih za vse. med tem in tem pa je za univerzalno rabo.med jozetom in janezom razlikujemo predvsem njun karakter. na pa mi tukaj nekako ne gre.. uf o anglescini pa ne bi js.. slis se mi lepsi at.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 ja sam lohk da sam zato, ker je ze prej 'on LNF' ... (on your..) :|||a ves mene je tud to zmotlo (oz. morda zato). vem Nols sam ce govorimo o diferenciaciji, dvomim da gre za janeza in jozeta. torej ranvo zato sem nalasc uporabila razlocevanje (pac slovensko besedo, ker smo v taki temi). ki pa je pol lohk taksno ali taksno. . se ne dam ne? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 o Cocci saj res, tebe se sploh nisem omenla *tam* (ti vmes tkole civknem, pol se mi pa zdi, da sva itak ze sve zmenjeni, sam te moram se tja pofocjat ) ja a ne? cak mal nols.. folk, nekaj me je zmedlo zdaj in bolj razmisljam, manj vem, nic mi ni prav.sory ker gre za anglescino in ne slovenscino, sam ker glih o jeziku govorimo in je odprto, imam pa ravno en primer:ali je pravAn administrator has changed your member name on Lunin Forum on your requestaliAn administrator has changed your member name on Lunin Forum at your request..hm... meni se oboje sliši logično... verjetno je tudi oboje pravilno... samo jaz bi prej uporabila 'on your request' Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 ja sem tud na to pomislu. sm si taka stavka v glavi ponavlu:i have changed your name on your request.i have changed your name at your request.sam to sm reku res samo po posluhu.. js pa anglescina bl tko tko sam to sn na brzino opazo... tuki na forumu se pa res ne trudim pravilno pisat. mam tega ze tkoaltko cist cez glavo..kje drugje bi pa rajsi uporabu inacica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 ...v mojem kontekstu je med,(...diferenciacija med mimezo in digezo, torej pozicijo pripovedovalca glede na objekt pripovedovanja in pa kategorijo fokalizacije....)vendar izpostavljam, ker se mi je ob pisanju zastavilo to vprašanje.... besedo fiferenciacija pa sem uporabila, ker sem vse ostale sopomenke (predvem slovenske) že "porabila" on request je na zahtevo ,,,at request pa ne vem , če gre...kako je pa pravilno? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 Šele zdaj opazil to temo ! Jaz se tudi vedno trudim, da bi pisal slovenščino v nulo, ker ta mi bo rabila v bodoče, ko bom začel pisat knjige... ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.