venus 4. november 2004 Avtor Prijavi Deli 4. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Mucki bodo zdaj tri tedne v karatneni. Vendar je bolj malo možnosti, da jih bodo imeli čas socializirati vsaj toliko-beri, da bi jih bolj udomačili kot prave domače mačke. Najbrž jim dajo samo hrano in očistijo prostor in gredo. Mucki pa potrebujejo čas in nekoga, ki bi jim vlil malo zaupanja. No, po treh tednih jih preselijo v drug prostor. Kako dolgo ostanejo tam, pa ne vem. Saj se bom pozanimala naslednji teden. Upam samo, da jih ne bodo uspavali, če so malo bolj divje mucke. Ne vem, iskreno, ne vem, kaj bo z njimi. Upajmo, da jih res ne mislijo uspavati - zato ker tudi kužkom brez lastnikov nudijo zavetje samo en določen čas (ne vem točno, a so ravno trije tedni?) pol pa žal injekcija. Držim pesti za mucke Citiraj http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 Mucki še iščejo dom. Tretji mladič je pri meni, pije dudo vsak večer in ves blažen zaspi ob mleku. Kadar ga piči, potegne staro volneno jopico iz ene sobe v drugo, da se vleže zraven družbe. Hecen mucek. Upam, da bodo karte potrdile, da bodo mucki našli dom. Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
venus 5. november 2004 Avtor Prijavi Deli 5. november 2004 Gala, a si se morda uspela pozanimati v zvetišču, kaj bo z mucami po 3 tednih? Kot sem že napisala, to ni neko trajno zavetišče, po zakonu imajo živali določen čas (3 tedne, 30 dni? ne vem.... kratko obdobje) in če jih noben ne posvoji, jih uspavajo. Mogoče je kje malo drugače, če so zasebni lastniki, če pa je država, pa ni več heca... tko da, hmm kakšna socializacija muc ni ravno v njihovem opisu del in nalog Ja čist konkretno vprašaj, kaj bo z njimi. Tja si jih nesla in če se po 3 tednih zgodi ... čas gre pa hitro. Citiraj http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. november 2004 Prijavi Deli 5. november 2004 Saj bo, zdaj so tile tecni cajti, ko si nihce noce naprtit novih odgovornosti, sam da mal poleze, pa bo boljse, po mojem, upam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 6. november 2004 Prijavi Deli 6. november 2004 Kaj vse sem delala, odkar sem zvedela, da so se skotili trije mladički. Na koncu ni bilo več rešitve in zadnja možnost je bilo zavetišče Gmajnice. Verjemite, poskušala sem pri prijateljih, pošiljala el.pošto, prosila društvo za zaščito živali in tiste, ki tudi skrbijo za mačje posvojence. Prav žalostna sem bila, da sem ostala sama s tem problemom. Morda bi bilo bolje, da bi zatisnila oči in pustila vse skupaj pri miru. To človeku res vzame voljo, da bi pomagal živalim. Jaz gotovo bom raje trikrat premislila, ali grem v akcijo ali ne, če pa mi nihče ne prisluhne. Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
venus 6. november 2004 Avtor Prijavi Deli 6. november 2004 Gala, saj te zelo razumem in vem, da si se trudila za te mucke. Pa velika odgovornost so. Pa zaslužijo si najboljše. In to naj ne bi bila usmrtitev, saj še živeti niso začeli. Zato sem vprašala, če si se v zavetišču točno pozanimala , kaj bo z njimi, če jih v "predpisanem" času nihče ne posvoji Ker v zavetišču imajo svoja pravila Tem muckom res želim najboljše Citiraj http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2004 Prijavi Deli 6. november 2004 Verjamem, vem, socustvujem. :|||Res se vcasih tako zgodi, ko gres v to, imas ful energije in vse, potem pa te posiljajo z naslova na naslov...meni je tudi ze nekoc nekaj dol padlo takole podobno... Ampak ves kaj se mi zdi; da si ti pomagala, ker si TI hotla, prihodnjic bi najbrz ravnala enako, zasmilili so se ti mucki, tokrat si ti nanje naletela...Hocem reci, je ze prav, skoraj ziher sem, da ti ne bo zal; ko bos zrihtala plac tamalim, bos najsrecnejsa oseba. Ne obupat!! Folk, eni delate na radiih in tko, se ne bi dal fliknit 10-sekundnega obvestila? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
venus 6. november 2004 Avtor Prijavi Deli 6. november 2004 In veš, da ti prisluhnemo, saj zato smo tudi odprli tule to temo. Da bi čim več ljudi zvedelo, da so nekje v zavetišču mala bitjeca, ki potrebujejo pomoč. In da bi se le našel kdo, ki jim lahko nudi dom. Citiraj http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2004 Prijavi Deli 6. november 2004 O, sva pa nekak istocasno pisali, ker prej sploh nisem videla tvojega odgovora. Ja, jasno da je razocarana gala, a najveckrat se potem najdejo fajn ljudje in se vse uredi.Upam, da bo tudi tokrat tako. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
