Skoči na vsebino

Kdo je pa boga ustvaril??

yennika

Recommended Posts

kje je bog ko ga rabiš? xnckrivx baje je vsemogočen, v srcu vseh ubogih, ki potrebujejo pomoč, je oh in sploh, ata vseh nas... xrolleyesx . Jaz pa imam skromno željico, da bi dobila nekaj denarja in šla živet na svoje :ermm: B) :cry:
Deli na socialnih omrežjih

Bog je in je rekel eno modro, ki v veliki večini primerov funkcionira:

"Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal". Samo od sebe nič ne pride, to sem izkustila (prevečkrat) na lastni koži. :xx!:

Ampak, ne obupat. Imaš še ves čas tega sveta (alkakože) :palec:

Bog je mrtev. x!x

Friedrich Nietzsche

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Friedrich Nietzsche je mrtev x!x

Bog x:Dx

p.s. Po Nietzscheju naj bi "bog je mrtev" pomenilo zgolj prevrednotenje vrednot, ne pa dobesedno umor religijsko pojmovanega boga.

Bog je x!x

Lahko pa ga tudi drugače imenuješ x:Dx

a res, ................

uau xrolleyesx

Bog je mrtev. x!x

Friedrich Nietzsche

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Friedrich Nietzsche je mrtev x!x

Bog x:Dx

p.s. Po Nietzscheju naj bi "bog je mrtev" pomenilo zgolj prevrednotenje vrednot, ne pa dobesedno umor religijsko pojmovanega boga.

Bog je x!x

Lahko pa ga tudi drugače imenuješ x:Dx

a res, ................

uau xrolleyesx

Vi, ki berete knjige, da se lohk pol na forumu hvalite s tem...Jz na vašem mestu ne bi na forumu razlagala o knjigah in o bogu in o avtorjih knjig. Če vas Tamara dobi v roke...

Sm fajn dobila po p... nazadnje, ko sm omenjala knjige.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

o knjigah in o bogu in o avtorjih knjig

Saj v bistvu je v Svetem pismu zapisana božja beseda, a ne?

Torej je tudi Bog v dilemi knjige ali proti njim, za knjige x:Dx

Drugače pa sem Tamaro sama dojela kot čustveni tip, ki raje kot z razumom življenje dojema preko čustev. Tudi napisala je super kako boga začutiš.

Sama pa sem ZA boga in ZA knjige. Problem pri tej temi je le, da se pri vprašanju Kdo je pa boga ustvaril? boga pojmuje v strogem religijskem smislu, npr. krščanskem, sama pa boga pojmujem kot nekaj kar me presega, kar je izven mojega dojemanja. In tega se lahko lotite razlagati na religiozni, znanstveni, biološki......način in lahko ga imenujete kakor koli že. Dejstvo je, da "bog" je.

xsrcbumx

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

Hmm... ne vem, zakaj ljudje tako radi posegajo po knjigah in sprejemajo mišljenja drugih za svoja.  :o|o:  Podobno kot jehovci, ki se držijo samo Svetega pisma in ničesar drugega, niti sebe ne.  xrolleyesx

JH v bistvu sploh ne vedo, kaj v svetem pismu piše, ker jim starešine ne dovolijo le-tega brat. Berejo lahko samo "pojasnila" iz Stražnega stolpa.

odlično stane....no in tam okoli 1888 je pa moral napisati knjigo Volja do moči, kjer govori o tem, da Boga potrebujejo le labilne osebe............. bog je v človeku samem, v samozavedanju, v tvojem egu ............. ne pa da ga reflektiramo v NJEGA.................., to počnejo le boječke.............

No tu imaš vsekakor prav, ampak hm ne vem pa če je to napisal v knjigici... hja, hmhm :D vsekakor, pa mi je boljš všeč verzija Dalajlame, ki pove isto... bolje napisana in bolj prijetna za bralca, konec je pa isti

"bog je v človeku samem, v samozavedanju, v tvojem egu " le da ne v našem egu, naš ego še kako ni božanski, zato ker je nepopolen, in bog po definiciji je popolna zadeva torej je bog v človeku samem, v samozavedanju, v našem božanskem... delu tam nekje pri srcu, v naši duši... ego nč s tem... ego je hudič v nas...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

>Po krscanski tradiciji pa to predstavlja Jezusov post v puscavi,kjer je izbojeval duhovno zmago nad vsemi skusnjavami sveta (se pravi premagal satanove skusnjave, ki mu jih je le ta nastavljal). V judovstvu je to simboliziralo izhod iz suzenjstva in 40 let blodenja po puscavi do obljubljene dezele. No in v islamu podobno, le da se oni drzijo tega malo po svoje, pa se podnevi postijo,ponoci pa nazderavajo. Ta odstopanja so povsed, tudi pri kristjanih, da so zamenjali velikonocno jagnje z pujsom, da sploh ne govorim. Ampak clovek od nekdaj (od Adama pa Have naprej) dela predvsem tisto, kar mu pase,ker je najsebicnejse in najbolj egoisticno bitje na planetu zemlje, ne glede na to koliko zglednih uciteljev je imel, ki so svoje zivljenje zrtvovali, da bi se folk kam premaknil. Ampak folk je folk, saj ves, za svojo ritko poskrbet, a od viska glava ne boli, ha, ha,. No zato tako zivimo in smo unicili ze skoraj ves planet in s tem sami sebe. En kurcev virus smo na tem planetu zemlja. Ampak kaj ces, vazno da se imamo za plemenite, dobre in sploh glavne;)

moja znanstvenica :8):

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Ja je rekel eden od tastarih, da če bi krave pa imele svoje bogove, da bi ti bogovi mukali.

ja itaq, da so krave ga ustvarile tega boga

človeki smo prepametni za kaj tazga

pa bogh pomaghej

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

• 3 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>Ja je rekel eden od tastarih, da če bi krave pa imele svoje bogove, da bi ti bogovi mukali.

:palec:

Ljudje očitno že od nekdaj mislimo, da smo center vesolja in stvarstva nasploh. Šele z razvojem znanosti in poznavanjem vesolja, pričenjamo spoznavati, da mogoče le ni tako.

Kakšne bogove pa imajo na drugih planetih? Vprašanja glede religije so večinoma nesmiselna, vedno pridejo v konflikt z osebnimi prepričanji ter ozkoglednostjo posameznika.

Ravno tako ne mislim, da je znanost alfa in omega vsega. Vse preveč ljudi ravno v znanosti išče novo religijo.

religija = organizirana ter standarnizirana oblika verovanja prilagojena kulturni ter intelektualni ravni vernikov

Odgovorov je več:

- ateist: "boga ni ustvaril nihče, ker ne obstaja!"

- vernik: javna izjava; "Bog je večno bil in večno bo", samogovor "Mogoče sem neumen, da verjamem v Boga, vendar nisem nor, da bi dvomil o svojih prepričanjih!"

- agnostik: "O kom se to pogovarjate? Bog? Kdo pa je to?"

- skeptik: "Kaj?! Kdo je ustvaril boga?? Ma ne me zafrkavat, daj mi raje povej kaj bo danes za kosilo."

hmmm, bog je za tiste, ki hočejo, da obstaja, ker rabijo nekoga, da se naslonijo nanj. Ljudje smo pač bolj ali manj družabna bitja, preteklosti ne moremo zanikati...horde, praskupnosti itd. itd. Čeprav- zakaj nam dajejo vtis, da je bog neko bitje, podobno človeku, morda zato, da bi našli boga na Zemlji? xrolleyesx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...