Skoči na vsebino

Hormonske terapije

pomlad

Recommended Posts

Zanimajo me vaše izkušnje s hormoni. x?x

(hgh, hrt...)

Jaz sem mela probleme, ko sem nehala kontracepcijske tabletke jest. Mi je totalno na kožo vplival. Naenkrat sem dobila ful mazoljev, čeprav jih niti v puberteti nisem imela. 2 meseca, pol je blo pa OK.

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )
Deli na socialnih omrežjih

• 10 months later...
Guest sstane
Najbolj resna sprememba, ki se zgodi v menopavzi, je prenehanje čiščenja krvi z menstruacijo. Če tega ne kompenziraš s spremembo načina prehrane, se lahko marsikaj zgodi. Od najblažjih krvavečih hemeroidov, do morda najtežjih variant reakcije organizma.

:palec:

sam a niso zdej kako ene low dose variante, k niso rakotvorne? xrolleyesx

A pol kontacepcijeske tud lahko raka povzročajo?

Aja, sej za to tud dieta obstaja. :wOOt: x:Dx

Vse hormonske zadeve so problematične. Zato je pa potrebno hoditi na razne kontrole. Če v meni jemlješ hormonsko terapijo, je potrebno obiskovati ginekologa in nekatere tudi mamografijo. Odvisno od terapije. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

A pa v resnici veliko žensk jemlje hormone, al se bl alternativnih metod poslužujejo? xrolleyesx

Pa kakšne so sploh aletrnative, razn stanetove soli.

Je različno. Odvisno od težav. Nekatere ženske ravno zaradi možnih posledic odklonijo hormonsko terapijo. Ne glede na to, se je treba posvetovati z zdravnikom. Pri tej zadevi ni pametno delati kar po svoje. Mena je lahko zelo huda zadeva. Nekatere muči 10 let ali več. Je zelo različno. Nekatere pa skoraj ne vedo.

E vitamin pomaga pri uravnavanju hormonov. Jaz sem si pomagala s tem, vendar lahko rečem da nisem imela ravno zelo hudih težav. So še druge stvari. Jaz jih ne poznam. Mogoče bo še kdo komentiral.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Zivjo,

torej..ce govorimo o kontracepciji: zenska, ki si zeli 100% zascito, ugotovi, da taka pravzaprav ne obstaja. Tudi hormonske tablete niso stoodstotne. Najzaneslivejsa je vzdrznost x:)x , ce se znas poslusati, je tudi ugotavljanje plodnih dni lahko cisto zanesljiva metoda. O ostalih itak veliko pise, tako, da o tem ne bi..Mi je pa zanimivo, da do nas niso prisle gobice, tudi kontracepcijski filmi se niso obdrzali..pa ne vem, ali zaradi neobvescenosti ali zaradi tega, ker vecina zensk prisega na tabletke, ne misli pa na posledice. Ze voda, ki jo pijemo je zastrupljena s hormoni..

Ce govorimo o menopavzi: obstaja kar nekaj prekrasnih rastlin in zelisc, ki vsebujejo naravni estrogen, pomirjajo razdrazenost in podobno. Telo gre pac skozi obdobje spremembe, kar je nekaterim zenskam tezki sprejeti. Tezje to sprejemajo, vecji je *sindrom*. Isto kot bolecine med menstruacijo.

Guest sstane
Vrba, se ti ne zdi najpametneje, da si misliš, da imaš vse bolezni in jih vsak dan zdraviš s pravilno prehrano, gibanjem in uživanjem v življenju :8):

:inocent: nakladata....

ali vesta da pomolijo ženskam v ginekološki ordinaciji v podpis papir, kao pod pretvezo,da podpišejo, predno jim vstavijo Mireno, papir , da se strinjajo, da ne bodo zahtevale denarja za Mireno od zavarovalnice nazaj...

barabe ppokvarjene pravniške...v bistvu s tem podpišejo, da so poskusni zajčki......

barabinom je namreč jasno da ne samo uživanje hormonov ampak tudi vstavitev v obliki materničnega vložka močno vpliva na psihofizično stanje žensk

.povečani glavoboli

.zatekanje limfe

...........

:vragec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

ja....

pa v tujini to že vejo....pa naša zdravstvena zavarovalnica tud....slovenske ženske pa ro kao množično vstavljajo....

:V:

včasih me prime, da bi koga ugriznila :sniky:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Tole zadevščino zdajle na veliko oglašajo. Jaz se kaj takega ne bi upala namontirat v svoje telo, bi mi bilo tu mač skeri :inocent:

Sicer so pa izdelovalci novodobnih kontracepcijskih sredstev postali zelo oglaševalsko agresivni. Recimo, ko grem k dr. na pregled ima v čakalnici obešene lcd monitorje in stalno rolajo reklame za kontracepcijo.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

:vragec: je bil en post prej tukajle od Vrbe....

ni blo cajta prej odgovorit......zdaj je pa zbrisan....

