Ksenia 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Borism, s temle se pa ne strinjam...kako lahko tako posplošuješ... osebno poznam mamico, katere 13 letni sin je naredil samomor in verjemi, da je naredila vse, kar je bilo v njeni moči, tako, kot je mislila da je prav...spominjam se ene svoje strani v dnevniku - stara sem bila nekje 15,16 let, razočarana obupana, sama na celem svetu... vem da sem pisala o tem, kako bi bilo lahko potegniti z britvico po žili - pa nisem, ker nisem imela dovolj poguma... tu ni bila mami nič kriva, takrat mi je bila še najboljša prijateljica, razhajanje je prišlo kasneje...kaj pa če bi imela takrat v sebi dovolj poguma - en osamljen trenutek, hormoni in .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 SAMOMOR JE TRAJNA RESHITEV ZACHASNIH PROBLEMOV(Murphy) 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Borism, s temle se pa ne strinjam...kako lahko tako posplošuješ...Ojla Selene! Sory, če sem te razočaral, ampak sem res posploševal, je pač odvisno od primera do primera, po večini pa kar priznaj, da se premalo pogovarjamo in družimo(ne mislim na lunatke tule, ampak na družbo in družinske razmere) pri nas. Ne bom nakladal, ampak starši smo tisti, ki lahko marsikaj naredimo tukaj....lepo nedeljo vsem, pazite nase in na druge Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pika1000 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 BorisM, na nek način imaš zagotovo prav.Razmišljam pa, koliko lahko v resnici pomagamo nekomu, ki je v stiski. Sploh, če se ne želi odpreti in svoje težave stiska v sebi. V končni fazi tudi ne moremo prevzeti odgovornosti za življenje nekoga, ki že razmišlja s svojo glavo. Ne odobravam samomora. Samo razmišljam ... Kolikor vem, ta deklica ni bila brez prijateljic, ampak nekaj v njej je bilo vendar prehudo in pretežko, da bi tisti hip videla drugačno možnost. Ona je edina, ki zares ve, zakaj se je odločila oditi. S skupino mlajših otrok sem govorila o tej deklici in njeni smrti. Položila sem jim na srce, naj, če se bodo kdaj v življenju znašli v hudi stiski, vendarle poiščejo koga in se z njim pogovorijo. Čez tri dni morda težava ne bo tako grozna, kot se jim bo zdela prvi hip. Samo vprašanje ali je vsak človek, ko mu je zares hudo sploh zmožen iskati pomoč pri drugih ljudeh ... Ne vem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 ... S skupino mlajših otrok sem govorila o tej deklici in njeni smrti. Položila sem jim na srce, naj, če se bodo kdaj v življenju znašli v hudi stiski, vendarle poiščejo koga in se z njim pogovorijo. Čez tri dni morda težava ne bo tako grozna, kot se jim bo zdela prvi hip.... ... Samo vprašanje ali je vsak človek, ko mu je zares hudo sploh zmožen iskati pomoč pri drugih ljudeh ... Ne vem.Po mojem zelo tezko -in v tem je tudi problem- sploh poisce pomoc oz. se potozi, ce pa ze, pa prej pri tujih ljudeh.je lazje navadno na tak nacin se izpovedovati drugim, nepoznanim, zato laufajo tele linije in vse to tudi - ne bi verjeli, kaj vse (prvic) slisis (ko prej clovek ni se nikomur tega zaupal).... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Melodie 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Samomor je posledica slabe, nekvalitetne komunikacije. Groza, da morajo že tako mladi sprejeti take odločitve.Iskreno sožalje za deklico. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Imam občutek, da se učimo uravnotežat med noro intenzivnimi filingi in popolno oddaljenostjo od problemov... Nam je hudo, ko se nekaj takega zgodi poleg nas, smo empatični, se postavimo v kožo drugega, ko pa recimo po televiziji gledamo kakšno drugo katastrofo, na nek način bolečina ne pride v vsej intenziteti do nas, ker bi jo komaj prenesli... Če nam je že za en sam primer tako hudo, kako bi to izgledalo za 100 ljudi naenkrat? Ko gledam vse to dogajanje po svetu - umiranje, vojne, katastrofe - imam nekje zadaj eno tako zavedanje, da se bo to še dogajalo, še nekaj časa, ker se dogaja preobrat... zdaj, v tem času. To je pač moj intuitivni filing in ga pravzaprav ne morem utemeljit v zunanjem svetu. Še veliko tega bo, žal mi je, ne privoščim trpljenja prav nobenemu... Vendar izgleda, da je to potrebno... da je potrebno toliko bolečine, da nam prebije skozi vse tiste plasti trdote, s katerimi smo ovili svoje srce in sij... Na žalost. Ne vem. Še vedno ostajam brez besed, ko si poskusim predstavljat, kako je staršema ob tej izgubi. Kako je vsakemu ob izgubi njemu dragega človeka, še posebej, če se nimaš časa poslovit. Sončna Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Še vedno ostajam brez besed, ko si poskusim predstavljat, kako je staršema ob tej izgubi. Kako je vsakemu ob izgubi njemu dragega človeka, še posebej, če se nimaš časa poslovit. v tem pr.,ki ga S.V. navaja lahko, rečem le,da so se starši premalo ukvarjali z otrokom, morda Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Mah ja, Buena, saj je naš svet itak daleč od idealnega, to tako ali tako. Sončna Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Na žalost je tako, da ob vseh teh grozotah, ki se dogajajo po svetu, smo ljudje vedno manj dovzetni za bolečino in trpljenje, nekoga drugega! Eni bolj, drugi manj..... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Melodie 10. oktober 2004 Prijavi Deli 10. oktober 2004 Jaz se pa ne bi strinjala. Če bi se sekirali za vse, ki trpijo na tem svetu, bi nas pokopalo v par dneh. Še dobro, da je naša psiha zavarovana pred grozotami, ki se dogajajo daleč stran. Drugače je, če se grozne stvari dogajajo našim bližnjim in nam. Mislim, da smo za te stvari še vedno dovolj dovzetni in nam ni vseeno. Moje mnenje pač. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 11. oktober 2004 Prijavi Deli 11. oktober 2004 In še vedno sem mnenja, da ne moremo posploševati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pika1000 11. oktober 2004 Prijavi Deli 11. oktober 2004 Jaz se pa ne bi strinjala. Če bi se sekirali za vse, ki trpijo na tem svetu, bi nas pokopalo v par dneh. Še dobro, da je naša psiha zavarovana pred grozotami, ki se dogajajo daleč stran. Drugače je, če se grozne stvari dogajajo našim bližnjim in nam. Mislim, da smo za te stvari še vedno dovolj dovzetni in nam ni vseeno. Moje mnenje pač.Tako nekako. Vedno se nas stvari dotaknejo bistveno bolj, če smo nekoga poznali. Logično. Bil je del našega življenja, pa čeprav komaj zaznaven delček. Deklice, ki je odšla, se še komaj spomnim. Ampak na nek strašljivo preprost način se nas njen odhod te dni kar naprej dotika. Otroci govorijo o tem žalostnem odhodu - potrebujejo pogovor o tem, morda še bolj kot mi odrasli. Nekateri so se po moje prvič srečali z dejstvom, da se da s sveta oditi tudi po svoji volji. Želim si, da bi si zdaj zapomnili, da to ni najboljša izbira, da zagotovo obstajajo boljše rešitve. Hkrati pa se sprašujem, ali bodo, ko bodo v resnični stiski, res zmogli pomisliti na to. Včasih razmišljam, kako lahko je nam, ki morda sploh še nismo doživeli resnično hude stiske, govoriti o tem, kje vse se da najti rešitev. Mogoče sploh ne poznam prave bolečine in verjetno si niti v sanjah ne znam predstavljati, kako hudo trpijo ljudje, ki se odločijo, da je odhod s sveta edina rešitev. Ampak vseeno ... če ne poskušaš preživeti, ne boš nikoli izvedel ali ne bi bila kakšna druga rešitev boljša. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 26. oktober 2004 Prijavi Deli 26. oktober 2004 Kaj ti je bilo tega treba, da si mlademu dekletu vzela sanje?Kaj ti je na misel prišlo, da si ubila njen utrip?Je bilo mar 13 let življenja res dovolj, da si jo poslala na drugi svet?Je bila to kazen, ker odrešitev sigurno to ni bila? Smrt, prasica stara, tolko ljudi te vsak dan prosi za odrešitev, ti pa se spraviš na trinajstletno deklico, ki niti živeti ni začela?Zakaj si ji dovolila, da si je z lastno roko vzela življenje? Ne bom ti oprostila, da si moji prijateljici iztrgala srce, kaj si mislila, KAJ??? Živela je za svojo deklico, zakaj si ji jo vzela? Nimaš odgovora, nimaš! Nimam ga niti jaz... Včeraj si je z lastno roko vzela življenje 13 letna hčerka moje prijateljice.Bolečina je neznosna, praznina prevelika. Draga prijateljica, zdrži, ostani med nami, čeprav vem, da bi najraje odšla z njo...13 let Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 26. oktober 2004 Prijavi Deli 26. oktober 2004 ojoj.res so ta leta najhujša. jz sm se takrat tus skoz neki rezala... počutiš se da te noben ne razume. gnila puberteta.sploh si ne morem predstavljat kakšna bolečina je to. in verjetno sploh ne zgine... en objemeček in veliko pozitivnih misli pošiljam. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 26. oktober 2004 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2004 13 let Ja...13 let... Morm pa rečt da svaka čast mamici....je zmagala...živi... Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 26. oktober 2004 Prijavi Deli 26. oktober 2004 KAJ pa je meni treba bilo danes prebrat tele poste??!! Zelo, zelo težko mi je zdaj, čeprav ne poznam te deklice niti mamice. Pošiljam svoje misli in moč tej mamici, da bi le našla spet smisel življenja. Menim, da je breme odgovornosti in občutka krivde neizmerno (tu izhajam iz sebe, če se motim, se opravičujem), zato ji želim, da bi se tudi tega bremena znebila... sčasoma... Prebrala sem vaše misli in dodajam to, da včasih starši tudi več, PREveč pričakujejo od svojih otrok. Poznam primer, ko je bila deklica ves čas osnovne šole najboljša, povsod zraven, na vseh prireditvah, lepa in nasmejana, potem pa mi bivša kolegica iz službe pove, da je v bolnišnici zaradi hude anorekssije---sem zvedla, da so starši pričakovali, da bo vedno najboljša... to je bil pa zanjo prevelik pritisk... ZELO ZELO ŽALOSTNE IN TEŽKE TEME, a kaj, ko so del življenja... zato pa mi je tako lepa misel, da naj bi bili ljudje tu en za drugega, ko se rabimo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 27. oktober 2004 Prijavi Deli 27. oktober 2004 13 let Ja...13 let... Morm pa rečt da svaka čast mamici....je zmagala...živi... Pismu, kaj pa vem , že pri tolkih letih ... Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.