Skoči na vsebino

O tipih/tipicah, ki govorijo o sebi v tretji osebi

jade

Recommended Posts

• Komentarji 52
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

hja js kdaj pa kdaj rečem kaj ala "pošteni ljudje to počnejo tako" mislim pa "jaz počnem to tako"... hm upam da ni to prehuda reč, psihološka napaka pa to... sicer pa izpovedovanje ljubezni zmer v prvi osebi Jaz pa Ti (ahja T z veliko)

hm hm no da bo pošten človek bolj blizu teme, človek bi si mislil da res ni najbolj kul da nekdo očitno ženska govori slovnično kot moški... hja, celo brezhibno ... kaj zna bit to psihološko... najbrž ne dost velik problem, dokler je sam govor,... bi si mislil človek :D hehe

:) ja fino mi je govorit v tretji osebi... :D zdi se mi hecno pa mal prifrknjeno, z občutkom za nasmeh, Jure ma vas rad... :D

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Deli na socialnih omrežjih

Meni pa se zdi tisto "Aljaž te ima rad" bolj kot ena skrajšana verzija, da ne piše dveh stavkov: "Rad te imam. Aljaž." Seveda, če je ta 3. oseba uporabljena samo na koncu sporočila, ali pa če je v sporočilu samo ta stavek kot edini.

Upoštevati je treba, da ljudje sms-je velikokrat pišejo brez velikih začetnic in brez vejic, pik ter drugih ločil (takšna je pač navada, čeprav meni to ni niti malo všeč :xx!: ). In če bi tip napisal na primer "mislim nate aljaž", bi to lahko zvenelo kot da nekdo piše Aljažu ("Mislim nate, Aljaž."), čeprav je v resnici hotel napisati "Mislim nate. Aljaž". Da pa se izogne tej dvoumnosti zaradi manjkajočih ločil, mogoče raje napiše "aljaž misli nate". Ne vem, samo razmišljam, da je to mogoče zaradi tega.

Drugače pa ne poznam nikogar, ki bi o sebi govoril v 3. osebi ednine. Niti sama n.pr. otrokom nikoli ne rečem "mama bo huda", ampak vedno (če sem huda) "sem huda".

Možno pa je tudi, da je ta Aljaž tako "zaljubljen v svoje ime" (ali v samega sebe), da to ime zelo rad uporablja in ga postavi celo na prvo mesto. Se mu ne zdi dovolj, da napiše samo "rad te imam", čeprav je podpis pri sms-jih včasih prav nepotreben, saj imamo vsi shranjene nam pomembne telefonske cifre pod imeni, tako da takoj vemo, kdo nam je napisal sms.

Zanima me, kaj si mislite o fantih oziroma o puncah, ki govorijo o sebi v tretji osebi........razložim na primeru x:Dx  xrolleyesx

No, že vnaprej hvala za mnenja  xDDx

Odvrni mu na enak način, pa boš videla reakcijo! x:Dx Če pa bo rekel zakaj kar naenkrat tako, pa reči, da preizkušaš njegov sistem! x:Dx

Skoraj gotovo bo opustil navado! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Zanima me, kaj si mislite o fantih oziroma o puncah, ki govorijo o sebi v tretji osebi........razložim na primeru x:Dx  xrolleyesx

No, že vnaprej hvala za mnenja  xDDx

Odvrni mu na enak način, pa boš videla reakcijo! x:Dx Če pa bo rekel zakaj kar naenkrat tako, pa reči, da preizkušaš njegov sistem! x:Dx

Skoraj gotovo bo opustil navado! x:Dx

Dobre ideje, izpod odeje! x;)x :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Vprašanje za vse, če ima kdo kakšno strokovno razlaga, naj kar napiše:)

Zanima me, kaj si mislite o fantih oziroma o puncah, ki govorijo o sebi v tretji osebi........razložim na primeru x:Dx  xrolleyesx

Trenutno se dobivam z enim fantom Aljažem, ki napiše sporočilo " ALjaž misli nate" ali "Aljaž te ima rad", ali "ALjažu si všeč", "ALjaž et danes vabi na kavo".itd.......... dobim občutek, da je to en ALjaž, ki ga sploh ne poznam, oziroma, da smo trije....jaz, ALjaž in še en ALjaž x:px (no, mogoče sploh ne bi blo tako slabo :eek: )    x?x  x?x  x?x

No, že vnaprej hvala za mnenja  xDDx

Zezancija

Ja sam ka mali pao s lipe

Ja, to poznam! x:Dx

Najprej sem tudi jaz mislila, da se malček norčuje, oz. da želi biti hudomušen, potem pa sem ugotovila, da mu je nerodno govoriti o svojih čustvih.

