ardent 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 ardent, kako pa veš, da sem se že preizkusila v lektorskih vodah. forum je pa itak namenjen izmenjavanju mnenj. ne gre tu za neko blazno stroko. Seveda ve, saj te berem...poste, mislim, ker si pa ja pred nedavnim omenila, da si lektorirala neke zapiske...menda takrat, ko smo tiste besede razčlenjevali, kako je nekdo brez nekoga nič pa, da ni nič in to...Kdor gleda, vidi, hehehe Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 1. Pred in sicer je vejica. V ponedeljek bodo odpadla predavanja. Nadomestili jih boste naslednji teden, in sicer v torek ob 11.00 in v petek ob 12.00. Beden primer. 2. kadarkoli, kdorkoli ... itd. Lahko se piše skupaj ALI narazen. Po pravopisu je oboje prav. hvala tole skupaj in narazen me je zmendlo, ker sem videla, da vsak piše kot ga je volja še tole: in sicer uvaja vrinjen stavek ali se gre za odvisnik in kakšen? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 hvala tole skupaj in narazen me je zmendlo, ker sem videla, da vsak piše kot ga je volja še tole: in sicer uvaja vrinjen stavek ali se gre za odvisnik in kakšen? Mystica!!!! Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Še dobro, da imamo Mysti Najbrž že komaj čaka na moji diplomi Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Sej res mečkam Že 24 bom pa nč iz mene To pa zato, da bo vse naenkrat in boš lahko tako še bolj uživala ob mojih stvorih Ej a veš kaj sem te hotla vprašat...že dolgo...Moj tamal je mel v šoli protipomenke (4.razred).Skratka in so mel tele:sladko - ...................slano - ...................kislo - .............. No na pamet neki govorim. Po pravici povedano ne vem, kaj je protipomenka sladkega? slano? kislo? grenko?Dej to mal napiš Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Vidiš, on je napisal sladko - kislo (se mi zdi no) in mu je črtala!Potem je pa pisal 2. Se mi je zdelo tako neumno res. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 Mystica, a se mogoče tebi sanja ali pa celo veš, zakaj je pravilno "nisem nič" in ne "sem nič"? Konkretno je bilo uporabljeno v stavku "Brez tebe nisem nič." Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 Nezadovoljiv odgovor. Torej je to tako, ker pač skoraj vsi tako govorimo in ker kao lepše zveni? Kot z besedo samozavest, ki se danes uporablja za nekaj čisto drugega, kot je njen prvotni in pravi pomen. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 a paše to v to temo? http://www.kolosej.si/film/drkajva_skupaj/ Drkajva skupaj Opomba v zvezi z naslovom filma:iz Slovarja slovenskega knjižnega jezika: drkati -am nedov. ® zastar. 1. večkrat zdrsniti, zdrkniti: potne kapljice so mu drkale po čelu 2. drsati se: gledala je, kako fantje drkajo po ledu; otroci so se hodili na potok drkat Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 ne me j****... sem mogu pogledat... ampak v tem kontekstu nisem nikol glagola "drkati" uprabil drkati -am nedov. ® zastar. 1. večkrat zdrsniti, zdrkniti: potne kapljice so mu drkale po čelu 2. drsati se: gledala je, kako fantje drkajo po ledu; otroci so se hodili na potok drkat P.S: pa še nedovršen je... kaj je pekel Ne, to niso ljudje okoli tebe, to je drkanje do neskončnosti... ... tristo zelenih žab... let mi kam Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 ja, ne vem kako to... a sva oba delala tist Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 misli mi kr podrkavajo po glavi nikak da se zberemNe vem, se pa spomnim, da so me enkrat hoteli navleči na tivolski led da bi se naučil drkat, pa sem rekel, kakor sedaj vidim docela zmotno, da se pa jaz že ne bom drkal z drsanjem Moral bi reči drsal z drkanjem oziroma drkal z drkanjem, kar pa bi bilo že pretiravanje ali hiperbola(tok da nismo izven teme) si drkal na ledu pol ne trpijo sam ušesi, morajo možgani še na ravnovesje tuhtat sem sam tut enkrat drkal... pa ko še nisem znal fajn drkat... pa drkam, pa drkam, pa nič... pa spet drkam, pa drkam... pa mi je tolk zapasal, da nisem mogu nehat in se nisem znal ustavt... pol sem se pa kar po tleh vrgu... drugače bi direkt v drstišče zarinu od takrat več ne drkam... Mysti... pa sej drkamo po slovensk... