Alan_New 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Mene pa zanima kako je z besedico oziroma. Kdaj ta pomeni, da gr za isto stvar, ki jo poimenuješ drugače in kdaj, da gre za dve različne tvari... Če gre za 2 različne stvari, zakaj se potem sne uporablja kak vznik??? Če kdo ve kako je temu, bi bila vesla pomoči! To vidiš iz konteksta (sobesedila). Pred oziroma pa ni vejice, vsaj v SSKJ med primeri je ni. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 Hehe, tole je bilo na Najdi.si danes zjutraj (iz Večera): Datum: Četrtek, 9. Februar 2006 - Stran: TOTI LIST Prešerna nazaj v (slovensko) šolo! Gotovo je v moči te vlade, da Prešerna spravi k odstopu (iz osebnih razlogov), a ker je poštena in pravična, mu bo dala še eno priložnost Lepo so jo zagodli našemu Prešernu, in to prav v mesecu, ko se veselimo njegove smrti, ker imamo na ta račun prost dan. Kulturno ministrstvo je pripravilo odredbo, v kateri je jasno zapisano, kakšno znanje slovenskega jezika morajo imeti javni delavci. Tristopenjsko. Osnovno je tisto, ki ga da osnovna šola. Občinskega uradnika tega nivoja boste denimo spoznali po tem, da bo na vaše vljudno vprašanje, ali vam lahko, prosim, pomaga, odgovoril enozložno: "Ha?" S srednjim nivojem znanja materinščine, ki ga pridobi s končano srednjo šolo, vam bo na isto vprašanje odgovoril: "Ne me basat!" Z najvišjo ravnijo znanja jezika pa se lahko pohvalijo imetniki diplome visokošolskih zavodov. Ti že zvenijo popolnoma drugače, kultivirano in svetovljansko. Kot denimo Branko Grims, ki je na januarski poslanski seji bil tako jezikovno jasen o Vzajemni: "Dovoljenje je šele tisto, kar odpre možnost za izpeljavo, za dokončanje nekega postopka. Potem iz tega razloga, ker danes torej ne ustvarjamo nobenega novega prava, ne pišemo nobene nove pravne norme tukaj, ampak samo nedvoumno povemo, kaj v zakonu ves čas že piše, na jasen, vsakemu razumljiv način, tako da ne bo nobenega dvoma več, so seveda tudi vsi ti scenariji, o katerih je bilo govora, odveč, kajti če se enkrat tukaj doseže na tej točki, kaj dovoljenje je v postopku, soglasje in da je to soglasje vezano na tistem, o čemer v pravni stroki velja soglasje že dolgo vrsto let, potem je jasno, da je potrebno predložiti agenciji predlog nekega sklepa, opremljenega z vsemi elementi, ki jih zahteva že sam zakon, agencija odloči in če da dovoljenje, je vezana potem pri končni odločitvi skupščina na natanko ta projekt, na natanko ta sklep, ki izpolnjuje vse tiste pogoje, ki jih agencija predpiše. Vsako odskakovanje iz tega okvira pomeni, da dovoljenje ni dano in da so vsi nadaljnji postopki pravno nični, to pravno ničnost v bistvu ste sami zelo jasno povedali, ko ste citirali nekatere druge člene, ki se povezujejo potem na ta člen, ampak seveda potem to izhaja, če se enkrat, kot rečeno, doseže soglasje o tem, kaj dovoljenje je. Po domače rečeno, dovoljenje pomeni v tem oziru danes tukaj samo to, da, še enkrat povem, pravna stroka je o tem že dolgo vrsto let si povsem na jasnem in je zelo visoka stopnja soglasja, zdaj lahko imata v danem primeru dva univerzitetna profesorja drugačno mnenje, seznanjeni smo bili tudi z dvema univerzitetnima profesorjema, ki sta dala mnenje, ki je točno enako temu, kar danes sprejemamo, in to različnost mnenj sprejmimo vsi kot kvaliteto. Ampak, danes pravzaprav s to obvezno razlago bomo samo povedali, kaj v zakonu ves čas že piše, po domače rečeno, tistim, ki nočejo, ne znajo ali pa ne želijo brati zakona tako, kot smo ga zapisali takrat, ko je bil v tem državnem zboru sprejet, pač jasno povemo, kaj v njem piše. Samo to in nič drugega. Hvala." Poslušalca ta jezikovna konciznost naravnost očara. In kaj ima s tem Prešeren boste rekli? Odredba kulturnega ministrstva izrecno razloži, da lahko javni delavec do takšnih ravni materinščine pride izključno na slovenskih šolah. Hop, pa ga imamo! Ljubljanskega škrica, ki je flankiril po dunajskih šolah! Zato tudi beremo v njegovih pesmih tako slovenščine nevredne verze kot je denimo "spustiti žnabel žnabla noče". Gotovo je v moči te vlade, da ga spravi k odstopu (iz osebnih razlogov), a ker je poštena in pravična, mu bo dala še eno priložnost. Ne bo mu lahko, slovenskemu poetu, ker se šola dandanes vedno bolj