Marsa 17. februar 2005 Prijavi Deli 17. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Se s tem sama ob zid postavljaš.Oh lepo te prosim, kaj se pa gremo, kje pa smo, na sodiscu? Kje je moja samostojnost?Mislis, da bom rekla eno besedo in TI jo bom dokazala in utemeljila?In ce recem nekaj, kar so ze drugi rekli, je torej ni?A se hecas? A ti si izumil, zmeditiral, kar ves? ves jaz se sam pogovarjam, nic se ne grem, z nikomer ne tekmujem, odgovarjam na meni namenjene poste, morda si opazil, da odgovarjam najveckrat impulzivno.Mal mi je pa vseeno zoprno tole.Jaz ne rabim nic utemeljevat nikomur, ker nicesar ne prodajam.Jaz sam zivim in ker sem clovek, sem vcasih tudi protislovna, ali s tvojimi besedami, 'se sama postavljam ob zid'. In o svojem cilju sem ti ocitno zelo #slabo odgovorila# - te pa to konec koncev tudi nic ne briga.Zdej bom pa kar v enih temah cvekala o nekih ciljih svojih, da me bodo o njih se klicali na utemeljitve.Saj nisem politicna stranka!!!! V eni od 30.000 tem se mal pogovarjam, mal pridem popricat, pa zdaj eni znalci so se odlocili, da mi bodo mal povedal, me mal izprasal pa tak. Dolgcajt. Meni je tole nategovanje in predrkavanje, cesar nimam casa niti brati, kaj sele se spuscati v debate. Nic novega ne bomo skratka odkrili tule...Ampak ker sem se ze sla, se pac odzovem na komentarje sebi.Zdaj imam pa dost te teme in se poslavljam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 17. februar 2005 Prijavi Deli 17. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa si prepričana, Mihaela, da niso znamenja dobila imena po starem Egiptovskem koledarju, in so šele nato po teh imenih imenovali ozvezdja, ki so se približno ujemala? Ne nisem prepričana, kako so ozvezdja dobila imena, sem mislila, da je šlo za asociacijo. Dej če kej več veš in poznaš kako knjigo na to temo, bi bila vesela izvedeti kaj o tem. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. februar 2005 Prijavi Deli 17. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Oh lepo te prosim, kaj se pa gremo, kje pa smo, na sodiscu? Kje je moja samostojnost?Mislis, da bom rekla eno besedo in TI jo bom dokazala in utemeljila?In ce recem nekaj, kar so ze drugi rekli, je torej ni?A se hecas? A ti si izumil, zmeditiral, kar ves? ves jaz se sam pogovarjam, nic se ne grem, z nikomer ne tekmujem, odgovarjam na meni namenjene poste, morda si opazil, da odgovarjam najveckrat impulzivno.Mal mi je pa vseeno zoprno tole.Jaz ne rabim nic utemeljevat nikomur, ker nicesar ne prodajam.Jaz sam zivim in ker sem clovek, sem vcasih tudi protislovna, ali s tvojimi besedami, 'se sama postavljam ob zid'. In o svojem cilju sem ti ocitno zelo #slabo odgovorila# - te pa to konec koncev tudi nic ne briga.Zdej bom pa kar v enih temah cvekala o nekih ciljih svojih, da me bodo o njih se klicali na utemeljitve.Saj nisem politicna stranka!!!! V eni od 30.000 tem se mal pogovarjam, mal pridem popricat, pa zdaj eni znalci so se odlocili, da mi bodo mal povedal, me mal izprasal pa tak. Dolgcajt. Meni je tole nategovanje in predrkavanje, cesar nimam casa niti brati, kaj sele se spuscati v debate. Nic novega ne bomo skratka odkrili tule...Ampak ker sem se ze sla, se pac odzovem na komentarje sebi.Zdaj imam pa dost te teme in se poslavljam. Tako kot ti, grem jest tud rad v debati do konca. In če nečeš odgovort, pač nečeš. Vprašanje ni blo, kaj je tvoj cilj, ampak kaj je po tvoje cilj