Skoči na vsebino

Duhovnost v novem tisočletju


Recommended Posts

  • Komentarji 574
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kar se tiče Hinduizma, v bistvu gre za Bramanizem. Kasneje so ga tujci poimenovali Hinduizem. Vsa poganstva izhajajo iz prarazodetja. Ki je bilo duhovno razumevanje sveta in vera v enega Boga. In vsa so se sprevrgla v mnogoboštvo in čaščenje materije ter malikov. Na to kaže tudi podobnost med starimi Keltskim verovanji in Indijskimi. Kelti so verjetno šele pod Etruščanskim vplivom začeli izdelovati podobe malikov. Ljudje so začeli upodabljati različne Božje lastnosti, nato pa te podobe častiti kot bogove. Vse duhovno pa so ljudje začeli imeti za neumnost. Tako gre pravzaprav za padec. Izjema pri vsem tem pa je Judovstvo. V morju poganskega sveta otoček na novo ustvarjenega monoteizma.

Ampak Judovstvo je postalo mrtvo-dogmatično, brez resnične žive vere. Uporabno zgolj še kot podstavek za Krščanstvo. Seveda pa je Bog ves čas isti. Svet pa se spreminja. Možnost odrešenosti večne smrti, kar pomeni odrešitev iz kroga inkarnacij, pa nastopi šele s Krščanstvom. Pa ne samo za ta svet, ampak za celotno stvarstvo. Starejša izročila tega ne učijo, ker tega prej niti ni bilo.

 

Kar pa zadeva islam, mi ni povsem jasno, za kaj sploh gre. Mi je pa mal sumljiv.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Bog ni troedin

 

1. Vsa verovanja in običaji niso slabi. Vendar jih Bog ne odobrava, če izvirajo iz krive vere ali nasprotujejo biblijskim naukom. (Matevž 15:6)

 

2. Trojica: Ali je Jehova troedin – tri osebe v enem Bogu? Ne! Jehova, Oče, je ,edini pravi, resnični Bog‘. (Janez 17:3; Marko 12:29) Jezus je njegov prvorojeni Sin in je podložen Bogu. (1. Korinčanom 11:3) Oče je večji od Sina. (Janez 14:28) Sveti duh ni oseba; je Božja dejavna sila. (1. Mojzesova 1:2; Dejanja 2:18)

Božič in velika noč izvirata iz starih krivih ver

Nimamo razloga za to, da bi častili mrtve ali se jih bali

 

3. Božič in velika noč: Jezus se ni rodil 25. decembra. Rodil se je okoli 1. oktobra, v tistem času leta, ko imajo pastirji ponoči svoje črede zunaj. (Lukež 2:8–12) Jezus kristjanom ni nikoli zapovedal, naj praznujejo njegovo rojstvo. Ampak je svojim učencem naročil, naj slavijo, ali se spominjajo, njegove smrti. (Lukež 22:19, 20) Božič in z njim povezani običaji izvirajo iz starih krivih ver. Isto velja za velikonočne običaje, kot je uporaba jajc in zajcev. Zgodnji kristjani niso praznovali božiča ali velike noči, niti ju ne praznujejo današnji pravi kristjani.

 

4. Rojstni dnevi: Edini praznovanji rojstnega dneva, o katerih govori Biblija, sta imela človeka, ki nista častila Jehova. (1. Mojzesova 40:20–22; Marko 6:21, 22, 24–27) Zgodnji kristjani niso praznovali rojstnih dni. Običaj teh praznovanj izvira iz starih krivih ver. Pravi kristjani se obdarujejo in zabavajo ob drugih priložnostih med letom.

 

5. Strah pred mrtvimi: Mrtvi ne morejo ničesar narediti niti čutiti. Ne moremo jim pomagati, oni pa nam ne morejo škodovati. (Psalm 146:4; Propovednik 9:5, 10) Duša umre; po smrti ne živi več. (Ezekiel 18:4) Toda včasih se hudobni angeli, ki se imenujejo demoni, pretvarjajo, da so duhovi umrlih. Kateri koli običaji, ki imajo opraviti s strahom pred mrtvimi ali s čaščenjem le-teh, so napačni. (Izaija 8:19)

 

