Skoči na vsebino

Sant mat - hrepenenje duše

sysyphe

Recommended Posts

Lep pozdrav.

Pišem vam v zvezi z vrsto meditacije, ki je pri nas od novembra lanskega leta.

Po iniciaciji, povezani postanete s svetim človekom Sant Kirpal Singhom, mora inicirani meditirati najmanj 3 ure dnevno.

Odpovedati se mora mesu, jajcem, alkoholu in tudi cigaretom.

Priporočljivo je ponavljanje simrana ( nekako kot mantra ) tudi drugače čez dan.

Dne 26. 10. 2004 bo v prostorih občine Bežigrad potekalo predavanje in nato še iniciacija.

Sam sem iniciran od 21. 4. 2004, in kljub mnogim napakam ki jih počnem, zdaj morda še več, si upam priznat, da se mi je življenje uredilo in dobilo smisel.

Vabim vas, da se nam pridružite na poti v sebe, da stopite na pot iskanja lepote, harmonije, blaženosti in ljubezni v sebi.

Obljubljam vam, da boste čeprav skozi bolečino in marsikdaj trpljenje, postali sami sebi.

Let the sunshine in
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 54
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Zanima me, kakšne spremembe pri sebi opažaš z vplivom meditacije in v čem se ta meditacija razlikuje, po čem je posebna?

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Mislim, da je ful dosti, na tem, da se res ukvarjaš s svojo glavo, in da potem ona ureja vse ostalo.

Tu ni pomembna nobena drža, razen zaprtih oči in to, da si s palca tiščiš v ušesa.

Zdi se mi, da dobiš nek občutek, da se ti življenje začne odvijat, da se ne vrtiš v enih in istih krogih.

Ta meditacija ni zgolj neko užitkarstvo in hobi za elite, pač pa zahteva disciplino, predanost, in ni vedno enostavna. Predvsem te pripelje pred neke situacije v življenju, s katerimi misliš da si razrešil, pa še nisi.

Ob iniciaciji prevzame mojster Sant Kirpal Singh nase tvojo karmo tega življenja in vseh ostalih za naprej, tako da ti na tak način živiš poslednje to zemsko življenje.

Pri sebi opažam, ful nekih sprememb, je pa res, da je to pot skozi trnje. Edino kar te ščiti je to, da si na poti varen, in da lahko samo napreduješ. To ti pomaga.

Še to. Slab "vernik" sem, zato tudi počasi napredujem, a najbrž je meni bila taka pot tudi določena. Sem namreč kritičen do kakršnekoli dogmatike, tako da njegov nauk sprejemam počasneje kot nekateri ostali, ki vztrajajo, oziroma so povsem sprejeli njegov nauk. Tak pač sem.

Poleg tega se pa včasih tudi napijem, oziroma tudi kaj skadim, pa ne samo cigareta, tako da mi že čiščenje od tega vzame precej časa in energije. Tak.

Let the sunshine in

Sant mat sem spoznal preko knjige Pot mojstrov avtorja Juliana Johnsona. Knjiga me je popolnoma prevzela, skušal sem navezati nekakšen osebni stik s sedaj živečim mojstrom in prvi stik me je pripeljal do Sant Thakar Singha (bil sem v Italiji na Satsangu skupaj s fantom, bratom in njegovo punco, ki sta začela Sant mat prakticirati še bolj resno kot jaz). Brat in njegova punca sta se dala iniciirati, jaz pač ne, ker sem preveč skeptičen tip - rad imam dovolj informacij, preden naredim korak naprej.

Kasnejše raziskovanje me je privedlo do spoznanja, da je danes več živečih mojstrov, med katerimi nekateri tekmujejo za "publiko". Žal. Brat in nj. punca zdaj sledita Gurinder Singh Ji-ju.

V Sloveniji se občasno dogajajo predavanja nekoga, ki sledi Sant Thakar Singhu.

En podatek, ki si ga navedel, pa me je "zbodel" v oči. Praviš, da ob iniciaciji Sant Kirpal Singh prevzame nase tvoje karmično breme - to se po mojem vedenju tepe z najosnovnejšim principom Sant mata, ki zahteva vodstvo ŽIVEČEGA mojstra. Kirpal Singh je menda že pod rušo, kajne? Glede na to, da je to osnovni princip in najbolj bistvena razlika med Sant matom in ostalimi religijami, me je to začudilo. Morda pa je posredi nesporazum...

