Skoči na vsebino

Kdo je pa boga ustvaril??

yennika

Recommended Posts

Aha, dogaja to, da se ljudje poiztovetijo z vsebini, junakom, zivljenjem, mnenjem, zeljami, ipd... :O:

jst verjamem, da je vesolje skoz tuki (k itak je x:o)x ) tko da se lahko povezemo ali na vesoljske frekvence. Lahko dobimo sporocila tudi skozi knjige, tekste, ipd...

Vseeno je kje; le da se na zadevo ne vezemo. Ce se vezemo trditve pa verjetno ni prou fajn, ker potemtakem ni svobode.

--------

x:Dx  x:Dx Ej sori, sam ne morm mim tega, da misliš, da ljudje niso več sami svoji, če berejo knjige....
Deli na socialnih omrežjih

Verjetno je še kdo, ki je pojem boga doživljal na tako - saj sploh ne znam povedati kako- kakšen način- od popolnega besnega zanikanja pa do vere vanj...

Nikoli si ne bi mislila, da bo kdaj iz tako zagrizenega ateista, kot jaz postal vernik, kar sem sedaj. Moj najbolj značilen stavek v preteklosti, ko sem hotela na vsak način zatolči vsakega, ki mi je govoril da bog JE, je bil ravno ta- kdo je pa njega ustvaril ?

Danes- je vse v moji glavi- ali bolje rečeno v moji notranjosti- postavljeno na glavo in mislim, da je sedaj na pravem mestu. Vsaj sodeč po občutkih, sreči in zadovoljstvu, ki jih sedaj občutim. prej pa tega nisem bila sposobna.

Pa ne, da sedaj fanatično in apatično rečem.. bog je, zgodi se njegova volja... in se ne zanimam za probleme, življenje itd... Ravno obratno.

Sedaj gledam na življenje drugače. Vera v to, da nekje je bog/vesolje/energija, kakorkoli že kdo to imenuje (nisem v nobeni "uradni" religiji in mislim, da si prav nobena religija ne more in ne sme lastiti ne boga ne vere kot edine prave), da ima skozi to filozofijo vse naše bivanje nek svoj smisel in cilj, mi je spremenila življenje. Razumam zakaj SMO, kako SMO, k čemu težimo... RAZUMEM. Pač po svoje in deluje.

Strinjam se z nekaterimi, ki so napisali, da naši možgani pač določenih stvari ne dojemajo. Začetka, konca, časa, prostora, dimenzij... Kaj bi se sekirali zaradi tega. Mislim, da teh stvari za potrebe osebnega življenja niti ni treba razumeti, ampak jih je treba čutiti, zaznati, biti del njih...

Ravnokar berem knjigo POLJE, ki s pomočjo fizike in znanstvenih poizkusov razlaga POLJE- boga, energijo..... Je malo težja za branje, ker je veliko fizikalnih izrazov... a je zanimiva...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

x;)x IDENTIFIKACIJA :2src:

"Rad bi videl Boga."

"Prav sedaj ga gledaš," je rekel učitelj. x;)x

"Zakaj ga potem ne vidim?" :inocent:

"Zakaj oko ne vidi samo sebe?" je rekel učitelj. x?x

x:)x Pozneje je učitelj razložil:" "Tako kot ne moremo pričakovati,da se bo nož urezal ali zob ugriznil, ne moremo zahtevati,da se bo BOG razodel." x;)x

(Anthony de Mello) xsrcx

Principesa :palec:

Priporočam tudi branje Boštjana Videmška o reakciji ljudi na cunamije. Nobene jeze na boga, nobene izgube vere, samo globoko samospraševanje in močna vera.

Pa še tole: ateisti so v bistvu verniki, kajti da lahko nekaj zanikaš, moraš najprej verjeti v njegov obstoj!

Hočem pa samo povedati, da vsakdo v nekaj veruje in ravno to v kar veruje, je bog, božansko....kajti vera nima nič s formalno veroizpovedjo! Veliko ljudi ne najde stika z bogom samo zato, ker zavračajo krščanstvo. Škoda.

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

<{POST_SNAPBACK}>Daisy, kaj misliš, koliko je tvoje spreobrnjenje povezano s tvojim staranjem? Ko si mlad, meniš, da boš živel večno. Kasneje se začneš zavedati svoje minljivosti...

Ja, do neke mere je res tako, čeprav je presenetljivo veliko mladih, ki verjame in prav tako veliko starih, ki nič ne verjame. Včasih te pač življenje tako zasuka...