6. Križ: Jezus ni umrl na križu. Umrl je na kolu ali drogu. Grška beseda, ki je prevedena s »križ«, v mnogih biblijah pomeni samo kos debla. Simbol križa prihaja iz starih krivih ver. Zgodnji kristjani križa niso uporabljali ali ga častili. Ali bi bilo zato po vašem prav, da bi pri čaščenju uporabljali križ? (5. Mojzesova 7:26; 1. Korinčanom 10:14)

 

7. Morda bo zelo težko opustiti nekatera verovanja in običaje. Sorodniki in prijatelji vas bodo morda poskusili prepričati, da naj svojih verovanj ne bi spremenili. Toda pomembnejše je, da ugajamo Bogu kot pa človeku. (Pregovori 29: 25; Matevž 10:36, 37)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kar nam ni všeč pač ne beremo :inocent: lahko pa podamo konstruktivno mnenje zakaj nam določene reči niso všeč. mene osebno ne motijo citati svetega pisma ampak ponavljanje enih in istih štorij berez vsake obrazlozitve le-tega v praksi. mislim -kaj mi pomaga nevem kakšna modra beseda, če je ne štekam, kot lepo pove Alanis v Ironic xDDx v teoriji ponavadi vse štima, v praksi se zatika!! :angry2: :ochko:

 

oz. ne pljuvam po tistem česar ne razumem x:Dx

 

 

samo tko :inocent: malo pokomentiram aktualno dogajanje v temi.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Prihodnost... o njej lahko samo ugibamo na bolj ali manj znano izhodišče in bolaj ali manj znana pričakovanja. Blebetanja o Vodnarjevi dobi in podobno je milo rečeno neresno. Štetje let si je izmislil človek in nima nobene zveze s pričakovanimi trendi razvoja civilizacije. Vsi blebetajo o duhovnosti, poduhovljenju človeštva, a resnica je diametralno nasprotna. Svet tone v uničujoče hiperpotrošništvo, navezanost na materialno in zunanje. Še nikoli ni bilo toliko reklam za kreme proti gubam. Množice se sicer ukvarjajo z duhovnostjo, a to počno na tržni način, skladen s hiperpotrošniško miselnostjo - hitro in poceni. Razni bio-psiho-XY-energo-terapevti služijo s svojimi pravljicami, kot še nikoli. Duhovnost je tržnica, temelječa na modinosti tega ali onega. V duhovni modi se izmenjujejo različne joge, feng shu, budizem in razni zvarki vsega v vsem. Brez zveze je govoriti o duhovnosti novega tisočletja, dokler lahko preberem reklamo: "Vikend z vilinskimi energijami" ali "Razsvetljenje v manj kot 24 urah".

Pa še citat, na katerega sem ob tej temi naletel:

Vi ste moje priče, govori Jehova,

Lep primer zgrešenega prevoda. V hebrejski Bibliji ni nobene Jehove, temveč IHVH, formula tetragrama. Ni mišljen striček, temveč aktivni princip razodevanja. Stavek ima popolnoma drugačen pomen, ako se ga ne bere dobesedno (nobena stvar v Bibliji se ne bere dobesedno, še posebno pa ne prevod).

Kabalist

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prvo kot prvo, za Ando: Kako pa lahko en navaden smrtnik, kot si ti in kot smo mi usi tuki, ve, kaj Bog odobrava in kaj ne? Mogoče se oa Bog res samo smeji, ko gleda dol in vidi ljudi, kako se na vse pretege trudijo zapolnit praznino v sebi. To praznino ti lahko zapolni le tisti Bog, ki ga začutiš v sebi, ki je brezpogojna ljubezen do vsega, kar je...

 

Jaz mislim, da je najbolje v vseh stvareh ostat zmeren, tudi pri duhovnosti, da te ne potegne na preveč odljudena pota... Sicer se pa strinjam z vsemi, ki pravite, da je treba vzeti za svoje samo tisto, kar se ti zdi, da je prav; tisto v čemer najdeš sebe in da ne verjameš vsem "velikim duhovnežem" dobesedno, ker se ti lahko še odpedena... Saj bi bilo verjeti vsakemu resnično prezahtevno ob poplavi različnih duhovnih vej, ki se pojavljajo.

 

Intuicija je vedno pravi odgovor....