Vsekakor, vse najboljše na tvoji poti!

Beatus, qui venit in nomine Domini!

Sant mat sem spoznal preko knjige Pot mojstrov avtorja Juliana Johnsona. Knjiga me je popolnoma prevzela, skušal sem navezati nekakšen osebni stik s sedaj živečim mojstrom in prvi stik me je pripeljal do Sant Thakar Singha (bil sem v Italiji na Satsangu skupaj s fantom, bratom in njegovo punco, ki sta začela Sant mat prakticirati še bolj resno kot jaz). Brat in njegova punca sta se dala iniciirati, jaz pač ne, ker sem preveč skeptičen tip - rad imam dovolj informacij, preden naredim korak naprej.

Kasnejše raziskovanje me je privedlo do spoznanja, da je danes več živečih mojstrov, med katerimi nekateri tekmujejo za "publiko". Žal. Brat in nj. punca zdaj sledita Gurinder Singh Ji-ju.

V Sloveniji se občasno dogajajo predavanja nekoga, ki sledi Sant Thakar Singhu.

En podatek, ki si ga navedel, pa me je "zbodel" v oči. Praviš, da ob iniciaciji Sant Kirpal Singh prevzame nase tvoje karmično breme - to se po mojem vedenju tepe z najosnovnejšim principom Sant mata, ki zahteva vodstvo ŽIVEČEGA mojstra. Kirpal Singh je menda že pod rušo, kajne? Glede na to, da je to osnovni princip in najbolj bistvena razlika med Sant matom in ostalimi religijami, me je to začudilo. Morda pa je posredi nesporazum...

Vsekakor, vse najboljše na tvoji poti!

Trenutno živeči mojster Surat Šabd joge oziroma Sant Mata je Sant Thakar Singh, ki pa je že imenoval svojega naslednika, ker se njegov čas na zemlji izteka. Nisem še slišal, da bi mojstri med seboj 'tekmovali za publiko'. Po Sant Matu je pomembna direktna linija mojstrov, nisem pa prepričan, da je nujno ena. Tudi, če ni, ni take težave, dokler gre res za direktne prenose učenja in dokler gre za mojstre, ki so zares samouresničeni. To pa je mogoče spoznati le skozi srečanje z učiteljem na notranjih svetovih (skozi meditacijo) in ne na cesti, kjer se ljudje primerjalno le malo razlikujemo med seboj, čeprav mislimo, da smo tako različni. Eden izmed dobrih znakov je tudi to, da pravi učitelj od nas ne zahteva denarja. To kar Sant Mat najbolj izpostavlja je, da osvoboditev iz treh svetov maje ni mogoča brez živega mojstra. In to ni samo zaradi vprašanja karme. Je pa res, na nek način, da se več ljudi na tem svetu kliče za mojstre, da ljudje sledijo več mojstrom, ki razlagajo različne stvari in da se od tukaj da sklepati na nekakšno tekmovanje, ampak to ni po krivdi Sant Mata. Mislim, da bi mojster to delovanje pripisal delovanju takoimenovane negativne sile. Ker, takoj, ko je intelekt na delu so vse variante in možnosti mogoče. xrolleyesx

Kolikor sam poznam Sant Mat, pa ga šele spoznavam, je edino 'tekmovanje', 'tekmovanje' učitelja s časom in željo, da se jih čimveč inicira. Čeprav tudi tukaj veljajo stroga pravila, v smislu učenec najde učitelja, oziroma "ko je učenec pripravljen, guru pride". To pomeni, da ni mogoče nikogar v nič prisiliti. Ena tipična pot v Sloveniji iniciranih, se mi zdi, je branje knjige Pot mojstrov (Julian Johnson), nato uvodno predavanje (taka predavanja so nekajkrat na leto v večih mestih, so tudi oglaševana), nato razmislek, nato iniciacija, nato sledenje baniju - božanski melodiji, ki dušo vrne v njen dom, še za časa tega življenja.

