Skoči na vsebino

Kdo je pa boga ustvaril??

yennika

Recommended Posts

in še nekaj x:Dx : če real zanika obstoj boga ... a potem tud zanika angele (oz kakšna je njegova interpretacija le teh?) ...

Hm,..Rael ne zanika boga, bog je zanikan že v svetem pismu (slovenski standardni prevod, izdan 1997 leta pri svetopisemski družbi slovenije), kjer na17 strani predstavitve prevoda piše: " ...23.aprila 1993 je bila potrjena mednarodna praksa glede razlikovanja med hebrejsko besedo "elohim", i pomeni Bog, in tetragramom JHVE, ki označuje osebno Božje ime Jahve; to ime v prevodu dosledno nadomeščamo z GOSPOD (ponekod BOG), tiskano v kapitelkah. V spremnih besedilih Božje ime večinoma nadomešča naziv Bog. "

Kot lahko vidimo so prevajalci kasneje besedi Elohim spremnili v Bog in Jahve v gospod.

Beseda ELOHIM v stari hebrejščini pomeni "tisti, ki so prišli iz neba"

Besedo bog in gospod v vseh jezikih srečamo v drugačni obliki (got, diu, dio, signore, monsenur,...), ELOHIM in JAHVE pa se ne spreminjata, ker je to osnovno in originalno ime.

Rael zanika obstoj boga v obliki starčka z belo brado, ki živi nekje na oblakih ali??

Angeli so po raelovem sporočilu bilo pomočniki elohimov, večinoma biološki roboti. brez panike, prosim :2src: vabim vas, da si z internetnih strani brezplčno skopirate kompletno sporočilo, da si lahko ustvarite širše mnenje.

Sporočilo lahko sprejmete to kot resnico, teorijo ali samo neumno pravljico, toda prosim preberite jo in si ustvarite lasno mnenje.

Brez izvorne informacije ni lastnega mnenja. x:)x

www.rael.org
Deli na socialnih omrežjih

Rael zanika obstoj boga v obliki starčka z belo brado, ki živi nekje na oblakih ali??

Angeli so po raelovem sporočilu bilo pomočniki elohimov, večinoma biološki roboti. brez panike, prosim :2src: vabim vas, da si z internetnih strani brezplčno skopirate kompletno sporočilo, da si lahko ustvarite širše mnenje.

Sporočilo lahko sprejmete to kot resnico, teorijo ali samo neumno pravljico, toda prosim preberite jo in si ustvarite lasno mnenje.

Brez izvorne informacije ni lastnega mnenja. x:)x

torej ... če te pravilno razumem ... bog ni en, ampak jih je več, in oni so bili ustvarjeni tako kot mi ... le da smo mi npr drugo koleno, ki je bilo v sužnjelastniškem odnosu do njih?

... me pa prav tako zanima, kaj je bilo tist klik, da si rekel: jaz pripadam tej religiji?

NEKAJ O EVOLUCIJI

1. Aminokisline ki so neobhodno potrebne za življenje celic jih je 20 in imajo mulekolarno strukturo obrnjeno na desno. Po evoluciunizmu bi morala biti polovica na levo in polovica na desno. Oni so zidaki proteinov (življenja ).Obstaja samo ena možnost proti 10na132 ( to je 10 z 132 ničlami ) to je številka ki presega število atomov v vesolju do sedaj nam poznanem .

2. Eksperiment gospoda Millerja je priznan kot dokaz evolucije, v resnici je ponaredek. To pa zato, ker je v laboratoriju dobil samo 4 aminokisline od 20, in vsakič ko je enega dobil ga je povlekel ven iz inkubatorja. S tem se je izogibal temu, da jih električni udari kateri so simulirali strele v prvotnem obdobju ne bi uničili.

3. Za življenje celice je potrebnih 2000 enzimatskih proteinov. Obstaja samo ena možnost od 10 na 40 000 . Se pravi totalno nemogoče.

4. Človekov DNK ima 100 000 genov vsak je urejen z svojimi nukleotidi . Če samo eden ni pravilno razvrščen povzroča hendikap obnosno smrtonosne posledice.

5. Popravljalni gen ( P53 ) proizvaja popravljalni encim za vsak poškodovani gen. Če pri svojem delu ni uspešen uniči celico in s tem zaustavi genetsko mutacijo.

6. Oko, Možgani, itd so zelo komplicirane in kompleksne strukture.

7. Za ugotavljanje starosti fosilov s pomočjo radioaktivnega oglja C – 14 ne moremo ugotavljati starosti nad 5600 let, kajti po tolikem času postane C – 12 le ta pa ni več radioaktiven se pravi postane nedosegljiv za merjenje.

8. Za datiranje geoloških najdbin (kamnov ) ne moremo ugotavljati starosti. Zanašati se na čas ki ga porabi Uran za spremembo v Svinec in Potasij v Argon ni dovolj zaradi vpliva vode in radioaktivnosti sonca skozi čas .

