Skoči na vsebino

Pet minut za lepši jezik

astra

Recommended Posts

jasno, forum je leglo spakedranščine, men je kulj

ja teb je ql, k si taka žirafasta povrhnjica

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:o)x :vragec:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Deli na socialnih omrežjih

sem našla nekaj, mogoče še komu pride prav...

at so's request = nekaj narediš na zahtevo tretje osebe (He was there at the request of his manager)

on request = če želite, na vašo zahtevo (catalogues are available on request)

by request = na lastno zahtevo(the writer's name was witheld by request)

x:)x

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

yessssssssss...kolk si pridna pikica-pokica-polonica

:flowerface:

meni se že trga...kar je verjetno zelo zelo zelooooooo pretežno oblačno postalo :ph34r:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

sem našla nekaj, mogoče še komu pride prav...

at so's request = nekaj narediš na zahtevo tretje osebe (He was there at the request of his manager)

on request = če želite, na vašo zahtevo (catalogues are available on request)

by request = na lastno zahtevo(the writer's name was witheld by request)

ce jest prov razumem coccinelle je on request.

recimo za zelodcne tezave so primerni caji melise, kamilice, sivke in tavzentroze, ki je najbolj ucinkovita.

za zel. tezave priporocam blABLABLA in tavzentrozo (slednjo lahko uporabljamo pri vseh tezavah na predelu zelodca). :)

uu marsa hvala.... si morm zapomnt x;)x

Uspeh je drznim zagotovljen!

no ce te nisem v napovedi s tem pritegnila, sem te pa v petih minutah. x:o)x x:px x:Dx

kul. xsuperx

x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

a se reče: Pripravljam se na delo

-V zavarovalnici

-NA zavarovalnici

afriški pregovor

a ves da ne vem (ko je tud zdaj ful enih novosti), sam men bi se slisal na pravilneje, ker pomeni institucijo, ce gres pa v konkretno, gres pa pac V zavarovalnico, v bajto not, kjer ma prostore zavarovalnica.

no tole je blo zlo po kmeck. ;) :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

tam kjer je opcija popravi, je tud izbrisi, v desnem spodnjem kotu obrazca za komentar.

Picasso

Kako navadno uporabljate besedno zvezo to isto?

Meni je zelo všeč, pa imam navadno filing, da jo narobe uporabljam.

Ne nekaj se navezuješ npr. v prjšnjem stavku in potem v sledečem stavku v izogib ponavljanju besede uporabiš to isto,,,ali pa, če hočeš reči:

...ravno ta stvar

npr:najprej v enem stavku govoriš o "prekinjanju" in potem naslednji stavek nadaljuješ:

Pri zvrsteh kot so, esejizirana pripovedna proza, roman toka zavesti, nekatere impresionistične črtice, pa je to isto prekinjanje pripovedovalčeva strateška odločitev.

afriški pregovor

Ja, sej se mi je potem posvetilo...

Samo ko nekaj pišem in zraven na 100 koncov razmišljam, ploh ne vem več kaj bi si še izmislila :o|o:

Sem vse spremenila.

Hvala

:vio:

afriški pregovor

Pri zvrsteh, kot so: esejizirana pripovedna proza, roman toka zavesti, nekatere impresionistične črtice, pa je prej omenjeno/opisano prekinjanje pripovedovalčeva strateška odločitev.

To je samo predlog, definitivno se pa izogibaj ''ta isti''. Lažje bi bilo predlagati, če bi navedla širši kontekst. x;)x

Včeraj brala eno knjigo, korekten prevod, nova knjiga..samo nekaj mi je bodlo v oči...

Povsod je bilo ...*bojo*...namesto *bodo*...

So to kakšna nova pravila?

Astra

Bojo je knjižno pogovorna oblika, kar pomeni, da se sme uporabljati v knjižnem govorjenem jeziku, ne pa tudi v zbornem (pisnem) jeziku ... Še potrditev iz Slovenskega Pravopisa:

biti2 sem [s*] nedov. si je, sva sta sta,

smo ste so (i), poudarjeno sem si je, sva

sta sta, smo ste so (* i e, i, o e o); bodi

-te in -ite (o; i); bil -a -o in -o (i i o; i i o),

bili in -i -e -a (i; i e i); prihodnjik bom boš

bo, bova bosta, pokr. bota, bosta, pokr.

bota, bomo boste, pokr. bote, bodo, knj.

pog. bojo,

x;)x

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

bojo... mogoče bi blo fajn original prebrat, je morda prevajalec poskušal kako posebnost originalnega avtorja obdržat, pa se je za to možnost odločil... :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

ja, jaz namenoma dam take cvetke not... oz. jih pustim...

in naj mi en lektor najde slovensko besedo (PRIMERNO x!x) za nasponan. x;)x

Picasso

Men je pa tok neumna beseda kakopak... Smo jo mel v enem učbeniku na vsaki strani in sem se komi učila... :xx!:

sej je res totoalno bedna beseda..

sam kakopak bodo pa napisal ucbenik, ce zgleda ne poznajo drugega izraza.... bi mogl kaksn prevod naredit, kakopak bo drugace slo xscratchx x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Mene pa zanima kako je z besedico oziroma.

Kdaj ta pomeni, da gr za isto stvar, ki jo poimenuješ drugače in kdaj, da gre za dve različne tvari...

Če gre za 2 različne stvari, zakaj se potem sne uporablja kak vznik???

Če kdo ve kako je temu, bi bila vesla pomoči!

:vio:

afriški pregovor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...