Skoči na vsebino

Ste posesivni?

SMIKI

Recommended Posts

Menim vseeno, po temeljitem razmisleku, da pravzaprav nisem (vec?).
:palec: samo humanim čarom˝ podlegat ne, pa se uspe xsurprisex

.bit pa le zdravo posesiven, da se kontrola razživi in in razum dvigne :detelca:

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 53
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

hm.............. xscratchx

še zmer ne vem, če sm al ne xnckrivx

OK, ti bom probala jaz odgovoriti na tvoje vprašanje s prejšnje strani. :vio:

Meni se zdi, da je posesiven tisti, ki si nekoga lasti (poseduje njegovo življenje), pa naj bo to mož, žena, mama, oče, šef, prijatelj... Tisti, ki misli, da ima pravico diktirati nekomu, kako bo živel, kaj bo počel...

Podobno kot so počeli včasih s sužnji, ki so jih imeli v lasti. No, danes to ni več tako očitno, kot je bilo v času suženjstva, ampak še vedno se dogaja... Mogoče samo bolj prikrito, da ni videti navzven.

Ljubosumnost je samo ena oblika posesivnosti, so pa še druge, manj opazne oblike. :inocent:

No naj dodam; ljubosumen glih nisem; mi pa ni vseeno, kot pravi sokrates, če kdo nadleguje pujso, mislim tko, da tud njej že preseda, pol bi ga pa kr............ :vragec: :vragec:

Razumem pa Joke, kot npr. tle na LNF-ju, menda, verjetn, mislm da........ x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

ne morem pomagat, če mi ni všeč, da kdo sili v mojo "punco"....... pač, rahlo se mi začne kaditi iz nosu in ušes :o|o:  :o|o:

Vidiš, res si lastiš punco! Praviš, da TEBI ni všeč, da kdo sili v tvojo punco. Ne pomisliš pa, kako je NJEJI, če kdo sili v njo. Normalno, da se ti začne kaditi iz nosu in ušes, ni pa v redu, da se ti kadi zaradi tebe in tvojih občutkov, ampak bi se ti moralo kaditi zaradi njenega počutja. Saj je v redu, da jo zaščitiš pred takimi, ampak ne zaradi sebe, temveč zaradi nje, če seveda ona to želi.

Sokrates, ne pišem to zato, da bi ti kaj očitala. Saj si lahko posesiven, in lepo, da si to priznal. :palec: Pišem zato, da direkt na primeru povem, kaj jaz pojmujem pod izrazom "posesivnost". Skratka to, ko nekdo diktira življenje drugega zaradi nekih lastnih interesov, čustvenih ali materialnih.

V materialnem smislu tudi, čeprav je to bolj skopuštvo. Ne posodim svojih oblek in kozmetike pa pika!! Niti kapljice parfuma. To je moj zaklad! Sicer pa se mi zdi ogabno, da bi nekdo uporabljal moje osebne stvari.
:xx!:

Nažalost si rada prilaščam ljudi. Mogoče je to zaradi občutka negotovosti. Lahko si do neke mere samozavesten, v resnici pa si negotov.

V materialnem smislu tudi, čeprav je to bolj skopuštvo. Ne posodim svojih oblek in kozmetike pa pika!! Niti kapljice parfuma. To je moj zaklad! Sicer pa se mi zdi ogabno, da bi nekdo uporabljal moje osebne stvari.

really?

meni je sicer všeč da so ob meni, ampak malo me živcira ko se kdo preveč nalima. moram biti svobodna, da lahko normalno živim. ker potem sprejmeš meje drugega človeka za svoje x!x , ker sem precej refleksivna in senzibilna..., jaz pa grem rada NAPREJ! in potem me vse duši in se začnem počutiti odvisna....in se ne izboljšujem.

:huh:

meni je sicer všeč da so ob meni, ampak malo me živcira ko se kdo preveč nalima. moram biti svobodna, da lahko normalno živim. ker potem sprejmeš meje drugega človeka za svoje x!x , ker sem precej refleksivna in senzibilna..., jaz pa grem rada NAPREJ! in potem me vse duši in se začnem počutiti odvisna....in se ne izboljšujem.

