Skoči na vsebino

Makrobiotika


Michelle

Recommended Posts

Zdaj pa mi naj kdo iz "makro-scene" kolikortoliko logično pojasni izjavo:

"Uživanje hrane, ki izhaja iz drugega klimatskega področjane povzroča bolezni in simptome in bolezni tako hitro kot če uživamo večje količine procesirane hrane."

 

To je najbrž makrobiotična fora?

 

http://www.altermed.org/altermed/html/modu...order=0&thold=0

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Tudi ta fora, kot vse ostale, ima v sebi dobro le to, da prepoveduje jodirano sol. Toda, to je le delna rešitev problema, ki lahko da le slučajne učinke.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Južno sadje je sigurno škodljivo zaradi obilo škodljive kemije, s katero so pošpricani, da zdržijo čim dlje. Kakšen pa je razlog, ki ga namiguje stric v članku pa bo najbrž ostal neznan. Nekatera makrobiotična načela so mi povsem nerazumljiva. A bo zdrava prehrana temeljila na filozofskih ali biokemičnih temeljih, kaj misliš? xrolleyesx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Samo nekaj misli, čeprav nisem strokovnjak, me pa malo zanima tole :palec:  x:)x

 

Saj jaz tud nisem pa se vseeno pametnega delam x:Dx

 

Malo za hec, pozimi bi morali jesti repo, korenje in bobovce.. x;)x , mi pa iz Mečkatorja nosimo pomaranče, banane... .

 

Tole ni noben hec, tako bi moralo bit x;)x Dandanes marsikdo nima cajta zajebavat se z ribanjem zelja oz. sploh ne zna. Ljudje imajo rajši stvari, ki so pri roki in so SLADKE. :o|o: Domači bobovci so pa itak zakon proti celemu sadnemu oddelku v trgovini.

 

A si kdaj videl, da imajo komercialne banane semena? Nisem jih še opazil ali pa so tako majhna? Pomoje je to vse nekaj križano pa mutirano...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>...., ki pa je v bistvu živa kanta za smeti, pa še to slaba x:Dx

Margarino, saharin itd, je izumil hitlerjev režim za zadovoljevanje virtualnih občutkov, kako je življenje lepo, zaslužki pa mastni in sladki x:Dx

Proti vetru ne moreš sc.t, proti soli pa ne sr.t :o|o: :sori: x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Tudi mene je ta tema spet začela zanimati. Makrobiotični zen sem prebrala že v srednji šoli in malo tudi eksperimentirala s to hrano. Takrat sem si nabavila tudi eno krasno knjigo, ki govori o makrobiotiki in vsebuje tudi recepte. Gre za knjigo Ice Sitarovasnik: Kuharica za dušo in telo.

 

Lani je pa izšla knjiga Aine McAteer: Recipies to nurture. Dobila je tudi nagrado za najbolj zdravo kuharico, sestavljajo jo pa ravno makrobiotični recepti. Knjiga bo na voljo tudi pri nas čez kak mesec.

 

Lp

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa še ena se javlja v to temo. Moram tudi jaz malce preštudirat te zadeve pa se mogoče odločit za drastično spremembo v svojem življenju.

 

Ampak tako drastično?

Ker iz t.i. normalnega prehranjevanja na makrobiotiko je velik korak.

Jaz sem še vedno zelo navdušena nad tem, ampak po pravici povedano, se mi še kar ne preštudirat vsega tega. Ker to vzame res veliko časa, če se hočeš stvari lotit :sori:

Vsekakor te pa podpiram, če boš šla v tole x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 7 months later...

Nakupila sem si nekaj malega žit in stročnic. Za nekaj vem kako jih uporabiti in skuhati, za ene pa nimam pojma..... :o|o:

 

Torej tisti, ki se vsakodnevno ubadate z makrobiotsko prehrano....kako pripravljate KAMUT, SOJO, LEČO, KUNAJO, PROSO IN PIRO????

Kakšen recept bi bil zelooooo dobrodošel. :palec:

 

Obstaja morda tudi kakšna dobra kuharska knjiga s tega področja?

 

Hvala za vsak napotek..... xsrcx xDDx

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 9 months later...
  • 2 months later...
V makrobiotičnih receptih sem večkrat zasledila pasto miso :inocent: . A kdo ve, kje se to dobi??

Čem si iz Ljubjane: v trgovini Kalček v BTC-ju (hala 10 se mi zdi).

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

 

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Sam sem jo dal ponavadi v steklen kozarec s pokrovom.

 

Lahko se jo pusti tudi v vrečki. Sam sem jo imel v hladilniku.

 

Pred uporabo sem jo raztopil posebej v mlačni vodi. In jo ulil v rahlo vrelo juho. Ene "5" minut pred koncem kuhanja.

 

1 čajno žličko na 1 - 1.5 litra juhe, ...

 

Z miso pasto, tamari (shoyu), sezamovo soljo, ... NI za pretiravat.

 

Zlasti NE s surovim, toplotno neobdelanim tekočim soya sos tamari (shoyu) NE.

 

Tamari (Shoyu) je drugače na solatah, žitaricah okusna začimba... Menda naj bi pretiravanje NE bilo dobro dolgoročno za kri; krvno sliko (po Michiu Kushiju, ...)

 

Tako nekako mi rekla Jadranka Boban oz. Zlatko Pejić (Makronova Zg) pred leti... LP

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
  • 5 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...