Skoči na vsebino

Mačji mladiči

Recommended Posts

saj ni teba nikogar ubijat, muce bodo zadovoljne z mlekom, jajci, smetano, makaroni, krompirjem ....

Da, vsekarko bodo zadovoljne, moj pes že straniščno školjko liže zaradi sladkorno/škrobne odvisnosti(palačinke tako obožuje, da nori celo za ostanki, ki romajo v str. šk.). In je ves garjavi, debel in ima raznorazne prebavne težave (gnjavatorka stara pa mu "sploh nič ne da za jest", kakšno naključje, heh).

Lej, oba dobro veva, da so psi in mačke karnivori (karnivor = mesojedec, za tiste, ki ne veste) in da jim napačna prehrana škodi tako kot ljudem. Moj najboljši frend ima doma mačkarno (pravzaprav jo imajo starši) in kup debelih, zavaljenih, bolanih mačk, ki jedo industrijsko svinjarijo. Ko so še mlade, še gre .... Na stara leta pa odvisni od zdravil, tako kot vedno več ljudi.

No, pa če ostanemo pri živalih: jaz mislim, da se ne bi smeli mešati v njihov svet. Opazovati jih samo od daleč.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 78
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

moj pes že straniščno školjko liže zaradi sladkorno/škrobne odvisnosti(palačinke tako obožuje, da nori celo za ostanki, ki romajo v str. šk.). In je ves garjavi, debel in ima raznorazne prebavne težave (gnjavatorka stara pa mu "sploh nič ne da za jest", kakšno naključje, heh).
x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Četrtek, 28. Okt 2004 23:09 Galino sporočilo:

------------------------------------------------------------------------------

Duhec je ujet/a in čaka do jutri zjutraj, preden bo odpeljan/av zavetišče.

Umirjeno čaka v kletki in je tako lepa, nežna duša.

Ali res, tokrat resno sprašujem, ni nikogar, ki bi vsaj začasno vzel tega Duhca? Želim, da pride v dobre roke, kajti lepota te tako prevzame. Je preprost/a in v sebi pa ima nekaj. Ni navaden muc.

Ne mi govoriti, da pač to govorim za vsakega mucka, ker vem, kakšne neverjetne razlike so med njimi, ene so žive, druge bi samo dremale cele dneve, da jih sploh ne opaziš.

Prosim!!!

Ce lahko vsaj zacasno posvojite Duhca in Belega, poklicite

Sonjo: 031 855 002

lp, Muri xsrcx

Lej, oba dobro veva, da so psi in mačke karnivori (karnivor = mesojedec, za tiste, ki ne veste) in da jim napačna prehrana škodi tako kot ljudem. Moj najboljši frend ima doma mačkarno (pravzaprav jo imajo starši) in kup debelih, zavaljenih, bolanih mačk, ki jedo industrijsko svinjarijo. Ko so še mlade, še gre .... Na stara leta pa odvisni od zdravil, tako kot vedno več ljudi.

No, pa če ostanemo pri živalih: jaz mislim, da se ne bi smeli mešati v njihov svet. Opazovati jih samo od daleč.

Se ponovno strinjam, zivali spadajo v naravo/divjino.

Zal tistih, ki so rojene v "ujetnistvu" ne mores kar "osvobodit" ... ce jih starsi ne naucijo, kako preziveti, nimajo sanse v "svobodi". :sori:

Tudi to je res, da so macke mesojedci ... glede na to, da jih ti (ali kateri drug vegetarjanec) ne zelis hranit z trupli enih drugih zivali ... je najboljse, da pac dobijo mleko, mlecne izdelke in jajca ... in, ce imas vrt, bojo tudi same ujele kaksnega dezevnika ali muho - za dodatni protein. x:Ix (Sorry crveki! :sori: )

Seveda pa na noben nacin ne mislim, da so briketi in konzerve... ipd idealna prehranahrana - za kogarkoli !

lp x:)x

Zal  tistih, ki so rojene v "ujetnistvu" ne mores kar "osvobodit" ... ce jih starsi ne naucijo, kako preziveti, nimajo sanse v "svobodi". :sori:

Tudi to je res, da so macke mesojedci ... glede na to, da jih ti (ali kateri drug vegetarjanec) ne zelis hranit z trupli enih drugih zivali ... je najboljse, da pac dobijo mleko, mlecne izdelke in jajca ...