Aira, v tem pa sva si ful podobni. x;)x

Ne maram biti z nikomer zlepljena. Sicer padem dokaj hitro pod vpliv koga drugega, vendar takoj, ko to opazim, se malo umaknem, da pridem spet na svoje tire. Tako se mi n.pr. dogaja, da se s kako prijateljico nekaj časa videvava vsak dan, potem pa se naenkrat ves mesec ali celo leto ne vidiva, pa sploh ni treba, da se kaj spričkava ali kaj takega. Enostavno jo malo odlepim od sebe, in ko se stari lim že posuši in ne drži več, se spet vidiva in pokafetkava... x;)x

Hmm... kdaj sem posesivna? :inocent: Mogoče do otrok - pod "zastavo odgovornosti". :8): Velikokrat jima krojim življenje - v prepričanju, da sem odgovorna za njuno vzgojo. Saj delno sem res odgovorna, ampak včasih tudi pozabim, da nista moji lastnini in da imata svoji življenji. x:Ix Se moram mičkeno popraviti. :8):

Nas je kar več takšnih( mi roji po glavi:ima nas takvih puno x:Dx ) pa sem se ravno nekaj razpištolila okoli rabe slovenskega jezika. x;)x x;)x

Ja.

Sem menda kar ratala. Tako malo zelo posesivna. Hm. Ni mi všeč, pa kaj naj. Škorpija dela. x;)x

Hudič je tole priznati. Še huje pa je tole skriti - češ..ok.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

ne morem pomagat, če mi ni všeč, da kdo sili v mojo "punco"....... pač, rahlo se mi začne kaditi iz nosu in ušes :o|o:  :o|o:

Vidiš, res si lastiš punco! Praviš, da TEBI ni všeč, da kdo sili v tvojo punco. Ne pomisliš pa, kako je NJEJI, če kdo sili v njo. Normalno, da se ti začne kaditi iz nosu in ušes, ni pa v redu, da se ti kadi zaradi tebe in tvojih občutkov, ampak bi se ti moralo kaditi zaradi njenega počutja. Saj je v redu, da jo zaščitiš pred takimi, ampak ne zaradi sebe, temveč zaradi nje, če seveda ona to želi.

Sokrates, ne pišem to zato, da bi ti kaj očitala. Saj si lahko posesiven, in lepo, da si to priznal. :palec: Pišem zato, da direkt na primeru povem, kaj jaz pojmujem pod izrazom "posesivnost". Skratka to, ko nekdo diktira življenje drugega zaradi nekih lastnih interesov, čustvenih ali materialnih.

Tamara, z vsem spoštovanjem... tole si ne razlagaš pravilno. Dedec mora bit ljubosumen na svojo žensko v tem smislu, da potencialnemu snubcu pokaže, da ima opravka z njim in da vsekakor ne bo lahko. To nam je v genih, razumeš... in se takrat tudi dobro počutimo! Ne imej se za lastnino, če smo tako ustvarjeni... flower-power pa tudi ni dal nobenih rezultatov :palec: x:Dx x;)x !

Skratka, jaz, kot predstavnik moške vrste ti govorim zakaj je tako in zakaj mora biti tako...

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Dedec mora bit ljubosumen na svojo žensko v tem smislu, da potencialnemu snubcu pokaže, da ima opravka z njim in da vsekakor ne bo lahko. To nam je v genih, razumeš... in se takrat tudi dobro počutimo! Ne imej se za lastnino, če smo tako ustvarjeni
HAA, ZANIMIVO x:Dx

Ja, res... to je selekcija! In ženskam je bilo to všeč... sedaj pa emancipacija in jaz sem ovo in ono, pa en kup čebljanja :palec: x:Dx x:Dx x:Dx ! Just kidding... imam pač svojo teorijo evoluciji ženske in moškega... :palec: x;)x .

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Hihi -saj ni napačno tole razmišljanje.

Evo primera x;)x Moja sestrična - takrat še krepko nosoče - popeni, ker jo njen tip kliče domov. Pravi: mu bom že pokazala...mene preverjati, kaj delam. Kaj naj s tem trebuhom se dol dajem?????

Pol pa umirim zadevo: veš, tipa skrbi zate. Pač še preverja, če si še v enem kosu x;)x in tega ne zna pravilno pokazat.

Se je potem malo unesla in ga zvečer preventivno in po ovinkih povprašala..logično..tipa je ful skrbelo zanjo x:)x

Hmm. Mogoče nam je tale emancipacija tudi nekaj škode prinesla. Definitifno ni več kavalirjev toliko po svetu. Neke spoštljivosti tudi ne. V glavnem - vse ima dobre in slabe reči. Ampak kaj ko bi hoteli samo dobre x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...