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Mysti... pa sej drkamo po slovensk... ...pred leti je Andrej Stare izjavil **umetnostno drkanje** in je bil potem nekaj časa ta izraz zelo aktualen. Nam otrokom se je zdel smešn Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Sem končno našel razlago za moje vprašanje o "nisem nič" in podobnih nelogičnih primerih v jeziku. Če koga zanima daljša razlaga, jo najde v knjigi ŠUSS : študentska skrb za slovenščino (Študentska založba, 2001) od strani 127 do 130. Razlaga se začne fantastično: "Čemu bi si belili glavo, kjer to ni potrebno?" Vso razlago pa lahko strnem v preprost stavek, ki ne pove ničesar: tako pač je, ker je taka navada uporabe. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Ja, sej... No, če smo se navadili, da (ni)smo nič, se bomo tudi na drkanje. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 No, če smo se navadili, da (ni)smo nič, se bomo tudi na drkanje. ta nisem nic... je res "zanimiv"... tko... nelogicn... podobno kot: "kaj bos jedu?"... pa odg.:"nc nebom jedu..." sam pol bi (po tapravem) ja neki mogu jest... glede, na to, da se ze nic NE je... mislm... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 to ni dobr za zivce, pa se za kej..... ce je ze kksn nikaln odgovor, v primeru, kadar se komu zljubi NIC..., pol navadn res recej(m)o kao: nic ne bom..... kr se vseen (pomensko) pomen, da neki bos Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 meni se trenutno ne ljubi nič. tako no, ker se ti ze lih nic ne ljubi pa uzivi v tem, ko (verjetn) ne delas nic... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 tudi dihanje je proizvod dela našega srca motis se... je proizvod dela pljuc..., posledica pa je bitje Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 ta nisem nic... je res "zanimiv"... tko... nelogicn... podobno kot: "kaj bos jedu?"... pa odg.:"nc nebom jedu..." sam pol bi (po tapravem) ja neki mogu jest... glede, na to, da se ze nic NE je... mislm... Ja, prav čudno kako nekaj trdimo z dvojnim zanikanje. Sicer je primer, podoben tvojemu, tudi opisan v tisti knjigi, če bi te zanimalo brati. Ne pričakuj pa razlag, zakaj je tako. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Ja, prav čudno kako nekaj trdimo z dvojnim zanikanje. Sicer je primer, podoben tvojemu, tudi opisan v tisti knjigi, če bi te zanimalo brati. Ne pričakuj pa razlag, zakaj je tako. zakaj ne....? aaa... zato, ker je pac enostavno tko... al kako ze?v keri knjigi? mogoc me bo pa kdaj/kje res zanimalo..., nkol ne ves Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 zakaj ne....? aaa... zato, ker je pac enostavno tko... al kako ze?v keri knjigi? mogoc me bo pa kdaj/kje res zanimalo..., nkol ne ves ŠUSS : študentska skrb za slovenščino (Študentska založba, 2001), str. 127-130. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 nak brez bitja srca pljuča ne delajo ja.... pa to tud drzi! in tud brez pljuc srce ne dela... kj zdej? poskus, neki casa, pa se neki casa, pa se mal casa, pa se trenutek casa, in se neki casa...uglavnem tko dolg ne dihat, da pozabs sploh se dihat....em pol bo vse takoj jasno... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 ne napeljuj ga k samomoru a spet... uporabljas pol pa trdis, da ves da skoduje zivckom.... ej, pa sej VE da se hecam! no ce pa slucaj ne ve..., pa zdej VE! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Sem končno našel razlago za moje vprašanje o "nisem nič" in podobnih nelogičnih primerih v jeziku. Če koga zanima daljša razlaga, jo najde v knjigi ŠUSS : študentska skrb za slovenščino (Študentska založba, 2001) od strani 127 do 130. Razlaga se začne fantastično: "Čemu bi si belili glavo, kjer to ni potrebno?" Vso razlago pa lahko strnem v preprost stavek, ki ne pove ničesar: tako pač je, ker je taka navada uporabe. Ja, sej... No, če smo se navadili, da (ni)smo nič, se bomo tudi na drkanje. tole se pa sliši, kot da si malo užaljen......ampak mene pa res zanima, čemu pa bi si belili glavo zaradi tega? Mislim, zakajte to tako matra? Ali ni tudi v naravi tako, da se pojavi kakšna anomalija in se pač pojavi,pripomore k raznolikosti pokrajine ali česarkoli že Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.