Z vsem se strinjam, Muri, absolutno imaš prav. :palec: Vsak izmed naju se je pač postavil na svoj zorni kot, iz katerega se noče premakniti. Jaz sem pač za to, da se ne mešamo v živalski svet. Po mojem bi bilo treba narediti več na ozaveščanju ljudi glede kastriranja, ipd., kot pa delati take akcije. Po mojem take akcije sprožajo dodatno razmnoževanje živali, saj se "vedno najde nekdo", ki bo pripravljen vzeti mlade mucke k sebi, če že bodo in ti se bodo seveda verjetno tudi razmnoževali. Mi smo imeli 2l mačko in nas je "osrečila" z tremi zarodi, 2x5mladičev in 1x 4, če se pravilno spomnim. No, saj smo jih vedno nekam dali. K teti na deželo, pa tam k enim sosedom, pol pa sčasoma mimoidoči traktorji in avti povozijo, pa je mir. :sori: Ali pa je kakšno za zabavo in "trening" ustrelil v zeleno našemljeni alkoholik, ki mu ta bolana družba dovoli orožje nosit. Ali pa so jo ustrelili iz usmiljenja, ker v obilici tiste svinjarije, ki jo povzroča govedo, svinje, kure in ovce res ni težko postati "bolan". Samo mačke nismo dali kastrirat. :xx!: Jebiga, takrat sem bil še otrok, nekaterih stališč nisem imel tako močno opredeljenih kot danes (o nenasilni prehrani pa sem večkrat razmišljal že takrat).

Moje skromno mnenje je, da dobrota in usmiljenje nekaterih pospešuje brezbrižnost drugih. Kar se meni nezorno kaže v primeru M. Močivnik. Poleg tega, da vzameš muce k sebi, se da še marsikaj naredit. Lahko organiziraš proteste pred parlamentom zaradi premilih zakonov glede te problematike in četudi bo parlament sprejel strožje zakone, se opice+brke tako ali tako ne bodo zganili, ko bodo dobili prijave. :sori: (to je en kup idiotov, imam izkušnjo, ko je mlad rothweiler napadel ostarelega kokerja vsaj 70letnega moškega, pa sva čakala 20min pred postajo, da sta dva bizgeca prišla ven in naredila prijavo)

Pravi mali začarani krog. :xx!:

In res se strinjam z vsem, kar si napisala. :palec:

Po mojem bi bilo treba narediti več na ozaveščanju ljudi glede kastriranja, ipd., kot pa delati take akcije. Po mojem take akcije sprožajo dodatno razmnoževanje živali, saj se "vedno najde nekdo", ki bo pripravljen vzeti mlade mucke k sebi, če že bodo in ti se bodo seveda verjetno tudi razmnoževali.

Te mucke in njihovo mamico bodo kastrirali oz. sterilizirali in hkrati iščejo nove lastnike za njih.

Več ljudi ko je obveščenih, več je možnosti, da se kaj premakne.

http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif

Z vsem se strinjam, Muri, absolutno imaš prav. :palec: Vsak izmed naju se je pač postavil na svoj zorni kot, iz katerega se noče premakniti. Jaz sem pač za to, da se ne mešamo v živalski svet. Po mojem bi bilo treba narediti več na ozaveščanju ljudi glede kastriranja, ipd., kot pa delati take akcije. Po mojem take akcije sprožajo dodatno razmnoževanje živali, saj se "vedno najde nekdo", ki bo pripravljen vzeti mlade mucke k sebi, če že bodo in ti se bodo seveda verjetno tudi razmnoževali. Mi smo imeli 2l mačko in nas je "osrečila" z tremi zarodi, 2x5mladičev in 1x 4, če se pravilno spomnim. No, saj smo jih vedno nekam dali. K teti na deželo, pa tam k enim sosedom, pol pa sčasoma mimoidoči traktorji in avti povozijo, pa je mir. :sori: Ali pa je kakšno za zabavo in "trening" ustrelil  v zeleno našemljeni alkoholik, ki mu ta bolana družba dovoli orožje nosit. Ali pa so jo ustrelili iz usmiljenja, ker v obilici tiste svinjarije, ki jo povzroča govedo, svinje, kure in ovce res ni težko postati "bolan". Samo mačke nismo dali kastrirat.  :xx!: Jebiga, takrat sem bil še otrok, nekaterih stališč nisem imel tako močno opredeljenih kot danes (o nenasilni prehrani pa sem večkrat razmišljal že takrat).

Moje skromno mnenje je, da dobrota in usmiljenje nekaterih pospešuje brezbrižnost drugih. Kar se meni nezorno kaže v primeru M. Močivnik. Poleg tega, da vzameš muce k sebi, se da še marsikaj naredit. Lahko organiziraš proteste pred parlamentom zaradi premilih zakonov glede te problematike in četudi bo parlament sprejel strožje zakone, se opice+brke tako ali tako ne bodo zganili, ko bodo dobili prijave. :sori: (to je en kup idiotov, imam izkušnjo, ko je mlad rothweiler napadel ostarelega kokerja vsaj 70letnega moškega, pa sma čakala 20min pred postajo, da sta dva bizgeca prišla ven in naredila prijavo)

Pravi mali začarani krog. :xx!:

In res se strinjam z vsem, kar si napisala. :palec:

Rachek, xDDx

Ja, tudi moji starsi so imeli psicko, ki ni bila sterilizirana ... potem so pa mladici po malem izginjali "na dezelo" k znancem in sorodnikom. :sori:

Ravno zato razmisljam, da nasi generaciji zares ni potrebno, da se enako obnasamo, kot so se nasi starsi.