duhovnosti. Kaj je tako vzvišeno, da je duhovnost zgolj sredstvo, in ne cilj. Mam namreč občutek, da je za razne verske institucije duhovnost zgolj sredstvo, njihov cilj pa moč, denar, oblast, ugled, obvladovanje ljudi... Poleg tega se s frazo, da je važna pot, in ne cilj, ne strinjam. In ravno to mi je padlo v glavo, ko sem prebral, da je duhovnost zgolj sredstvo. To frazo, stisnt ob zid, si pa ti uvedla. Gre sam za to, da te jaz nikakor ne stiskam ob zid. Z močnimi izjavami si nekak nalagaš odgovornost, da dobiš tud kakšno vprašanje. Upam, da se ti nisem preveč zameril, če se mi zdi izjava, da je astrologija kraljica znanost, pretirana. No ja, če vzameš zeloooo široko in vključiš vso astronomijo, vso psihologijo in vso duhovnost in še kaj, pol maš nekako prav. Se tud jest sam pogovarjam, in če vmes rad še kaj vprašam, to še ni nategovanje in predrkavanje. Ma običajno to tud kakšen smisu, nekak hočem že z vprašanji povedat, kaj mislm, če kdo dojame. Se pa opravičujem, če ti je zoprno. Se mi je s tabo zanimiv pogovarjat, sam vse tolk hitr vidiš kot napad nase. Mi je prav žal, da se poslavljaš iz te teme, ki je prov zanimiva Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. februar 2005 Prijavi Deli 17. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne nisem prepričana, kako so ozvezdja dobila imena, sem mislila, da je šlo za asociacijo. Dej če kej več veš in poznaš kako knjigo na to temo, bi bila vesela izvedeti kaj o tem. No, tudi jaz nisem čist prepričan, sem pa zasledu zanimivo razlago, ki pojasnjuje znamenja, v nasprotju z uveljavljeno predstavo, kot egipčanski koledar. In jih preko grškega poganstva povezuje tudi z rimskim koledarjem. Naš koledar se pa tako navezuje na rimskega. Bom probu najti razlago. Vse lepo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. februar 2005 Prijavi Deli 17. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Dobro in konsistentno napisano, Lia! Strinjam se s tem, da nas nekdo želi podjarmiti in dejstvo je, da tisti še vedno rabi energijo. Morda pa nekomu ni jasno kakšna je ta energija. Morda ni jasno njim, še bolj verjetno to ni jasno nam. Če se drugače izrazim so oni - tisti črni - ali drugače rečeno - temna stran (nikakor ne Lucifer - Luciferji - nosilci luči smo mi - Ljudje). Seveda pa nam ravno "ta črn" želi pokazati, da smo mi - navadni ljudje grdi - da bi nas lažje obvladali Lucifer resda pomeni nosilec luči, prvoustvarjeni in najmogočnejši ustvarjeni duh. Ampak predstavlja tudi padec iz svetlobe v temo, iz napuha in želje biti več kot Bog. Zato naj bi bil tudi princ teme in materije. Če si nekdo da ime Plemeniti, to še ne pomeni, da je res plemenit. Glede "ta črnih", mal je opisan v temo reptili. Večina ljudi pa je nekak oportunistična sredina, ki se ni pripravljena odreči ničemur, ampak ves čas išče svojo malo korist, in tako služijo materiji. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Uf, precej razširjena debata je ratala. Vseh medklicev je enostavno preveč. No, emanuel, tebe ne štejem med fane astrologije kot poti. Astrologija že dolgo ni več znanost, niti ne more biti, saj ne operira s podatki, temveč subjektvnimi intepretacijami. Bodimo realni, astrologija si reže svoj kruh na račun človeškega strahu. Učbenik Astronomija sicer ni duhovna literatura, a za duhovni razvoj je potrebno prebrati tudi kaj neduhovnega, še posebno, ako duhovno prekriža meč z neduhovnim. Smatram, da