lia 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 nice to see you Nols Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 nice to see you lia Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 morte priznt, da ma janko klele velike zasluge za obstoj in razvoj slovenšne mhm - prava cvetka Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 sem tole temo zadnjič pod nujno rabu in jo nisem najdu tip je David Hume in jaz v stavku pišem Humov problem, Hume-ov problem or WTF To ne vem kako je s temi angleškimi priimki pa če je nekaj imenovano po nekem človeku je vse z veliko a ne npr. Kantove kategorije take banalne fore ne vem sem dobil feeling, da bi vse z malo pisal... brez spoštovanja do česarkoli Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Humeov in Kantove, ja...kar se malih zacetnic tice pa jaz ze nekaj casa to delam...sem se pa ravno zacela spreobracat nazaj v velike... (ker sem vmes pozabila, kaj je z veliko in malo in mi gre to na zivce) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 1 nonsens slovenscine: bogatbogatibogatasietc... nato pa: bogastvo a ne bi bilo logicno, ce bi bilo bogatstvo! zanimivo : verjetno beseda prihaja iz bogahteti ? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 1 nonsens slovenscine: bogatbogatibogatasietc... nato pa: bogastvo a ne bi bilo logicno, ce bi bilo bogatstvo! zanimivo : verjetno beseda prihaja iz bogahteti ? Saj tudi to ni logično Koper / koprski.... z malo in brez e Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 vsa lepota slovenscine in tezavnost istocasno je v pomanjkanju vsakrksne logike. pomaga edino posluh in opazovanje Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 1. tip je David Hume in jaz v stavku pišem Humov problem, Hume-ov problem or WTF To ne vem kako je s temi angleškimi priimki 2. pa če je nekaj imenovano po nekem človeku je vse z veliko a ne npr. Kantove kategorije take banalne fore ne vem1. problem je čisto fonetične narave. bi "Hum" v izgovorjavi še vedno bil to, kar je "Hume"? čim katerakoli črka v zapisu vpliva na izgovor, je tudi pri sklanjanju ne moreš izpustiti, pa naj izgleda še tako butasto. 2. dovoljeni sta obe varianti, tako z veliko kot z malo začetnico. če bi ti hotela razložiti, zakaj, bi pa že morala pogledati v SP ali pa nekako aktivirati svoje sive celice in se spomniti ... to je pa že pretežko delo ... mogoče zapišeš z veliko začetnico, ko želiš poudariti samega avtorja. drugače pa ja, tudi meni se zdi rahlo butasto, zapisovati take stvari z veliko začetnico, saj niso več avtorjeva last, pač pa javna - bi rekla, no. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 sami stereotipi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 Saj tudi to ni logično Koper / koprski.... z malo in brez e Če je "logično" nisem nič namesto sem nič, je tudi to. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 Sej, to je tudi meni logično, ampak mišljeno je bilo ravno obratno. Glej nekaj strani nazaj, ko je bila aktualna ta debata. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 Če je "logično" nisem nič namesto sem nič, je tudi to. Ja, saj res.... Kot stavek iz pravkar brane knjige... " ....ni hotela, da ne bi videl.....".... potem pa matematika en - in še en - = +.... torej je hotela, da bi videl Funny Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 Sej, to je tudi meni logično, ampak mišljeno je bilo ravno obratno.alan ko alan... nisi, kar misliš da si, ampak si, kar misliš... logičn, anje? itak kuko te člouk neb meu rt, k pa si tko enostavno kompliciran Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 1. problem je čisto fonetične narave. bi "Hum" v izgovorjavi še vedno bil to, kar je "Hume"? čim katerakoli črka v zapisu vpliva na izgovor, je tudi pri sklanjanju ne moreš izpustiti, pa naj izgleda še tako butasto. 2. dovoljeni sta obe varianti, tako z veliko kot z malo začetnico. če bi ti hotela razložiti, zakaj, bi pa že morala pogledati v SP ali pa nekako aktivirati svoje sive celice in se spomniti ... to je pa že pretežko delo ... mogoče zapišeš z veliko začetnico, ko želiš poudariti samega avtorja. drugače pa ja, tudi meni se zdi rahlo butasto, zapisovati take stvari z veliko začetnico, saj niso več avtorjeva last, pač pa javna - bi rekla, no. ful ti hvala za tole kakšen luksuz. ne vem. vprašam. vem. na veke vekov. I mean... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. marec 2008 Prijavi Deli 24. marec 2008 uf... tlele se z enim tekstom matram..a lahko mal pomoči slavistov in ostalih znalcev... Muca ima, tako kot kuža, kosmata ušesa. A so to prav vejice postavljene al jih sploh ni al kako?Potrebno je narediti to in to... a se to sploh po slovensko pravilno tko reče al obstaja kaka druga fraza/vrstni red besed, ki bi bolj prav zvenel... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 24. marec 2008 Prijavi Deli 24. marec 2008 Muca ima, tako kot kuža, kosmata ušesa. A so to prav vejice postavljene al jih sploh ni al kako?na wem kwaj prou, ampak bl ajnfah bi blo pa tko: ps pa mačk mata kusmata ušesa. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. marec 2008 Prijavi Deli 24. marec 2008 uf... tlele se z enim tekstom matram..a lahko mal pomoči slavistov in ostalih znalcev... Muca ima, tako kot kuža, kosmata ušesa. A so to prav vejice postavljene al jih sploh ni al kako?Potrebno je narediti to in to... a se to sploh po slovensko pravilno tko reče al obstaja kaka druga fraza/vrstni red besed, ki bi bolj prav zvenel...vejici sta kul (je vrinjeni stavek, kot bi dala oklepaj). 'potrebno je' ni glih kul (pasiv) - mal nerodno, ni pa narobe... vcas se tezko drugac pove... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. marec 2008 Prijavi Deli 25. marec 2008 uf... tlele se z enim tekstom matram..a lahko mal pomoči slavistov in ostalih znalcev... Muca ima, tako kot kuža, kosmata ušesa. A so to prav vejice postavljene al jih sploh ni al kako?Potrebno je narediti to in to... a se to sploh po slovensko pravilno tko reče al obstaja kaka druga fraza/vrstni red besed, ki bi bolj prav zvenel...1. poved je ql. Pr drugi pa:TREBA je narediti to in to...Potrebno izhaja iz besede potreba (z ostrivcem na o - poudarek na o) in izhaja iz hrvaške besede - torej gre za kroatizem. Kadar lahko besedo "potrebno" nadomestimo z besedo "treba", je pravilno TREBA (in ne potrebno). Tako mi je pred leti (7) razložila slavistka. Zdej, če pa to še drži pa ne vem Kaj pa pravi Mysti Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 25. marec 2008 Prijavi Deli 25. marec 2008 Thanks da vem za drugič...(smo pol jankotovo varianto z muco in kužatom uporabili ) ja, saj, meni tud hrvatizem zvenelo... mah, fant je moral v par straneh napisat kaj vse bi blo treba naredit in spremenit na neki spletni strani.. računalničarski jezik.. pa sva pol ugotavljala, da ima eno tako mešanico slovenščine, hrvaščine in angleščine, ki jih prevede v slovenščino, da vse skupaj pol čist čudno zveni... smo pustili potrebno, ker nismo našli boljšega (treba nekako ne paše not..) in par stavkov čist spremenili, da se ne ponavlja preveč... sam nisem jaz za lektorja sploh Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. marec 2008 Prijavi Deli 25. marec 2008 Thanks (smo pol jankotovo varianto z muco in kužatom uporabili )zdej pa tko!!!vidm, da morm na glas powedat nekej, kr je itak čist jasn...tale jankotou način izražanja... prosm, da ga ne jemlete več tko, kukr daj z nim kej narobe. sej je, če sm čist pošten. ampak tko zlo mem pa usen ni. pa poglejmo zakwa ne?sej, dab me kdo štekou... tega itak ni za prčakwat , ampak če pa kdo hoče saj probat... pa prebrat kwa sm sploh napisu, pa mu ni druge, kukr da moje ircarske sonete na glas prebere. oz. saj u mislih na glas. to, dragi moji... na glas branje namreč, pa je nujn, če hočeš jezik razumet in ga met rad jest recimo, ga mam zlo, pa čeprou mogoče komu to ne zgleda tko. amen.itak pa ute spet misnli, da sm ircou Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. marec 2008 Prijavi Deli 26. marec 2008 Thanks da vem za drugič...(smo pol jankotovo varianto z muco in kužatom uporabili ) ja, saj, meni tud hrvatizem zvenelo... mah, fant je moral v par straneh napisat kaj vse bi blo treba naredit in spremenit na neki spletni strani.. računalničarski jezik.. pa sva pol ugotavljala, da ima eno tako mešanico slovenščine, hrvaščine in angleščine, ki jih prevede v slovenščino, da vse skupaj pol čist čudno zveni... smo pustili potrebno, ker nismo našli boljšega (treba nekako ne paše not..) in par stavkov čist spremenili, da se ne ponavlja preveč... sam nisem jaz za lektorja sploh hja, namesto "potrebno" se lahko poved napiše malček drugače, pa je smisleno še vedno ena in skor ista celota.Blazno uporabno je:po našem mnenju...menimo, da..predlagamo, da..treba je...naj bi bilo... važno pr vsem tem je sam to, da je napisano v 3. osebi množine (npr. ena firma piše drugi firmi) in da se tega striktno drži! Pa čimkrajši stavki (povedi), ker nihče ne mara brat jarih kač.Jst slavist nisem niti slučajno, mam pa poklicno deformacijo štetja vejic, pik, velikih začetnic, odstavkov, praznih vrstic, poenotenja fontov, obojestranske poravnave, slovenjenja (tko sam rečem, zato k nisem slovenistka da nau Mysti kej ), premetavanja delov povedi ipd. Pa vse skp še v celofan lepo zapakirat Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
HčiLune 10. april 2008 Prijavi Deli 10. april 2008 slovenščina ni kar tako NAJTEŽJI STAVEK V SLOVENŠČINI (DOSEDAJ-ZAME) "Težko je pešca sčistiti s cestišča". Citiraj http://shrani.si/f/43/XU/qoopp0D/160308hdvw.gif If you want something you never had, do something you never done... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 11. april 2008 Prijavi Deli 11. april 2008 ne vem, zakaj tak slogan ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
h3x0r 11. april 2008 Prijavi Deli 11. april 2008 joj ... ker jo ma pač :> Citiraj Mp3 download Glasba Igre Igre igrice,.. Smeh slike Video posnetki Vici Chat Spletni imenik Lestvica Ozadja Vreme po svetu Proxy Shrani Video iskalnik Msn Zabaven blog Download datotek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.