Kar se osnovnega principa karme tiče, mislim, da je posredi nesporazum, oziroma nejasna razlaga. Po Sant Matu obstajajo namreč tri vrste karme. Pretekla, karma usode (toživljenska, ta, ki je v grobem oblikovala našo trenutno reinkarnacijo) in trenutna (ta, ki jo dnevno sejemo in žanjemo)

"Čeprav Učitelji upoštevajo karmični zakon mu niso podvrženi, saj utelešajo višji zakon, ki je zakon ljubezni, odpuščanja in milosti.

V času iniciacije Učiteljeva moč sežge celotno karmo, ki smo jo nakopičili v preteklih življenjih. Nekateri vtisi teh karm še zmeraj ostanejo v umu, prav tako kot bo hrbet človeka, ki je vse življenje nosil breme, upognjen. Tudi ko bo breme odstranjeno, ne bo mogel hoditi zravnano, ampak bo moral najprej razgibati svoje mišice in celotno telo navaditi na novo držo. Ko duša iniciiranega vzpostavi stik z notranjo Svetlobo in notranjim Zvokom, bodo z meditacijo vsi preostali vtisi iz preteklosti sčasoma izginili.

Karma, ki je temelj našega sedanjega življenja se imenuje »karma usode«. Te karme Učitelji ne odstranijo, saj bi se naše življenje v tem trenutku končalo. S pomočjo moči in znanja, ki ga dobimo z meditacijo se naučimo mirno prenašati vse, kar nas v življenju doleti. Kadar postane trpljenje na videz nevzdržno, Učitelj prevzame večji del karme in jo nosi namesto nas. Tako velika je namreč Njegova ljubezen.

Tretja vrsta karme je »karma, ki jo sejemo«. To je karma, ki jo ustvarjamo in kopičimo v sedanjosti. Na to karmo lahko vplivamo z lastno voljo in tako oblikujemo svojo prihodnost. Učitelj nam je v ta namen dal jasna navodila, kako moramo živeti, da bo ob koncu našega življenja naše delovanje, sprejemanje in dajanje, uravnoteženo; da bomo svobodni in se bomo lahko vrnili v naš pravi dom."

Če povzamem. Učitelj ob iniciaciji izbriše preteklo karmo in potem pomaga nositi breme sedanje. Že zato mora biti utelešen na fizični ravni. Karmo usode pa mora izživeti vsak sam. Sedanje breme vedno nosi živeči mojster, ne gre drugače. Tudi zato je pomembna neprekinjena linija. Sant Thakar Singh, mislim, da, nosi breme okoli dveh milijonov iniciranih. Vendar pa, če je nekoga iniciral Sant Kirpal Singh (in to je lahko bilo le do 1976 leta, ko je njegovo misijo prevzel naslednik), njegova sedanja karmična bremena prenaša naslednik Sant Kirpal Singha (Sant Thakar Singh in kmalu jih bo njegov naslednik), Sant Kirpal Singh pa ga vodi po notranjih poteh. Mislim, da je ta nesporazum rezultat tega, da težko doumemo, da so mojstri Sant Mata povsem zliti z bogom, v smislu, da so uresničeni, razsveljeni, utelešeje božjega principa na zemlji. To je umu težko sprejeti prav kakor učenje Sant Mata, ki pravi: "Ego je ta, ki govori jaz sem, jaz moram... Duša vedno pravi: jaz in moj oče sva eno", v smislu da je med bogom in človekom razlika le v človekovi nemoči spoznanja, da sta on (človek) in bog eno.

Popravek: (in to je lahko bilo le do 1976 leta, ko je njegovo misijo prevzel naslednik) je bilo prej (mislim, da moralo biti pred 1970 letom)

Hojla vsem v tejle debati!

Vsem skupaj odgovarjam z enim stavkom:

"TISTI, KI VE, NE GOVORI IN

TISTI, KI GOVORI, NE VE !!

peace and love

clean

Skrivati se za krilaticami je lahko. :) Težko je v svetu razuma in intelekta, ki tukaj nadvladujeta moč ljubezni - razumevanja med ljudmi brez besed, se razumeti kljub besedam. Zato jih je včasih več. Zdaj pa še ena krilatica: "Ta, ki išče bo našel". xDDx

Skrivati se za krilaticami je lahko. :)

Res je - se posebej, ce je slednjih 10.