otresa liberalistične krame in se spet uveljavljajo preverjeni vzgojni prijemi - palica, klečanje na brunu, molitev... - a človek mora spoznati, da enim zadostuje že dolg jezik, drugim pa kultiviran. Ana Frajgaj http://www.vecer.si/vecer2006/default.asp?...006020904089466 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Hmmm.. nekaj me čist zmedlo. A je pred PA vejica al je ni, pa če je kdaj je in kdaj ne... Opažam tle na forumu, da skoz pišem vejico pred pa.. kar naenkrat nisem več čist prepričana, če je to prav Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Hmmm.. nekaj me čist zmedlo. A je pred PA vejica al je ni, pa če je kdaj je in kdaj ne... Opažam tle na forumu, da skoz pišem vejico pred pa.. kar naenkrat nisem več čist prepričana, če je to prav Če je v podredju, je pred njim vejica, če ne, pa je enakovreden veznikoma in in ter in torej pred njim ni vejice (razen seveda če je pred njim vrinjen stavek). Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 ni nobenih jezikovnih zagat? Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Mene je recimo navdušil in spodbudil k razmišljanju zgornji pristni slovenski tekst iz Crainske zhbelze verjetno pobran Mene pa to prej kot iz kranjske čebelice spominja na Pluta in na zadnjo žrtev, ki jo je ubil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. oktober 2006 Prijavi Deli 22. oktober 2006 Oj, help!!! *zaplezala* sem se... bl gruntam, mnj mi je jasno oz. se mi vse narobe pa grozn slis. hocem napisat krepcilna kura, pa me zmot, ces da je krepilna... pol me pa to zmot, k se mi slis tko nekam... hm, krepana. in zdaj se mi skratka vse narobe slis...kako je sploh prav? ja, vem, ker krepi, je lohk krepilna.sam - kaj pa ce je krepcilo?al je krepilo? mater... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 22. oktober 2006 Prijavi Deli 22. oktober 2006 Poskus z okrepčevalna kura, sej se okrepčaš in okrepiš! Še bl enostavn pa je eliksir zdravja! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 22. oktober 2006 Prijavi Deli 22. oktober 2006 pridevnik krepčilen je čist okej nič čudnega, groznega ... Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. oktober 2006 Prijavi Deli 22. oktober 2006 dbest, thank you very much (both), sploh za ultrabrzino! saj sem ze napisala krepcilna. sam se res trapast slis (sam krepilna pa se bl, sem se odlocla ) xxx - ma, je v takem kontekstu, da bi blo tuje mojemu stilu pa ne bi noben stekal, kater eliksir imam zdaj v mislih (pa bi pol se kake maile o kamenih sttrelah dobivala pa tak) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 En šnelkurs štajerščine, vredno branja..za crknt... Toti je tak dobro napiso da vmreš od smeha: Mene zanima, če je to normalno da pupe tolko komplicirajo pa jamrajo pri sexu? Da pojasnim, skoro fsaka ma kaki kompleks pa ga te proba preusmerit da smo dedi krivi če ona nea uživa namesto da bi se fajn sprostila pa bi tebilo fse iberkul. Recimo grema s kako se malo pohecat na rjuhe pa prvo tak pravi da nea more sexat če pa luč sveti ko jo moti. Si mislim, da jo ziher moti, da bi se mogla pokazat taka ko je. Ampak vreji, sn diplomatsko tihoko Rupel pa še bolj je tak fino pa romantično če se malo tema naredi, no in tak luč vgasnema. Te pa se more ona še fino naštimati, prvo jo kovter moti, pa malo jo leva ritnica boli pa se more bolj na desno prevagat pa kozačnema se spet začne: "čuj nea tak, bolj notri ga daj... ne tak, bolj ne levo... rekla sn desno kam ga zaj tiši??... ne tak, prevlki je, malo me žuli...ja zaj ga pa nič nena čutim... daj bolj pritisni... nea morem takfejst migat daj bolj počasi...". Bi jo najraje kar s kovačem fseko po buči. Pa saj se nea moreš skoncentrirat če pa tak komplicira pa ti fokus zahebe. Prvo če met 15+ cm batino, te jo žuli, pa drugi položaj spet ni vreji, panič se nea sme vidit. Saj tui jaz (še) nisn popolni ampak se nea sekiram tak fejst sploh sn pa tiho pa k sexu pristopim bolj umetniško, nena pa tak znanstveno po planu, ko da je treba fse tak naredit kot je čula od kakekolegice pa ko je v Cosmopolitanu pisalo. Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 S me nasmeju zdej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Slovenščina.