osebnostna rast ni najbolj uspešna, če ni izza naporov še splošne izobrazbe. Astronomija, psihologija, filozofija, sociologija, matematika, fizika, veroslovje, etnologija, arheologija, biologija, zgodovina ipd. je potrebno vsaj splošno poznati, a nekatere malce podrobneje. Dihati skozi rit nima nobenega smisla, ako ni izza tega smisla. Umetnost prepoznavanja božje prisotnosti je v detajlih. Astrologija je žal s svojo izgubo stika z astronomijo in navezavo na posel izgubila svojo verodostojnost. A ni problem v konceptu atrologije, temveč ljudeh, kis eimajo za astrologe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>To frazo, stisnt ob zid, si pa ti uvedla. Gre sam za to, da te jaz nikakor ne stiskam ob zid. Z močnimi izjavami si nekak nalagaš odgovornost, da dobiš tud kakšno vprašanje.Oj, res je tole, saj stekam in imas prav.Ves... hm, gre za to, da se tezko ne vtaknem, ce me pritegne.. Potem pa jasno, debata siba dalje... in kaksen fidbek se tudi poda in tko...Potem moram pa prevec razmisljat oz. postanem razprsena... tezko razlozit... Nisi se mi zameril in tud, saj vidis, da kaksno ipak se recem. Predrkavanje in tole?OK, se opravicujem, vcasih sem... nekako vzkipljiva al kaj, ja, mal sem res vzela kot 'napad' nase, pa ceprav se mi z zdajsnjimi ocmi tud meni zdi bedasto. Pa mal potem zapretiravam vcasih...Al pa kar nekaj cvekam. Tako nekako sem mislila s tisto 'kraljico', ja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Uf, precej razširjena debata je ratala. Vseh medklicev je enostavno preveč.Ja, to je res, da se je zelo razsirila.. medklicev je morda prevec, ampak toliko kot jih hoce bit, ima pac se kdo na kaj kaj za pripomnit. Smatram, da osebnostna rast ni najbolj uspešna, če ni izza naporov še splošne izobrazbe. Zanimivo stalisce, s katerim pa moram reci, da se ne strinjam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Itak, da se strinjaš Marsa, samo razumela po mojem nisi.... Splošna izobrazba je nujna, da nekatere stvari sploh dojameš. Vseeno je, kako do splošne izobrazbe sploh prideš, skozi institucije ali samostojno. Glavno je, da prideš do nje. Vseeno je, ali poznaš svetovno zgodovino ali samo lokalno, vseeno je ali obvladaš algebro ali zgolj poštevanko...Splošna izobrazba je po mojem tista, ki ti omogoča nadaljnje učenje. Ampak, da ne bo delovalo tako zelo suhoparno....splošno izobrazbo danes povezujemo z IQ-jem. In tisti, ki ga ima primerno visokega, se je sposoben (in voljan) učiti, ostali pa obstanejo na nekem preživetvenem nivoju. Nekje sem zasledila en dober Kitajski pregovor: Ni važno, kakšne barve je mačka, važno je, da lovi miši. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>... samo razumela po mojem nisi.... A mislis? se vedno menim, da ni nujna, skodi pa tud ziher ne - gotovo je plus, nikakor pa ne moremo reci, da je rast zato manj uspesna, saj vsakdo 'operira' po svojih vzorcih, nacelih in vodilih.To je vzviseno reci. kabalistova rast ne bi bila najbolj uspesna brez izobrazbe (glede na to, da on tako meni), aboriginskemu vracu pa je primerna NATANCNO taka rast, kakrsno raste. Drzno pravim celo, da skrivanje za izobrazbo ali BEZHANJE v zgolj izobrazbo lahko upocasni osebno rast.Osebno torej menim, da se najvec stvari, ki jih potrebujes za osebno rast, kajti govora je o slednji, naucis tako, da zivis zivljenje.Izobrazba pa so med drugim tudi ugotovitve drugih in ne tvoje lastne. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Saj pravzaprav točno o tem govorim. Če si se voljan učiti, se učiš in s tem rasteš.Po mojem je napačen pogled na splošno izobrazbo. Če je s tem mišljena šolska izobrazba - valjda da za osebno rast ni tako zelo potrebna (dobrodošla ja, zelo potrebna pa ne), izobrazba v splošnem smislu pa je po mojem nujno potrebna.Saj si tudi ti izobražena, ker si sama tako hotela.Aborigini so pa razred zase (najbrž ne vsi) in prav rada bi menjala z njimi. Imajo vse znanje, ki ga potrebujejo. In celo oni so neko splošno izobrazbo imeli... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Ja, sam to je razgledanost, v bistvu...Ja, pojem izobrazba ni cist dorecen (pravzaprav sem ze zdavnaj hotla odpreti taksno temo). Ja, saj si tam dobr rekla: Ni važno, kakšne barve je mačka, važno je, da lovi miši. Tako nekako... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Uf, precej razširjena debata je ratala. Vseh medklicev je enostavno preveč. No, emanuel, tebe ne štejem med fane astrologije kot poti. Astrologija že dolgo ni več znanost, niti ne more biti, saj ne operira s podatki, temveč subjektvnimi intepretacijami. Bodimo realni, astrologija si reže svoj kruh na račun človeškega strahu. Učbenik Astronomija sicer ni duhovna literatura, a za duhovni razvoj je potrebno prebrati tudi kaj neduhovnega, še posebno, ako duhovno prekriža meč z neduhovnim. Smatram, da osebnostna rast ni najbolj uspešna, če ni izza naporov še splošne izobrazbe. Astronomija, psihologija, filozofija, sociologija, matematika, fizika, veroslovje, etnologija, arheologija, biologija, zgodovina ipd. je potrebno vsaj splošno poznati, a nekatere malce podrobneje. Dihati skozi rit nima nobenega smisla, ako ni izza tega smisla. Umetnost prepoznavanja božje prisotnosti je v detajlih. Astrologija je žal s svojo izgubo stika z astronomijo in navezavo na posel izgubila svojo verodostojnost. A ni problem v konceptu atrologije, temveč ljudeh, kis eimajo za astrologe. Prosim bodi konkreten, v katerih elementih je astrologija izgubila stik z astronomijo in a to velja tudi obratno, da astonomija nima smisla , ker je izgubila stik z astrologijo. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Mihela, pusti... jaz sem se ze odlocila tako. To je vse zelo zviska ali s strani.Jaz gledam na to tako, kot da bi sla zdaj na medicinske forume in jih sprasevala, kdaj je medicina izgubila stik z naravo. Si pa dobro postavila.V bistvu ne morem verjet in se mi zdi zelo ozko, totalne minus tocke za astronome, ko jih slisis reci recimo neumnosti, kot so, da ne verjamejo v astrologijo, pac pa da verjamejo v Luno oz. njen vpliv..To je tako neumna izjava, da res ni. To so me nekoc vprasali neki znalci v enem intervjuju, ces da me bodo zmedli s tem (ko so me povabili, so imeli pripravljena povsem druga vprasanja kao)...In sem jih sam nazaj vprasala (ker da v Luno pa verjamejo), ce je Luna kar sama tkole v vesolju, neodvisna od drugih planetov, izven vsega al kako.Torej, ja, plima oseka, stekamo, se strinjamo... ampak na dojenje pa ne vpliva, ce je v raku v 4. hisi. haha. Tako da - z nekom, ki se je odlocil, da bo gledal tako in tako, se nima smisla v kontra smer pogovarjati, ker ne bomo nikamor prisli. naj si misli pac, kar si zeli.Itak smo v temi Duhovnost v novem tisocletju, zaradi mene se lahko pogovarjamo tudi o ekologiji. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Živ!Hja, Marsa, saj se ni treba strinjati. Sam podajam zgolj misli, ki so posledica izkušenj in logike. Več, kot je v možganih urejenih podatkov, lažje je to bazo uporabiti za napredovanje in izognitvi stranpotem. Ne moreš si misliti, koliko stranpoti povzročajo drugače dobre poti osebnostne rasti, na katere se podajo neustrezno in/ ali premalo izobraženi ljudeki. Neizobražen um je lažje "nategniti" s šarlatanstvom v stilu "spoznajte čakre v enem vikendu" . Vzemi v roke revije o duhovnosti in duhov(iz)nosti, preberi oglase in vse ti bo jasno. Ni kriv prodajalec megle, temveč nektiričen in/ ali neizobražen koristnik teh storitev. Poznam jih nekaj (kupcev in prodajalcev).Splošna izobrazba je eden od ključev za osebnostni razvoj. Ne govorim o šolski izobrazbi. le ta je ne glede na svoj "sloves" samo osnova, na kateri se gradi splošna razgledanost. Sati je lepo povedal. SPLOŠNA IZOBRAZBA JE NUJNA za uspešen osebni razvoj.Draga Mihaela, koliko poznaš astronomijo, da lahko postaviš takšno neumno trditev? Astrologija je začela izgubljati v trenutku, ko je enakonočje iz ovna prešlo v ribi in sedaj bo kmalu v vodnarju. V mesecu februarju smo večinoma v vodnarju, a sonce je v tem času v Kozorogu. Samo vrtljivo zvezdno karto vzemi v roke. Astronomija ni izgubila nobenega stika z astrologijo, saj ga niti ne potrebuje. Kar precej je astrologov, ki sem jim komaj kaj sanja o astronomiji in dejanskemu stanju o položaju ozvezdij, planetov in navideznega položaja sonca na nebu. Medicina nima s tem nič skupnega. A sodobna medicina je že začela spoznavati, da ima narava obilje zdravilnih snovi. Sodobna medicina je žal preveč usmerjena v kurativo, a se počasi spreminja. Medicino in astronomijo je butasto primerjati. Astronomija se ukvarja z živim vesoljem. Koliko astrologov je kdaj pogledalo skozi teleskop v nebo? Za razumevanje vpliva recimo Lune je pač potrebno samo malce osnov fizike, astronomije in anatomije, pa je marsikaj lažje za razumeti, brez nepotrebnega misticiranja. Sonce in Luna vplivata na Zemljo in ljudi (ter vsa živa bitja) precej močneje, kot ostala nebesna telesa, saj imata največji gravitacijski vpliv. Naslednji po vrsti so Venera, Jupiter (stalni), Mars (nestalni, vsako 2. leto), Saturn in šele zatem pridejo Uran, Merkur (redko), Neptun in Pluton. Slednja dva skjoraj nimata vpliva, saj je eden svetel komaj 9 mg, a drugi neznansko slabotnih 16 mg. Mg je skrajšana oznaka za enoto svetilnosti nebesnih teles magnitudo. Zvezde silno malo vplivajo glede na planete in Sonce (vsaj najsvetlejših 5). Vzemite v roke kalkulator, srednješolske fizikalne enačbe in izračunajte.... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 To ni res.Enakonočje je okrog 21. marca in takrat za nas astrologe vstopi Sonce v znamenje ovna. In preko tega se se tudi določi znamenje ovna. Najbolj se to da določiti po deklinaciji , ker gre pri določanju znamenj za odnos med ekliptiko in nebesnim ekvatorjem. Deklinacija je meritev severno in južno od ekvatorja.Znamenje ovna je določeno gled ena to: Znak ovna se začne z 0°deklinacije, torej na ekvatorju do 12°29' severne deklinacije, znamenje ovna je od 12°29' do 20°09' severne deklinacije, znamenje dvojčkov je pa je do 23°27' severne deklinacije, to je tudi stopinja rakovega povratnika in tako nazaj, zopet do nebesnega ekvatorja in proti kozorogovemu povratniku. Stvari so zelo določene in imajo sovjo logiko. To nima nič z