Zelo velik faktor je, če se ti zgodi kaj hudega- ne glede na leta- potem rabiš nekaj kar ti pomaga da najdeš nadaljnji smisel, ali pa se zrušiš... V začetku sem še mislila- eh, to je vse skupaj lari-fari, ki mi pomaga živeti. Potem sem si pa rekla- me sploh ne briga kaj je. da je le moje življenje postalo smiselno in lepše. In ko se ti pa začne dogajati tako veliko naključij (pozitivnih), da enostavno ne moreš več verjeti, da so samo naključja..

Ne maram pa besede "spreobrnjenje", ker mi zveni kot spreobrnjenje iz negativnega v (končno) nekaj boljšega... Kot da sem bila prej slaba, sedaj pa sem boljša... Verjeti ali ne- tega ne ocenjujem kot dobro ali slabo. Vsak ima pač svojo izbiro in kdor ne verjame in je s tem zadovoljen, je to čisto super- morda mu je celo dosti bolje kot tistim, ki "verjamejo"... ?

Še dobro, da si naša duša lahko vzame kar pač v določenem trenutku rabi, če ji to le dopustimo, če pustimo, da nas vodi - ne cerkev, ne guru -ampak naš notranji glas.

<{POST_SNAPBACK}>daisy.. x:Xx  x:Xx  x:Xx ...kako dolgo te že nisem brala, upam, da si dobro...

xsrcx

Astra

Hvala, trenutno sem kar precej dobro in verjamem, da bo to sedaj kar nekaj časa držalo, če ne za zmeraj..... xDDx xDDx

Ko smo že pri bogu- lani koncem leta sem imela dokaj obsežno operacijo in neposredno pred njo, med njo in po njej so se mi dogajale tako nenavadne reči v zvezi z bogom, da enostavno nisem mogla niti pomisliti, da ga ni in da ni imel prstov vmes. Pojavljal se je okrog mene v raznih za mene zelo neobičajnih kontekstih s strani oseb okoli mene in situacij...

Pa je za mano je že kar nekaj operacij in sem že kar navajena- kolikor se človek lahko na to navadi. Ampak takih stvari- sporočil in situacij kot sedaj še nikoli nisem doživela. Če človek ne bi nič verjel, bi začel ob takih momentih v "nekaj" verjeti... Zato tudi verjamem, da "so me tokrat dobro pošlihtali"- in tu ne mislim samo zdravstvenega osebja x^x

:2src: Če bi vprašali Boga:"Ali si pravičnež?", bi nam odgovoril:"Ne,krivičnež sem.Poglejte dežele v vojnah in videli boste trpljenje in smrt." :inocent:

Če bi ga vprašali:"Ali si krivičnež?",bi odgovoril:"Ne!Poglejte dežele v izobilju in videli boste da sem pravičnež." :inocent:

Če bi ga vprašali:"Ali si smrt?"bi odgovoril:"Ne,rojstvo sem,saj vidite da se vsak dan rodijo otroci." x:)x

Če bi ga vprašali:"Ali si rojstvo?", bi odgovoril:"Smrt sem,ali ne vidite koliko jih vsak dan pokopljejo?" xrolleyesx

To pomeni, da nikoli nihče ni vedel,ne ve, in ne bo vedel, kaj je BOG x?x

Nismo rojeni zato, da bi ga pojmovali in opredeljevali! x:Ix ,

ampak nam življenje s pojmi pomaga, da bi se prebudili iz sveta sna i zaupali v to,da imamo V SEBI živega Boga xDDx

x;)x (po Andreju Grabnarju xDDx )

:D čist filozofsko bog je popolen, kot tak, se zaveda vsega, torej se zaveda tudi svojega obstoja... hm xnckrivx mrbit se pa motim :D
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}>:D čist filozofsko bog je popolen, kot tak, se zaveda vsega, torej se zaveda tudi svojega obstoja... hm xnckrivx mrbit se pa motim :D

Da bi lahko odgovoril na to vprašanje, se moraš najprej vprašati po namenu obstoja boga.

Tudi snežinka je popolna (v celoti služi svojemu namenu) pa se ne zaveda sama sebe.

Tudi kamela je popolna, z enakim učinkom.

In, vprašal sem po vašem subjektivnem odnosu do boga, ne po citatih iz knjig ali indoktriniranih odgovorih.

Itak preveč pisarim tule notri, ugotavljam...

