Skoči na vsebino

Moja tašča

dela si zalogo

Recommended Posts

žIVJO in lep dan vsem!

Odpiram eno zelo zelo banalno, zelo prežvečeno, tradicionalno temo, ki ji ne vidim rešitve (zaenkrat).

Srž problema je, da NE MARAM SVOJE TAŠČE.

Kaj pa bi rada dosegla? DA BI JO MARALA.

Zaenkrat toliko, zdaj pa moram tole poslat, da vidim če sploh deluje.

Lep dan vsem, za zdaj

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 139
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

x:Dx

Skozi en ušes noter, skozi drugi ven.

razen, če sama nisi kaj zažnarila. Niso vedno samo tašče, smo tudi snahe nesramne in težke itd.....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Tašča....eh dej no mir...kaj nej ti rečem...moja (zdej že ex tašča) me ni marala(jest pa njo še manj) dokler ji nisem položila v roke vnukinje x:Dx ...pol me je sprejela...jest njo tut...kaj pa češ....sej je ne rabiš MARAT....sprejmi jo...to je menda že čisto dovolj velik korak....aja...zdej me spet ne mara...k sem se ločila od njenga sineta :xx!:

SPREJMI (what else can u do?!)

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

oooo, kaj ste dobri..... tale tema o taščah... x:o)x

Moja tašča je odkačena, odbita, smotana.... :xx!: Pa sploh ne gre za to, da je ne maram. Rada jo imam, ampak je res odkačena... x;)x

Noben je ne mara. Otroke straši s hudiči in da se bodo spremenili v kamen, z nama snahama vseskozi tekmuje in naju degradira, sinovoma odkrito govori, da bi si lahko našla boljše..... x:o)x .... ma res je blesava.... :vragec:

dokler ji nisem položila v roke vnukinje x:Dx ...pol me je sprejela...

Tole deluje! garant! Preverjeno!

p.s. sama nisem preverjala na ta način

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Midve s taščo pa se marava.

Zdaj. Ko sem pa igrala snaho pa ne. Enkrat na leto je ziher zaropotalo - oring. Zdaj sem že dolgo njena najljubša snaha. Ful stvari mi je pokazala. Ali pa prebudila kljubovanje v meni, da sem se jih naučila. Recimo.

Dojenje krave - prvič pridem k njim...pa hajd v štalo...krava v šoku, jaz pa tudi x:Dx Pa sem ji pokazala vraga :vragec:

Peka kruha - prvi kolač raztegnila po celi krušni peči - cela vas vedela...zdaj zelo rada in kar dober kruh spečem ..no...

in take fajne reči(da o čarovniških zadevščinah sploh ne govorim :vragec: x:Dx )

Manj se torej vidiva - raje se imava..

Ampak roko na srce - vedno z mano potegne, kadar s Š. prepirava. Pravi, da je Š. izrezan oče, on pa je itak bil zaj. kot 300 :vragec: :vragec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

In ko smo glih pri tem: se je k svakinji pred leti preselila vd snaha. Nič še niso vedeli, ali bo veza sploh trajala.. v glavnem punco so nosili po rokah.

Pa z drugo svakinjo tako preventivno namigneva, kako bi bilo fajn, če bi imeli ločeni kuhinji, pa kopalnici...na splošno - ločen lajf. Pa je bila svakinja ful pametna: ne, mi se pa že ne bomo kregali, kaj vidve nekaj govorita.

Zdaj?

Zdaj se je svakinja preselila k mlajši hčeri, ker da je baje življenje doma nevzdržno in da bo pr...co ubila, če jo kje vidi...

Hmm, kdo koga torej ne mara?

ZDAJ PA IMAM USTA DO UŠES:)

Zabavno, dokler ne bom prišla

DOMOV.

Na žalost živimo v isti hiši, hvala bogu za vsaj lasten vhod,

malo ozadja: ostala je brez moža (hitro umrl od bolezni) in hoče priklenit nase svoje otroke (vabi nas na kofetke pa vse sobote naj bi viseli tam; celo tisto vrsto kave je nabavila, ki jo jaz pijem, da bi le prihajala k njej - bljek). Hoče živet v nekakšni plemenski skupnosti, kjer si vsi vse delimo, jaz pa tega nočem, zlasti ji ne dam njenega sinčka, ki se hvala bogu že zna postavit zase, pa saj ni problem v njem, samo v tem, da jaz nje ne maram - niti ne sprejemam. Naj bo čim bolj jasno, torej, tole me moti:

1. je preveč sebična (ona, ona, ona in še enkrat ONA!!! je taglavna)

2. hoče imeti pregled nad življenjem vseh nas, ki tudi tu živimo (kdaj, kam, kako, zakaj ste šli)

3. preveč vsiljiva

4. NI ODBITA!!!! (ko bi bila, bi dobro shajali!)

5. malomeščanska klerikalka (da ja ne bodo sosedje kaj slabega rekli, videli...)

6. zavrta tradicionalistka

7. pobožnjakinja (ko bosta pa hčerkico krstila, bo pa rešena... pa daj no)

8. še kaj bi se našlo.

Iz Ljubljane v vas sem se preselila in moje živjenje bi bilo idilično, če bi jo sprejela. NE VEM PA, KAKO NAJ TO NAREDIM.

Hm, en recep:

. vse, k ar reče, sprejmi z nasmeškom, naredi pa po svoje,

- presliši navodila

- presliši vprašanja

- dovolj velikega otročka imaš, da se zna postaviti zase - to je dobro

- reci, da te boli želodec in da ne moreš toliko kav spit

- če želiš kam it, navedi obveznosti, zaradi katerih moraš kam it....