Ce pa jih je stotine ali tisoce, pa je ze 'tezje'... x:)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Neuromancer x:)x

Dobro veš, da ima vsako vprašanje vedno dva odgovora. Tako kot tvoja ikona. JA in NE !

x;)x :palec: x^x

Odvisno iz katere strani gledaš. Nič ni določeno, zakaj bi pot sant mat ne imela možnosti razvoja višje, boljše možnosti, take, ki "paše" v ta čas in prostor.

Vse je tako kot mora biti. Vsak ima zase prav, na različnih stopnjah svojhega razvoja, sem sprejemala različne resnice o isti stvari. Tako pač je.

Zame pot sant mat - zakon, kot bi rekla Marša. Seveda, tako kot ga jaz razumem in sprejemam, BREZ GURUJEV, delavnic. Osnovo dobiš v preprosti tanki knjižici. A rabiš še kaj?. Če ne razumem, nisem še pripravljena na to .

Veliko uspeha pri širjenju sant mata

peace and love

Clean :switz: xpolzx xideax xrainbowx xrosex xchatx :detelca: xflowx xvrtcx

peace and love

Klinar

Meni to nekako smrdi, čeprav ne morem reči, da ne deluje.

Itak je 3 ure meditacije preveč. Domov pridem ob 18 spat grem ob polnoči, jebemo, a bom samo za meditacijo živel?

Meni je tudi tisti stavek o prevzemanje karme nekako čuden. Kako lahko nekdo prevzame karmo drugega. Ne vem, to je potem neka duhovna potuha, obenem pa se govori o disciplini pri tej meditaciji.

Andres

Kar se prevzemanja karme tiče. Sant Mat, kot ga jaz poznam, uči, da je sedem nivojev bivanja, nad njimi so še neimenovani božanski nivoji in da se je brez pomoči in milosti mojstra nemogoče dvigniti nad vzročno (kavzalno) raven, ker le nekdo, ki je nad delovanjem karme, torej mojster lahko izniči preteklo karmo in pomaga nositi sedanjo. Brez tega je boj s karmo, že rodiš se obremenjen s preteklo, vsako dejanje pa le ustvarja novo, vnaprej na propad obsojeno početje.

Kar se dveh plati tiče. Zmeraj sta najmanj dve. To je osnova vse kreacije in če prva pravi, da je Sant Thakar Singh naslednik Sant Kirpal Singha in bog - človek, druga plat pravi: na internetu je mogoče najti precej literature, zapisov o razkolu znotraj Radhasoami gibanja, pa obtožbe na račun Sant Thakar Singha, ki gredo od zlorabe otrok do seksualnih škandalov...

Jaz verjamem to kar sam doživim in vidim, zato me je tudi Sant Mat pritegnil, kot nekaj kar (naj bi dajalo) daje otipljive rezultate. "Meditacija v kateri slišiš božanski zvok in vidiš svetlobo." Moj nasvet kot zmeraj je, iščite, poizkusite vse, a bodite zmeraj skeptični. Tudi Sant Mat pravi, da je pravega mojstra mogoče preveriti le v notranjem srečanju z njim... Trudim se v tej smeri.

Skrivati se za krilaticami je lahko. :)

Res je - se posebej, ce je slednjih 10.

Ce pa jih je stotine ali tisoce, pa je ze 'tezje'... x:)x :palec:

Uh. Izgubila si me. :sori: Zakaj bi bilo za več krilaticami skrivati se težje... xrolleyesx Kvečjemu lažje...

Predvsem sem želel povedati, da se sicer strinjam, da je prekladanje besed v tem svetu maje samo podpihovanje iluzij, da pa, če besede iskreno izražajo čiste in iskrene misli, lahko premikajo. x;)x

Besede načeloma niso potrebne, razen za potešitev uma seveda.

Um je v nas tako močno prisoten, da deluje praktično ves čas, oziroma, zunanji vplivi nam ne nudijo dovolj možnosti za ubranost in koncentravijo, ki bi nas od misli odvrnila.

