Skoči na vsebino

Vesoljni Dnevnik LNF 14

Marsa

Recommended Posts

Morgen ....

Če je slučajno med zbrano srenjo kak poznavalec gospodarskega prava ali pa finančnik....

Če je slučajno kdo amaterski poznavalec, prosim za razlago:

Obračun zakonitih zamudnih obresti, ki so dogovorjene v predhodno podpisani pogodbi z besedami : JE UPRAVIČEN DA ZARAČUNA ZAKONITE ZAMUDNE OBRESTI z obeh pogodbenih strani. Pogodbeno delo je na daljše časovno obdobje, torej že več kot pet let.

Za kakšno časovno obdobje lahko upnik obračuna zakonite zamudne obresti?

(...predpostavljam, če terjatev po treh letih ostane neizterjana, jo po zakonu smeš odpisat, če si izkoristil vsa sredstva za izterjavo.......kako je pa z zamudnimi obrestmi-po kmečki logiki jih upnik torej lahko zaračuna za obdobje treh let?

-kaj pomeni to za davčnega inšpekcijo-kako obrazložit, da jih nisi sproti?

-napihnjeni prihodki zaradi obresti -padejo v tekočo bilanco?

-koliko časa potrebuješ na sodišču, da dosežeš izplačilo?

-kaj moraš storiti, predno daš izterjavo na sodišče

-kaj pomeni priznane zakonite zamudne obresti

-Ali kdo ve kaj piše v zakonu o odpisu terjatev iz naslova zamudnih obresti /ZOTNZO/(Ur.list RS št.13/1995

Vem da ne paše pod to temo, al pa....je pisala mama Marsa , da lahko v dnevnik pišemo svoje misli, razmišljanja?

Upam, da moj direktor bere...da me nau sam sekiral ,da bluzim po netu?

Ajd , želim vam prijeten dan in hvala ,da ste prebrali

grem brskat po uradnih listih.....

:switz: :switz:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 2,8k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

V vasih nasvetih vidim, kako delujem na nekatere. xDDx

In to me zabava.

jaz ze morda zgledam zblojeno in zmedeno in ribje in neprakticno in vse...

Ampak na koncu se izkaze, da je najboljse. Ker TOCNO vem, kaj hocem.

Ipak tud risem, sem se ze selila kdaj, ze kje stopala, se znasla kaj jaz vem kje, se svercala v kaksnem placu... tako da vem, kaksni so 'izredni pogoji', kot tudi, kaj je svinjarija in packarija in vse...

Ukvarjam se tudi z materialom, ki ga nikoli ne kupujem na knap.

Imam akrile, ki se mi posusijo, pac pa mi jih nikoli ne zmanjka. jaz pojma nimam o nekaterih receh, ki se jih da dobit in ki ti olajsajo, ker sem se bila vedno prisiljena znajti z zelo skromnim...

Ko sva se doselila na Povsetovo, je bila v polkletnem stanovanju ena soba betonska... nic ni bilo na tleh...

Sva rekla, bova uporabljala samo drugo sobo, to pa po novem letu zrihtala - pa je tak hlad vel iz sobe, da sem si vseeno potem zadala (novembra), da bom imela novoletno zabavo v tocno tej sobi... in sem od nekod (jaz tedaj caram, kar pojavijo se stvari) privlekla stiropor, cisto tanek, ga polozila na tla po vsej sobi, cezenj dala dve plasti tapisoma in cez se tepih... In sem naredila nekaksen 'topli pod'.

Torej, reci sem hotela, da sem zelo iznajdljiva in prakticna pa s tistim, kar je na voljo. x^x In ker sem vedno obsojena na bedne pogoje in slabe instumente in opremo, recem, ko dobim koncno v roke pravi copic ali pravi bas, da je 'kar sam risal' ali 'kar sam igral'. :)

V bistvu rada delam vse, cesar se lotim... se clo posodo rada pomivam pa vse, sam kaj ko vse vzame cas... pa ne mores vsega, vedno gre potem nekaj na racun necesa drugega... potem pa so pac prioritete...