Nikakor ni mogel izustiti "rad te imam" ampak vedno "T. te ima rad". Pa ni bilo sicer čisto nič narobe z njim. V vsakdanjem življenju je funkcioniral več kot odlično, komunikacija mu je šla izvrstno od ust, čustveno pa je bil kar precej zablokiran. In ker je kljub vsemu hotel izraziti čustva je to izrazil v tretji osebi.... x;)x

Niti slučajno x:Dx

Rabim tazga, ki reče "rad te imam" in to zna povedati in pokazati tako, da začutim, vidim, slišim. Saj veš .... racio pa to... x;)x

No, poročena sem s takim, ki to zna.... :palec:

Ob vsemu ostalemu x;)x

Rabim tazga, ki reče "rad te imam" in to zna povedati in pokazati tako, da začutim, vidim, slišim. Saj veš ... racio pa to...
dolores, te rayumem, morda ga daje sramežljivost, pa se raje skriva za teater, ker se zave,da se mu boš smejala.....itak pa,ga lahko z veseljem presenetiš nekje javno tak,da ga spraviš v rdečo faco x:Ix x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

jaz sem to enkrat dozivela...pa mi tudi ni sedlo.

se mi zdi, da nekateri to enostavno poberejo od starsev, kot nek vzorcek, indirektno kazanje custev...

nekatere druzine se tako pogovarjajo, stalno.

mi ni in ni vsec. tudi zdaj, ko imajo nekatere moje prijateljice otroke, so njihovi tipi kar naenkrat ateki in tateki...me je skoraj kap. vedno, kadar rece tata, pomislim pac na njenega oceta, ki je bil njen ata 30 let, zdaj je pa kar naenkrat njen tip dobil to ime, ata. potem se cudijo, da jim ni ok v relaciji, pa jim manjka romantike in strasti...halooooo?? ce tipa oce klices??????

eni pa mislijo, da je tako bolj romanticno... xrolleyesx

spomnite se na kaksne slabe ameriske filme...'Arnold loves, you baby, and will never let you get hurt!'

eni pa se enostavno tako sluzasto izrazajo...meni gre to na zivce...npr: vse pomanjsevalnice, ce so stalno...

lubica, a greva na kavico, lupcka ti posiljckam na ritko v nedeljico zjutraj...ma saj veste, kaj mislim :xx!:

eni pa se hecajo...jaz kaj takega recem edino v stosu.

je pa res mozno tudi tole, da mu je problem s custvovanjem...

mi je zadnjic nekdo napisal 'te imam rad', sem sele takrat po dolgem casu ugotovila, kako mocne besede to znajo bit. pa da mora clovek v bistvu imet jajca, da to rece. sploh, ce ne rece tega pogosto. :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

to je v bistvu lahko tudi razosebitev :inocent: , oz. da zveni manj osebno. ker se mogoče tej osebi ki govori v tretji osebi zdelo patetično povedati nekatere stvari v prvi, mogoče hoče prikriti čustva. Da ne uidejo iz nadzora......

ali pa laže. kdor laže uporablja zelo malo besed kot so jaz meni..kaj je že to -os. zaimki- ker je v ozadju občutek krivde, ki se je želi znebiti s tem, da laži ne povezuje s seboj.

... ker je v ozadju občutek krivde, ki se je želi znebiti s tem, da laži ne povezuje s seboj.

Aha, mogoče zaradi tega, da če bi kdaj zvezo prekinil in bi mu bejba očitala: "A mi nisi še pred kratkim rekel, da me imaš rad!?", bi on rekel: "Kdo, jaaaaz? Rekel sem ti, da te ima Aljaž rad, ne pa jaz!" x:Dx x:o)x x:Dx x;)x

...jim manjka romantike in strasti...halooooo?? ce tipa oce klices??????

Groza ja.....je nekako tudi to posredno naslavljanje....saj v bistvu je ona njemu otroka rodila, ne pa da se zdaj ona postavlja v vlogo otroka in svojemu partnerju: oči... xrolleyesx

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

.... nekatere druzine se tako pogovarjajo, stalno.

..... ce tipa oce klices??????