Zato so potrebne besede. Dajo možnost prisluhniti nauku. Če ga sprejmeš ali ne, pa je to vaša intimna odločitev, ki jo spoštujem.

Let the sunshine in

ma saj vem da si to mislil, neuromancer, sem tukaj, nic bat ;), se mi pa ne da vedno tolk poglobljeno pisat in v enem smaragdu je vcasih vsa resnica.

jaz menim takole...

Podobno kot reiki ali vse metode z imeni itd. zelo podpiram, pozdravljam... :palec:

vendar jaz to po svoje furam in tega pac ne imenujem, kar pa se ne pomeni, da ne obstaja oz. da je moje pojmovanje kaj blazno drugacno.

Se mi zdi, da kjerkoli pravzaprav in ne samo tu, da itak, ce nisi TI SAM stopil koraka, ni nic... torej cisto vsaka metoda je samo pomagalo, ki se ga lahko posluzis, a TI si to.

No in ce imam to osvojeno, potem se lahko samo prepustim cisti meditaciji brez majstrov in teh oblik iz 'ponudbe'. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa, samo to še.

V tem je en majhen trik.

Namreč v pozi:

"Jaz se že dolgo ukvarjam z raznimi praksami, ful mi dogaja in ne vem kaj vse. To mi ful pomaga v vsakdanjem življenju furat svoj ego in tak dalje."

Resnična skrivnost pa je v predaji, v služenju in disciplini.

Si že slišala za tujsko legijo. No, to je podobno. Ni trikov, ni šale. So samo zakoni, čisti in jasni kot algebra, na tebi pa je le breme ega.

Let the sunshine in

Ne gre za pozo, ampak za to, da absolutno sprejmeš (vsaj teoretično) in upoštevaš luč in zvok, da se zavedaš njune moči, in da v predaji dobiš oporo.

Ne gre za pozo, ampak za trnje ( oziroma za glaževino na tleh diskoteke, da bom malo bolj aktualen )

Kak narediš ta "quote"?

Let the sunshine in

xDDx Tako da das 'citiraj' namesto 'komentiraj' ali pa kar v obrazcu za odgovor kliknes na oranzni gumbek

in ko zakljucis citat se 1x.

Lahko pa ta ukaz oblikujes sam tako da das besedilo, ki ga hoces navesti med ukaza

in
.

ja ampak saj glih to pa govorim.

Zvok in svetloba sta univerzalna, pa ne vem ce ves niti ne vem, ce se ti zdi, da ima to kaj zveze, a - sama ustvarjam muziko, tako zelo dobro lahko razumem point zvoka. xDDx

sem pa pac v vsem v lajfu samouk - ker se ne pustim opehariti za svoje sisteme in nacine 'priti do' - ker uzivam tako najbolj in tko sem lohk najbolj jaz oz. samo tako sem lohk res jaz.

Picasso

Moj ucitelj je lajf - samo tako preprosto je vse skupaj.

Ucitelj mi je vsaka situacija. vsak dan 200. :palec: x8Dx

Picasso

p.s. ker vidim, da se nekako ne razumeva oz. govoriva drug mimo drugega, sam se tole dodam:

Imam stik, razumem jezike in simbole, znam brati in komunicirati.

Hocem reci - ne rabim posrednikov.

ne za Boga ne za energije.

Tako je pac in ne bova nikamor prisla vec. :8): :vio: xcivx

Picasso

Aja, mislis osnovno solo in to, ja, saj - lajf - saj ze skoz govorim - saj to je tudi lajf, jaz ucenja ne jemljem loceno od svojega lajfa.

ja, imam pa tudi srednjo aranzersko solo.

Torej znam tudi kaksno pisavo se. :)

Sicer pa nimam dneva glasbene sole, a absoluten posluh in igram vec instrumentov in muzko tudi skladam - seveda pa ne z notami, ker jih ne poznam, ampak iz glave.

tako da - ni vse sam abeceda...

Znam tud kaj povedat o astrologiji, pa sem se ucila iz Ljudi in ne od ljudi. Tudi nimam 'uciteljev'.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...