Sebastjan 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 Zdaj pa mi naj kdo iz "makro-scene" kolikortoliko logično pojasni izjavo: "Uživanje hrane, ki izhaja iz drugega klimatskega področjane povzroča bolezni in simptome in bolezni tako hitro kot če uživamo večje količine procesirane hrane." To je najbrž makrobiotična fora? http://www.altermed.org/altermed/html/modu...order=0&thold=0 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 Tudi ta fora, kot vse ostale, ima v sebi dobro le to, da prepoveduje jodirano sol. Toda, to je le delna rešitev problema, ki lahko da le slučajne učinke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 Južno sadje je sigurno škodljivo zaradi obilo škodljive kemije, s katero so pošpricani, da zdržijo čim dlje. Kakšen pa je razlog, ki ga namiguje stric v članku pa bo najbrž ostal neznan. Nekatera makrobiotična načela so mi povsem nerazumljiva. A bo zdrava prehrana temeljila na filozofskih ali biokemičnih temeljih, kaj misliš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Samo nekaj misli, čeprav nisem strokovnjak, me pa malo zanima tole Saj jaz tud nisem pa se vseeno pametnega delam Malo za hec, pozimi bi morali jesti repo, korenje in bobovce.. , mi pa iz Mečkatorja nosimo pomaranče, banane... . Tole ni noben hec, tako bi moralo bit Dandanes marsikdo nima cajta zajebavat se z ribanjem zelja oz. sploh ne zna. Ljudje imajo rajši stvari, ki so pri roki in so SLADKE. Domači bobovci so pa itak zakon proti celemu sadnemu oddelku v trgovini. A si kdaj videl, da imajo komercialne banane semena? Nisem jih še opazil ali pa so tako majhna? Pomoje je to vse nekaj križano pa mutirano... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 Ti cel čas razlagam, ko te strašijo, se najprej vprašaj, kaj ti želijo prodati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 30. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 30. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če koga zanima...tule je povezava na online trgovino kalček ... KALČEK Super.Kje se uporablja repicno olje? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 margarina je strup..... bolje kila zaseke kot 1g margarine Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> margarina je strup..... bolje kila zaseke kot 1g margarine ampak..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 ...., ki pa je v bistvu živa kanta za smeti, pa še to slaba Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>...., ki pa je v bistvu živa kanta za smeti, pa še to slaba Margarino, saharin itd, je izumil hitlerjev režim za zadovoljevanje virtualnih občutkov, kako je življenje lepo, zaslužki pa mastni in sladki Proti vetru ne moreš sc.t, proti soli pa ne sr.t Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 o.k. kaj pa naj bi pol jedli namesto margarine? Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 in pili namesto mleka? Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Neža 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Tudi mene je ta tema spet začela zanimati. Makrobiotični zen sem prebrala že v srednji šoli in malo tudi eksperimentirala s to hrano. Takrat sem si nabavila tudi eno krasno knjigo, ki govori o makrobiotiki in vsebuje tudi recepte. Gre za knjigo Ice Sitarovasnik: Kuharica za dušo in telo. Lani je pa izšla knjiga Aine McAteer: Recipies to nurture. Dobila je tudi nagrado za najbolj zdravo kuharico, sestavljajo jo pa ravno makrobiotični recepti. Knjiga bo na voljo tudi pri nas čez kak mesec. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2006 Pa še ena se javlja v to temo. Moram tudi jaz malce preštudirat te zadeve pa se mogoče odločit za drastično spremembo v svojem življenju. Ampak tako drastično? Ker iz t.i. normalnega prehranjevanja na makrobiotiko je velik korak. Jaz sem še vedno zelo navdušena nad tem, ampak po pravici povedano, se mi še kar ne preštudirat vsega tega. Ker to vzame res veliko časa, če se hočeš stvari lotit Vsekakor te pa podpiram, če boš šla v tole Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 5. september 2006 Prijavi Deli 5. september 2006 Nakupila sem si nekaj malega žit in stročnic. Za nekaj vem kako jih uporabiti in skuhati, za ene pa nimam pojma..... Torej tisti, ki se vsakodnevno ubadate z makrobiotsko prehrano....kako pripravljate KAMUT, SOJO, LEČO, KUNAJO, PROSO IN PIRO???? Kakšen recept bi bil zelooooo dobrodošel. Obstaja morda tudi kakšna dobra kuharska knjiga s tega področja? Hvala za vsak napotek..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 1. julij 2007 Prijavi Deli 1. julij 2007 Za boljšo predstavo kaj je to makrobiotika: http://www.macrobiotics.co.uk/foodlist.htm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 20. september 2007 Prijavi Deli 20. september 2007 A tole knjigico z recepti je že kdo omenil: Makrobiotična kuhinja, 50 idej, Pisanica d.o.o. & Delo Revije, Ljubljana 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 24. september 2007 Prijavi Deli 24. september 2007 V makrobiotičnih receptih sem večkrat zasledila pasto miso . A kdo ve, kje se to dobi?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 24. september 2007 Prijavi Deli 24. september 2007 V makrobiotičnih receptih sem večkrat zasledila pasto miso . A kdo ve, kje se to dobi??Čem si iz Ljubjane: v trgovini Kalček v BTC-ju (hala 10 se mi zdi). Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 Najdla pasto miso....na Trubarjevi. Kako pa se to shranjuje, ko enkrat odpreš tisti vrečko.....spraviš v kozarec al kaj? Itak mi tko ful čudno zgleda . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 Sam sem jo dal ponavadi v steklen kozarec s pokrovom. Lahko se jo pusti tudi v vrečki. Sam sem jo imel v hladilniku. Pred uporabo sem jo raztopil posebej v mlačni vodi. In jo ulil v rahlo vrelo juho. Ene "5" minut pred koncem kuhanja. 1 čajno žličko na 1 - 1.5 litra juhe, ... Z miso pasto, tamari (shoyu), sezamovo soljo, ... NI za pretiravat. Zlasti NE s surovim, toplotno neobdelanim tekočim soya sos tamari (shoyu) NE. Tamari (Shoyu) je drugače na solatah, žitaricah okusna začimba... Menda naj bi pretiravanje NE bilo dobro dolgoročno za kri; krvno sliko (po Michiu Kushiju, ...) Tako nekako mi rekla Jadranka Boban oz. Zlatko Pejić (Makronova Zg) pred leti... LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 Tantra, najlepša hvala za odgovor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 Ali kdo ve kaj o mikrobiotiki? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 21. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 21. maj 2008 Ali kdo ve kaj o mikrobiotiki?Dajmo, dajmo! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. november 2008 Prijavi Deli 18. november 2008 Makrobiotika links ["complete", lunin.net; Objava #14]http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;p=1055464522 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.