Nisem od foha-torej nisem zdravnica in ne farmacevtka.....

Sem pa uporabnik zdravstvenih in farmacevtskih priprav, kemikalij, postopkov.....

:vragec: Vsak ki mi bo rekel, da so hormonski preparati "varni" mu upam v faco rečt da laže. Pa naj bo to kontracepcija, menopavza, rastni hormoni......

Uporaba teh nesnag je mejno dovoljena le da se dela manjše zlo.

Kontracepcijske tablete -tudi z znižano dozo hormonov kvarno vplivajo na zdravje ženske...vplivajo na psiho (povečana depresivnost, apatičnost....

na telo-kar veš sama bolje ker si bolj na tem področju doma-žile, srce....

Mirena-je obroček z dodatkom hormonov- ki tako kot tabletke delujejo, se jih pač ne uživa oralno ampak jih vstavijo v maternico.Dejstvo je da veliko uporabnic tega toži o povečanem glavobolu in zatekanju bezgavk v vratu.

Zakaj neki le? xrolleyesx

Če se namažeš s česnom po podplatih začutiš okus česna na jeziku? :vio:

Če nosiš umetne hormone v maternici pa ne čutiš nič....ker je zadeva nova je po mojem še v preizkušanju.....

Zmerom me čudi, zakaj v tem stoletju nobenega hormona niso vstavili v moška jajca?

:o|o: seveda, me lahko zdaj okrcaš in mi poveš da trosim neumnosti......

• 2 years later...

jaz bi vas nekaj vprasala, :8):

pri 28 letih sem ze ene 4 leta brez kontracepcijskih tablet, ker se po njih nisem ok pocutila, in do lani je bilo vse ok,menstruacija in pocutje.sicer sem bila pol leta po prekinitvi res grozna, v smislu custvenih izpadov, mocnih pms, ampak se je situacija normalizirala.

lani pa so se mi zacele pojavljati ovulacijske krvavitve, sem sla k ginekologu in mi je predpisal dabraston, hormonske tablete ter potem kontracepcijo, ce ne bo ok, z notranjimi organi- glede na ultrazvok pregled- pa vse ok.pa sem zacela jesti hormonske tablete in HVALA LEPA nikoli vec, ker sem bila sesuta, v smislu prehrane, pocutja, obcutljivosti, zivcev.kontracepcijske pa zaenkrat le gledam. :xx!:

in zdaj ne vem kaj bi, kontracepcijske ponovno ali naj cakam, da bo bolje? :eek:

zanima me, ce je katera imela tezave s tem in kako ste jih resile, ker me malo skrbi, namrec ne pocutim se cisto ok, ker krvavim 14 dni na mesec, postajam pa zaradi tega vse bolj zmatrana.pa skrbi me. :sori:

mislite, ce je se kaka druga pot,da se te krvavitve nehajo? x?x

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

jaz bi vas nekaj vprasala, :8):

pri 28 letih sem ze ene 4 leta brez kontracepcijskih tablet, ker se po njih nisem ok pocutila, in do lani je bilo vse ok,menstruacija in pocutje.sicer sem bila pol leta po prekinitvi res grozna, v smislu custvenih izpadov, mocnih pms, ampak se je situacija normalizirala.

lani pa so se mi zacele pojavljati ovulacijske krvavitve, sem sla k ginekologu in mi je predpisal dabraston, hormonske tablete ter potem kontracepcijo, ce ne bo ok, z notranjimi organi- glede na ultrazvok pregled- pa vse ok.pa sem zacela jesti hormonske tablete in HVALA LEPA nikoli vec, ker sem bila sesuta, v smislu prehrane, pocutja, obcutljivosti, zivcev.kontracepcijske pa zaenkrat le gledam. :xx!:

in zdaj ne vem kaj bi, kontracepcijske ponovno ali naj cakam, da bo bolje? :eek:

zanima me, ce je katera imela tezave s tem in kako ste jih resile, ker me malo skrbi, namrec ne pocutim se cisto ok, ker krvavim 14 dni na mesec, postajam pa zaradi tega vse bolj zmatrana.pa skrbi me. :sori:

mislite, ce je se kaka druga pot,da se te krvavitve nehajo? x?x

Mia, kaj pa je to dabraston ? a imas mogoce Dabroston ?