9. Različni geološki sloji ne dokazujejo različna obdobja in starost fosilov, kajti večje so kamnine in bolj so na površju v slučaju poplav.

10. Z temi metodami je vulkanski izbruh pred sto leti bil datiran na 2 milijona let nazaj.

Vsi ti stevilni neusmiljeni geni, ki si jih omenil, so kakor neki cikaski banditi, pod katerimi so nasa telesa le stroji, kot programirana robotska vozila, za ohranitev teh sebicnih molekul, ki jim pravimo geni... po teh 10. tockah evolucije lahk sklepam, da je na ravni samega telesa v eni osebi tako arhitekt, kot gradbeni inzenir in glavna strojnica... orodje za vso to osupljivo dejavnost je pa le pescica kemikalij (aminokisline), ki tvorijo neke specificne proteine, da zgradijo neki, vklapljajo in izklapljajo neki...od vsega tega (od vseh teh neki) pa je navsezadnje odvisno le delovanje lupine=telesa...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

NEKAJ O EVOLUCIJI

Kapica :palec:

js bi pa še dodal da 1:10^132 ni nobena posebno neverjetna verjetnost, v vesolju se dogaja krkenaprej, najbolj divje in neverjetne stvari, samo zato, ker vesolje ni preprosto kot 1+1 nikakor ne utemeljuje da obstaja bog (eden)...

Bog je pojem, izgovor za vse stvari ki jih ne razumemo, beseda za stvari, ki so nam skupne, beseda za tisto kar mislimo, da je dobro, pravo morda celo pravično...

Bog je ideja, in kot takega ga ustvarjamo mi sami,...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sstane
Brez vere v posmrtno življenje tudi ni vere v boga. Ker še nihče ni dokazal, da posmrtnega življenja ni, je vera v boga in posmrtno življenje prav prijetna izbira, saj je mnogo lažje živeti, če misliš, da ne boš nikoli umrl.

Kapica :palec:

Bog je pojem, izgovor za vse stvari ki jih ne razumemo, beseda za stvari, ki so nam skupne, beseda za tisto kar mislimo, da je dobro, pravo morda celo pravično...

Bog je ideja, in kot takega ga ustvarjamo mi sami,...

:palec: :palec:

skratka, če sem še malo x:o)x je veliko sličnosti med bogom in zdravo soljo :vragec: x:Dx

Guest sstane
:palec: :palec:

skratka, če sem še malo x:o)x je veliko sličnosti med bogom in zdravo soljo :vragec: x:Dx

Pa mi ti razloži, zakaj bi bilo pametno misliti, da je tvoje življenje brez smisla :8): :palec:

Guest sstane
s tem se pa tud jaz definitivno xyesx :hepko: :hepko: strinjam

Seveda, vera v posmrtno življenje je individualna, nihče te v to ne more prisiliti x;)x

Seveda, vera v posmrtno življenje je individualna, nihče te v to ne more prisiliti x;)x
vse je individualno... :palec:

kj se tle pravzaprav "isce"? kdo ga je ustvaru? x:Dx kt bi iskal nacin, kako postavt glavo na vrh svoje glave? glava je tocn tm, kjer mora bit! le verjet je potrebno... vase! aja, ce pa kdo verjame le vase...je pa ateist al kako? sam pol sledi, da ce zgubi vero vase, zgubi s tem tud vero v boga...

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Pa mi ti razloži, zakaj bi bilo pametno misliti, da je tvoje življenje brez smisla :8): :palec:

točn to ja... zato bog obstaja :D ker se splača, ljudem, da mislijo, da obstaja, čista evolucija darwinova magar.. bog obstaja zato ker smo ljudje, ki mislimo, da obstaja bolj uspešni in imamo več smisla v življenju hehe :D ...

seveda, če je bolj smiselno verjet v božanstvo v vseh nas, ali pa v boga ki se skriva tam nad papežem.... :D to je pa zelo diskusibilno...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

ali pa v boga ki se skriva tam nad papežem....
skriva, da se???? :eek: x:Dx tam nekje v nekaksnem temnem, zatohlem... neeee, prej svetlem, bozanskem in navadnim smrtnikom nedostopnem templju..., nda? sm bla pa skoz prepricana, da je ""edini"" tempelj telo... xrolleyesx

x:Dx x:Dx kot rečeno, pravjo da "mislit se pravi nič vedet" x:o)x

ah kok mam jst dans bedne :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 2 weeks later...
Mislm da je zadeva preveč nejasna za naše snovne možgančke navajene zadev ki se dogajajo okoli nas glede na naše fizikalne zakone, zato sm mnenja da bo vse jasno po naši smrti ko pridemo iz trdne snovi v energijo kjer nas ne bo omejavalo več telo in takrat nam bo vse jasno x;)x