Standardi so drugacni, vec informacij nam je na razpolago .... zakaj se nebi z njihovih napak nekaj naucili?

Jaz zase vem, da NIKOLI ne bom imela zivali, ki bo imela mlade, katere bo potrebno "oddat" nekam na kmete! Eto, NIKOLI!

Ce bom kdaj posvojila macko, ki je ze breja, bom pac obdrzala VSE mladice.

Res je kar pravis o ozavescanju ljudi o nujnosti sterilizacije/kastracije mack in psov, saj se jih pobije na miljone - preprosto zaradi tega, ker jih nihce noce. x!x Popolnoma zdrave zivali! :C:

No, tale dva mucka in njuna mama so brez "lastnika" in mislim, da so bili operirani ravno danes.

Se vedno jih nihce noce posvojit ... :C: :C: :C:

Zdaj sem se tudi jaz pridružila vašemu forumu.

Vsi trije mucki so v zavetišču Gmajnice, kjer bodo najprej tri tedne v karanteni, obenem bodo sterilizirani in kastrirani. Niso mi dovolili, da jih pogledam. Duhec je čakal ujet več kot 12 ur v kletki na vrtu, kjer se je očitno ponoči ujel. Bil/a je hudo pretresena.

Dobre tri tedne časa imam za iskanje posvojiteljev. Starejši brat Piki, ki je najstarejši sin od mame muce, je ostal sam na vrtu, malce zbegan in prestrašen, ker ni več njegove družine.

Če bi bilo po moje, bi jaz vso družino obdržala, tako pa iščem nove posvojitelje z dušo in srcem. Če bi se dalo, bi bilo super, da bi se Piki pridružil mamici k novim posvojiteljem, Duhec in Beli pa bi šla skupaj k posvojitelju, ker sta izredno navezana drug na drugega. Če bolje opazuješ mačke, so neverjetno družinske, pomagajo drug drugemu, čeprav mislimo, da so mačke rade samotarske, vendar vidim, da ni tako.

Bom pa še šla preveriti, kako so vsi trije, ali so dobro.

Hvala vsem, ki boste karkoli pomagali!

Bodi dobro!

Kul, dobrodosla in prav tako Muri! x8Dx :palec:

ja, upam, da bo kaj... je treba opozarjat se drugje, dat link, povedat, pa skoz osvezevat tud tole temo, da je skoz med aktivnimi, da bo vidna torej.

Ne obupat, 3 tedne ni tolk mal cajta! x;)x x8Dx xcrossfingx

:palec: vsem, ki se trudite za tele mucke (vem, kaj sem jaz vse, ko sem se dvakrat selila pozimi s petimi mackami se zraven :D in enkrat poleg tega se z dojenckom, in skoz torej vijevaje zraven se z mackami, a VEDNO! se je vse uredilo kul).

xcrossfingx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Gala dobrodošla :palec: xsrcx xflowx in hvala za najnovejše novice o muckih in še posebej, ker se tako zavzemaš zanje.

Kako pa te lahko ljudje kontaktirajo, če bi kdo hotel posvojiti muce?

http://download.gifart.de/gif231/katzen/00004492.gif

Muri :flower: :hepko:

Marsa :palec: xsrcx a tolk muckam si dala dom. Kako lepo. Všeč mi je da nisi ena tistih, ki mislijo, če je dojenček ali mali otrok pri hiši, morajo živali stran. Hvala za vso podporo in za te strani xgoldfishx

Hvala vsem, ki se tudi zanimate za mucke. Super bi bilo, da se muckam najde dom. Danes sem videla tretjega mladiča, Mikija, ki je Duhčev in Belijev bratec, sedaj prede in spi na stolu pod mizo v kuhinji.

Najnovejše slike so na linku:

http://www.macji-svet.org/brezdomne

Najnovejši forum o teh muckah pa je tudi tu:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=34811&t=34811&v=f

in starejši:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=33031&t=33031

In prvi,najstarejši:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=29088&t=29088

Za kontakt mi lahko pošljete samo SMS 041 652 116 (samo SMS, poudarjam, ker se je neštetokrat zgodilo, da je kdo pač narobe razumel in me samo klicaril, jaz pa odpošljem SMS s prošnjo, naj pošljejo SMS, pa se nikoli več me oglasijo?).

