Marsa 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kolkor se spomnim- ko se človek rodi, se prve tri ure duhovno hrani iz kozmosa. Ker pa imajo različna nebesna telesa različne mentalne energije, tudi položaj nebesnih teles ob človekovem rojstvu delno vpliva na človekovo naravo.Zelo lepo si tole povedal. Jung pa recimo pravi, da 'vsakdo in vsaka stvar, ki se rodi oz. zgodi v dolocenem trenutku, nosi znacilnosti tistega trenutka'. O vplivu Urana, Neptuna in Plutona pa se tud astrologi strinjamo, da vplivajo pac manj oz. zgolj na generacije, vendar LE v tem primeru, ce niso na kaki pomembni tocki oz. ce niso mocno aspektirani.Jaz sem npr. fajn primer mocnega delovanja vseh treh oddaljenih. Neptun na ascendentu, uran in pluton na MC-ju (najpomembnejsi tocki na obeh najpomembnejsih oseh charta). Ukvarjam se z umetnostjo, astrologijami, 'shlogarijami' itd., pocnem nekoliko 'nenavadne' stvari (iz vidika obicajnega pojmovanja lajfstajlov). V skorpijonu ima Neptun generacija 10, 15 let folka, jasno da ne daje vsem umetniskih al pa zdraviteljskih al pa psihoanaliticnih sposobnosti. ce pa imas pol se luno v ribah, venero v biku... in tako dalje, pa je pac ze vec sans, da se bos ukvarjal z umetnostjo ali s cim od nastetega.In podobno... In če znanost nečesa ne pozna, to še ne pomeni, da tega ni. in se dodajam; ce necesa ne vidim in ne razumem, ne pomeni, da ne obstaja ali da ne drzi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Odpira spregledane poste? Ja, to sem mislila, ne tehtnica je ena, samo vedno niha med dvema moznostima.Ribi sta dve, ker gleda vsaka v svojo smer - torej lohk se odlocis, dvojcka pa sta dva, tolk je dvojen... dbest, da tolk ves o razlicnih zadevah!ja, zato pa (za razliko od astroloskih interpretacij, kjer Luno pripisujejo raku) crowley recimo v tarotu karto lune (18) pripisuje ribam in ne raku. Jaz pravim, da je Luna doma v raku, eksaltirana je v Biku, potentna pa je v ribah. :Sem prebral na forumu, da ni slučajnosti, zato sem tko sklepu o mački Upam, da nisi resno vzela, da se bom še astrologijo nauču na forumu. So mi tvoje razlage bolj kitajščina Pa mi tudi leži bolj množična psihologija, kot zlo osebna. Da velik vem? Gre bolj za to, da berem druge knjige kot večina na forumu, zato je moj nabor znanja in predstav mal drugačen. Če vsi bolj berejo TOP 10, potem sam mal okol lahk obračajo. Vseen pa mislm, da mam najbol literaturo. Ampak sam velik branja je itak bol prazn. Bolš brat mal, pa tisto boljše in bolj počas, pa to mal pri seb predelat. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...So mi tvoje razlage bolj kitajščina ...skoda. ... sem se ze nadejala... kvalitetne komunikacije, nekak... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Upam, da nisi resno vzela, ....smrtno resno sem vzela.Bolš brat mal, pa tisto boljše in bolj počas, pa to mal pri seb predelat.Morda. Jaz berem velik, konzumiram velik, lohk prebavim velik... ze odvrzem, ce ne rabim... ... ali pa me ne zanima, nocem se omejevati z 'mal' al pa 'velik' - kaksni pa so sploh ti pojmi pravzaprav? slabo, dobro, malo, veliko... neumno, pametno... ???kdo pove, kje pise? Jaz zlo velik govorim... imam pa izgovor in... kompenzacijo - kaj tud povem, ipak. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>skoda. ... sem se ze nadejala... kvalitetne komunikacije, nekak... Pa saj sem napisu, da se ne ukvarjam niti z asrologijo niti s kartami. Vedeževanje iz kart mi pa nikol ni blo všeč. Se mi zdi, da kdor kaj pravilno napove iz kart, če že napove, napove s pomočjo nižjih skodoželnih duhov. Kakšna korist je lahko samo kratkotrajna, na dolgi rok je pa praviloma škodljivo, če ne drugač, za človekov duhovni razvoj. Ga drži pri raznih vedeževalcih, namesto da bi duhovnost vzel bol resno. Astrologija je pa verjetno kar v redu, če se dela dobro, in se nanjo ne da preveč teže. Razne horoskope iz revij in časopisov pa raj ne komentiram. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...Se mi zdi, da kdor kaj pravilno napove iz kart, če že napove, napove s pomočjo nižjih skodoželnih duhov. Kakšna korist je lahko samo kratkotrajna, na dolgi rok je pa praviloma škodljivo, če ne drugač, za človekov duhovni razvoj. Ga drži pri raznih vedeževalcih, namesto da bi duhovnost vzel bol resno. ...Oprosti ker se mi ne da utemeljevat, sam preprosto ni res. jaz sam prevajam simbole... imam smisel, posluh.... odvisno kaj hoces gledat - matematiko, geometrijo, toprej za astrologijo se bos v teh kontextih pol odlocil...Lohk pa skoz umetnost postekavas vse zivo - pa ni to nic @slabse@Karte pa so podobice... tak organizemcek... ziva stvar... kot astrologija...ce imas spostovanje.... ce ravnas prav, ne more bit napake.pa najsi bo astroloska ali pa katerakoli druga... interpretacija, analiza, ukvarjanje, obravnava, metoda, seansa, vpogled, ... Point je pa CUT. in znanje, pol vklopis vse vedenje do zdaj, kar pa je samo preprosta inteligenca... in ce vklopis mal intuicije, imas dober... nekaksen model vpogleda... Ce razumes, OK, ce pa ne, pa nic. civcivcivciv... kolk enih besed je treba vcasih, ce se hoce kaj povedat..ampak je fajn, uporabljat besede - karkoli, sam da se lohk izrazam(o) - kdor se pac zeli, jaz se zelim, meni je to izpolnitev... mi das medij, ok, plavam..besede? ok, daj jih sem, jih bomo uporabljali. Misli? nekaj bomo ze z njimi...prav tako s filingi...znanje? to je ze resnejsa scena... se bomo torej potrudili...ostalo pa je... uzivanje v vsem... kolk nakladam, kar leti iz mene. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>smrtno resno sem vzela. Morda. Jaz berem velik, konzumiram velik, lohk prebavim velik... ze odvrzem, ce ne rabim... ... ali pa me ne zanima, nocem se omejevati z 'mal' al pa 'velik' - kaksni pa so sploh ti pojmi pravzaprav? slabo, dobro, malo, veliko... neumno, pametno... ???kdo pove, kje pise? Jaz zlo velik govorim... imam pa izgovor in... kompenzacijo - kaj tud povem, ipak. No ja, mal je mišlen toliko, da lahko dobro predelaš v sebi. A sm uporabu besedo dobro? :xx!: Recimo tkole. Kdor zida hišo, pa na parcelo, kjer hoče zidat pripelje ves material naenkrat, bojo zidarji sam čukast gledal. Saj nimajo kje več kopat gradbeno jamo, da bi začel zidat. Pa je material lahko ves najboljši, kar ga je. Spuci mal parcelo, pust sam najnujnejše, zdele ne mormo nič nardit pri teb. Ravno tko pa je, ko človek zida sam v sebi svojo duhovno hišo za svoje večno duhovno življenje. Vase lahko namečeš na hit vse najboljše, kar najdeš, pa iz tega nič ne bo. Vem, da nič ne vem, je edino, kar duša izvleče iz vzega skupi. Kaj je dobro in kaj slabo, kaj pametno in kaj neumno, mora pa vsak sam spoznat iz svojih izkušenj. Piše pa velik tega, vprašanje je, kaj si vzameš. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>:xx!: Upam da te nisem razjezila. drugac pa stekam, kaj mislis...Ja. kul. Se mi zdi, da si prav jezen name, ker se ti zdi, da necesa nocem priznati al kaj tacga...Jaz pa sam... pac - se pogovarjam, iskreno, kakor itak vedno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Oprosti ker se mi ne da utemeljevat, sam preprosto ni res. jaz sam prevajam simbole... imam smisel, posluh.... odvisno kaj hoces gledat - matematiko, geometrijo, toprej za astrologijo se bos v teh kontextih pol odlocil...Lohk pa skoz umetnost postekavas vse zivo - pa ni to nic @slabse@Karte pa so podobice... tak organizemcek... ziva stvar... kot astrologija...ce imas spostovanje.... ce ravnas prav, ne more bit napake.pa najsi bo astroloska ali pa katerakoli druga... interpretacija, analiza, ukvarjanje, obravnava, metoda, seansa, vpogled, ... Point je pa CUT. in znanje, pol vklopis vse vedenje do zdaj, kar pa je samo preprosta inteligenca... in ce vklopis mal intuicije, imas dober... nekaksen model vpogleda... Ce razumes, OK, ce pa ne, pa nic.Če maš čut pa znanje, zakaj pa pol rabiš karte? A si s kartam sam mal pomagaš, in jih v bistvu ne rabiš? Al gre za sile, ki pomagajo kako karte padejo, in iz tega potem delaš? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 Joooj, cakaj malo.... halo? A mi dovolis, da kreme delam?Da risem?da se z glasbo ukvarjam, pa ceprav... ceprav? Ni vazen medij... sam da... prides do (svojega) bistva. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Upam da te nisem razjezila. drugac pa stekam, kaj mislis...Ja. kul. Se mi zdi, da si prav jezen name, ker se ti zdi, da necesa nocem priznati al kaj tacga...Jaz pa sam... pac - se pogovarjam, iskreno, kakor itak vedno. Nič nism jezn nate. Saj vem, da sam drezaš. Hočeš razlago. Itak mam rad dobro razpravo. Sicer pa mende ne smemo sprejet nič, kar preberemo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Joooj, cakaj malo.... halo? A mi dovolis, da kreme delam?Da risem?da se z glasbo ukvarjam, pa ceprav... ceprav? Ni vazen medij... sam da... prides do (svojega) bistva. No vidš, to je pa že mal lepš. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>.. Saj vem, da sam drezaš. Hočeš razlago. Itak mam rad dobro razpravo. Sicer pa mende ne smemo sprejet nič, kar preberemo ma nit tolk ne drezam, sam... sam grem pac do konca (in naprej). me veseli, ko... je ze hotel it tok najine debate v... odstekano smer...Pa... je ok. jaz mam tud rada dobro debato, sam ne maram pa prepucavanja pa... taksnega... saj se (ocitno) stekamo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>ma nit tolk ne drezam, sam... sam grem pac do konca (in naprej). me veseli, ko... je ze hotel it tok najine debate v... odstekano smer...Pa... je ok. jaz mam tud rada dobro debato, sam ne maram pa prepucavanja pa... taksnega... saj se (ocitno) stekamo. Kdaj mam pri kakšnih postih res filing, da gre za prepucavanje sam zarad prepucavanja. Da je prepucavanje samo seb namen :xx!: . Sevede ne pri tvojih. Grem tud sam rad do konca, če se mi zdi stvar smiselna. Misliš odštekano smer - nepremostljiva nesoglasja? Ma kje pa. Seveda se štekamo . Sam kdaj morm kaj prevert Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 Joj, ljudeki, čisto ste zabredli v astrologijo. Najprej je potrebno poznati vsaj osnovnošolsko astronomijo. Zatem pride srednješolska, ki že vključuje nekaj matematike. Komur še to ni za splošno izobrazbo dovolj, pa obstaja precej bolj specializiranih knjig. Pišejo, da je vesolje multidimenzijsko. Ima svoje središče, ki pa ni nek "prima mobile", temveč točka izžarevanja. V tej točki izžarevajo (uporabil bom ta izraz, da ne bom povzročal nepotrebnega prerekanja), kot rečemo v Kabali, Rešit Ha'Galagim (Prvobitna gibala (bodite pozorni na mmnožino!), ki nekaj drugega od praznovernega "prima mobile". Ta štiri gibala so čas, energija, prostor in gibanje. Vsta ta gibala so medsebojno povezana, izžarevajo v obstoječ svet v svojem večnem trenutku sedaj. Tudi čas je del izžarevanja. In vse, kar se izžareva, je v svojem bistvu popolno v