Skoči na vsebino

Moja tašča

dela si zalogo

Recommended Posts

Ej, dej no ptička...

Ko je pa ne bo več, jo boš pa pogrešala... :8):

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 139
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>No novega pri nama s taščo;

včaraj je zunaj listje grabial, jaz grem v klet po sok, "Dan", rečem in grem dol, potem pa "hej mili daj no ustavi se malo , najdi kaj... vsaj eno besedico no..."

in nazaj grede res, se USTAVIM... "kok listja je, a ne?"

Me pogleda, se zravna in poklepeta z mano...

Učinek:

prav FAJN se mi je zdelo, neverjetno!

In potem sem ji zvečer še nekaj odnesla, je bila še pokonc, brala je, rada bere, pa še mal poklepetala, in na koncu

"No, lepo spite, lahko noč!"

in ona meni enako...

fajn je bilo, kar eno breme mi je padlo dol...

mogoče je samo polna luna...

Za začetek bi bilo dobro da se taščo tika in ne vika. Moj Bog saj ne živimo v starih cajtih, kjer so se očetje, sinovi in partnerji v višjih slojih vikali medsebojno.

Ja sam ka mali pao s lipe

Ja, Volk, tudi meni je bolj všeč tikanje kot vikanje. x8Dx

Ampak v takem primeru, kot je odnos tašča-snaha pričakujem, da tašča reče (dovoli), naj jo snaha tika. Jaz kot snaha jo kar sama od sebe ne bi začela tikati.

Ko bom pa sama tašča, bom pa snahi ali zetu rekla, naj me tika. x^x Če bo to sploh potrebno reči - kajti že zdaj me vse hčerine sošolke tikajo, in najbrž me bojo tudi vsi njeni potencialni loverji. x;)x Hja, cajti se spreminjajo - iz generacije v generacijo je vse drugače. x:)x

Hojla Tamara,

Veš, pa tudi stari vzorci ostajajo, energijsko je vse pogojeno, pa kolk je kdo odprt al zaprt, tudi za ta mlade to velja. Saj veš kako je, enostavno koga ne moreš tikat, al pa obratno, enostavno koga ne moreš vikat, kot bi ga poznal že od vekomaj x;)x :palec:

Potem pride tisto na vrstO: KAJ DELAM TEMU ČLOVEKU, DA SE DO MENE OBNAŠA TAKO "IZOLIRANO"? Oziroma: KAJ ODDAJAM OD SEBE ENERGIJSKO TEMU ČLOVEKU, DA SE TAKO ODZIVA?

Ja, lekcije, pa spet lekcije, fino je, če pogruntaš sistem za vsakega posebej in si potem VEDNO KORAK PRED NJIM. Saj če se malo skoncentriraš, točno vnaprej veš, kaj misli, kaj bo rekel, kar hecno postane vse skupaj, še posebno, ker tisti dotični sploh ne ve, da ga z lahkoto bereš, kot odprto knjigo.

Poizkusi Tamara. Za začetek v mislih blagoslovi svojo taščo nekajkrat, pozdravi kar ja Božjega v njej. Boš vidla "čudež", ki se bo zgodil. Verjemi mi, deluje !!

Peace and love

clean

P.s.: da ne bo pomote, to sem sama preizkusila. x;)x :palec: :switz: xpolzx xideax xyiyax xrosex :detelca: xvrtcx

peace and love

Klinar

.....slišala velik teh zgodb o tahčah......a vseeno mislim, da je najboljše, da se generacije ločijo.... mož žena in otroci to je družina....k tašči le na obisk.....ja res pa je tudi, da ko so starši starejši potrebujejo nekoga, ki jihh neguje.....v glavnem velik problem.....upam , da ne bom imela kdaj velik problemov s tem..... :eek: :eek: ... ena znanaka pravi......manj jo vidi m raje, jo imam.... x:Dx x:Dx ...taščo, da ne bo pomote.... x:Dx x:Dx

Ljubezen ni solo,

ljubezen je duet,

če izgine pri enem,

pesem onemi...

<{POST_SNAPBACK}>

Ampak v takem primeru, kot je odnos tašča-snaha pričakujem, da tašča reče (dovoli), naj jo snaha tika. Jaz kot snaha jo kar sama od sebe ne bi začela tikati.

Jaz tud tako. jaz vikam. Ce pa pol kako drugace, pa kul.

Ko pa je hotel 'tast' da ga tikam, pa ga nisem mogla in sem vedno postavila tako nedolocno - se bo slo, o, smo ze nazaj al pa kaj takega. :D

Potem pa sem se navadila in ga zdaj brez tezav tikam.

