krn 30. september 2004 Prijavi Deli 30. september 2004 Svet v začetku 21. stoletja človeka res ne more navdajati s pretiranim optimizmom. Vsakodnevne novice o terorističnih napadih, vojaških obračunih, naravnih katastrofah, begunskih krizah, lakoti v ljudeh vzbujajo negotovost ter strah pred prihodnostjo. Človeštvo kot da drsi v neizogibno katastrofo. V tem kaotičnem času pa javnost s težavo dosežejo novice o raznih nenavadnih dogodkih in pojavih, od katerih so se nekateri zgodili tudi v Sloveniji. Že kar nekaj časa znani žitni krogi nenavadnih oblik, ki se čez noč pojavijo na poljih in pri tem ne poškodujejo letine; jokajoči kipi Marije; kipci indijskih božanstev, ki pijejo mleko; verzi Korana odtisnjeni v sadju in zelenjavi; nenadni pojavi skrivnostnih oseb različnim ljudem in skupinam, so samo nekateri od nenavadnih pojavov in dogodkov našega časa. Še najbolj nenavadna novica pa je, da je v vsakdanje življenje človeštva ponovno vstopil, bolj ali manj neopazno, Maitreja, ki ga različna verstva pričakujejo pod različnimi imeni: Kristus, Maitreja Buda, Prerok, Imam Mahdi ali Krišna. Maitreja, ali kakorkoli ga želimo poimenovati, pa ne prihaja kot religiozni voditelj, pač pa kot učitelj in svetovalec človeštva. Kajti danes bolj kot karkoli drugega potrebujemo novo smer: delitev dobrin, namesto tekmovanja zanje; sodelovanje med ljudmi namesto zadovoljevanja zgolj lastnih interesov; pravičnost namesto uveljavljanja sile. Zato je Maitrejevo temeljno sporočilo takšnole: »Brez delitve ne more biti pravice; brez pravice ne more biti miru; brez miru ne more biti prihodnosti.« Na žalost je večina človeštva pod tako močnim vplivom znanstvenih in verskih dogem, različnih predsodkov, da se jim takšna novica zdi nekaj popolnoma nesmiselnega in neumnega, o njej niti razmišljati ne želijo. Več o tem: http://www.shareintl.org/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 30. september 2004 Prijavi Deli 30. september 2004 »Brez delitve ne more biti pravice; brez pravice ne more biti miru; brez miru ne more biti prihodnosti.« Na žalost je večina človeštva pod tako močnim vplivom znanstvenih in verskih dogem, različnih predsodkov, da se jim takšna novica zdi nekaj popolnoma nesmiselnega in neumnega, o njej niti razmišljati ne želijo. večina nima časa razmišljati ,borba za obstanek .Kaj je stečajni upraviltej za podjetje, grobar Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BelaCvetica 30. september 2004 Prijavi Deli 30. september 2004 verjetno je vbistvu dobro.. da se to dogaja, bo zruslo stare sole in vse tisto kar je blo zgrajeno na bolecini... maybe there`s light in it. u just got to see it. Citiraj Na koncu je pomembna.... samo Ljubezen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 1. oktober 2004 Prijavi Deli 1. oktober 2004 Še najbolj nenavadna novica pa je, da je v vsakdanje življenje človeštva ponovno vstopil, bolj ali manj neopazno, Maitreja, ki ga različna verstva pričakujejo pod različnimi imeni: Kristus, Maitreja Buda, Prerok, Imam Mahdi ali Krišna. Maitreja, ali kakorkoli ga želimo poimenovati, pa ne prihaja kot religiozni voditelj, pač pa kot učitelj in svetovalec človeštva.Ja, zna biti, da imaš prav. Ne vem sicer v kakšni podobi se je pokazal, vendar mislim, da človeštvo res gre v neko novo smer. Prebujamo se, združujemo v skupine istomislečih. Saj je najbrž čisto vseeno, kako se nam pokaže (mogoče se sploh ne), mislim pa, da ga zelo dobro čutimo.... Krn, dobrodošel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krn 1. oktober 2004 Avtor Prijavi Deli 1. oktober 2004 Z 1Budala/o se pravzaprav kar strinjam, ko pravi: večina nima časa razmišljati ,borba za obstanekDanašnja hiper-kapitalistična in hiper-potrošniška mentaliteta nas je pripeljala do tega, da se medsebojno borimo za obstanek. Kar pravzaprav