:D hehe no še mal načitanosti pol pa končam, seveda je tud kamela popolna, kajti bog je samo eden bog je vse..... je oče je sin, je tista skala, tam čez, tista smreka na desni, moji prsti moje tipke.... seveda je tudi popolen, simply ker le ena entiteta to je celotno vesolje in skupek le teh če jih je več, je lahko popolna, torej bog, vsi ti deli so seveda sami po sebi odmiki od popolnosti, ampak brez teh odmikov se ne da sestaviti popolnosti... :D pač + pa -... vsa bitja in ostale stvari služijo ravnovesju in so s tem del popolnosti a so koristne ravno zaradi svoje nepopolnosti...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 1 year later...

Kdo je ustvaril Elohim?

Če bi verjeli v Boga, bi se lahko vprašali „Kdo je ustvaril Boga“. Če bi verjeli v evolucijo in „Veliki Pok“, bi se lahko vprašali „Od kje sta prišli materija in energija ki sta ustvarili veliki-pok?“

Pri Elohim je enako – Oni so bili ustvarjeni s strani ljudi, ki so prišli z neba in kateri so ravno tako bili ustvarjeni po istem postopku. To je neskončen cikel življenja. Nekega dne bodo znanstveniki z Zemlje ravno tako odšli na nek drug planet in ga poselili.

za več informacij priporočam ogled spletne strani:

http://sl.rael.org/e107_plugins/faq/faq.php?cat.3.3

www.rael.org

Guest SheBoom
se spomnim nekega kaplana z verouka (še iz časa, ko me je babi gnala v cerkev ... ) celo leto je razglabljal o veri, molitvah ... in proti koncu leta reče: "Bog je znanost!" 1.dan, 2.dan ... 7.dan - to so dnevi evolucije, dnevi časa. Adam, Eva, Mojzes so le prispodobe za človeštvo, ki je s časom potrebovalo te poosebitve za lažja razumevanja. Le kateri neizučen človek bi v tistem času razumel filozofijo, znanost. Lažje je poslušati zgodbe in iz njih vleči znanje. Pa vendar skozi zgodbe niso mogli razumet tiste pike na i: kdo pošilja strele, kdo ... ? In iz tega je zrasla vera pred vsemogočim. Torej: kdo je ustvaril boga?

matjazz :palec:

NEKAJ O EVOLUCIJI

1. Aminokisline ki so neobhodno potrebne za življenje celic jih je 20 in imajo mulekolarno strukturo obrnjeno na desno. Po evoluciunizmu bi morala biti polovica na levo in polovica na desno. Oni so zidaki proteinov (življenja ).Obstaja samo ena možnost proti 10na132 ( to je 10 z 132 ničlami ) to je številka ki presega število atomov v vesolju do sedaj nam poznanem .

2. Eksperiment gospoda Millerja je priznan kot dokaz evolucije, v resnici je ponaredek. To pa zato, ker je v laboratoriju dobil samo 4 aminokisline od 20, in vsakič ko je enega dobil ga je povlekel ven iz inkubatorja. S tem se je izogibal temu, da jih električni udari kateri so simulirali strele v prvotnem obdobju ne bi uničili.

3. Za življenje celice je potrebnih 2000 enzimatskih proteinov. Obstaja samo ena možnost od 10 na 40 000 . Se pravi totalno nemogoče.

4. Človekov DNK ima 100 000 genov vsak je urejen z svojimi nukleotidi . Če samo eden ni pravilno razvrščen povzroča hendikap obnosno smrtonosne posledice.

5. Popravljalni gen ( P53 ) proizvaja popravljalni encim za vsak poškodovani gen. Če pri svojem delu ni uspešen uniči celico in s tem zaustavi genetsko mutacijo.

6. Oko, Možgani, itd so zelo komplicirane in kompleksne strukture.

7. Za ugotavljanje starosti fosilov s pomočjo radioaktivnega oglja C – 14 ne moremo ugotavljati starosti nad 5600 let, kajti po tolikem času postane C – 12 le ta pa ni več radioaktiven se pravi postane nedosegljiv za merjenje.

8. Za datiranje geoloških najdbin (kamnov ) ne moremo ugotavljati starosti. Zanašati se na čas ki ga porabi Uran za spremembo v Svinec in Potasij v Argon ni dovolj zaradi vpliva vode in radioaktivnosti sonca skozi čas .

9. Različni geološki sloji ne dokazujejo različna obdobja in starost fosilov, kajti večje so kamnine in bolj so na površju v slučaju poplav.

10. Z temi metodami je vulkanski izbruh pred sto leti bil datiran na 2 milijona let nazaj.

www.rael.org

Kad smo ja i Bog stvarali svemir, rekao sam ja njemu:

"Ej, Bože, sine moj, imaš dobre ideje, al slušaj savet starijeg od sebe....."

A je še kakšna dilema mrbit?

x^x :frog:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...