Ksenia 22. december 2004 Prijavi Deli 22. december 2004 ok torej v moji deveti hiši, v dvojčkih povzroča dvom , tisto dvomim vase... moram še amlce pretuhtat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lilija 22. december 2004 Prijavi Deli 22. december 2004 .vsem se zahvaljujem za komentare... J II. hisa Devica 05°56`57UPITER Devica 21°32`48SONCE Devica 24°18`12SATURN Devica 29°27`22 Planeti so kr blizu... so bila obdobja, ko je bilo malce težje, sredina devedesetih, ko sta starša ostala brez službe, a ni blo tako hudo, da bi to občutla, saj sta se hitr znašla.... ma glede ljubezni pa ---- oče mogoče malce težje izraža čustva, kar pa še ne pomeni, da na čuti ljubezni... mama pa je zelo odprta in vedno moralno podpirala ... LP Citiraj Ljubezen ni solo,ljubezen je duet, če izgine pri enem,pesem onemi... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 26. december 2004 Prijavi Deli 26. december 2004 [....in čeprav mi nikoli ni manjakol denarja, sem se vedno trudila, da ga potrošim čim manj...in v meni se v časih pojavi tisti strah, kaj pa če jaz v življenju ne bom tako denarno preskrbljena kot sata moja starša..... pa v časih kr mal preveč analiziram stvari in ..... človek bi temu rekel nesproščenost... To mi je kar znano.... Vladar 2. hiše je Saturn, ki ga imam drugače v 9. hiši in v devici. Tud jaz vedno gledam, da potrošim čim manj denarja. V preteklosti je blo to še bolj očitno, si tud nisem nič kej privoščila. Pa sem se z leti vedno bolj prikrajšano (nazadnjaško) počutila zaradi tega, tko da se dandanes včasih tud mal pregrešim, kljub temu, da ni velik denarja. Že nekak sčaram, da pridem skoz z denarjem. Drugač pa isto tud prisoten strah oz skrb glede osamosvojitve (kar je povezano z denarjem) ter sevede tisti občutek nesproščenosti, češ ko bom pa nekega dne na zeleni veji, bom pa šele lahko mirno zadihala življenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 26. december 2004 Prijavi Deli 26. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>al pa ce je v biku, kot pri skoratu. strinjam se z bernom, vednar ni nujno, tudi uranovci oz. vodnarji cesto izgledajo kot plutonovci - imajo recimo mocne obrvi, velik jih je tud temnih (nekaksnih 'satrunovskih' vodnarjev)... nič svetlega na meni - vse je temno - oči in lasje.................pa nič krhkega............ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. december 2004 Prijavi Deli 26. december 2004 Ja..hitro poročilce:torej z luno na natal.saturno ni bilo nič...samo čakanje...ker je je potem ratal drug aspektek - luna opozicija jupiter...in ravno takrat sem bila na vrsti jaz...Prišla v drugi krog. Če pa bo tole dobro pa nisem glih ziher Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aurora* 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tistole o "preresnosti" v mladih in otroških letih s Saturnom v prvi hiš in blizu ASC sem napisal kar jaz. Murje primerov in kar neja tovrstnih zapisov v literaturi. Aurora: "Saturn v osmi" bolj na kratko? - Ne živi od kreditov in odpiši dediščino alias Zanesi se na lastni zaslužen denar, ne pa na rento, delnice in finančne špekulacije alias Uzdaj se u se i u svoje kljuse alias Ne izposojaj si denarja, ker ga ne boš mogla vrniti in ne posojaj več denarja kot toliko, kolikor ga lahko mirno pogrešiš. Eccola! That's it. Drži se! Kaj pa če imam na 1° 8.hiše še luno (na 29° dvojčka)? To kaj spremeni? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj pa če imam na 1° 8.hiše še luno (na 29° dvojčka)? To kaj spremeni? Kvečjemu v tolk, da se še sekiraš zaradi tega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Ja, pa tudi to, da jo prav nese v te fore s tujim denarjem in mučke. Če mučkam, potem sem ali pa Če mučkam (in mi rata), potem se bolje počutim. Pa tudi sicer je Luna tam pokazatelj vrednotenja prej drugih kot sebe. :xx!: In ta Luna je praktično v RAKU, kar zadevo samo potencira. (Kot otrok je spala pri luči.) Da ne govorim, da gre za neprijeten in zelo kompliciran odnos z materjo. Po eni strani ne more brez nje, po drugi se je pa boji ali pa je ne mara. Pravi šmorn vsega! :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kvečjemu v tolk, da se še sekiraš zaradi tega. Tole me zanima in bom vesela če nekdo replicira: V primeru,da je Saturn (natalni) v prvi hiši na 29.st. in nekaj minut .Se ta Saturn razlaga kot Saturn v drugi hiši ( se prav bogastvo na stara leta ,morda preko starih staršev oz.povezano z njihovim imetjem) ali, interpretacija kot,da je v prvi hiši(Oven) : obstaja možnost da oseba sprejema dolg očeta oz. nekakšno družinsko karmo. Torej interpretaciji se precej razlikujeta.... Kaj zdaj ? Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aurora* 7. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 7. januar 2005 Kapo dol, Bern..Spala pri luči, ne morem brez mame, čeprav je videti ne morem...Mučkam ja, tudi. Mah...Hvala!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 psihoanaliza je najbolj erotična zadeva na svetu! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aurora* 7. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 7. januar 2005 Zdravo,je to veljalo meni? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Zanimiv primer si podala, Cveka, jaz bi ga dala (samo po temle) v 2.Odvisno je pa tud, kaksen je ostali chart. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Marsa živjo, sva enakih misli. Vsekakor ima Saturn energije Bika in ne Ovna.Torej potencirano počasen in temeljit in vse se bo dogajalo pozno oz.z zakasnitvijo. Kaj bi ti še pogledala v ostalem chartu ? Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Cveka, ja, tud zato, ker so energije saturna bolj 'kompatibilne', pa tud zato, ker nekak furam (hocem rect, da sem se nekako skoraj vselej opredelila potem v koncni fazi tako, v naslednji znak), da je os hise v bistvu vrh hise in ce je tako na osi, je v bistvu 'ze tu' - v tej -naslednji- hisi... Potem bi gledala vladarja ASC in druge, mars in venero, pa os IC/MC... (pa tudi 6. - kaksen je odnos do dela pac).Pa karmicne variante, recimo kje so cvori in podobno...Tko - kar bi mi padlo v oci, osvetlila pa bi najprej to. p.s. aja in seveda!!! - kaksne aspekte tvori saturn - ce bi trigone z venerami, bi ga mroda delno upostevala tud v 1., ce pa opozicijo s soncem, pa v drugo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 hvala Marsa.Bom tole malo bolj natančno pogledala. Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Jo, daj, pa se kaj pokomentiraj! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tole me zanima in bom vesela če nekdo replicira:V primeru,da je Saturn (natalni) v prvi hiši na 29.st. in nekaj minut .Se ta Saturn razlaga kot Saturn v drugi hiši ( se prav bogastvo na stara leta ,morda preko starih staršev oz.povezano z njihovim imetjem) ali, interpretacija kot,da je v prvi hiši(Oven) : obstaja možnost da oseba sprejema dolg očeta oz. nekakšno družinsko karmo.Po Cardanusovem pravilu velja, da planet, ki se nahaja na samem koncu nekega znamenja ali hiše, po malem prevzema lastnosti prihajajočega znamenja ali hiše. (Približno tako.) Nekateri jemljejo več stopinj, tudi do pet. Horarna astrologija recimo striktno pet! Tvoj post zato ni jasen. Govoriš o položaju čisto na koncu ZNAMENJA in vprašaš, ali ga smatraš v prvi ali drugi HIŠI - ?! Če je začetek druge hiše na 10° naslednjega znamenja, je ta Saturn več kot 10°od začetka 2. hiše, torej zelo trdno v PRVI hiši, je pa istočasno že skoraj v naslednjem ZNAMENJU. Kaj je torej zdaj? Je pa še nekaj: če se Saturn nahaja proti koncu prve, na koncu prve ali pa čisto na začetku druge hiše, a da istočasno med njim in ASC ni nobenega planeta (torej je PRVI OD ASC), deluje na podoben način - zaviralno oziroma samozaviralno (kompleksi in to). Le intenziteta je drugačna. (Dobro, čisto enako ni, je pa v isti smeri. Težave z izražanjem osebnosti, recimo. Pa težave z očetom.) Tako da v tvojem primeru, tudi če bi ga dali v drugo hišo, pa v prvi ni ničesar, DELOMA deluje, kot bi bil v prvi hiši. (Nisem dovolj jasno napisal, se ni zdi.) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Bern, najprej lepa hvala za odgovor. Sem ga polomila ja..kot površna Tehtnica ne zapišem vsega...torej druga hiša se prične na 9.st.Bika in je torej Saturn trdno v prvi hiši Morda malo bikovsko obarvan. Na ascendentu pa sedi sam Jupiter ....torej angel in hudič v prvi hiši . Si tudi ostalo čisto jasno povedal. Hvala! Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 Vprašanjce.Če se na dan poroke spravita v konjunkcijo luna(rak) in saturn(tudi še v raku), bi tole lahko pomenilo, začetek dolgotrajne veze, ali krizo v zakonu? Če pa je prisoten še lep trigonček med venero in jupitrom®? In še ena konjunkcija: mars in uran v ribah .. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Tvoj post zato ni jasen. Govoriš o položaju čisto na koncu ZNAMENJA in vprašaš, ali ga smatraš v prvi ali drugi HIŠI - ?!Ja, jaz sem sla tud pol se nazaj gledat, kako je ze bilo? Ko sem hitela odgovarjat... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vprašanjce.Če se na dan poroke spravita v konjunkcijo luna(rak) in saturn(tudi še v raku), bi tole lahko pomenilo, začetek dolgotrajne veze, ali krizo v zakonu? Če pa je prisoten še lep trigonček med venero in jupitrom®? In še ena konjunkcija: mars in uran v ribah ..Nataly, ce je na dan poroke prisotna ta konjunkcija, lahko pomeni tudi okoliscine poroke, morda da je tudi kdo drug ali kaj drugega vplivalo, da je mroda zarad casha, da je -najbrz- moski starejsi ipd. itd. ...Pomeni pa tudi OBOJE od nastetega - zacetek dolgotrajne zveze, ki najbrz ne bo cist imuna na kaksne krizice.K sreci pomagata venera in jupiter. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, jaz sem sla tud pol se nazaj gledat, kako je ze bilo? Ko sem hitela odgovarjat... pa ti vendar nisi Vaga Vseeno se opravičujem če sem te zavedla Saj v glavnem me je zanimala razlaga ,katero je Bern tudi podal. Konec dober ,vse dobro Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Živjo, želela bi en dober komentar glede izrisavanja natalne karte po Placidusu oz.po Kochu. Vse je povezano z zgoraj omenjenim Saturnom ,ki se nahaja ,ali čisto na meji druge hiše(Bik),ki se po Kochu prične na 0.st.Bika in po Placidusu na ,skoraj,8.st.Bika.Je sploh možna takšna razlika ? Za razlago samega Saturna v konj. z južno zanko je še kako pomembno katero stopinjo naj upoštevam. (tudi pri drugih planetih oz.hišah ni dosti drugače) Karta po Kochu je izrisana na Astrocalc programu in po Placidusu na Solar Fire5.Končno oba programa sem preverila tudi na astro.com-u pa še kje.Povsod je enaka razlika. Resnično sem v zadregi. Kateri sistem torej uporabljati.Zdi se mi,da ste privrženci Placidusa...ampak zakaj potem na Kocha prisegajo ,nekateri,drugi astrologi?Kako naj v konkretnem primeru razlagam Saturna,saj se na njem nahaja tranzitni Severni vozel (kot,da je v Ovnu oz.1.hiši,ali kot sem omenila zgoraj ,popolnoma drugače ) ...torej besedo prepuščam vam. Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 S tem se na nek način stalno ubadamo vsi astrologi. Na koncu vsak najde tisti sistem, ki mu najbolj ustreza - zaradi česarkoli pač. Kajti če bi bil en sistem hiš dober, drugi pa slabi, tistih drugih nihče ne bi uporabljal. Srečal sem nemškega astrologa, ki mi je v 10 minutah zelo doživeto razložil, kakšne prednosti ima (že pozabljeni) Alcabitiusov sistem hiš, za katerega dotlej še slišal nisem (jasno je, da sem se dela, kot da vem :xx!: ), ga pa v Solar Fire najdemo na koncu spiska sistemov hiš. Malo širše gre reči tudi to, da za posamezne namene uporabljamo različne sisteme. Horarna in elektivna astrologija na primer zahtevata Regiomontanusov ali kvečjemu Placidusov sistem. Sam že dolgo uporabljam Kochov sistem hiš, nekaj časa sem uporabljal oba vzporedno, ostal sem pri Kochu. Se bolj razumem z njim. Kochov sistem je iz prejšnjega stoletja (ostali so vsi starejši) in je "izboljšani" (v bistvu bolje rečeno korigirani) Placidusov sistem, in sicer upošteva dejstvo, da zemlja v zemljepisnih širinah cca 30-50° (torej tudi v našem predelu) ni čisto sferična). Bojda da je Kochov sistem bolj uporaben ob psihološkem pogledu na karto. Se pa ve, da so na tem sistemu največ napravili Kochovi asistenti, zlasti nek možak po priimku Knappitsch, kar hudo spominja na kacga krajnskega Knapiča. Ker so vsi skupaj delovali na Dunaju, je čisto možno, da je bil možak vsaj po rodu Slovenec. (V učbenikih March&McEvers tudi uporabljata Kochov sistem hiš, prevajalci v srbščino pa so to prepesnili v "Kouč" - kot da bi bil Walter Koch kak Amerikanc. ) * * * * * * Kar pa se tvojega vprašanja tiče, imaš pa krasno priliko izpisati si vse pozicije, ki zaradi zamenjave sistema padejo v različne hišu, najti razlage teh pozicij, si jih zapisati in nato preštudirati. Kajti nekje recimo piše, da je Mars v peti mahnjen na seks (na primer), v šesti pa samo dela. Razlika je jasna in sama pri sebi boš to najbolje poštudirala. Toliko se valjda poznaš. Istočasno pa se boš veliko naučila tako o sebi kot o astrologiji. Pa še videla boš, kako delujejo zadeve, ki so nekje na meji. Samo malo časa je treba za to (je rekel Saturn). Pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.