Skratka - v bistvu uzivam.

Thanx vsem za support in da lohk nakladam o tem, da se pri sebi sestavljam stvari...

:vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

[Narobe!

Ti kar poslušaj Bobnarja!

Vratca so čisto luštkana. In definitivno lahko kaj več narediš kot samo zatipaš.

Lahko zategneš sifon, lahko preveriš če kje kaj teče in tko..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

xloveyx aaaah...sm šla spat ob 9h zvečer...pa mi je napisal sms in sva se dopisovala do pol enih....pa je šlo spanje po zlu..sam je blo tko fajn...je blo vreden...ah...tko da veste.... x:Ix
Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

<{POST_SNAPBACK}>xpartyx  :irs:  :party:  xzobkox ... noseča z gorečimi ušesi in to pr 42, matr, triangelci se je scufal xcivx  x:px

:eek: Mateja! Čestitke x:px

<{POST_SNAPBACK}>Iiii, mam pa idejo.... x:px ...lahko bi uni triangelci naročili kakšno bejbiko...midve pa botri... x:px

Astra

Aha, računi brez krčmarja. Ampak vaju držim za besedo x:Dx x^x

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

iz BRUC-a na gospodarcu :vio: :

aha, vem ja...so se sosedje pritoževali, da niso mogli spati...khmmmm :vragec:

En lep dan, pred menoj :vio: . Veliko stvari samo za mene. Včeraj sem bila na prvi vaji AT. Je vaditeljica rekla, da sem čist not ušla x;)x ...valjda. Kdor zna ta zna.

V bistvu je bilo že temno, ko smo končali, ura 17h. Ljubljana pa zavita v črni plašč mračnosti. Lučke so migotljale. Ni se mi dalo peš do centra, sem se vsedla na skoraj prazen avtobus za nekaj postaj. Razmišljala sem o moškem, ki sem ga srečala ta dan pred KC-jem. Sedel je na kolesu in tako preklemansko srčkan, čeden, taprav desc. Prva misel se mi je utrnila....kako je čeden zdravnik. Nanj sem pozabila in sem se spomnila, ko sem se vračala.

Razmišljala sem zakaj sem pomislila, da je zdravnik. Lahko bi bil elektroinženjer, ali pa strojni tehnik, ali pa monter ogrevalnih in hladilnih naprav.

Predsodki v glavi, katerih se sploh ne zavedamo. Kar živimo z njimi, ker so to naše resnice od katerih ne odstopamo.

Potem se mi je pojavila tema Obrazi. Včasih se mi to dogaja. Na vsakem koraku, srečujem ljudi, ki so podobni komu, ki ga poznam.

Ko sem sestopila pred Pošto, je bil prvi utrinek. Bil je del tebe v mimoidočem, ko sem prikorakala do Maxija, si bil tam utelešen v čvekajočeka možakarja. Občudovala sem maxijevo belo izložbo :2src:

Odpravila, sem se po mini paradižnike, ki sem si jih danes tako zaželela. In ti si bil tudi tam.

Vem, da taki dnevi niso naključje....da sem opravila vso to pot, ki mi je ni bilo treba....mi vesolje sporoča, da si še vedno ok. Tako kot vsakič.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

:vragec:

zhe doma x:)x

vaje konc.... xrolleyesx

sestank odpade....glih tko popoldanska vaja :hepko:

ergo sam she jamarji pa shtirka zvecher :vio:

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Končno sem preseljena v novo pisarno in imam čist nov računalnik, brez ekrana v škatli,

x:)x

smeškote lahko uporabljam

x^x x^x x^x

sonček sije

pa kaj naj še čem?!

mogoče se bom celo opogumila in kkšno svojo fotko gor dala

juhu

Sem bila prvič na govorilnih urah moje prvošolke v devetletki :o|o: ......pa je rekla tršica, da bi se Taja še vedno rada igrala, da hoče biti pri vsaki stvari taprva, da je zato površna :eek: ......sem bila kar presenečena, še posebno, ko mi je rekla, da ji manjka samozavesti, ko je treba kaj povedat :inocent: ........pa sem rekla učiteljici, da take Taje pa ne poznam, ker je doma kar korajžna, ko se stalno "ravsa" s šest let starejšo sestrico.

