Skoči na vsebino

Kaj ti tega treba?

Apolonija

Recommended Posts

Kaj ti je bilo tega treba, da si mlademu dekletu vzela sanje?

Kaj ti je na misel prišlo, da si ubila njen utrip?

Je bilo mar 13 let življenja res dovolj, da si jo poslala na drugi svet?

Je bila to kazen, ker odrešitev sigurno to ni bila?

Smrt, prasica stara, tolko ljudi te vsak dan prosi za odrešitev,

ti pa se spraviš na trinajstletno deklico, ki niti živeti ni začela?

Zakaj si ji dovolila, da si je z lastno roko vzela življenje?

Ne bom ti oprostila, da si moji prijateljici iztrgala srce,

kaj si mislila, KAJ??? Živela je za svojo deklico, zakaj si ji jo vzela?

Nimaš odgovora, nimaš! Nimam ga niti jaz...

Včeraj si je z lastno roko vzela življenje 13 letna hčerka moje prijateljice.

Bolečina je neznosna, praznina prevelika.

Draga prijateljica, zdrži, ostani med nami, čeprav vem, da bi najraje odšla z njo...

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.
Deli na socialnih omrežjih

:V:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

:O: strasno, kar mravljinci mi grejo... ojoj.... :V: :C:

Ubogi otrok - in uboga prijateljica! :V: xsrcx :C: :sori:

Moje najiskrenejse sozalje.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Boleče,zelo boleče,pred dvemi meseci sem imel isto bolečino kot tvoja znanka,samo v tem je bila razlika,da si je v mojem primeru vzel življenje oče... Sočustvujem z njo in s teboj Apolonija .. :V: x:(x
What goes around....comes around! :)

Iskreno sozalje tudi tebi, Maestro, to je tudi grozna tezha za otroka, v katerikoli starosti. :V: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

heh, jebat ga se zgodi...

:o|o: :sori: :O:

zal se dogaja.... ni 'jebat ga' - to je problem.

Pa ne matematicni, ce bo polz zlezel kam, kaj to koga briga, tole pa je lajf.... trpijo oni, ki so ostali, in drugje lahko bolj strogo gledamo (vsaj jaz bolj 'strogo' gledam oz. sem pac do odraslih bolj zahtevna), a v primeru otrok.... to pa je tako strasno, ves kaksne stiske so to, tebi morda nikoli ni bilo nic hudega!

Starse okolje potem gleda, ves kaksna se dodatna teza je to!

In lahko so imeli cisto ljubece odnose... preprosto se otrok zapre, odbluzi, potem pa je lahko samo trenutek.....

Poleg tega pa ni z vsakim enako lahko imet odnosa, se tako super stars ne pozna vedno najbolj primernih prijemov in se tako pridnemu in mirnemu otroku, mlademu cloveku, se lahko totalno odsteka - zaradi recimo nesrecne ljubezni... tebi je to smesno morda, a nekomu se zrusi lajf, ni vsakdo vesc v navezovanju stikov, ne sprejema vsakdo enako..

Picasso

In veste kaj je najhuje....to je povedal včeraj kriminalist...da je vsako leto cc 1000 primerov mladostnikov, ki takole odidejo....samo trenutek...ni plana...ni v naprej planirano....kar zgodi se....

To je najbolj žalostno....še v šoli je bila par ur...in potem je odšla in je ni bilo več.... :V:

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

se spomnim fanta, ki je skočil čez okno v stolpnici, kako so namesto, da bi staršem pomagali iskali vzroke... mami je naredila vse, kar je bilo v njeni moči za 13 letnega sina, tko, kot je mislila da je najbolj prav... mogoče bi kdo drugače, mogoče bi kdo mu dovolil vse... bil je le nepremišljan trenutek, odprto okno, njegovo življenje je ugasnilo, življenje staršev istočasno... ne znam si predstavljati, ne NOČEM si predstavljati bolečine... :V:

..... :V:

Enkrat sem pod stresom rekla gazdi po telefonu, ko smo dolgovali najemnino, ko sem imela dovolj, pa a naj crknem?

A naj samomor naredim? (hotla sem mu ponazorit, da ce se razpocim, bom dobila denar tedaj, ko mi ga bodo izplacali in nic prej).

Zelo kmalu je njegov sin naredil samomor. :sori: :V: x:Ix :xx!: :C: :C: :C:

Star je bil kakih 15 let.

Grozno mi je bilo hudo, se zdaj se spomnim tega... :V:

...

Veliko mojih znancev (med njimi so bili celo zelo tesni prijatelji) je naredilo samomor, samo nihce tako mlad.