sploh ne bi bilo treba. Z nekaj manj dobrinami bi vsakdo lahko shajal in imel več časa, npr. za druge ljudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2004 Prijavi Deli 2. oktober 2004 Zivjo, Krn in dobrodosel! Fino, ko si tole odprl. Morda ne ves(te), na LNM imamo (zaenkrat) dva prispevka v slovenscini, je kul, da je povezano to.Maitreja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2004 Prijavi Deli 2. oktober 2004 hmm, zanimivo, s temle si je dajala opraviti nasa pridna Mateja...In ko zdajle vidim pri temah tole, preberem - Mateja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 2. oktober 2004 Prijavi Deli 2. oktober 2004 ... kaj, kaj??? z maitrejo dala opraviti... zdi se mi, da gre za pomoto... zdaj, ko si omenila tole 'naključje'... jaz pa sem uletela na LNF malo zatem, ko sem se tukajle kumštvala okoli financ svojih zadnje čase :o|o: ... pa vidim tvoj post v 'naj priteka' Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2004 Prijavi Deli 2. oktober 2004 Joj, a si nisi, potem pa se opravicujem za dezinformacijo, nekaj sem zamutila pol... No ampak definitivno sem seveda prebrala Mateja. (no, saj, morda pa sem zato imela obcutek, da imas ti prste zraven). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 2. oktober 2004 Prijavi Deli 2. oktober 2004 Z nekaj manj dobrinami bi vsakdo lahko shajal in imel več časa, npr. za druge ljudi. .na koncu ugotovimo,da sploh tistih malenkostih, ki jih kupujemo predusem zarad drugih sploh ne rabo to pa zato, ker je vse minljivo Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krn 7. oktober 2004 Avtor Prijavi Deli 7. oktober 2004 1Budala pravi:na koncu ugotovimo,da sploh tistih malenkostih, ki jih kupujemo predusem zarad drugih sploh ne rabo to pa zato, ker je vse minljivoS tem se popolnoma strinjam. Vendar pa bi dodal, da je to, da mi veliko stvari sploh ne rabimo predvsem problem tako imenovanega razvitega dela sveta. Večini človeštva pa pomeni strahovit problem, kako preživeti. Zato Maitreja kot prvo prioriteto navaja uveljavitev principa delitve, kar preprosto pomeni, da mora človeštvo, tisto kar mu je na voljo medsebojno deliti, ne pa da tekmujemo medseboj. Strinjam se, da je vse minljivo, vendar nekomu, ki je lačen to nič ne pomeni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krn 4. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 4. avgust 2005 Maitreja, ki prihaja kot učitelj človeštva, skuša ljudem, ne da bi pri tem kršil njihovo svobodno voljo, razodeti starodavne resnice, ki jih danes bolj ali manj popačeno izražajo različne svetovne religije: da je evolucija človeka evolucija zavesti, ki poteka skozi številna življenja – inkarnacije; da obstajajo še druge dimenzije človekovega bivanja, ki jih človek s čutili ne more preprosto zaznati; da obstaja povezanost in soodvisnost človeštva itd. A kot prva prioriteta, ki jo zagovarja Maitreja, je usmeriti človeštvo stran od pogubnega (samo)uničevanja in egoističnega (samo)zadovoljstva, ki se izražata skozi različne oblike nasilja ter stran od vse večje komercializacije družbe, od tega torej, kar v v skrajni možnosti lahko vodi k uničenju življenja na Zemlji. Zato je danes prva naloga, ki jo Maitreja svetuje človeštvu, omogočiti zadovoljevanje temeljnih potreb slehernemu človeškemu bitju na planetu; te potrebe pa so: hrana, ustrezno bivališče, zdravstveno varstvo in izobraževanje. V vsej tej nenavadni zgodbi lahko sprejmemo vsaj to. Izbira in moč delovanja sta tako in tako popolnoma v rokah človeštva. Samo dve možnosti izbire imamo: nadaljevati svojo pogubno usmerjenost k uničevanju sočloveka, planetarnega okolja in življenja nasploh ali sprejeti ter uresničiti ideale pravičnosti, delitve in sodelovanja. Kakšna bo torej naša odločitev? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.