Glede prihodnosti pa se mi zdi, da se bo človeštvo razdelilo na dva pola - na tiste, ki se trudimo za dobro človeštva in poskušamo misliti pozitivno in tudi delati tako, in na tiste, ki se jim gre za svojo rit in se tako bojijo zanjo, da rinejo uničevat use kar je dobro. Kakšen pa bo rezultat????? Jaz sem še vedno optimist!!!!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Prihodnost... o njej lahko samo ugibamo na bolj ali manj znano izhodišče in bolaj ali manj znana pričakovanja. Blebetanja o Vodnarjevi dobi in podobno je milo rečeno neresno. Štetje let si je izmislil človek in nima nobene zveze s pričakovanimi trendi razvoja civilizacije. Vsi blebetajo o duhovnosti, poduhovljenju človeštva, a resnica je diametralno nasprotna. Svet tone v uničujoče hiperpotrošništvo, navezanost na materialno in zunanje. Še nikoli ni bilo toliko reklam za kreme proti gubam. Množice se sicer ukvarjajo z duhovnostjo, a to počno na tržni način, skladen s hiperpotrošniško miselnostjo - hitro in poceni. Razni bio-psiho-XY-energo-terapevti služijo s svojimi pravljicami, kot še nikoli. Duhovnost je tržnica, temelječa na modinosti tega ali onega. V duhovni modi se izmenjujejo različne joge, feng shu, budizem in razni zvarki vsega v vsem. Brez zveze je govoriti o duhovnosti novega tisočletja, dokler lahko preberem reklamo: "Vikend z vilinskimi energijami" ali "Razsvetljenje v manj kot 24 urah". 

Kabalist

Slabo ne more nikoli premagati dobro. Zakaj v naravi slabega je, da na koncu vedno uniči samo sebe. In vse, kar si naštel, je najbolj siguren pokazatelj, da res prihaja duhovna doba. x:)x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdrav,

 

mene pri tekstu, ki ga je napisala Anda, najbolj moti izraz KRIVA VERA. Zdi se mi, da je absurden.

Kako je lahko neka vera napačna ali prava? Vera ni vedenje, vera je, da kljub temu, da nimaš dokazov zaupaš , veruješ.

Vsaka vera je na svoja način prava in napačna ob enem. Prava v smislu, da je rojena iz potrebe množice. Napačna, ker je vedno le približek resnici in nikoli sama resnica. Resnica je vedno le v doživetju boga, ki pa je tiho , notranje doživetje.

 

No toliko sem hotela reči, to je seveda moje mnenje.

 

 

Vse dobro,

 

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Najbolj zanesljiva duhovnost je tista,katero najdemo v svoji notranjosti duše.Če smo uspeli jo v tem življneju ,kateri je za nami poiskati in jo tudi najti ,smo zmagovalci nad samim Božjim duhom.Če pa tega nismo še uspeli najti,imamo čas še celo življenje.

 

V kaj verjamemo mislim,da sploh ni pomembno za našo prihodnost.Bistvo vere je ,da delamo dobro ljudem ,da smo spoštljivi ,da širimo zdravo besedo ,ki napoljnjuje naša srca ,duše in um....Da v tem najdemo en smisel mirnega življenja in sožitja v njem.Skratka ,da znamo ljubiti bližnjega in vse kar nas obkroža.

 

bog je za vse enak.Ne glede na to kakšno vero imamo.Mi smo tisti ,ki moramo biti pravični do soljudi.Vera je nam le v pomoč ,da najdemo ključ sreče in zadovoljstva.

Bog je lahko za nekatere Kristus,za nekatere Alah,za nekatere Buda,za nekatere Sonce,Luna,Mars,Zvezda....Vse je BOG in v vsem lahko najdemo nekaj pozitivnega ,da smo lahko srečni,da lahko najdemo zatočišče v najtežjih trenutkih ,da se zjočem zaradi želosti ali veselja ,da prosimo za dober konec nečesa načrtovanega....skratka...

 

Manj ,ko bomo spraševali kateri Bog je pravi,prej bomo našli tistega ,ki je večno v naših dušah in srcih.

 

Pa srečno vsakemu ,ki se bo podal na to misijo!!

 

Jaz svojega Boga sem našla.V vsakem izmed vas.

Samo,če ljubimo smo nesmrtni
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Zanima me, kaj si mislite o duhovnosti v prihodnjosti?