Oh, ja bo treba s tamalčko tud mal že delat za šolo, sem mislila, da bom imela vsaj prvo leto mir, taveliko pa itak skoraj nič ne vidim, saj je stalno za knjigami, sploh nima nič prostega časa.....tale šola....kam pelje tole naše otroke x?x

BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

svečkica, te čist štekam, jest grem pa dans na govorilne za 2 razred osemletke..mi gredo kar kocine pokonc....trenutno namreč ne mara šole....pri vseh ostalih zadevah je punca faca, pri šoli se nam pa dan za dnem zatakne....in seveda potem grem na govorilne ure in se mi kar mal :xx!:

Sej bo.... :palec:

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

sej jest sem mislila tudi, da nimam težav oz. moji mačkici, samo potem greš v šolo pa vidiš, da otroci premalo delajo oz. kolk veliko hočejo od njih :xx!: Se mi zdi, da je vsega dejansko preveč in da so otroci preobremenjeni, pa še vsak ima zraven kakšno dejavnost izvenšolsko in teden mine kot bi trenil in otroštvo tudi :O:
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

Coccinelle x:Xx

Kot v nekem filmu, me je danes predramilo bujenje iz sanj, katerih se niti ne spominjam več…telefon je kar zvonil…

Po jutranjih ritualih, prvih inštrukcijah prijateljici, katera se lovi v svetu znanja…ah srčkano se mi je zdelo, hkrati pa malce zaskrbljujoče, njeno splošno neznanje v današnjem svetu….

Sem se odpravila na pot do same sebe. Spet se mi je zdelo, da sem prepozna za pešačenje in sem se ugnezdila na bus. Okoli 12h opoldne bus zgleda, čisto prijazno prevozno sredstvo. Celo nalepili so obvestila v angleščini, kako se odprejo vrata. Wow, pohvalno busarjem.

Izstopim pred Konzorcijem, je tako, kot bi prišel na eno posebno energetsko hitečo točko, Vrvež, se izogneš enemu in skušaš drugemu, se že skoraj zaletiš v tretjega. Mladina preskakuje klopce. Zakaj jih jaz ne? Najbrž se ne spodobi.

Nama je zadelana v zidarski oder in rešujejo nesrečno fasado. Prav nič estetska ni za videti s tem jekleno, lesenim, polivinilastim, okornim, krilom okoli sebe.

Opazujem obraze in skladnost oblek in šalov. Nekateri izstopajo, večina anonimno neprepoznavnih. 2 deklici druga za drugo v etno poživljujočem stilu.

In hodim…naproti srečanju sami s seboj. Ko si vzamem čas samo zase. Hodim, huh danes me je zvonenje prehitelo…manjka mi še kaka minuta do cilja, zvonenje je pa že skoraj pri kraju.

Ljubljana se sramežljivo spogleduje s sončkom, res samo sramežljivo…

Na poti nazaj, grem čez trg in sklenem postati, podobna ljubljanskim gospodinjam. Kar dobro mi gre od rok.

Že razmišljam, kako lep dan in prav nič poseben, glede na včerajšnjega….opazim markanten obraz. Takega obraza ne pozabiš. Markanten, prav poseben. Lastnik se mi zdi malce zmeden, ne vem mogoče sem si vse skupaj izmislila, ker je pač silno podoben nekomu. Zdi se mi da se pogovarja sam s seboj, Hiteč s torbo v roki, jo maha z hitrimi koraki. Včasih se srečava na kosilu na naključnih prostorih. Vedno sam, vedno nekako zamaknjen. Bi ga vprašala, kdo je …pa se seveda ne upam. Tega se ne dela.