poskusi prebrati Luise Hay, zivljenje je tvoje... poskusaj delati ttudi na mentalnem nivoju... mogoce tudi sprememba prehrane , poleg spremembe misljenja :palec: xDDx ... pot je kar dolga, vendar se splaca raziskati vzroke....

tudi PMS recimo ima v veliki vecini vzrok v glavi... pa ce si to priznamo ali ne :ermm:

Mojca

(popravljeno)
Vrba, se ti ne zdi najpametneje, da si misliš, da imaš vse bolezni in jih vsak dan zdraviš s pravilno prehrano, gibanjem in uživanjem v življenju

se popolnoma strinjam s sstanetom.

sem odlocno proti vsem hormonom, ki se vnasajo v telo - vse posledice ki se zgodijo iz tega vzroka so popolnoma same po sebi umevne, pa sej telo ja samo proizvaja hormone, ki jih za svoje normalno delovanje potrebuje ob ravno pravem casu.

ne vem kaj vam je ljudje??? - tistim, ki tega ne razumete (ali nocete razumeti). kaj vam je, da kljub zavedanju o posledicah se to vedno pocnete.

dajte zacnite no ze razumet in zacnite razmisljat v smeri, da vse kar pocnete(uzivate) in delate da bi po ''bliznjici'' dosegli boljse pocutje in se izognili trplenju, ki je potrebno da nekaj mine ali se pozdravite ne vodi do dolgotrajne resitve.

NARAVE se ne da nategnit in ce se v to spuscamo, prej ali slej sami sebe zajebemo - ali ni tako??? ---> vsak ima ziher kaksno izkusnjo, ki ta ce ga lahko tako imenujem ---> naravni zakon potrjuje ---> treba se je samo malo spomnit in razmislit, ter mogoce iz drugega zornega kota pogledat.

ce ze nekaj pocnemo v tej smeri se je najbolje obrnit prav na NARAVO ne pa da si pomagamo z kemijo(sinteticnimi medikamenti,preparati,...).

mogli bi si pomagat z raznimi organskimi snovmi, ki jih najdemo v rastlinah in jih je po svetu v takem stevilu, da jih je za vse zadosti.

pomoje in tudi vedno vec ljudi je taksnega mnenja, se v rastlinstvu(ogromno teh rastlin se ni sploh preucenih in jih imamo mogoce celo dostikrat pred nosom, za nekatere niti ne vemo da obstajajo) skriva odgovor na vsako fizicno tezavo ter vecino psihicnih

potrebno je le to, da se na NARAVO obrnemo, da nekaj storimo za njo, da nekaj nardimo da nebo clovestvo iztreblo vsega kar nam NARAVA daje in se naucimo zivet z naravo ter jo spostovat in ji prisluhnit in predvsem verjet v NARAVO

tako bomo cez cas dobili vse vrnjeno 10 kratno pa se na ogromno podrocjih ce ne na vseh se nam bo zivljenje obrnilo v pozitivno - z majhnimi stvarmi kot je naprimer to da se zacnemo zdravit z rastlinami in njihovimi ekstrakti si lahko pomagamo mnogo bolj kot se zavedamo in s tem naredimo ze en majhen korak k napredku ter k pozitivnemu razmislanju.

ZAMISLITE SE MALO NAD SABO IN SVOJIM POCETJEM --- MARSKIKOMU SE LAHKO DOSTI SPREMENI NA BOLJSE, CE BO LE SKAPIRAL KAJ DELA NAROBE

EN LEP POZDRAV

JOHNNY

Popravljeno -> Johnny B. Goode

Mia, kaj pa je to dabraston ? a imas mogoce Dabroston ?

poskusi prebrati Luise Hay, zivljenje je tvoje... poskusaj delati ttudi na mentalnem nivoju... mogoce tudi sprememba prehrane , poleg spremembe misljenja :palec: xDDx ... pot je kar dolga, vendar se splaca raziskati vzroke....

tudi PMS recimo ima v veliki vecini vzrok v glavi... pa ce si to priznamo ali ne :ermm:

Mojca

Mojca super hvala, ja je Dabroston. x:Ix

Ker se trenutno nahajam v zivljenjskem obdobju, ko nimam vecjih stresov na nobenem podrocju,je moj mentalni nivo na nivoju, ravno tako, sem prekljukala prehrano, pozitivni nacin zivljenja, pitje vode, svez zrak, sport...na tem podrocju sem pridna, ze kar nekaj casa. tak,se mi zdi, da bom zaenkrat luise hay pustila ob strani,mogoce mi bo kdaj drugic prisla prav, x:)x ko bom kako drugace puscala po sivih x;)x

pri meni so mocne menstruacije ze od 16. leta in zato sem zacela tudi takrat jemati kontracepcijo.vecina ma drugacne vzroke, preklet. :eek:

mah, ginekolog mi pravi, da je to zato, ker mi tiktaka bioloska ura :O: pa se rahlo ne bi strinjala.:o|o:

prosim, ce me v tem podprete x^x :8): drugace bom res zacela luise listat.al pa kaksno drugo receptivno knjigo. :wOOt:

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

Mojca super hvala, ja je Dabroston. x:Ix

Ker se trenutno nahajam v zivljenjskem obdobju, ko nimam vecjih stresov na nobenem podrocju,je moj mentalni nivo na nivoju, ravno tako, sem prekljukala prehrano, pozitivni nacin zivljenja, pitje vode, svez zrak, sport...na tem podrocju sem pridna, ze kar nekaj casa. tak,se mi zdi, da bom zaenkrat luise hay pustila ob strani,mogoce mi bo kdaj drugic prisla prav, x:)x ko bom kako drugace puscala po sivih x;)x

pri meni so mocne menstruacije ze od 16. leta in zato sem zacela tudi takrat jemati kontracepcijo.vecina ma drugacne vzroke, preklet. :eek:

mah, ginekolog mi pravi, da je to zato, ker mi tiktaka bioloska ura :O: pa se rahlo ne bi strinjala.:o|o:

prosim, ce me v tem podprete x^x :8): drugace bom res zacela luise listat.al pa kaksno drugo receptivno knjigo. :wOOt:

ves Mia, saj ne gre za zavedne vzorce, lahko so stvari iz otrostva ali kaj jaz vem kdaj, ki so se ti na nezavednem nivoju poskladiscili in ti delajo kaos po telesu.Vsaka stvar se najprej zacne v glavi, oz je idea, potem postane materialno... poskusi z Luise, saj je to knjigica, ki je biblija za zensko.... tudi jaz imam z tem ful stvari, pa enih prognoz za sabo, od neplodnosti itd..pa sem ze precej tega predelala...

ginekolog pa je , kot vsak zdravnik, patolog in ne pozna vzrokov.Niti ti jih ne more ugotoviti.te bo pa poskusal sibat z vsem, kot poskusnega zajcka in to zate ni niti malo dobro... to si pogruntala ze sama :palec: ...

glede dabrostona pa,jaz sem bila do zdaj prepricana, da ga dajejo v zacetku nosecnosti, do 12. tedna, ker " cuva " nosecnost, da pa bi ga dajali pri kaksnih drugih zadevah, pa prvic slisim :eek: ....

Mojca

ves Mia, saj ne gre za zavedne vzorce, lahko so stvari iz otrostva ali kaj jaz vem kdaj, ki so se ti na nezavednem nivoju poskladiscili in ti delajo kaos po telesu.Vsaka stvar se najprej zacne v glavi, oz je idea, potem postane materialno... poskusi z Luise, saj je to knjigica, ki je biblija za zensko.... tudi jaz imam z tem ful stvari, pa enih prognoz za sabo, od neplodnosti itd..pa sem ze precej tega predelala...

ginekolog pa je , kot vsak zdravnik, patolog in ne pozna vzrokov.Niti ti jih ne more ugotoviti.te bo pa poskusal sibat z vsem, kot poskusnega zajcka in to zate ni niti malo dobro... to si pogruntala ze sama :palec: ...

glede dabrostona pa,jaz sem bila do zdaj prepricana, da ga dajejo v zacetku nosecnosti, do 12. tedna, ker " cuva " nosecnost, da pa bi ga dajali pri kaksnih drugih zadevah, pa prvic slisim :eek: ....

Mojca

ja dabroston je, sem sla ze 2x pogledat, da ne bom neresnice pravila. xrolleyesx

joj, louise hay ne maram kaj prevec, ne zaradi tega kar sporoca, ampak zaradi nacina.rabim kompleksne stvari, da verjamem, da bodo pomagale, ne morem ker tko na hitr do resitve prit...uno, pristop mi ni blizu.kot da bi vzela "recept" za bolji zivot. je pa res,da hiter tempo zivljenja narekuje tudi mentalni razvoj na fast food nacin...

:eek: :inocent:

oprosti, ampak če bi to reku men, bi ga gladko na gobec :vragec: že navadnega smrtnika bi zbatinirala, kaj šele GINEKOLOGA xrolleyesx

Ženski pr 28-ih - sredi rodne dobe - razlaga, da ji tiktaka biološka ura!?!? HALOOO, a pa je čist prfuknjen al kwa :huk:

TAKOJ zamenjaj ginekologa, pomoje boš s tem rešila polovico svojih težav; za začetek ne boš več poskusni zajček za te "hormonske" terapije xcivx

Je Majica prow povedala :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...