 

 

 

Dandanes je duhovnost največkrat nekaj, kar se lahko primerja s tem, kar pride iz riti namesto klobase. Obstaja pa še drugi nivo - tisti, ko pričakujemo, da bo iz riti prišlo nekaj duhovnega pa so naenkrat gate za zamenjat.

 

Če bo šlo tako naprej bo od duhovnosti ostalo zgolj slednje.

 

 

 

uživajte!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Slabo ne more nikoli premagati dobro

Ej, emanuel, pa sva zopet našla temo. Dobro, slabo se ne dogaja Bogu (ali ustreznemu principu ipd.), temveč je del človekove egozavesti. Tvojemu in mojemu egu se dogaja dobro in slabo glede na pridobljen splet notranjega čutenja. Tudi razkroj, umiranje in razpadanje je del razodevanja. Človeška družba je takšna, kot je. Lahko je dobra ali slaba. V veji Kabale, kateri pripadam, mislimo, da je doba duhovnosti precej oddaljena in nikoli ne bo to, o čemer sanjajo razni duhovitneži, katerih je polna popularna "duhovna" literatura. Sanje pak ostajajo sanje. Za človeško civilizacijo je ključno, ali bo sposobna obvladati lastni škorpijonski nagon. Oglej se okoli sebe in kojci ugotoviš, da se družba spreminja v neukrotljiv zverinjak, kjer prevladujejo finančno nadmočni. Se motim? Mimogrede... dobe delimo na eone. vsak eon traja preko 6000 let. Sedaj smo proti koncu eona Bika (obsega čas, ko je bilo pomladno enakonočje v ozvezdjih Bika, Ovna in Rib). To je doba zemljeskega cesarstva in materialnosti. Duhovna doba bo doba kooperativne, mrežno zasnovane ureditve.

Kabalist

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ej, emanuel, pa sva zopet našla temo. Dobro, slabo se ne dogaja Bogu (ali ustreznemu principu ipd.), temveč je del človekove egozavesti. Tvojemu in mojemu egu se dogaja dobro in slabo glede na pridobljen splet notranjega čutenja. Tudi razkroj, umiranje in razpadanje je del razodevanja. Človeška družba je takšna, kot je. Lahko je dobra ali slaba. V veji Kabale, kateri pripadam, mislimo, da je doba duhovnosti precej oddaljena in nikoli ne bo to, o čemer sanjajo razni duhovitneži, katerih je polna popularna "duhovna" literatura. Sanje pak ostajajo sanje. Za človeško civilizacijo je ključno, ali bo sposobna obvladati lastni škorpijonski nagon. Oglej se okoli sebe in kojci ugotoviš, da se družba spreminja v neukrotljiv zverinjak, kjer prevladujejo finančno nadmočni.  Se motim? Mimogrede... dobe delimo na eone. vsak eon traja preko 6000 let. Sedaj smo proti koncu eona Bika (obsega čas, ko je bilo pomladno enakonočje v ozvezdjih Bika, Ovna in Rib). To je doba zemljeskega cesarstva in materialnosti. Duhovna doba bo doba kooperativne, mrežno zasnovane ureditve.

Kabalist

 

Se ne strinjam, da je dobro in slabo samo del človekove egozavesti. Krščanstvo uči, da je Bog dober, torej je Bog sam princip dobrega. Bog je torej praduh, veliki Duh, iz katerega nato vse izhaja. In vse je ustvarjeno iz ljubezni, torej je ljubezen sama temelj vsega, kar obstaja. In kako je potem lahko kaj slabega, če Bog ni ustvaril nič slabega, pa vendar je vse, kar je, njegova stvaritev?!

 

Na videz paradoks, vendar vse slabo tako lahko izvira zgolj iz svobodne volje, ki jo je stvarnik podaril svojim ustvarjenim bitjem. In če ne moremo potegniti jasne črte med dobrim in zlim, kot tudi v sivi barvi ne moremo razločiti med belo in črno barvo, to še ne pomeni, da je dobro in slabo zgolj stvar našega notranjega čutenja. Pa čeprav v resnici ljudje to mal različno razumemo.

 

Da pa se družba spreminja v zverinjak, ki ga obvladujejo finančno močni, pa lahko pomeni tudi to, da bo ta svetovni sistem prišel do točke, v kateri se bo zlomil, ne pa to, da bo tako šlo v nedogled. Saj tak sistem dojemam kot nekaj slabega, zlo pa na koncu vedno uniči samo sebe. Seveda pa v končni fazi vse služi dobremu.