ozvezdji. Mislim, da si ti tisti, ki nima pojma.Pravim ti preštudiraj, preden napadaš. Planeti ne le vplivajo s svojo energijo, ampak so odslikava neke večje realnosti . Kot slika nečesa. In preko te slike mi astrologi lahko beremo, kaj se dogaja v posamezniku. Ampak, da bi to razumel moraš imeti že neko duhovno razumevanje, ki ni le logika, temveč nekaj več. In ja astronomija je izgubila dušo, ko je izgubila astrologijo. In ja tudi astrologija je izgubila kej in res je, da smo izgubili stik z nebom . To ni laž, sama vedno bolj spoznavam nebo iz prve roke, s tem, da ga opazujem. Resnično se moram še veliko naučiti. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Mihela, Kabalist, pismu si siten... noces in noces videti - se vedno mi razlagas mars...meni - marsi! Daj povej kaj iz sebe - kako pa TI dozivljas duhovnost, pa dajmo pustit astrologijo.mas prav - je sarlatanstvo TUDI - sem delala na liniji, zato poznam razmere zelo dobro, najbrz veliko bolje kot ti (morda pa tud ne. sam dvomim, da *slogas*, torej si 'na drugi strani', kar pomeni, da jo poznas samo 'trzno' - ali kot 'stranka', kar pomeni, da si nabasal pac na slabega ).Sam vem pa tud, kako jaz delam... in se po eni strani ne pustim kar tkole, po drugi pa mi je vseeno...Jaz pac JASNO verjamem svojim izkusnjam. In zato ne samo da ne morem 'verjeti' tvojim pomislekom, pac pa nimajo tezhe zame. ja, govorimo nekak o splosni izobrazbi, ki ni nujno solska.Se strinjam, ceprav je pa res, da ko govorimo o izobrazbi, imamo navadno v mislih prav solsko (... saj marsikoga 'presenetim' s svojo... ... nekaj ipak vem, imam pa aranzersko srednjo solo, pravzaprav komajda!Ravno danes sem rekla prijateljici, ej pismu se dobro da sem jaz vsaj tistele solce boge naredila, ker ne morem sedet pri miru 30 minut, kaj sele 45 - in mi ni jasno, kako sem lohk kake sole nardila).No saj ni vazno..... ves, ne maram zgodovine in ce omalovazuojoce recem o sebi, da pojma nimam, sem mal samokriticna, mal sem pa prevec kriticna.geografije tud 'pojma nimam' (kolk ma kej prebivalcev in taksno), a od nekdaj so me zanimali pasovi, meridijani, vreme...Hocem rect - z opazovanjem vsega tega (vplivov nebesnih teles) se ukvarjam vec kot 15 let... in v vseh teh letih sem dobila stevilen fidbek. ... da poznam velik ljudi in se gibljem v razlicnih krogih, je plus, kajti imam moznost takoj odziva.In ce imam jaz izkusnje, me teoritiziranje nekoga pravzaprav ne zanima zelo, ce v vsakem stavku znova izpricuje, da nima blage veze. Torej mi bos povedal par for o notah in mi tako 'dokazal', da pojma nimam o glasbi?In zdaj bos rekel, da je mimo primerjava z glasbo, kot je z medicino.... * na to sem bila ze pripravljena - to, kar sedaj medicina PONOVNO nazaj ugotavlja, so kitajci postekali pred 4000 leti, jaz pa sama v sebi pred 30-imi.brez mojstrov in balasta.sarlatanov. Pravzaprav se dajmo pa se mal kregat... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Oj, res je tole, saj stekam in imas prav.Ves... hm, gre za to, da se tezko ne vtaknem, ce me pritegne.. Potem pa jasno, debata siba dalje... in kaksen fidbek se tudi poda in tko...Potem moram pa prevec razmisljat oz. postanem razprsena... tezko razlozit... Nisi se mi zameril in tud, saj vidis, da kaksno ipak se recem. Predrkavanje in tole?OK, se opravicujem, vcasih sem... nekako vzkipljiva al kaj, ja, mal sem res vzela kot 'napad' nase, pa ceprav se mi z zdajsnjimi ocmi tud meni zdi bedasto. Pa mal potem zapretiravam vcasih...Al pa kar nekaj cvekam. Tako nekako sem mislila s tisto 'kraljico', ja. Sem bil na dopustu, pa nism mu interneta (kakšen dopust bi pa bil, če bi ga mu?). Mi je žal, da se nism mogu prej oglasit, se ti opravičujem. Da ne boš mislla, Marsa, da kuham kakšno zamero al kaj . Je čist slučajn not padl. Hvala za odgovor. Saj te razumem, se izmetavaš, pol pa eni znalci nekaj serjejo . Zdaj mam pa velik za prebrat, preden še kaj napišem . Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sem bil na dopustu, pa nism mu interneta (kakšen dopust bi pa bil, če bi ga mu?). Mi je žal saj jaz sem tud bila tko... ... sem kar 1x opazila... Sploh ti ne bit nic zal, zoprno, da bi zbujala kaksna taksna custva... sploh, ker je vse kul, jasno! nobene panike... ce ne bi odgovoril vec, pac... kaj naj zdaj? Ce pa si, bos... whatever (cas je absoluten).. pa kul. dbest. jaz se pogovarjam in ne tekmujem, pa ceprav serviram zogico nazaj vcasih.... sam to je sam fidbek... in ne tekma. morda je prej igra... pa se to ni. pac sam je...Na, pa se prec slisi kot fraza... :||ja, ja.. resnice... - sam ko jih pa (do)zivis... je pa... zakon! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>:Sploh ti ne bit nic zal, zoprno, da bi zbujala kaksna taksna custva... sploh, ker je vse kul, jasno! nobene panike... ce ne bi odgovoril vec, pac... kaj naj zdaj? Ce pa si, bos... whatever (cas je absoluten).. pa kul. dbest. Me res veseli, da je vse kul Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 26. februar 2005 Prijavi Deli 26. februar 2005 Najprej Enakonočje je okrog 21. marca in takrat za nas astrologe vstopi Sonce v znamenje ovna. In preko tega se se tudi določi znamenje ovnaZa vas astrologe je lahko Oven tudi na južni nebesni polobli, pa boste svoje trosili. Se ti sanja, da gre sonce 20 dni čez ozvezdje Kačenosca, a skozi Škorpijona samo 10 dni? Saj sem tečen, a tudi duhovnost temelji tudi na podatkih. Ako ni tega, potem je vse skupaj nekaj v tri dni. Pomladišče (torej pozicija, ko je sonce v točki pomladnega enakonočja) je na rektascenzija=0 ur, deklinacija= 0°. Praktično vse zvezde v Ovnu imajo deklinacijo preko 20°. Vzemi v roke zvezdno karto in se prepričaj. Tudi najsvetlejše zvezde Rib, ki so pred Ovnom, imajo deklinacijo večinoma nad 0°,kajti Ribe se nahajajo na poti Sonca od okoli 20. marca pa do nekako 20. aprila. Trditev: Znak ovna se začne z 0°deklinacije, torej na ekvatorju do 12°29' severne deklinacije je neumna in skregana z zdravo pametjo. Žal moram to napisati. Stavek je brez repa in glave. 0° deklinacije je to 0° in nič več, niti manj. Takrat je pri nas Sonce 44° nad južnim horizontom točno opoldne. 21. marca je to na zaćetku ozvezdja Rib, a Oven zahaja zvečer. O tem se lahko na lastne oči prepričaš (ako seveda poznaš ozvezdja). Najsvetlejša zvezda Ovona - oranžni Hamal je na deklinaciji +23° 27' 45", a druga najsvetlejša je beli Šeratan na +20° 48' 29". Glede izkušenj s šarlatani. Imam samo eno in ta je bila res mimo. Sam obvladam zanimivo metodo polaganja kart, ki pa deluje samo, če se dela brezplačno, saj potem ni notranje motivacije za blebetanje najbojšega. Saj veste: "Ko denar govori, pamet molči." Glede na povratne informacije je metoda učinkovita glede na namen. Ker poznam dinamiko metode vem, da ne gre preko žice, na daljavo ali na slepo. Seveda so metode "prerokovanja", ki imajo svoj potencijal, a tudi za veščino, da nekomu napoveš pričakovane trende, je potrebna praksa, lasten osebnostni razvoj in tudi splošna znanja. Saj ne govorim o šolskih podatkih! Komu mar za številke! Rad imam razprave, ki pa morajo temeljiti na podatkih, ne pa na nekih čudnih mislih. Imel sem pred časom debato o Kabali. Kar hitro sem jo prekinil, ker se ne morem pogovarjati, če sogovornik pri debati o okusu jabolk ves čas trdi, da so banane d'best. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 26. februar 2005 Prijavi Deli 26. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Najprej Za vas astrologe je lahko Oven tudi na južni nebesni polobli, pa boste svoje trosili. Se ti sanja, da gre sonce 20 dni čez ozvezdje Kačenosca, a skozi Škorpijona samo 10 dni? Saj sem tečen Kabalist, se mi zdi, da nisi prav razumu. Kot sem jast zastopu (sicer običajno bol hitr štekam) gre za delitev leta najprej na 4 dele glede na amplitude in sredine dolžine dneva, nato pa še vsak del na tretine. Tako dobimo 12 delov leta, in osončja so zgolj simbolična. Znamenja pa po moje zgolj odražajo star egipčanski koledar. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. februar 2005 Prijavi Deli 27. februar 2005 .. in spet smo pri astrologiji... Hoj, Emanuel, mene tud veseli. Kabalist, morda veliko ves, ni mi pa vsec tvoj nacin in ne premaknes se za ped - TI si torej tisti, ki se ne premakne, ker si se ze odlocil, kar sem rekla vec postov nazaj - z vsakim postom pa sam dokazujes da sem imela prav.... pa se vedno ni nic tebe v tvojih postih. Skoda, bi lohk bila fajn debata, tko pa soliras.(*o Kacjenoscih in precesijah, razlicnih sistemih, pa je govora drugod, recimo v forumu astrologija)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 10. marec 2005 Prijavi Deli 10. marec 2005 Živijo!Mene premaknejo samo dokazljiva dejstva. Običajno vedno zanikam svoj prav, ko mi nekdo dokaže, da nimam prav, oziroma da sem morebiti določeno stvar narobe razumel. A do sedaj tega ni še nihče storil. Kot dokaz, dajem izpisek astronomskega programa o položaju sonca na današnji dan (10. marec):Information about Sun for 10 mar 2005 15:18:01(Julian day number 2453440.13751) Local Information Apparent topocentric coordinates for the epoch of date: Right ascension: 23h 23m 47.73s Declination: -3° 54' 13.6"Constellation: AquariusLepo piše, da je v ozvezdju Vodnarja. Asdtrologija pa na drugi strani trdi, da je sedaj v ozvezdju Rib. A recimo, da so v astrologiji ozvezdja mišljena kot področja, kosi ekliptike. Da je 0h izhodišče, točka pomladnega enakonočja, kjer se začne področje Ovna, ki obsega 2 h in tako dalje do 24/0h. A potem ne moremo govoriti o ozvezdjih, temveč astroloških poljih. Mislim,da je treba nomenklaturo narediti malce logičnejšo, saj smo sedaj priča precejšnji zmedi. Astrološke tabele so nastale v času, ko je enakonočje dejansko nastopilo z vstopom sonca v ozvezdje Ovna. A od tega je že velikooo let. Če astrologija že vpleta tako obskurne stvari, kot je nevidni Pluton, naj bi upoštevala tudi procesijo zemeljske osi. A konec koncev ni pomembna resnica. Ko denar govori, pamet molči (beri: dokler bodo ljudje zaradi vsojega praznoverja zapravljali denar za astrološke nasvete, pač nima smisla razpravljati o tako obskurnih stvareh, kot so dejstva ipd.) Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. marec 2005 Prijavi Deli 10. marec 2005 zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.