:D Oci pa mami. :hepko: x:o)x x:Dx x:Dx

:xx!: xrolleyesx :o|o: :o|o: :o|o: xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Grozno.

Pismi Mitji je grozen ze pojem 'skupi', kaj sele oci pa mami! :D :P

Mu nalasc recem s takim ogabnim poudarkom - saj bova tole lepo (x;)x x:px) skupi. x:px x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

... ker je v ozadju občutek krivde, ki se je želi znebiti s tem, da laži ne povezuje s seboj.

Aha, mogoče zaradi tega, da če bi kdaj zvezo prekinil in bi mu bejba očitala: "A mi nisi še pred kratkim rekel, da me imaš rad!?", bi on rekel: "Kdo, jaaaaz? Rekel sem ti, da te ima Aljaž rad, ne pa jaz!" x:Dx x:o)x x:Dx x;)x

x:Dx

Po mojem ce bi se jim zdelo pateticno kazat custva, bi se manj se izrazali takole: on te ima rad.

Lohk da je pa sam tak blazen egocentrik, cist zaljubljen vase, v svoje ime, v vse svoje akcije in ko pise sms, z veseljem svoje vecelenjeno ime not tapka...

Al pa je ozadje res, ker so ga doma tko klicali, pa si s tem priklicuje vse to, kako je bilo lustno, ko so aljazka se....

Hmm, v bistvu sem skoraj ziher, da se s tem odmika, da je to kot oni, ki ima lutko. V bistvu je on ta.... torej lutka, ki govori (*govori pa on sam, seveda - 'trbuhozborci')

Ker, kar pomislite malo, kdaj bi utegnili trakole reci - ko bi duhovocili, ko bi - IMELI OBCINSTVO.

Evo, Voila... reseno.

ce si zanj ljubav, si lahko tudi kdaj obcinstvo, defoltno obcinstvo pa se bos najbrz navelicala bit.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mislim, da tisti, ki svojemu partnerju potem, ko se rodi otrok, pravi oči oz. mami, dajejo prednost starševstvu in ne partnerstvu.

Skoraj ziher sem, da tam partnerski odnos ne funkcionira tako kot bi moral. V prvi vrsti sta starša, partnerja pa samo posledično....ti zakoni ostajajo zaradi obveznosti, ne pa zaradi ljubezni ali razumevanja med partnerjema....

Moje skromno mnenje... x;)x

eni pa se enostavno tako sluzasto izrazajo...meni gre to na zivce...npr: vse pomanjsevalnice, ce so stalno...

lubica, a greva na kavico, lupcka ti posiljckam na ritko v nedeljico zjutraj...ma saj veste, kaj mislim  :xx!:

eni pa se hecajo...jaz kaj takega recem edino v stosu.

mi je zadnjic nekdo napisal 'te imam rad', sem sele takrat po dolgem casu ugotovila, kako mocne besede to znajo bit. pa da mora clovek v bistvu imet jajca, da to rece. sploh, ce ne rece tega pogosto.  :palec:

prvi del, ohjej, morem pazit kam pošiljam poljubčke zdej... predvsem pa mal manj kavic? ljubic, mišk, mucyc uhjej... kam pa pridem še tko, zdaj mi tle ena da to ni prav... ehjej, ehjej...

znajo bit močne besede, a dvoumne, imajo več pomenov, sem mel že nekaj problemov z razumevanjem le teh, drgač pa uporaba kar pogostna, le da včasih ko res velik pomenijo jih je težko izrečt, vsaj na začetku, me je včasih strah da ne bodo prav razumljene, in lepo je slišat nazaj...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

hmmm, se mal pridružujem Marsi, tudi meni malo diši po neiskrenosti...

Kaj pa, če globoko v sebi noče priznati čustev, da res kaj čuti, pa jih tlači na neko tretjo osebo, ker se boji biti spet razočaran............pač teorija :o|o:  :sori:

Mislim, da ne gre tu ne za eno, ne za drugo. Želi naredi vtis verodostojnosti informacije. Tu gre za psihologijo, saj v takem primeru podzavestno pomislimo: saj to izjavo sta pa najmanj že dve osebi izjavli. Morda je res s tem začel papež, toda mislim, da je danes to že splošno razširjeno med najstniki in se tako tudi že običajno uporablja.

Po drugi plati s takim izražanjem prikrivamo svojo vsiljivost, saj vse kar govorimo je v imenu tretje osebe. Vso odgovornost zvalimo nekam drugam, na neko drugo osebo, "pravno osebo".

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...