namenu in opravlja svojo vlogo. Mi sicer lahko izmušljujemo razne ovinke okoli jeklenega stiska nujnosti, a bistvo je silno enostavno. Tudi duhovnost, ki temelji na enostavnosti je najbrž najučinkovitejša. Samo tri stvari so potrebne za primeren začetek. Nič več, kot tri stvari. To so pravilno zaupanje, pravilno razmišljanje in pravilno delovanje. Vse to mora biti v okviru moralnega sistema. IZmišljanje raznih karmičnih in reinkarnacijskih fint je samo poskus izogibanja samega sebe. Kastnis istem potrebuje tako karmo (kramo?), kot reinkarnacijo, Kako boš drugače lahko tlačil množice, če jih ne prevaraš s takšnimi fintami? To ni duhovnost, temveč manipulacija, ki je očitno zvezda 21. stoletja. Saj veste, navidezna resničnost, navidezna sreča, navidezna lepota, navidezna duhovnost... vse to gre skupaj, a pristanek bo... auč, boleč. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. februar 2005 Prijavi Deli 14. februar 2005 ne ni treba poznati. ce men 1 pove, da so neki astro znamenja taka pa taka, pa da to preverim se sam; zakaj bi potrem potreboval znanje o astronomiji? mogoce pa mi je tista informacija dovolj za doloceno stopnjo znanja, ki ga pomoje potrebujem sele pri bolj poglobljenjem in zahtevnejsem znanju oz. zelji po ukvarjanju. sicer pa si faj pisal! konco nekja tudi o tem! Kaj to pomeni: "pravilno zaupanje, pravilno razmišljanje in pravilno delovanje. Vse to mora biti v okviru moralnega sistema"??Kaj pa ce so 4 stvari? Zakaj ma vesolje svoje sredisce? Kako to ves?Kako ves da bo pristanek bolec? Kako ves, da so prvotna gibala, da ni samo eno, ki upravlja z nastetimi 4-mi? ali elo vecimi? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. februar 2005 Prijavi Deli 14. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Joj, ljudeki, čisto ste zabredli v astrologijo. ...Men je pa zdej koncno mal zanimiv ratal, prej se mi je zdelo pa 'bredenje'.Je pac pogovor, zakaj se ti zdi, da bos ti povedal, kaj je OK debata in kdaj zabredemo? Najprej je potrebno poznati . aha, zanimivo, kako je treba, kaj se naredi... Sam ti nisi prebral nic, prisel si 'povedat'. V bistvu pa si kar nekaj govoril, meni tvoje pisanje tole nic ni dalo in nic mi nisi povedal.Najbolj pa me moti, da se pogovarjas z mano, a govoris zviska, ni mene v pogovoru ampak si samo ti - torej se nimava kaj menit vec.Tebi se ne da mene brati, meni pa ne tebe, pa sva zmenjena. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 14. februar 2005 Prijavi Deli 14. februar 2005 Mene ne moti to, da ljudi ne zanima astrologija, ali da so skeptični, mene moti to, da brez , da bi se potrudili spoznati to, kar astrologija je, blatijo po njej. To je več kot ozko. Vsakdo, ki želi nek sistem sesut, ga mora prvo spoznati in šele ko ga spozna lahko dobi orožje proti njem, ne pa ga kar tako na pamet razveljaviti.Tudi druge zanosti, takozvano trde znanosti imajo svoje zagonetke in bi lahko človek dvomil vanje, če si ne vzame čas in jih spozna. Stvari in realnosti, ki so videti trdne in neispodbitne, so lahko varljive in lažne. Kaj je resnično? Po moje je resnično življenje kolikor si ga želiš čutiti in živeti in kolikor si ga dovoliš živeti na svoj način in pustiti drugim, da živijo na svojega. To je po moje veliko bolj resnično kot vsaka matematika. "Bistvo je očem skrito", pravi mali princ. Kar se pa tiče astronomije, astrologi poznamo nek del astronomije. Tisti, ki naj bi bolj vplival na človeka na Zemlji, torej astronomijo, ki je vezana na Sonce in njegovo pot, gledamo še vedno geocentrično, seveda za to, ker je naša pozicija na Zemlji naše središče, s tem smo mi