'tasco' pa vikam.

*Aja, imamo pa sicer tudi temo Tikanje in vikanje. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 9 months later...

Mal osvežujem.

Mene pa na starših mojega dragega nekaj moti, pa ne znem definirat.

Se mi zdi, da me vse moti, tud stvari, k se me sploh ne tičejo. Zarad tega se včasih s fantom tud mal spreva, ker dajem grde opazke. K njim itak nikoli nočem. Se ne počutim prijetno.

Skoz jih primerjam s svojimi, pa se mi moji zdijo :palec: , njegovi pa :xx!: .

Kaj čmo, še dobr, da ne hodm z njimi :o|o: :palec:

S prejšnjo "taščo" sem se ful razumela. Sem z njo v stikih, k z mojim bivšim sploh nisem več. Ona je tak :2src: :palec:

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Pomlad, tole pa se men zdi precej resna zadeva.. :o|o:

Saj te nihče ne sili, da jih imaš rada, lahko pa jih vsaj spoštuješ..Spoštuješ, da so vzgojili sina, ki se teb zdi tak :2src: ..potem že ne morejo biti tako slabi, kaj praviš...

Predstavljaj si, kako se tvoj počuti, ko kar naprej nekaj govoriš čez njegove, ki so vendarle družina, kjer je preživel več časa, kot je zdaj s teboj...in jih ima rad, potem pa kar naprej posluša tebe... :xx!:

Predstavljaj si, kako se počutijo njegovi, ki ga imajo neskončno radi, potem pa se morajo soočiti s tem, da živi z nekom, kot si ti...

Čez čas bo postal razpet med teboj in njegovimi...

In še to, pomisli, kako bi se počutila ti, če bi on podobno ravnal do tvojih in predvidevam, da tudi tvoji ne morejo biti samo suho zlato...ker pač nihče ni tak..

po moje bi se morala zamisliti nad seboj, takšno ravnanje te lahko drago stane...

pa oprosti, moram sem napisati, kot mislim...

Astra

Per aspera ad astra

Pomlad, poslušaj staro mačko:

ČE NE ŽIVIŠ SKUPAJ S TASTARIMI, SI NE DELAJ SKRBI. KO GREŠ NA OBISK, ENOSTAVNO POTRPI KIMAJ IN NAJ TI GREDO MISLI PO SVOJE, NIKAR PA SE NE OBREMENJUJ PREVEČ. Z NIČEMER. PROBAJ BIT ČIMBOLJ NEVTRALNA. SPREMENILA ITAK NE BOŠ NIČESAR.

IN BODI SREČNA, KER NE ŽIVIŠ Z NJIMI VSAK DAN.

<{POST_SNAPBACK}>Pomlad, tole pa se men zdi precej resna zadeva.. :o|o:

Saj te nihče ne sili, da jih imaš rada, lahko pa jih vsaj spoštuješ..Spoštuješ, da so vzgojili sina, ki se teb zdi tak  :2src: ..potem že ne morejo biti tako slabi, kaj praviš...

Predstavljaj si, kako se tvoj počuti, ko kar naprej nekaj govoriš čez njegove, ki so vendarle družina, kjer je preživel več časa, kot je zdaj s teboj...in jih ima rad, potem pa kar naprej posluša tebe... :xx!:

Predstavljaj si, kako se počutijo njegovi, ki ga imajo neskončno radi, potem pa se morajo soočiti s tem, da živi z nekom, kot si ti...

Čez čas bo postal razpet  med teboj in njegovimi...

In še to, pomisli, kako bi se počutila ti, če bi on podobno ravnal do tvojih in predvidevam, da tudi tvoji ne morejo biti samo suho zlato...ker pač nihče ni tak..

po moje bi se morala zamisliti nad seboj, takšno ravnanje te lahko drago stane...

pa oprosti, moram sem napisati, kot mislim...

Astra

Ne, saj jaz to dojemam kot problem. Pa res je, da moji niso neki :2src: , se velikrat spičmo.

Sam ne vem, kako nej se prepričam v nasprotno.

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Pomlad, kot bi jaz napisala tvoj stavek. Ampak dejstvo je, da moji SO boljši, saj sama dejstva temu v prid govorijo - vsi 3 smo rajš pri mojih kot njegovi. Tko je, jebat ga. Moja mama je bila ful bolna, pa mi enkrat ni zatežila ali zahtevala naj bom tam ali me kdaj koli prosila za kar koli. Samo daje daje daje. In zato ji z ljubeznijo dajem dajem dajem nazaj kolikor le morem. Tako je to.

