Skoči na vsebino

Sant mat - hrepenenje duše

sysyphe

Recommended Posts

• Komentarji 54
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

lahko obrnemo drugace - ali ga uci opazovanja in reairanja dobrega, torej skladnosti z naravo in torej spet sam 'bit v lajfu', del njega? :vio:

Sem pa tud levinja in imam tud levcka. :)

Saj ti pravim, me uci gospod lajf.

me ni nihce naucil, kako ga je imeti, kako roditi, kako se gre sploh lajf...

Cutim nekoliko prezira tudi do tega, da je treba vedno vse poimenovati, nadeti obliko... in tako veckrat tudi zbanalizirati...

Med vrsticami - tega ne mores prevajati s slovarji in tega te ne naucijo v soli.

In duha ti nihce ne vcepi kot tudi ne vere. lahko pa te nekaj preprica - tebe samega... in ne besede... nazivi, imena...

mene preprica pa sicer srce tudi - poleg glave...

Usta pa na koncu oz. jezik. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Mislim, da levček ne dojema življenja apriori tako široko, da predvsem sledi delom svoje mamice.

Levček nima pojma, kaj je to lajf.

V našem zaznavnem procesiranju se ta pojem začne oblikovati šele z odraščanjem, torej ko postajamo samostojen.

Po drugi strani pa se mi zdi, da smo pravi umetniki v tem, ko kao nek "lajf" vedno izvzemamo iz neke rutine našega življenja, mislim službe, šole... , kot da gre pri tem za neko oddaljeno samostojno entiteto po kateri hrepenimo.

Let the sunshine in

Ok, vem, sam o cem pa pravzaprav govoriva?

Mislim, kaj... kako pa ves, kaj in kako?

Torej ali v bistvu hoces povedati, ker sva v tejle temi in ker sem jaz v bistvu rekla, da ne maram sledenja zgolj enim sistemom, da je ta pravi sistem pravzaprav sant mat?

Mislim zakaj se ti zdi, da me je potrebno o necem pouciti - iz cesa sklepas? oz. celo o lajfu, da me je treba...

Ti mi lahko prijazno podas kar zelis, pa jaz to sprejmem ali pa ne, o lajfu pa sem ze rekla, da me uci lajf.

Levcek pa svet dojema tako siroko, kolikor mu to mati Mati poleg matere Narave le lahko omogoca, je pa to njegov lajf, ce zdajle umrem, bodo drugi v krdelu poskrbeli, najbolj pa seveda prav on sam, ki zdaj ze s temi situacijami zori v leva - torej v konci fazi tudi ce sledi svoji vrsti, vseeno on dela korake - kar pa sem rekla ze v prvem... oz. mislim da ne, drugem postu tule. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Glej ti po svoji logiki, s katero samo debatiram, rečeš, življenje je moj učitelj.

Poskušal se bom otresti pojma učitelj, in ga bom nadomestil s besedo vodilo, ideja, princip, način.

Povej mi, kdo te uči, da je življenje tvoj učitelj. Življenje samo?

Če je življenje samo tvoj učitelj tega, kako živeti, potem je tvoja zavest neizdvojena. Potem, lastne zavesti ne priznavaš. Potem je tvoja zaznava nemotena z refleksijo, in je spontana reakcija največje globine univerzuma?

Če si to dosegla, potem se ti globoko klanjam.

Ali pa kljub temu obstaja motiv tvoje zavesti, ki se odloča ne glede na to, kaj je tvoje življenje, v kakšni situaciji se znajdeš?

Da, mislim da Sant Mat uči prav. Če to sprejmeš, ali ne je to tvoja intimna odločitev, ki jo spoštujem.

Let the sunshine in

Da, mislim da Sant Mat uči prav.

ce uci ali pomaga uciti o resnici neba, ljudi, zivljenja, dvojnosti vsega, sprememb.... procesa rasti in odmiranja, plusa in minusa torej, dneva in noci... ... ... ... ...

ce uposteva tako poletje kot tudi zimo , ce poudarja tako pomlad kot jesen...

Potem zagotovo uci prav. :palec:

Picasso

Sporočilo, ki ti ga prenaša učitelj je občuteno. Ravno zato nam daje moč spoznanja.

Mislim, da ni isto, če ti nekdo razlaga o rožah, kot pa če na suho bereš o nekih sporofitih in tak' dalje.

Ravno v tem je štos, da pri učitlju ti zreš v njegov obraz, slišiš zven in milost njegovih besed, v tem je moč in globina razumevanja.