središče. Torej če gledamo geocentrični horoskop, postavimo sebe v središče, če gledamo heliocentrični horoskop , pa postavimo sebe v samo zodiak in postanemo samo del zunanje zgodbe. Torej, ker je karta o nas, in o našem življenju , oziroma o življenju in dogodkih na Zemlji je najbolj logično, da se postavimo v središče. Predvidevam tudi , da nekatere moti, da ne upoštevamo vseh ozvezdji in zvezd, in da smo zoženi le na pas, okrog sončeve poti, gledano geocentrično, vendar ima tudi to smisel, kajti ravno ob tej poti se gibljejo planeti in ne kar po vse nebu. Torej vse v astrologiji ima svojo logiko, bitja na drugih planetih in v drugih sončnih sistemih, pa naj imajo drugačno astrologijo, kot je prav za njih. Kar se transaturnovcev tiče, po moje ni naključje, da so jih odkrili in so njihove zgodbe za človeštvo pomembne in imajo smisel. Uranov vpliv je že tako močan, da ga niti pod razno ne moremo zanikati v opazovanju vsakodenvnega življenja na zemlji. Mobiteli, računalniki, ločitve, tehnologija....Neptunovski vidik je tudi že zelo viden z razvojem farmacije, filmov, televizije....Plutonov čas, pa še prihaja in mislim, da ga lahko že vohamo, kako hiti s svojo destruktivno energijo, čeprav smo ga lahko spoznali s Hitlerevo destruktivno uničevalno slo, s Freudovo psihoanalizo in pa tudi z razvojem atomske energije.... Da bi razumel astrologijo, si jo moraš dovoliti gledati in spoznati. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Lepo, da se je debata malce razživela! Ako bi vsi enako mislili in samo en drugemu prikimavali, bi vse skupaj izpadlo precej nezanimivo.Kako glede gibal ipd. vem? Preprosto, v Kabali so pač te stvari precej dobro zapisane, čeprav niso na prvi pogled tako očitne. Je pa potrebno nekaj znanja hebrejske gramatike. Mnogi, ki se imajo za kabaliste, to enostavno izpustijo. Štiri gibala so, kot je eno sonce na nebu. Pomislite logično (Kabala je logična)! Kaj je čas? kaj je prostor? Kaj je energija? Kaj je gibanje? Da ima vesolje središče, itak ve tudi sodobna astrofizika. Saj je mogoče kdo zasledil teorije o širjenju vesolja, strunah ipd.? Kar nekaj zanimivih knjig je moč dobiti in še preveč ne zatežijo s fizikalno latovščino...Astrologija ni natančna znanost (recimo ji znanost), ker temelji na statičnosti položaja zvezd. A na žalost astrologije ni pri miru niti zemljina os. Že stari Grki so ugotovili, da je Zemlja kot vrtavka in to nihanje so imenovali procesija. zatorej pomladno enakonočje ni pri miru in astrologija je sedaj v zaostanku za celo ozvezdje in še malo. Vzemite ljudje božji v roke otroško zvezdno karto. Na njej je označena ekliptika (navidezna pot Sonca, planetov in Lune) in se po njej orientirajte kakšno lepo noč! Astrologija pač temelji na ptolomejski astronomiji, katera je temeljito povožena. A astrologija je precejšenj posel in zato so mnogi slepi za dejstva. Tukaj samo dajem informacije, ki so dotopne v vsaki knjižnici, knjigarni. Vsakdo, ki se ukvarja z astrologijo in stvarmi, s to vedo povezanimi, bi moral obvladati vsaj osnove astronomije. Mislim, da je potrebno pri astrologiji začeti uporabljati malce drugačen način izražanja. A brez skrbi, vs epreberem in če komu ne diši, kar napišem, pač ne diši. Saj smo različni, različno razmišljamo in imamo pravico do tega. Svoje misli samo dajem v obtok za razmislek. Ako se motim, se pač motim, a bi želel argument, zakaj se motim in kako. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lepo, da se je debata malce razživela! Ako bi vsi enako mislili in samo en drugemu prikimavali, bi vse skupaj izpadlo precej nezanimivo.Kako glede gibal ipd. vem? Preprosto, v Kabali so pač te stvari precej dobro zapisane, čeprav niso na prvi pogled tako očitne. Je pa potrebno nekaj znanja hebrejske gramatike. Mnogi, ki se imajo za kabaliste, to enostavno izpustijo. Štiri gibala so, kot je eno sonce na nebu. Pomislite logično (Kabala je logična)! Kaj je čas? kaj je prostor? Kaj je energija? Kaj je gibanje? Da ima vesolje središče, itak ve tudi sodobna astrofizika. Saj je mogoče kdo zasledil teorije o širjenju vesolja, strunah ipd.? Kar nekaj zanimivih knjig je moč dobiti in še preveč ne zatežijo s fizikalno latovščino...Astrologija ni natančna znanost (recimo ji znanost), ker temelji na statičnosti položaja zvezd. A na žalost astrologije ni pri miru niti zemljina os. Že stari Grki so ugotovili, da je Zemlja kot vrtavka in to nihanje so imenovali procesija. zatorej pomladno enakonočje ni pri miru in astrologija je sedaj v zaostanku za celo ozvezdje in še malo. Vzemite ljudje božji v roke otroško zvezdno karto. Na njej je označena ekliptika (navidezna pot Sonca, planetov in Lune) in se po njej orientirajte kakšno lepo noč! Astrologija pač temelji na ptolomejski astronomiji, katera je temeljito povožena. A astrologija je precejšenj posel in zato so mnogi slepi za dejstva. Tukaj samo dajem informacije, ki so dotopne v vsaki knjižnici, knjigarni. Vsakdo, ki se ukvarja z astrologijo in stvarmi, s to vedo povezanimi, bi moral obvladati vsaj osnove astronomije. Mislim, da je potrebno pri astrologiji začeti uporabljati malce drugačen način izražanja. A brez skrbi, vs epreberem in če komu ne diši, kar napišem, pač ne diši. Saj smo različni, različno razmišljamo in imamo pravico do tega. Svoje misli samo dajem v obtok za razmislek. Ako se motim, se pač motim, a bi želel argument, zakaj se motim in kako. OK, sory, lepo, a jaz pa ne preberem vedno vsega in tud nimam casa vedno za zelo poglobljene razprave... v bistvu zal... ker tud jaz rada debatiram, pa osvetlim to in ono stran in tako dalje...Saj smo kje ze tole tudi razlagali, ves, utemeljevali nickolikokrat, vse tele razlike in tole, kar tebe bega oz. moti...Jaz pa govorim iz lastnih izkusenj, ker sem pac praktik v lajfu.V bistvu tudi ne vem vedno, ko zapojem ali zaigram noto, da je glih fis. je pa prava oz. v harmoniji.Jaz gledam na astrologijo predvsem iz psiholoskega vidika - sicer pa je tudi nekaksno pomagalo za razumevanje ciklov.res je, da je veliko sarlatanstva in 'kar necesa'.In seveda ni eksaktna znanost, sam je pa znanost, jasno, pravzaprav kraljica med znanostmi.Lahko jo gledas pa tudi cisto matematicno, jaz jo tud tko rada gledam - 360 stopinj - krog je zelo zanimiv... Duhovnost pa zame torej obsega vse to, nenazadnje se to vidi, saj smo na luninem netu - to je zame lajf.Astrologija je zame lajf, duhovnost zame ni cilj, pac pa pot, nekaj, kar se ne da cist konkretno opredelit kot zivljenjski stil, je pa nekaj, kar vsi, vsakdo posebej in vsi skupaj, dosegamo. Mah, zdaj kar nekaj bluzim, ampak ker si ti govoril v spravljivejsem tonu kot jaz vceraj, se mi je zdelo 'primerno', da nekaj nalozim nazaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Titania 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Kotna hitrost precesije (ne procesije) se je res v 2000 letih malenkost spremenila. Strinjam se s tem, da morajo astrologi poznati osnove astronomije - namen vsega pa je, da razvijejo intuicijo in si z njo pomagajo - brez tega vplivov ni možno interpretirat. Pa lahko razpolagaš z nevemkakimi izračuni. Osnove astronomije so na enostaven in strnjen način razložene npr. v knjigi za 4. razred gimnazij z naslovom Astronomija, avtorja: Avsec, Prosen (saj vem da je posabej nit za literaturo - ampak to ni literatura s področja duhovnosti Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>In seveda ni eksaktna znanost, sam je pa znanost, jasno, pravzaprav kraljica med znanostmi. Duhovnost pa zame torej obsega vse to, nenazadnje se to vidi, saj smo na luninem netu - to je zame lajf.Astrologija je zame lajf, duhovnost zame ni cilj, pac pa pot Kraljica znanosti . Se ti ne zdi, da mal pretiravaš? In kaj je potem zate cilj Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 ...smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off ... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Joj, ljudeki, čisto ste zabredli v astrologijo. Najprej je potrebno poznati vsaj osnovnošolsko astronomijo. Zatem pride srednješolska, ki že vključuje nekaj matematike. Komur še to ni za splošno izobrazbo dovolj, pa obstaja precej bolj specializiranih knjig. Pišejo, da je vesolje multidimenzijsko. Ima svoje središče, ki pa ni nek "prima mobile", temveč točka izžarevanja. V tej točki izžarevajo (uporabil bom ta izraz, da ne bom povzročal nepotrebnega prerekanja), kot rečemo v Kabali, Rešit Ha'Galagim (Prvobitna gibala (bodite pozorni na mmnožino!), ki nekaj drugega od praznovernega "prima mobile". Ta štiri gibala so čas, energija, prostor in gibanje. Vsta ta gibala so medsebojno povezana, izžarevajo v obstoječ svet v svojem večnem trenutku sedaj. Tudi čas je del izžarevanja. In vse, kar se izžareva, je v svojem bistvu popolno v namenu in opravlja svojo vlogo. Mi sicer lahko izmušljujemo razne ovinke okoli jeklenega stiska nujnosti, a bistvo je silno enostavno. Tudi duhovnost, ki temelji na enostavnosti je najbrž najučinkovitejša. Samo tri stvari so potrebne za primeren začetek. Nič več, kot tri stvari. To so pravilno zaupanje, pravilno razmišljanje in pravilno delovanje. Vse to mora biti v okviru moralnega sistema. IZmišljanje raznih karmičnih in reinkarnacijskih fint je samo poskus izogibanja samega sebe. Kastnis istem potrebuje tako karmo (kramo?), kot reinkarnacijo, Kako boš drugače lahko tlačil množice, če jih ne prevaraš s takšnimi fintami? To ni duhovnost, temveč manipulacija, ki je očitno zvezda 21. stoletja. Saj veste, navidezna resničnost, navidezna sreča, navidezna lepota, navidezna duhovnost... vse to gre skupaj, a pristanek bo... auč, boleč. Sem tudi jest dobu občutek, da sploh nisi vse prebral, ampak sam začetek. Upam, da mene ne šteješ pod tiste, ki so not padl v astrologijo. Glede dobre razprave, mi še vedno nisi razložil, Kaj misliš s tem, da je verovenje nujnost ega. In kaj smatraš pod pojmom etikaj in kaj morala. Štiri gibala so po moje štiri energije, ki obvladujejo materialno stvarstvo; šibka jedrska, močna jederska, elektromagnetna in gravitacijska. Tvoja razlaga se mi zdi na silo zmetana skup. Da sta potrebni pravilno razmišljanje in pravilno delovanje, je samo po sebi umevno. Zaupanje je pa v bistvu vera, da nekaj verjameš. Saj vsaka vera uči, da je treba verjeti, to je zaupati. A potem ni samo potreba ega? Če se duhovni nauki zlorabljajo za manipulacije, to še ni dokaz, da so v bistvu zgrešeni, kot ti razlagaš. Slabo karmo se da razumet kot obteženost z grehi (slabostmi), kot uči judovstvo. In če ne more biti reinkarnacije, je potem s telesno smrtjo tudi konec človeka kot duhovnega bitja? Če pa je temu tako, kako more biti potem padec boleč? Še sedaj ne razumem, kaj v bistvu sploh uči tvoja Kabala. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off ... A cilj je pa pol doživjeti stotu Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.