 

Razkroj, umiranje in razpadanje pa razumem kot osvobajanje duhovnih substanc iz minljive materije na poti v višje oblike zavesti.

 

Ko pa že omenjaš 6000 let, sem se spomnil, da sem nekje zasledil, da je na zemlji vsakih 2000 let čas velikih sprememb. In da se je naša generacija človeštva začela pred dobrimi 6000 leti. In veliki potop naj bi bil pred cca 4000 leti. Zanimivo!

 

Vidim pa duhovno dobo nekako tako, kot v svojem bistvu uči krščanstvo. Prehod sam pa verjetno ne bo tako mehak, saj se morajo pred tem uskladiti energijska nesoglasja in marsikaj se mora prečistiti. Sicer pa tudi jaz ne razumem duhovnost kot to, da vidiš vse rožnato, čeprav ni. Ampak bolj kot vero v končno zmago dobrega nad zlim.

 

LP

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ej, Bog ni niti dober, niti slab, temveč je vsemogočen (-na, -no). Vse j v Bogu, vse je iz Boga in Bog je v vsem. Zla kot samostojne eksistence ni. Strica z rogi in dermatološkimi težavami so si izmislili, kajti gnostični pogled na svet potrebuje dvojnost. Ego deluje na principu polarnosti in predvsem napetosti med obema poloma. Svet se neprekinjeno razodeva in samo od stanja ega je odvisno, kako prepoznavamo ta proces. Vse, kar se zgodi, se zgodi v skladu s popolnim božjim načrtom. Ako ne bi bilo tako, potem Bog ni več vsemogočen, torej ga je treba zamenjati. A nekaj, iz česar je vse in je znotraj tega, je pač popolno. Človeško bistvo je nekončno majhen del neskončno velikega - Boga. A m uhi enodnevnici ni moč razložiti menjavanja dneva in noči. Lahko se poda samo približek, razumski konstrukt, ki je bolj ali manj blizu resnici, ni pa resnica sama. Prehod iz eona Bika v eon Vodnarja traja že nekaj stoletij in bo trajal še nekaj stoletij po prehodu pomladnega enakonočja v ozvezdje Vodnarja (sicer je silno težko določiti, kdaj se bo ta prehod zgodiul, kajti lokacije ozvezdij in jih meje so človekovo delo). Krščanstvo potrebuje dobrega boga, da ima lahko zlobnega satana in s tem potrebo po instituciji, ki posreduje med bogom in človekom (bog v tem kontekstu pišem z malo začetnico, ker to nima nobene zveze s pravim Bogom).

Zverinjak, ki se imenuje naša družba, ni slab, niti dober, temveč je nujnost v evoluciji organizma človeške družbe. Materialno je del duhovnega, saj se materialna komponenta bivanja prepleta z duhovno. Materialno je enako nujno, kot duhovno. V Kabali ne priznavamo delitve, temveč samo prepletanje. Na stvari je potrebno gledati izven ozkega ega. Verovanje je del ega. Morala je del ega. Oboje je nujno za bivanje.

Kabalist

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ej, Bog ni niti dober, niti slab, temveč je vsemogočen (-na, -no). Vse j v Bogu, vse je iz Boga in Bog je v vsem. Zla kot samostojne eksistence ni. Strica z rogi in dermatološkimi težavami so si izmislili, kajti gnostični pogled na svet potrebuje dvojnost. Ego deluje na principu polarnosti in predvsem napetosti med obema poloma. Svet se neprekinjeno razodeva in samo od stanja ega je odvisno, kako prepoznavamo ta proces. Vse, kar se zgodi, se zgodi v skladu s popolnim božjim načrtom. Ako ne bi bilo tako, potem Bog ni več vsemogočen, torej ga je treba zamenjati. A nekaj, iz česar je vse in je znotraj tega, je pač popolno. Človeško bistvo je nekončno majhen del neskončno velikega - Boga. A m uhi enodnevnici ni moč razložiti menjavanja dneva in noči. Lahko se poda samo približek, razumski konstrukt, ki je bolj ali manj blizu resnici, ni pa resnica sama. Prehod iz eona Bika v eon Vodnarja traja že nekaj stoletij in bo trajal še nekaj stoletij po prehodu pomladnega enakonočja v ozvezdje Vodnarja (sicer je silno težko določiti, kdaj se bo ta prehod zgodiul, kajti lokacije ozvezdij in jih meje so človekovo delo). Krščanstvo potrebuje dobrega boga, da ima lahko zlobnega satana in s tem potrebo po instituciji, ki posreduje med bogom in človekom (bog v tem kontekstu pišem z malo začetnico, ker to nima nobene zveze s pravim Bogom).