Niti ne vem kaj bi se z njim pogovarjala, najbrž bi ga samo gledala in vpijala energijo, ki veje iz njega. Ki bi najbrž bila čisto kaj drugega, kot je v moji domišljiji.

Pridem domov, kliknem na mojo radijsko postajo….ja seveda naključij ni…glasba ima svoj pomen in vrstni red. Nedvomno.

Danes rabim nekaj več…..

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>xrolleyesx

ja, za tebe je že okej, hvala bogu, ampak kok te berem je zate marsikaj okej, samo da je...

eni mamo pač malo drugač to poštimano, devičke in kozli, kaj češ x:o)x

torej, če kdo kaj pove ni v redu, če pa nič pa spet al kuko, bemti babe...

ja ja bi rad videl to strašno iznajdljivost ribjo histerično in furijasto, pa še kake solze vmes in ihta...strašno učinkovito, pa rokice narejene za max. 0.5kg tovora... x:Dx

Ce pa kaj nisem, pa nisem NITI NAJMANJ histericna - doziveto pisem pa o vsem in sem v opisovanju nekoliko dramaticna.

Rokce?

tele rokce so preselile 7x ves flat pa znosile desetiine zabojev z recimo po 60 koledarcki... tele rokce so prav divje vihtele palice za bobne, pa prav fejst so nabijale...

Zame tudi slucajno ni marsikaj OK, se pa znajdem v marsicem, ker sem v to prisiljena. TO je razlika.

Ja, najboljse ZAME, jasno. Za koga pa? kdo pa bo v moji kopalnici?

In ne vem iz cesa sklepas, da je zame 'marsikaj OK'.

Jaz natancno vem, kaj je zame dobro. Se clo za druge vem, pa ne bom zase. x:o)x x:px x;)x

Usnje in kavbojke, srebro... to bo vedno moderno in nikoli passe.

Pac pa butasti debeli podplati, to pa je mimo, nesmotrno in se samo vsake toliko zavrti okol.

ja, so pa tud dobri novi materiali, se strinjam, ampak najbrz se strinjamo, da je prijetneje nosit svilo kot pa plastiko.

In ja - TO je dobro zame. Svila, bombaz... x^x Drugim pa prepuscam sicer supremoderne, a se vedno plastike.

Pac pa nisem niti malo snoba.

jaz si narocim margherito ne zato, ker nimam casha, pac pa zato, ker je to zame PRAVA pica. Zate pa je to - sem zadovoljna ze z margerito. jaz si narocim potem gor kapre in olive, pa je drazja kot ne vem kaksna, ki bi si jo kdo narocil, ki mu je to pomembno. meni je pomembna kvaliteta.

Je pa se nekaj - ne z vsako, se pridruzujem mnenju frenda, ki pravi, da v piceriji je indikator margerita - nima bit kaj ne dobra, kajti potem so vse ostale ne dobre.

In ja, raje imam kruh kot potico, raje olive kot torto.

NACIN mojega delovanja pa postane nepomemben ISTI hip, ko je zadeva (DOBRO) opravljena. x^x

Povzetek - nismo vsi kozorogi in nestalnost, kardinalnost itd. je KVALITETA znamenja. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Cosma...kwa pa teb dogaja zadnje dni x?x lepo napisano..sam se nočem preveč v takšne filme metat...že tako sem dovolj sitna.. :o|o:

še vedno ne spim ponoči...in me to počasi že pošteno moti... :xx!: ...ne pijem kave in oravega čaja, sem veliko na zraku...nikoli čez dan ne zaspim...jaz pa vseeno vsako noč budna kot čuk...do pol petih... xrolleyesx

nekam bi morala poklicati...pa ne vem, kako se naj zraven spravim..ker sem zamučkala...pa en vem, kaj naj zdaj rečem.. :inocent: ..Zoprno, res... :o|o:

Bom jutri... :inocent:

Marsa, to...kako do sedaj gre pr teb je tako maximum...kar lahko doživiš...

xcrossfingx da gre do konca tako...

mejte se x!x

Astra

Per aspera ad astra

Oj, Astra, thanx! :vio: x:)x

Ej, majster sel pred pol ure, banja je ze obzidana, zdaj je zravnal tla in zidove, pri sosedih je ze sanirano in ze izravnano in ker je z belo, mi sploh farbat ne bo treba (pri njih, ker zdaj ni razlike)!! :hepko:

V bistvu je njim zamakal in shtala in zato smo se pravzaprav sploh spravili zdaj (sicer bogve kolk casa bi se odlasali).