Lahko pa mi pošljete tudi email. Mucki so v zavetišču Gmajnice, in bog ne daj, da bi jih ločili vsaj te tri tedne v karanteni.

Hvala vsem in posredujte dalje! xsrcx

Bodi dobro!

- Clairol,

- Max Factor,

- Pantene,

- Old Spice,

- Oil of Olaz,

- Head&Shoulders,

- Sally

- Hansen,

- Ariel,

- Always,

- Pampers

- Ponds

- Fenjal

- Aquafresh

- Vaseline

- Colgate

Ok, vemo za podjetja, ki testirajo na živalih, prosla bi še za tista, ki testirajo na ljudeh... :eek:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Devica,

tole je tema o muckih, za katere si Gala zelo prizadeva najti posvojitelje. Če imaš kakšno idejo ali če koga poznaš, potem nam prosim sporoči.

O poskusih na živalih je tema tukaj http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=4418&st=0

če si pa želiš še podobne teme o ljudeh, je pa najbolje, da jo odpreš (če že ni kaj podobnega na LNF).

Pa lep večer vsem xsrcx

Dragi lunatki,

tole je tema o mucah, za katere iščemo posvojitelje xsrcx x!x

in

ne bojni poligon, kdo je bolj potreben pomoči - živali ali ljudje.

Hvala, ker razumete Galo, ki si na vso moč prizadeva za te mucke xsrcx

Se vedno jih nihce noce posvojit ... :C:  :C:  :C:

Vem, saj sem rekel, jaz bi ju rade volje, muce imam zelo rad ... :inocent: Ta prave lubice so, full hvaležna sobitja ... ampak jih ne morem. Četudi bi jih lahko, bi o tem temeljito razmislil.

<{POST_SNAPBACK}>Hvala vsem, ki se tudi zanimate za mucke. Super bi bilo, da se muckam najde dom. Danes sem videla tretjega mladiča, Mikija, ki je Duhčev in Belijev bratec, sedaj prede in spi na stolu pod mizo v kuhinji.

Najnovejše slike so na linku:

http://www.macji-svet.org/brezdomne

Najnovejši forum o teh muckah pa je tudi tu:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=34811&t=34811&v=f

in starejši:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=33031&t=33031

In prvi,najstarejši:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=29088&t=29088

Za kontakt mi lahko pošljete samo SMS 041 652 116 (samo SMS, poudarjam, ker se je neštetokrat zgodilo, da je kdo pač narobe razumel in me samo klicaril, jaz pa odpošljem SMS s prošnjo, naj pošljejo SMS, pa se nikoli več me oglasijo?).

Lahko pa mi pošljete tudi email. Mucki so v zavetišču Gmajnice, in bog ne daj, da bi jih ločili vsaj te tri tedne v karanteni.

Hvala vsem in posredujte dalje! xsrcx

xflowx

Gala, zakaj je časa samo 3 tedne? Kaj pa bo z mucki po treh tednih, če jih nihče ne posvoji x?x

Pozdrav vsem!

Mucki bodo zdaj tri tedne v karatneni. Vendar je bolj malo možnosti, da jih bodo imeli čas socializirati vsaj toliko-beri, da bi jih bolj udomačili kot prave domače mačke. Najbrž jim dajo samo hrano in očistijo prostor in gredo. Mucki pa potrebujejo čas in nekoga, ki bi jim vlil malo zaupanja. No, po treh tednih jih preselijo v drug prostor. Kako dolgo ostanejo tam, pa ne vem. Saj se bom pozanimala naslednji teden. Upam samo, da jih ne bodo uspavali, če so malo bolj divje mucke. Ne vem, iskreno, ne vem, kaj bo z njimi. Zato bi jim rada osebno poiskala ljudi, ki imajo izkušnje, potrpljenje.

Čeprav niso moje mucke, se čutim odgovorne zanje, morda zato, ker imam tretjega mladiča jaz in mi ni vseeno, kaj bo z njegovima sorojencema in mamico. Tretjega mladiča smo po naključju rešili, ko se je izgubil na vrtičku, bil je bolan in prestrašen. Imel je zelo hudo vnetje očesa in bi bil lahko oslepel, če ne bi dobil zdravniške pomoči. No, na veterinarski kliniki so dali kremo, ki pa ni pomagala. Potem sem šla do Trstenjakove klinike, kjer so si vzeli čas za temeljit pregled in mu dali pravo zdravilo, in mucek je ozdravel. Je pa zanimivo, ko sem ulovila Duhca in Belega-oba sta večja od njega. Ta mali je pa res najmanjši.

Beli ima tudi desni uheljček rahlo prikrivljen, deformiran od rojstva enako kot tretji mladič, ki ga imam jaz.

Duhec pa je pravi duhec, izgine.

Hvala vsem! xsrcx xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...