Zverinjak, ki se imenuje naša družba, ni slab, niti dober, temveč je nujnost v evoluciji organizma človeške družbe. Materialno je del duhovnega, saj se materialna komponenta bivanja prepleta z duhovno. Materialno je enako nujno, kot duhovno. V Kabali ne priznavamo delitve, temveč samo prepletanje. Na stvari je potrebno gledati izven ozkega ega.  Verovanje je del ega. Morala je del ega. Oboje je nujno za bivanje.

Kabalist

Če je Bog podaril ljudem svobodno voljo in jo tudi vedno upošteva, pa če je dobra ali slaba, ali je zato kaj manj vsemogočen? Torej mora tudi popolni Božji načrt povsem upoštevati popolno svobodno voljo ljudi. Torej ta načrt ni tako tog, kot si nekateri predstavljajo in razlagajo. Vsakdo pa razume toliko, kot je sposoben razumeti. In bolj kot je ta "približek" blizu, boljše je spoznavanje Božje narave.

 

Na astrologijo se ne spoznam , zato tudi komentiru ne bom tega vidika.

 

V naravi materije je minljivost, v naravi duhovnega pa večnost. To pomeni, da v bistvu gre za dvojnost. Ker pa je materija minljiva, je bivanje v dvojnosti začasno, bivanje v duhovnem pa večno. Res pa se oboje prepleta. Če pa verske institucije nauk o dvojnosti zlorabljajo za manipulacije, to še ni dokaz, da dvojnosti ni. Glede pisave, Bog se piše vedno z veliko, če je mišljeno v monoteistične smislu, ne glede na predstavo ali religijo. Lahko tudi Veliki duh. Razlaga, da se piše z veliko, če je mišljeno kot ti misliš, drugače pa z malo, je smešna. Z malo se piše pri mnogoboštvu.

 

Kot si jaz predstavljam ego, ego vedno postavlja sebe v središče vsega. Religije pa učijo, da je Bog središče vsega. In ko rečeš, da je verovanje del ega, misliš s tem na to, da je potrebno verovati, nič pa ni res?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

BOG hudobijo dopušča, milijoni na zemlji pa jo namerno izvajajo. Tako na primer napovedujejo vojne, na otroke mečejo bombe, uničujejo zemljo in povzročajo lakoto. Milijoni kadijo in zbolijo za rakom na pljučih, prešuštvujejo in se okužijo s spolno prenosljivimi boleznimi, prekomerno uživajo alkohol ter zbolijo za cirozo jeter in tako dalje. Takšni ljudje si ne želijo zares, da bi se hudobija končala. Želijo si le, da bi bile odstranjene posledice hudobije. Ko žanjejo to, kar so sejali, stokajo: »Zakaj ravno jaz?« In krivijo Boga, kot piše v Pregovorih 19:3 po prevodu The New English Bible: »Človeku uniči življenje njegova lastna neumnost in potem zato obtožuje GOSPODA.« In če bi Bog ustavil njihovo zlo početje, bi se pritoževali, da jim je odvzel pravico, da to počnejo!

 

Jehova zlo dovoljuje predvsem zato, da bi odgovoril na Satanov izziv. Satan Hudič je trdil, da Bog na zemlji ne more imeti ljudi, ki bi mu tudi v preizkušnjah ostali zvesti. (Job 1:6–12; 2:1–10) Zato je Jehova Satana ohranil pri življenju, da bi ta lahko dokazal svojo trditev. (2. Mojzesova 9:16) Satan še vedno povzroča gorje, da bi človeštvo odvrnil od Boga, medtem ko skuša dokazati svojo trditev. (Razodetje 12:12) Toda Job je ostal značajen. Prav tako Jezus. Danes pa so značajni tudi pravi kristjani. (Job 27:5; 31:6; Matevž 4:1–11; 1. Petrov 1:6, 7)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...