Mislm da je zadeva preveč nejasna za naše snovne možgančke navajene zadev ki se dogajajo okoli nas glede na naše fizikalne zakone, zato sm mnenja da bo vse jasno po naši smrti ko pridemo iz trdne snovi v energijo kjer nas ne bo omejavalo več telo in takrat nam bo vse jasno x;)x

se skoraj strinjam -dodal bi le..da nas morda take podrobnosti tedaj ne bodo zanimale, oz. jih bomo dojemali na drugačnem nivoju in verjetno bodo samoumevne...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

se skoraj strinjam -dodal bi le..da nas morda take podrobnosti tedaj ne bodo zanimale, oz. jih bomo dojemali na drugačnem nivoju in verjetno bodo samoumevne...

xegox :palec:

Ja itak.Čist samoumevne bojo ker takrat bomo čist Clean, brez omejitev razmišlanja in stvari ki bi nas omejevale.Danes to lahko nekateri čutijo, ne morejo pa povedati.Je prevče kompleksno.Sam filing.

• 4 weeks later...
:o|o: Takole. Rečeno je, da je Bog ustvaril to in to potem še to in to...ampak verjetno ni nastal iz nič (ali pa je to bil prvi takoimenovani čudež?!), če potem on obstaja, kdo pa je njega ustvaril? A je potem še tu "Ata Bog"? Ne vem no, mogoče se sprašujem preveč nesmiselna vprašanja...ali je kdo izmed vas že pomislil na to??? x?x

Zemlja je nastala pred približno 4500 milijoni let. Verjetno je bila sprva le ogromen vrtinčast oblak prahu in plinov. Oblak se je začel zgoščevati in nastala je krogla vročega, tekočega kamenja. Ko se je površina ohladila, je nastala trdna kamnita skorja, iz katere so se dvigali plini in pare.

Iz oblakov je začelo močno deževati, poplavilo je nekatere kraje; tako je nastalo morje.

Zemlja je edini planet, ki premore vodo. Obseg Zemlje po Ekvatorju je približno 40.000 kilometrov. Razdalja od Sonca omogoča pravo temperaturo za obstoj življenja.

in potem so se začele najprej razvijati razne male bakterije al živalce itd itn....in poooooool opica in potem vse tako naprej do človeka x:)x x:)x

Boys are Łike toys

Zemlja je nastala pred približno 4500 milijoni let. Verjetno je bila sprva le ogromen vrtinčast oblak prahu in plinov. Oblak se je začel zgoščevati in nastala je krogla vročega, tekočega kamenja. Ko se je površina ohladila, je nastala trdna kamnita skorja, iz katere so se dvigali plini in pare.

Iz oblakov je začelo močno deževati, poplavilo je nekatere kraje; tako je nastalo morje.

Zemlja je edini planet, ki premore vodo. Obseg Zemlje po Ekvatorju je približno 40.000 kilometrov. Razdalja od Sonca omogoča pravo temperaturo za obstoj življenja.

in potem so se začele najprej razvijati razne male bakterije al živalce itd itn....in poooooool opica in potem vse tako naprej do človeka x:)x x:)x

po kateri teoriji to...? :inocent: :palec: x:Dx

obstajajo clo kamnine, ki so stare okoli 3,6 miljard let...

nekatere bakterije - mikroorganizmi so obstajali se pred oblaki in utekocinjenjem vode...

kako lahko trdis, da je zemlja edina, ki premore vodo? :inocent:

to se pa fuuul strinjam x:)x da je sonce ravno v pravi razdalji... :palec:

zaenkt se clovek ne more lih kr tko sredi belega dneva al pa temne noci zgoret oz. zaledenet... x:px xsrcx

Zemlja je edini planet, ki premore vodo.

Ja, pa ja x:o)x

Kako moreš sploh napisat kaj takega.

Še na luninih tečajih so v kotanjah našli led.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

po kateri teoriji to...? :inocent: :palec: x:Dx

obstajajo clo kamnine, ki so stare okoli 3,6 miljard let...

nekatere bakterije - mikroorganizmi so obstajali se pred oblaki in utekocinjenjem vode...

kako lahko trdis, da je zemlja edina, ki premore vodo? :inocent:

to se pa fuuul strinjam x:)x da je sonce ravno v pravi razdalji... :palec:

zaenkt se clovek ne more lih kr tko sredi belega dneva al pa temne noci zgoret oz. zaledenet... x:px xsrcx

x:)x x:)x ne vem po kteri teoriji tko smo se učili se mi zdi xDDx uglavnem sej ni bil moj point v temu kje je voda pa kje je ni hotla sem povedat da čeprav so me od malega tudi mene vzgajali v veri v boga, imamo vse znanstveno dokazano kok pa kej je narejeno to z zemljo. Možno pa tud da ni tko pa da obstaja en človek(bog) ki je vse to naredu x:Dx

Boys are Łike toys

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...