Kdor pa na silo hoče nekaj od mene (8in to podpre z izjavo "sej si reku da boš skrbel zame" - s tem da je ženska ZELO vitalna in ji NIČ ne manjka) - mu tega niti za dnar ne dam.

js mam pa fajn taščo x:)x pa živimo skup, sam je vse ločeno, tko nimam kakih opravkov sploh z njo dost....sam pralnco mama skup, pa je kr ok...sam je mal smotan ker morm čez njihov štuk nest cote prat xrolleyesx mi je mim mal.....kt če si u bloku recimo pa morš čez eno drugo stanovanje it da boš prat dav :inocent: sam je ok zaenkrat :vio: u nč se mi ne vtikuje al kej, skratka čist fajna je....

drgač jo pa vikam tud, pa tasta isto....sam z nazivanjem mam mal težav...kr ne vem....da bi jo po imenu klicala mi ni....da bi jo klicala mama.....niti slučajno.....tk da kr spalamudim neki x:Dx nikol je ne kličem recimo, če je ona na drugi strani bajte, se potrudim in grem tja do nje, da je ni treba nazivat nekat....mater sm čudna x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

He he, Todika, jaz tud ne vem, kako naj mojo kličem, mama sto posto nikoli, tašča je butasto, včasih rečem "B***... ova mama", tamali pa rečem, da je to stara mama, in če to rečem pred njo, jo ujezim, in pridiga da ona ni stara, no mal sem lahk žleht, za svojo dušco - sem se pa nasmejala, ker jaz tud kar nekaj spalamudim, hehe.

moj mož pa moja dva po imenih kliče, ju vika, čeprav sta oba rekla, da se lahko tikajo. Moja taščurina pa hoče strogo da jo vikamo...

Joj...

Kolk sm jaz to temo rabla...

Meni se kar meša zarad "tašče"!!!!!!!!!!!!!

Živimo skupi in vedno bolj vidm kako je moj Matija podoben svojim staršem...

to je to kar me ubija!!!!!!

Mene ne motjo njegovi kot taki...vsak ma pravico bit to kar je...

Mene moti, da postaja njihova slika...

Hvala bogecu da ma tip možgane in filing, da sam pogrunta te stvari...jaz sm samo namignila....

Kadar nama ne gre pol tut njegove mame ne mormmmmmmmm

Ok sam da vem da ste tuki, da ste z mano...

Jutr kej več..

x:Xx x:Xx x:Xx vsemmmmm

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

<{POST_SNAPBACK}>Joj...

Mene moti, da postaja njihova slika...

x:Xx  x:Xx  x:Xx vsemmmmm

...hmm, v bistvu je to dost večji problem, kot pa tašča sama x!x ....upam, da komunikacija med vama še dobr teče....in da imata podobno razmišljanje....

Želim ti vso srečo xsrcx

xrosex

"Ljubezen ja stanje Bitja.

Tvoja ljubezen ni nekje zunaj, je globoko v tebi.

Nikoli je ne moreš izgubiti in ne more te zapustiti.

Ni odvisna od nekega drugega telesa ali kakršnekoli zunanje oblike."

• 2 years later...

:xx!: Sem iz arhiva potegnila temo, ki sem jo takrat sama odprla...prebrala komentarje... in ugotovila, da se ni dosti spremenilo.

Pred dobrm letom sva imeli besedni "fajt", ko mi je vrglo ven vse buferje in sem ji lepo, a odločno povedala,da če ima kaj meni za poedat,najmi pove osebno, ne pa okoli svojim otrokom in sosedam in da bo mene ali njenega sina zaradi nje še kap. In me je polušala z odprtimi usti, na videz skulirana..ma sam da sem zaprla vrata, že je letela na telefon "JOOOOJ kaj mi je danes naredila!!!!"

Potem se je tisto uredilo in danes sva v stanju, ko se navidez sprejemava.

V bistvu se je nekaj stavri spremenilo. Jaz sem postala bolj kako bi rekla temu ma ne usmiljena, morda tolerantna. Ampak, so trenutki, ko vseeno prestopi prag te moje prisilne tolerance. In potem vidim, da nisem NIČ naredila. In se vprašam, zakaj za vraga moram samojaz sprejemat in jitolerirat... zakajše vedno ne spusti izsvojih lovk svojih otrok,zakaj, zakaj, zakaj...

Na silvestrovo sva si hotela naredit malo romantičen večer. Otroka sta zaspala,bila sva doma in se pogovarjala... ko ob pol 12 privrši skozi vrata: "Unisošli,pa sem bla sama!"

(in, valjda, takoj k nam, brez "a lahko", brez telefonskega klica - kaj pa če bi se ravno npr. naga podila po stanovanju?!?!?!?!)