Čeprav naj bi jo vsi obvladali, raziskave kažejo, da iz šol prihaja vedno več funkcionalno nepismenih... Net je gotovo pripomogel, da pišemo vedno slabše, pa vendar obstaja razlika, če uporabljamo "net jezik"...ali če ne obvladamo osnov...Priznam, večkrat sem zadnje čase v zadregi...nisem prepričana, kako se kakšna beseda uporabi ali napiše... Naj bo tale tema...namenjena vsem, ki imamo občasno težave... Moj današnji primer: napisala sem "stežka pričakujem"... zdaj pa razmišljam, če sem besedo "stežka" pravilno uporabila....kot zdaj gledam na to, mislim, da raba ni bila pravilna, da lahko besedo stežka uporabimo samo v primeru, ko nam je nekaj težko narediti...ne pa, ko se tako počutimo... saj ne vem, v bistvu...zmedlo me je... Astra jes pa zmer use znam napisat. kolk pa kdo zastop, pa pojma nimam... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 nebi, gdo, gdaj, neda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 osorej prisl. (e) star. ob tem času, ob tej uri: jutri osorej ne bo več živ / vrne se ob letu osorej dober, da sem pogledal..js sem si to besedo čist po svoje razlagal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 osorej prisl. (e) star. ob tem času, ob tej uri: jutri osorej ne bo več živ / vrne se ob letu osorej dober, da sem pogledal..js sem si to besedo čist po svoje razlagal. jaz tudi Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest SheBoom 14. januar 2007 Prijavi Deli 14. januar 2007 Slovenščina ima pravilo preglasa: za c, č, ž, š, j gre o --> e. Na primer: s stricem, z Božem, s tovarišem. Kaj je pa potem z besedo bruc? Brucovanje je pravilna beseda, ampak po pravilu preglasa bi moralo biti brucevanje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 14. januar 2007 Prijavi Deli 14. januar 2007 ja, res je, pravilno naj bi bilo brucevanje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 8. februar 2007 Prijavi Deli 8. februar 2007 Mene pa zmeri moti, ko rečejo z Notranjskega, s Postojnskega, z Gorenjskega......ne vem no, če govorimo o pokrajini, govorimo o njej, a ne? Torej bi bilo z Notranjske, z Gorenjske................medtem ko na radiu govorijo s Postonjskega vam sporočajo ....a mislijo s Postojnskega konca....................v glavnem ful mi je grdo v moški obliki. Saj mogoče je prav, samo vseen Aja, pa zadnjič škljocam zvečer tv pa pridem do Paprike in Mark Žitnik vpraša kako se napiše ženski??? A z j??? Pol pa še en večer uletim (zvečer pač preškljocam 2x pol grem pa spat ) pa ena punca vodi oddajo isto na Papriki pa je imela napisano na tabli ženKski!!! Jaz bi prepovedala neizobraženim nastopat na radiu in na TV! Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 14. marec 2007 Prijavi Deli 14. marec 2007 no Diana IN Marsa,,, na plano intelect :xx!: Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 14. marec 2007 Prijavi Deli 14. marec 2007 Mene bolj moti, da ima TUŠ v reklami POLVIKANJE!!!! Kako to sovražim. A niste rekla ... brrrrr Katastrofa! Mene pa zmoti, kadar ljudje ne znajo uporabljati Z, S, IZ ... recimo: lep pozdrav IZ morja , sploh ker karice običajno niso premočene Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 15. marec 2007 Prijavi Deli 15. marec 2007 Mene bolj moti, da ima TUŠ v reklami POLVIKANJE!!!! Kako to sovražim. A niste rekla ... brrrrrMene tudi moti polvikanje. Izpade prav primitivno. Raje ne bi vikali. :xx!: Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 15. marec 2007 Prijavi Deli 15. marec 2007 treba kdaj skrebl igrat, pa da vidš kwa use premore SSKJ. janko govori... čista 5ka Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 15. marec 2007 Prijavi Deli 15. marec 2007 kaj pomeni beseda prizhgi? in kje vse jo uporabljamo nedabi imeli kresilo pri sebi. Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. marec 2007 Prijavi Deli 15. marec 2007 Aja, pa zadnjič škljocam zvečer tv pa pridem do Paprike in Mark Žitnik vpraša kako se napiše ženski??? A z j??? x:Dx (:xx! no Diana IN Marsa,,, na plano intelect :xx!:ja ke pa spet no?je sevede sej bo... Mene bolj moti, da ima TUŠ v reklami POLVIKANJE!!!! Kako to sovražim. A niste rekla ... brrrrrUh, mene tud! :OO!: sem ze hotla pridt napisat semle! lep pozdrav IZ morja , ja, direktnega! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.