Nisem zagovornica laži, ampak v določenih primerih je pač treba odreagirati tako, da te svet razume. Pri taščah pa še posebej...

Daj jo na ignor..Zaloputni ji vrata pred nosom, glasno povej svoje mnenje..klinc pa sosede, če pa njih kaj zanima, pa še njim...v ponovljeni verziji(govorim iz lastnih izkušenj x;)x ) Predvsem pa ne dovoli, da se vmešuje v tvoj lajf.

Ko te vpraša kam greš...reci grem. Nič kam in zakaj..pač grem. Nič ure, kdaj prideš nazaj...kaj pa to koga briga..

V bistvu sem jaz morala nekajkrat postrojiti tako svojo mamo. Levinja in to..bi tudi imela vse pod kontrolo..pride na obisk...ja zakaj pa je to tak...in take reči..

Pa sem rekla..veš mama, tu pa sem jaz glavna gospodinja x:Dx

Zaloga, meni se zdi, da je že kar veliko, ker si se očitno zelo pripravljena spoprijeti s tem. Našla sem kar nekaj skupnih točk. Ljudje si ne osmislijo življenja in potem imajo otroke za svoje podaljške. Tko je. Pa ne samo pri tebi. Marsikje.

Mogoče si lahko planiraš čas, ki si ga pripravljena preživeti z njo tedensko in se tega držiš. Korak po korak...mogoče prvi teden ne bo, kot si želiš...daj času, čas.

Ravno včeraj je tašča uletela na obisk in ko sem jo že mislila nakurit zaradi določenih zadev ....je iz nje kar bruhnilo ven , koliko težav in problemov ima....in kako se ji zamalo zdi...itd....

Tudi ona potrebuje svoj čas, nežnost in potrditev da je sprejeta.

No in potem sem si rekla, saj je tudi ona samo človek, koga če pa morit, če ne mene....jest bom to že pol spucala, na svoj način.

Naštimaj se na pozitivo in samoiniciativno predlagaj, nekaj kar veš, da ji bo všeč in opazuj.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Moj otroček je šele 16 mesecev star:)

ampak njen otrok (moj mož) pa 31....

Na žalost pazi mojo hčerkico, tako da sem nekako vezana na odnos z njo; pri vseh teh mojih letih in nekemu samozavedanju še vedno stiskam usta in škrtam z zobmi zaradi nje - ona se pa zna nareedit tako ubogo

kako ne more zakapirat, da ima njen sine svojo lastno družino, v kateri sva na prvem mestu medve s pupiko in šele daaaaaaaaaaaaaaaaaaleč spodaj je ona, ne pa obratno, kot zgleda da misli ona?!

Meni je všeč tista o tašči, da mora bit tako daleč od tebe doma, da ne more prit na obisk v copatih.

no moja sicer pride v čeveljcih, čepravje vhod izza vogla

hvala za vse ideje,

kok bi bilo fajn, če bi iz vseh vas lahko naredila eno snaho in jo poslala k njej pred vrata...

ko bi imela malo več časa bi se predala meditaciji na to temo

No in potem sem si rekla, saj je tudi ona samo človek, koga če pa morit, če ne mene....jest bom to že pol spucala, na svoj način.

Kok si lepo povedala.

Jaz imam kar srečo s svojo taščo, zanimiva in tudi v redu ženska xsrcx , sva imeli sicer 1 kratek stik, tok da so se meje narisale, zdaj je pa res fajn odnos :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Meni je všeč tista o tašči, da mora bit tako daleč od tebe doma, da ne more prit na obisk v copatih.

Men tud :palec: . Za ziher sm to tak porihtau.......da ne more priti tud peš al z biciklom :vragec: x:px x:Dx . In se seveda ne more vtikat v najino življenje, pa se tako sedaj razumemo zelo dobro. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Glede na to, da je pretrda, predtara in prezaplankana, je nemogoče razmišljat o tem, da bi se njo dalo spremenit. Torej, kot se mi je dozdevalo, se bom morala spremenit sama. Hja, sprejet to težko žensko... vem, da je to moja šola, moja preizkušnja, ki jo moram dat skoz. In še edina rešitev. Kok bi mi bilo lažje, če pomislim, uf. No, bom probala, hvala za vse koristne nasvete.

Nisem sama:)

Glede na to, da je pretrda, predtara in prezaplankana, je nemogoče razmišljat o tem, da bi se njo dalo spremenit. Torej, kot se mi je dozdevalo, se bom morala spremenit sama.

Zaloga, ne glede na njene lastnosti, vedno lahko spreminjamo le sebe. S takimle razmišljanjem :palec: sem sigurna, da ti bo uspelo :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

kako ne more zakapirat, da ima njen sine svojo lastno družino, v kateri sva na prvem mestu medve s pupiko in šele daaaaleč spodaj je ona, ne pa obratno, kot zgleda da misli ona
lahko ji daš možnost,da se navadi na ta novi ritem družinski. Seveda maš ti svoj layf, ona bi hotla bit zraven tut, kao pripada ji to, takega mišljenja je, moraš bit ti zato strpna, ker le ti moderno razmišljaš, če želiš met mir u bajti, delaj na tem, zdravi okolje; maš pa srečo,da je tvoj tip tako zaveden(po tvojem pripovedovanju)zato menim ti, da si preprosto dovoli VEČ! x:Dx ,biti drzna, predrzna..le tak boš hitro prevajala njena tradicionalna hotenja, blablabla

Predlagaj ji, napeljuj jo v to,da naj si poišče partnerja-prijatelja za svojo primerno starost!

Tvoja˝naloga je vzdrževanje družinskih stikov tudi preko nje; nevem tehtaj, kaj si na dolgi rok pridobiš s tem...

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...