Pa to še nivse. Valjda ne bova vrgla lastne mame/tašče ven na silvestra.

In ona:"A ne gledate na enki!" (mislim, halo, zakva že?!??!?!!!) in jaz nisem mogla da ne bi: "Eh, čist brez veze je!" (čeprav nisem čist vedla za kaj se gre...)

In ona, (koja reakcija) užaljeno in ihtavo oblači tisti svoj mantl kao da bo iz protesta odšla... pa saj bi jipustila, naj gre, a nekaj v meni ni dalo... "Ma ne, saj mi2 nične gledava!" In jidam na enko tv.

Moj medtem gre naložit drva v peč. Ostaneva sami. Mi začne molet daljinc v roko: "N'č ne slišm!"

(đizus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

"ja ne morem dat glassneje, se bo tamauzbudil!"

In potem izraz na njeni faci... kot bi ji vsi ljubipomrli in

jasno, spet sem podlegla njeni igri... in ji dala na glas tv (mali se jasnozbudu...)

Take mamo.

Pa v bistvu ne morem rečt, da je slaba - saj ma ful rada vnuke pa otroke pa mogoče majčkenotudimene. Jaz pa tudi ne morem rečt, da josovražim... je pa res, da sovražim, iz dna svojega srca sovražim nekatera njena dejanja.

In kar skeri je dejstvo,da se bo iz njenega dela hiše odselila njena hčer z družino, na katero sta prav tako simbiotično navezani) in že zdaj je začela prakticirati prihajanje k nam, ne glede na uro, dan.... in še reče, da je samain jije dolgčas.

Ko bodo uni odšli, bo ...

ne, to je huje kot horror movie. :xx!:

pa se mi zdi, da manka samo magična besedna zveza včasih... "a lahko, prosim" ... "a bi mogoče mela čas..." ... "kdaj bi lahko..."...

brez tega pa daje občutek monopolain manipulira kot je dolga in široka (kar je precej).

Misel, da bom morda z njo morala živet celo življenje... me navdaja z GROZO.

Sicer pa glede na to, kolk se žrem in kolk ona se spuca bo prej pobralo mene kot njo x:o)x

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

A torej si bila Zaloga tudi? Pa Surengami ali kaj že x:Dx x:Dx

Po mojem skromnem mnenju, pa bi si morala narediti red. Ti...in ne vpadat v njene finte...pa nikar sprjemati občutka krivde, zaradi njenih očitajočih pogledov..

Ok..bo gledala enko..prav naj jo gleda(to stoleriram tudi jaz, ko moja dva k nam pridete - obvezno morata Na zdravje gledat..sicer konec sveta), to je torej točka zanju..ampak ful na glas(foter bi tole, ker kao ne sliši) pa že odpade - ker ali se Š. uči, ali se deca učijo, ali pa mene glava boli x:px x:px

Torej - ena:ena

Malo popustim, pa niti slučajno preveč.

In tole vdiranje v tvoj predel..mogoče pa bi kdaj v kakšnih gatah okoli hodila..zakaj pa ne? Saj si doma...in naslednjič bo poklicala..ne zato, ker bi bilo tebi nerodno, ampak ker bo njej.

Poskusi ravno s takšnimi fintami(tole že tudi preizkušeno x:Dx )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 3 weeks later...

pa kljuko-bunko na zun.stran vhodnih vrat namontirat :palec:

če je pa možnost trimetrske ograje okol in okol bajte, pol je pa ograja zakon :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Guest VilaSonca
moja bivša tašča je hotela mojega bivšega fanta stilsko in še kako drugače preobraziti preko mene .. :inocent: češ, mene bo poslušal, če nje ne ... pa sem jo vedno znova zavrnila, da najbrž ne bi bila več z njim, če mi ne bi bil všeč in da v končni fazi mi dol visi, kaj on navleče nase vsak dan ... če mu paše črna, mu pač paše ... pa je popizdila ... pa to ni edina stvar, zaradi katere je popizdila ... v zvezi z mano ... drugače sem jo pa imela rada ... ko je bila prijetna ... ko me ni skušala karkoli prepričati ali spremeniti ... ali njega preko mene ... :inocent:

Guest SaTurNina

ja tašče znajo bit najbolj peklenske.. po moje.. če nagaziš na sinčka edinčka..al pa tipićna slovenska mati.. jao gnide posesesivne..al pa kšne vdove..pijavke brezzobe..

mene so tud hotl kot orozje uporablat da bi sincka spreminjal..

teribl..

sožalje vsem tistim k trpite take grozilde..

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...