Picasso

... skoraj ostajam brez besed ... težko razumem ... verjetno ne razume nihče od nas ...

... žalost, vprašanja brez odgovorov, ugibanja ...

Zdaj je šla k Jezusu, je rekla mala punčka v pogovoru o žalostnem dogodku, ki je danes preteresel vse.

ZAKAJ???????????

Življenje. Cikel.

In ko berem takšne stvari, mi je v srčku tako tesno... si predstavljam, da večje bolečine na svetu sploh ni, kot je ta, da tvoj otrok odide pred tabo, po možnosti še na takšen način, kot v tem primeru.

Sama zadnje čase veliko razmišljam o otrocih. Svoje življenje imam na razpolago peljat po dvojnih tirnicah, prve nudijo gotovost prva leta po študiju, vendar s tem obstaja možnost kakšnih kasnejših neprijetnih dogodkov zame, pa tudi za tiste, ki mi bojo blizu. Milimetrska šansa sicer, a obstaja. Druga možnost je popolnoma negotova, a vendar brez tistega temnega pridiha zraven, in izbrala sem si slednjo.

Ravno zato sem veliko razmišljala o tem, kako je, če ti nekdo bližnji umre... kako je, če odide tvoj otrok. Ne znam si predstavljat... ostane samo molk. In slepo srepenje predse. Spraševanje po smislu? Ne vem.

Apolonija, upam, da bo tvoja prijateljica počasi spet začela prižigat lučko v sebi, vztrajno in toplo... dovolj, da ve, da jo ima v sebi. xsrcx

Moje sožalje.

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Hja.. samomor... heh, jebat ga se zgodi... kaj je tega treba, vsi k vejo so mrtvi...

:O:

ceprav Ninotu to oprostim, ker gleda iz perspektive otroka...pac...sam je "le" 7 let starejsi od pokojne... nima se otrok in je to dojemanje drugacno...

:detelca: xcrossfingx xgoldfishx xsrcbumx za mamo... niti priblizno si ne morem predstavljati, kaksna bolecina mora to bit... :V: :C:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Ojoj, grozno.

Sozalje :V: :detelca:

Resnicno me zanima, se posebaj pri mladostnikih, kaj jim hodi po glavi preden se odlocijo za ta korak. Namrec, ocitno se jim polozaj zdi brezupen...samo zakaj? Je kriva tudi malo vzgoja? Naprimer meni so vedno pravili, da moram upat in delat, pa je velika verjetnost, da se bo uredilo. Ne razumem. Pa cudno se mi zdi, da to kar naenkrat! Sigurno so kaksni znaki prej. Ali je svet res tako prezaposlen, da starsi tega ne opazijo? A se tak problem res da skrit? Ni mi jasno. Ne me narobe razumet, ne krivim starsev, ampak ce sklepam po sebi; se nobenega problema, ki se je meni zdel velik, nisem mogla skriti. Prej ali slej so me pogruntali. Vem, da je odvisno od posameznika, ampak vseeno.

Da se pri 13 odlocis umreti...zakaj? Saj tudi za kasneje mi ni ravno jasno...ampak tukaj imas pa res se celo zivljenje pred sabo....

Kokrkol...drzim pesti in socustvujem s starsi. Niti si ne predstavljam kaj dozivljajo...pa tudi kaksne nepotrebne obcutke krivde...groza. :C: :o|o:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Hja.. samomor... heh, jebat ga se zgodi... kaj je tega treba, vsi k vejo so mrtvi...

:O:

ceprav Ninotu to oprostim, ker gleda iz perspektive otroka...

Majica, po eni strani se strinjam oz. vsekakor stekam tole in delno ti dam prav.

A denimo - kaj pa ce bi tole napisal Lucifer? x?x :o|o:

Kao - el Nina pa imamo radi... xrolleyesx

je se otrok? - Nino je star 20 let, vozi avto, ce bo napihal, bo placal kazen, ce pa bo koga povozil do smrti, bo sel pa najverjetneje v chuzo (nic od tega najbrz pac ne bo storil, govorim hipoteticno).

Da je nekdo mlajsi odrasel clovek brez izkusenj, ni opravicilo za egoizem in odsotnost socutja.

Picasso

Tudi moje sožalje za tole deklico :C:

Saj ni čudno, da smo še vedno v evropskem in svetovnem vrhu po samomorih, dajte se malo več družiti, pogovarjati med seboj, zaupati, pomagati drug drugemu, pa ne obremenjevati drugih, ker mnogi ne prenesejo takšnih pritiskov.....preveč se zapiramo vase, škoda tega, kar pa res značilno za nas Slovence, lep pozdrav!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...