Mimogrede. Tudi sam se vzpostavljam proti umu.

Let the sunshine in

potem je črno črno in belo samo belo? Ne vem, kaj pa nekaj kar sam ugotoviš, brez da zreš nekomu v oči in vpijaš njegove besede?Mislim, da takrat kadar gledaš barve neba ali pa vpijaš dež si ti ti.... in to mi je všeč...

Mislim, da ni isto, če ti nekdo razlaga o rožah, kot pa če na suho bereš o nekih sporofitih in tak' dalje.

vidis zanimivo, eni rabijo razlago o tem, kolk je roza lepa in kolk lepo disi.

mene roza uci, ko jo gledam in voham.

ne BEREM o rozi... jo narisem, fotknem, jo gojim, opazujem... voham... plaho potipam...

Vse prebrano ni nic v primerjavi z enim samim stikom z njo... kaj sele z vzgojeno rozo.

No, to je to, kar jaz zagovarjam.

kaj pa ti, mislim razen sant mata, kaj pocnes, kaj te razveseljuje v lajfu, kje vidis lepoto?

Moji sistemi in nacini so jasni, kaj pa tebe zene in motivira?

kaj pa je tvoj doprinos?

Picasso

Vsak, ki je želel spoznati, je šel v samoto...

zakaj si sel pa potem v 'skupine' in konc koncev zakaj uporabljas net?

da siris - kaj?

resnico - a je tvoja?

Ce pa je, pa oprosti, sem tebe spregledala v vsem tem... reference pa me ne zanimajo, zame je referenca srce...

In srce je vidno v vsem, v vsaki crki pogovora. Ko je vkljuceno.

Picasso

Življenje. Kjerkoli pač, iščem zvok. Mislim, je to najbolj čisto in hkrati najbolj globoko sporočilo reda.

Sant Mat, saj. Sem še mlad, in na rahlih vajetih, a upam, da se mi bo uspelo povsem pogobiti v to.

Moj doprinos, moj smisel, je služiti.

Ne širim resnice, ker je ne iščem v besedah, sploh pa ne v nekem čudnem fontu, z neznanimi ljudmi. Kljub temu se mi zdijo besede edino orožje s katerim se sploh lahko boriš proti raznim ideologijam in resnicam, in da vračaš svet v tišino. To mi daje svobodo, a hkrati priložnost, da vzpostavim svoja mnenja napram ostalim.

Včasih se vrnem, a le takrat, kadar sem znova obkrožil svet.

Let the sunshine in

Imas lustno ikono kar naenkrat... 'Pukta'... :D - zdaj je Lily, ce ni jenny. xDDx

Vidis, lajf... skupina neznanih, pa si vseen tu... in malo si se negotov... pa bos videl.,.. ce bos hotel, bos, ce pa ne bos hotel, pa bos lahko krozil... lahko pa bos celo vmes krozil... cist kul. :palec:

In zvok ni samo blagodejno sepetanje ali zvonckljanje zvonckov, sirenskost harfe, pac pa tudi poki, viharji in rjovenja.

Picasso

In zvok ni samo blagodejno sepetanje ali zvonckljanje zvonckov, sirenskost harfe, pac pa tudi poki, viharji in rjovenja.

:vragec:

da BLEBETANJA ne omenjamo x:Dx x:Dx x;)x

666 zlomkou...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

xokx

sem vedla!!, da se bom zdale ful rezala, ko sem zagledala, aakhut komentiral (ziher smrtno resno in zavzeto :P :D)

Picasso

Prav zanimiva debata se je razvila. Moja razmišljanja pa se bolj nagibajo v Marsino smer. Raznih duhovnih smeri in duhovnih voditeljev je veliko in težko bi za katero koli smer ali voditelja rekel, da ni v redu. Nikakor pa ne morem sprejeti nobenega obrazca in se zavezati, da bom odslej živel samo po tej formuli.

Z zanimanjem berem o (zame) novih duhovnih pristopih in poslušam (nove)duhovne voditelje. To mi pomaga, da problem vidim še z neke nove perspektive, oziroma, da sploh zaznam problem, kjer ga prej mogoče sploh nisem videl. Vsa ta nova spoznanja pa v sebi predelam in si ustvarim svojo lastno pot. Nikakor ne trdim, da so moja stališča trdna in nespremenljiva. Nasprotno. Življenje nam stalno prinaša nove stvari. To, kar je še včeraj bilo pravilno, danes morda ni več in kdor se trmasto oklepa svojega stališča, ni sposoben napredovati. To pa seveda še ne pomeni, da bom svoje dosedanje prepričanje zamenjal kot srajco z nekim novim prepričanjem. Ne! Samo svoje dosedanje prepričanje bom skušal obogatiti z novimi spoznanji.