So bili tako zadovoljni, da so vprasali, kok so dolzni. :)

Ko sva sla dol (sem se mu ponudila za pomagat) v skatle zlozit odvecni material (opeke, plosce, pesek, cevi, prah...), ki smo oz. so ga znosili dol, je se soseda priletela in je pomagala in sva pol materiala spravili v vrece in v skatle. x:Xx x8Dx Sem rekla, pliz, nehajte, ne bi hotla, pravi, ah, tamal problem, saj prav rada. Je rekla, kako 'smo solidni' x8Dx xDDx x^x, in da kako so v bloku vsi zadovoljni z nami in z nasimi majstri. Prileteli sta potem se dve sosedi, kako napreduje, vprasata... ena rece, gospa, kok ste bila pametna, blagor vam, ki imate banjo, sem vam kar fous in meni je zal, ker sem dala tus kabino. x;)x xcivx

Druga (tagajstna) soseda je rekla, TACGA majstra hocem, je dal potem dve vizitki sosedam. :)

Pravi pa prejle, jutri me pa ne bo, pa jaz :sori: x?x, pravi samo nic hudega, ker bo en sodelavec prisel, no in oni je ze prisel pogledat, jutri pride polozit ploscice.

Ko sem pometla in pomila tule gor (drugje po bloku pa ni bila stala), je pa se snazilka prisla in do konca pocistila in v bloku sploh ni videti, da bi kdo rihtal kopalnico.

Skratka, tudi ce bo ne vem kaj, zdaj ne more bit vec nic takega.

Tud jaz ne morem verjet, da je ze banja not in vse pripravljeno sam se za finish.

Komot zdrzim do ponedeljka, ker tok smooth laufa.

Bila popoldne pri frendici, nesla par cot za oprat in stusirala sem se.

Tako da danes nisem tako izcrpana in sem prav dobre. :)

Vsec mi je, ce ima kdo tako kul odnos do svojega dela.

Pa je komaj cetrtek, pa je ze tolk pod streho. x8Dx

Komaj cakam, da bo finito. Cez vikend greva kupit se omarico (ostalo bova dala delat, da bova pol tud v predsobi in v kuhinji imela tko), pa kaksne lucke pa taksno, ono za zajfe pa to... torej, 'ta lustno'.

pipe so pa tolk hude! :2src: hansgrohe, med ziher 50-imi sva jih izbrala. x^x

je rekel vodovodar odobravajoce, da sva najboljse izbrala. x^x

Joj kar razganja me od dobre volje. Pa tko lepo je narejeno, ze zdaj je nobel. ;) :)

Ko je taka lepa nova bela banja not, pa vse zglajeno, cevi lepo nove, vse sanirano, sosedom... oh, yes!!! x8Dx

p.s.* zadnjic sem se zasekirala, ker imam 51 kg. Danes se stehtam pri frendici, ko se stusiram - 54 kg. x8Dx

In ugotovim ponovno, da imam 'inteligentno prebavo'. x^x

Picasso

Marsa, prav prijetno te je brat, kar seka dobra volja in navdušenje ven :palec:

no jaz imam pa očitno eno šolo zase danes... končno po vseh pripetijah nekak speljem tisto kar sem se namenila včeraj, ampak kot zakleto ne morem končat... bemu no... mah upam na najboljše... eh očitno je vseeno moja želja prevelika...nič, lahko samo prepustim vesolju da naredi, tisto, kar je najbolj prav, potem bomo pa čarali naprej.. sam sem pa vseeno žalostna ker sem imela ful dober namen...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...