venus 6. november 2004 Avtor Prijavi Deli 6. november 2004 Hvala, Marsa Jst tudi močno upam na dober razplet Citiraj http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Muri 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Kaj vse sem delala, odkar sem zvedela, da so se skotili trije mladički. Na koncu ni bilo več rešitve in zadnja možnost je bilo zavetišče Gmajnice. Verjemite, poskušala sem pri prijateljih, pošiljala el.pošto, prosila društvo za zaščito živali in tiste, ki tudi skrbijo za mačje posvojence. Prav žalostna sem bila, da sem ostala sama s tem problemom. Morda bi bilo bolje, da bi zatisnila oči in pustila vse skupaj pri miru. To človeku res vzame voljo, da bi pomagal živalim. Jaz gotovo bom raje trikrat premislila, ali grem v akcijo ali ne, če pa mi nihče ne prisluhne. Gala! Prosim, bodi zelo ponosna na to, da si se odlocila, da bos mucam pomagala!Ravno pred kratkim sem zvedela, da ima ljubljanska poulicna macja populacija "macji aids" ... ki je tako razsirjen, da se nekateri mucki ze rodijo okuzeni!Tako, da si tem trem verjetno resila zivljenje ze s tem, da si jih dala operirat! Ne ubupuj nad situacijo - tako pac je - ce komu hoces pomagat, si ponavadi sam za vse ! Ce se vse dobro iztece, te ljudje potepljajo po rami, ce gre pa vse narobe, ti pa receje, saj smo vedli, da je bilo vse skupaj brezupno!Tko je to ... se bo treba kar sprijaznit s tem. Kljub temu mislim, da sama lahko naredis OGROMNO. To si dokazala z vsem, kar si storila do sedaj.Saj ne pomagas mackam, zato, da te bodo ljudje razumeli in te spostovali (lepo bi blo ... ampak ...?), ampak zato, ker zivali POTREBUJEJO pomoc. Tako da ... drz se !!! Glavno je sedaj, da muce cimprej zapustijo zavetisce ... pa cetudi grejo nazaj na vrt, kjer niso pretirano zazeljene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 :palec: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 8. november 2004 Prijavi Deli 8. november 2004 Najlepša hvala za lepe misli in predvsem spodbudo, ki mi veliko pomeni. No, prav, bom pa tudi drugič rada pomagala živalim . Poslala sem email zavetišču, vendar se do sedaj niso oglasili. Upajmo, upajmo, da bo res nekaj dobrega zanje. Mogoče so mucki nekaj posebnega zato, ker so ravno naleteli name:) in postali "popularni". Hvala vsem še enkrat, in se pišemo! Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 9. november 2004 Prijavi Deli 9. november 2004 Mucke imajo srečo, da ne živijo v Kitajski. Tam bi bile kar za malo malico... Mi je pravila frendica, kako je v Shanghaju junaško poskušala rešiti življenje eni mucki - na tržnici..kao bodo kupili eno..prav simpatico..in prodajalec veselo pokima, zgrabi mačko in ji razbije bučko..veselo ponudi..malica..pač. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 10. november 2004 Prijavi Deli 10. november 2004 Dobila sem informacijo iz zavetišča, da so mamo že sterilizirali in je bila tudi nekaj dni notri, vendar so jo po nekaj dneh spustili, ker je bila izredno plašna in nemirna. Zdaj jo hranijo zunaj, tako da se je privadila prihajat po hrano. Mama najbrž ne more drugače živeti kot tako. Za mladiča pa mi niso sporočili, kako sta in katerega spola sta. Prosili so, da ne pripeljemo več mačk, ker nimajo več prostora.Še čakam, kaj bodo odgovorili za oba mladiča. Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. november 2004 Prijavi Deli 10. november 2004 V bistvu je res bedno, da morajo posamezniki za tole skrbeti, kolk je ze bilo enih vijavaj v zvezi z zavetisci...Kam pa bos pripeljal zivali?Jih naj torej folk kar pusti? Res sramotno, pred vsakimi volitvami se tole obljublja, to je pa res nizkotno, da tolk cajta se ne poskrbi, pa vedno samo neke kobajagi resitve. Gala, vseen pa takih kot si ti, ni malo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 11. november 2004 Prijavi Deli 11. november 2004 Marsa, najlepša hvala za lepe misli, to mi veliko pomeni, ker te imajo pri nas za neumnega, kaj češ skrbiš za neke mačke s ceste. Ampak, jaz si ne morem pomagati, nekako čutim dolžnost, da nekaj naredim in potem tudi mirno spim. Isto je bilo na morju, moji prijatelji so mislili, da preveč norim, ko sem peljala galeba do veterinarja, ker je imel zlomljeno perut, in je bil še mlad. Ampak, ko sem se vrnila, so pa nemški turisti spraševali, kako je z njim in pohvalili, da je bilo prav. Mislim, da je marsikaj povezano tudi s kulturo in odnosom do živali. Upam, da bo vsaj za mladiča nov dom kje v lepi hišici in da bosta vsaj na dobrem kot njun bratec Miki, ki ga imam pri mami. Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. november 2004 Prijavi Deli 11. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>... in potem tudi mirno spim.Zelo lepo. Isto je bilo na morju, moji prijatelji so mislili, da preveč norim, ko sem peljala galeba do veterinarja, ker je imel zlomljeno perut, in je bil še mlad. Ampak, ko sem se vrnila, so pa nemški turisti spraševali, kako je z njim in pohvalili, da je bilo prav.Ja, prav je bilo in zelo lepo in tudi zrelo, svaka cast, tole me pa res gane, da si tako pozrtvovalna, potem imas resnicno rada zivali.No, vidis, sem ti rekla, da si se morala ravno TI znajti tamle - tako kot pri galebu - predstavkljaj si, da te ne bi bilo? Dbest! Mislim, da je marsikaj povezano tudi s kulturo in odnosom do živali.Brez skrbi, nekdo od forumovcev ima nekaj takega v podpisu, morda venus ali pa Michelle. Upam, da bo vsaj za mladiča nov dom kje v lepi hišici in da bosta vsaj na dobrem kot njun bratec Miki, ki ga imam pri mami. Joj, jaz tud srcno upam! Na eno frendico sem se se spomnila zdajle, oni so tudi mackoljubci, pa morda mal povprasa (prej mi ni prislo na misel, ker imajo sami ze ful mack)... Blazno fejst clovek si, pa predvidevam, da si se zelo mlada, kul si! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blackie 15. november 2004 Prijavi Deli 15. november 2004 gala, super clovek si me je prav pri srcku pogrelo, ko sem brala tvoje poste tudi jaz drzim pesti Citiraj Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 15. november 2004 Prijavi Deli 15. november 2004 Hvala obema za spodbudo! Mucki, še vedno nič ne vem kaj novega. Čakam, da mi odpišejo na email. Tudi jaz si želim, da bi bilo več takih ljudi, potem bi bilo vse lažje. Saj ni prvič, da pomagam živalim, zadnji mucek, ki sem ga imela en mesec prej, je našel nov dom pri prijateljici, toda potem sem se morala spopasti z invazijo bolh. No, kaj češ, to sodi zraven. Upam in si želim, da bi se kdo oglasil, vsaj resen človek, ljubitelj živali. Ne tako kar tako malo za okras na kmetiji. Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. november 2004 Prijavi Deli 16. november 2004 Zivjo Gala! Nic nisem zrihtala, vendar ne misli, da sem pozabila; sem dala naprej frendici, ki je ljubiteljica muck, ona pa je tudi poslala naprej podobnim ljubiteljem.Tako da ne smemo obupat. Sam tolk da ves, da nisi cisto sama v temle! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Marsha, še vedno se mi ne javijo na email iz zavetišča. Hvala, da si posredovala dalje. Zdi pa se mi, da se vse skupaj dolgo vleče odkar so se rodili in sem začela pošiljatei emaile ... Hvala in lep pozdrav! Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Pozdravljeni!Iz zavetišča mi ne odgovorijo na moje vprašanje, celo hudi so, če jim pišem, vsaj tak občutek imam, ker mi odgovorijo nekaj drugega in potem še solijo pamet. Madonca, poštenjak se zanima za mucke, kako jim gre, pa ti očitajo, da to ni tvoja stvar? Očitno bom morala osebno tja, da pogledam, kako je z njimi, če so sploh tam? Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Zivjo, res marsikdo pojamra nad odnosom... Tudi meni nekoc sploh niso odgvoorili in tudi po telefonu se ni dalo nic uredit...Da to ni tvoja stvar, po tem ko si imela vse tole, je pa res ne samo grdo, ampak tudi skrajno ignorantsko...Ko bi vsaj te lahko napotila kam... Tako malo so mi znani tile krogi, mislim kaj lahko storis... Frendica se tudi ni nic oglasila...Pravis osebno tja, verjamem, da ti je prav mucno; po eni strani te skrbi in se cutis na nek nacin odgovorna za mucke, po drugi pa te nic ne vlece jasno tja... :|||To je res vse tako neurejeno... Sploh ne vem, kaj naj ti recem...Razen - dobra si! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gala 27. november 2004 Prijavi Deli 27. november 2004 Marsha, najlepša hvala! Sporočili so mi (po emailu), da so mucki še vedno tam, sterilizirani, oba mladiča so tudi spustili iz ograje, ker sta bila kot mama nemirna. ZDaj menda vsi hodijo jesti in se privajati? Vsaj na varnem so. Kako naprej, tudi ne vem. Pa hvala vsem, ki spremljate in se trudite! Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.