Z veseljem bom še naprej sledil debati. :palec: :palec: :palec:

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Vsak ima svojo pot, sicer bi bilo nesmiselno, da (ta vsak) sploh obstaja. Kljub temu pa je resnica le ena. A dojemanj te resnice je natančno tolikor kolikor je poti.

Pri učiteljih je dilema sledeča: izbira, odnos.

Sant Mat recimo zahteva popolno predanost učitelju, hkrati pa svari pred popolno predanostjo napačnemu učitelju, ki je lahko (Sant Mat) negativna sila. Kako prepoznamo pravega? Tako, da se z njim srečamo na notranjih nivojih, kjer se dokaže kot resničen. Catch 22, da pride do srečanja na tem nivoju moraš biti predan učitelju. Moj sklep je: popolna (ker smo ljudje to pomeni v največji možni meri in potem se potrudite še malo bolj) predanost izbranemu učitelju. Me sploh ne moti, če ga nekdo imenuje življenje. Kaj pa je življenje, če ne bog in kaj je 'popolni učitelj', če ne božji princip delujoč na zemlji? Vse isto, a različnih imen, ker se ločevalnemu umu zdijo te stvari povsem drugačne.

Logična dilema. Ali popolna predanost izključuje zdravi skepticizem? Dokler je um bo skepsa. Moj nasvet: naj ljubezen prežema ta dvom, naj ne bo zaviralen.

:inlove:

Vsaka pot namreč kliče po tem, da mora biti prehojena in kdo tukaj potrebuje zategnjeno ročno? A ker je vsak pot polna pasti, previdnost ne bo odveč.

Vsak ima svojo pot, sicer bi bilo nesmiselno, da (ta vsak) sploh obstaja. Kljub temu pa je resnica le ena. A dojemanj te resnice je natančno tolikor kolikor je poti.

Me sploh ne moti, če ga nekdo imenuje življenje. Kaj pa je življenje, če ne bog in kaj je 'popolni učitelj', če ne božji princip delujoč na zemlji? Vse isto, a različnih imen, ker se ločevalnemu umu zdijo te stvari povsem drugačne.

Logična dilema. Ali popolna predanost izključuje zdravi skepticizem? Dokler je um bo skepsa. Moj nasvet: naj ljubezen prežema ta dvom, naj ne bo zaviralen.

:inlove:

Vsaka pot namreč kliče po tem, da mora biti prehojena in kdo tukaj potrebuje zategnjeno ročno? A ker je vsak pot polna pasti, previdnost ne bo odveč.

:palec: :palec: :palec:

To je to, sfinga. Bravo.

V nas je edini pravi učitelj. In njegovo razodetje je priča naših dejanj.

Potrebna je previdnost, ker te z vseh strani šopajo z ne vem čem, ampak to je od zunaj.

Kar nas je strah v nas samih je naša edina ovira v življenju, in s tem je potrebno razčistiti.

Let the sunshine in

Hojla, dobra debata !!

Še majčkeno razglabljajte, pa boste že čisto blizu . x;)x :palec:

C.G. JUNG - "Ljudje smo bitja simbolov !"

A je treba še kaj dodat?

Pot Sant Mat je meni osebno povedal novega samo to, da je vsak človek "tisti" učitelj, ki ga rabimo, da je vsaka stvar ki se mi zgodi, vsak trenutek "tisti učitelj" ali po JUNGU "simbol", ki mi kaže pot.

Najvažnejše pa je to, da ZA UČENJE DRUGIH NE SMEŠ DOBITI PLAČILA. Preživljati se mora vsak učitelj z delom SVOJIH ROK.

Da ne bo pomote, pa spet ploha pripomb na moj post, bom še enkrat ponovila, da je to MOJE RAZUMEVANJE, KO SEM KNJIGO PREBRALA !!!!

peace and love

clean

peace and love

Klinar

[Pot Sant Mat je meni osebno povedal novega samo to, da je vsak človek "tisti" učitelj, ki ga rabimo, da je vsaka stvar ki se mi zgodi, vsak trenutek "tisti učitelj" ali po JUNGU "simbol", ki mi kaže pot.

Najvažnejše pa je to, da ZA UČENJE DRUGIH NE SMEŠ DOBITI PLAČILA. Preživljati se mora vsak učitelj z delom SVOJIH ROK.

s temle se jaz popolnoma strinjam :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...