Skoči na vsebino

Velika Pričakovanja

yoko

Recommended Posts

Pozdravljeni.

Ne vem, če ste gledali film GREAT EXPECTATIONS z Ethan-om Hawke v glavni vlogi.Če ste ga gledali, vam bo bolj jasno o čem sprašujem.Če ga pa niste, tudi ok!

V glavnem:Kako/kdaj človek ve, da od življenja ne pričakuje preveč x?x x?x x?x :ermm:

Upam, da se boste razpisali, saj me odgovori zelo zanimajo.

Hvala!

Deli na socialnih omrežjih

Že to, da pričakuješ od ŽIVLJENJA...je preveč... vsekakor pa nerealna pričakovanja... po moje je to, to...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Živjo! Mislim, da človek ve da od življenja ne pričakuje preveč šele takrat, ko neha pričakovati. Je dokaj filozofska misel, vendar je tudi resnična. Danes ni ravno moj srečen dan. Človek, ki je bil še nedolgo nazaj noro zaljubljen vame, se me je naveličal. Počutim se zelo osamljeno, rahlo tudi depresivno. Zelo bom vesela komentarjev, še bolj pa upam, da bo čimveč moških komentiralo na moje misli in dogajanja v ljubezenskem življenju.

Kako in kdaj x?x

Življenje je sama uganka. Ko mislimo, da o življenju vemo veliko, se na koncu izkaže, da ne vemo nič. Skoraj vsak človek ima svoja pričakovanja. Tudi menihi, ki živijo v strogem celibatu. Življenje brez cilja in pričakovanja nima pravega pomena. Če odnehaš pričakovati, si se sprijaznil s svojo usodo. Drugače pa je z nekaterimi bolniki, ki jim bolezen dobesedno vzame celotno voljo. Celo voljo do življenja. In tukaj že lahko rečemo, da ničesar več ne pričakuje. Nepričakovanje je lahko tudi sovraštvo do sebe. Do nekaj, kar ti je nedosegljivo. Takrat samo zamahneš z roko in se sprijazniš z mislijo, da to ne bom imel/a nikoli.

Smisel življenja je sprejemati in dajati. Živeti in pričakovati. Truditi se za dosego cilja.

Za vsakim dežejem posije sonce

Ja, tudi jaz mislim, da je treba pričakovati, oz., da s pričakovanji, i jih imamo, ni nič narobe. Narobe je mogoče samo to, da smo potem, ko se nam pričakovanja ne udejanijo, razočarani.

Pričakovanje in želja, upanje, hrepenenje vodijo k istemu cilju. Vse to nas žene naprej. Mislim vsaj.... :o|o:

Imam znanko, ki je nonstop razočarana v ljubezni. Danes pri cca 45-tih pa je njen komentar tak: "Ah, nič ne pričakujem. Meni ljubezen ni usojena in ni mi usojeno, da bi bila srečna." :inocent:

Nič ne pričakuje, nič ne naredi za to, da bi bilo drugače.... Baše se s čokolado, zapira se v svoj svet in jadikuje.

Se pa strinjam z vsemi teorijami v zvezi s tem, kaj pričakovanja pomenijo. Teorija pa se v vsakdanjem življenju redko obnese.... :o|o: :ermm:

u bistvu se kr strinjam z dolores...problem je razočaranje...saj komu pa je všeč? men že ne. pričakovanja pa včasih lepo poženejo kri po žilah. po drugi strani pa, mi je zlo fajn, kadar so moja pričakovanja tam čist na dnu in pustim življenju, da se dogaja, pa da prinese kaj nepričakovanega...pa zastopi ta svet... x^x :inocent: x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

<{POST_SNAPBACK}>Živjo! Mislim, da človek ve da od življenja ne pričakuje preveč šele takrat, ko neha pričakovati. Je dokaj filozofska misel, vendar je tudi resnična. Danes ni ravno moj srečen dan. Človek, ki je bil še nedolgo nazaj noro zaljubljen vame, se me je naveličal. Počutim se zelo osamljeno, rahlo tudi depresivno. Zelo bom vesela komentarjev, še bolj pa upam, da bo čimveč moških komentiralo na moje misli in dogajanja v ljubezenskem življenju.

Dear Dijana xsrcx

ne se preveč prepuščat čustvovanju. brezveze. tip sploh ne ve kaj je izgubil x;)x potem pa napolniš svoje življenje s pozitivnim, akcijo in v nove zmage! x:Xx

Ja sokrates, saj najbrže misliva enako.....zadovoljen z doseženim, pa vseeno dovolj ambiciozen, da posežeš še dlje....vsak nov dosežek -novo zadovoljstvo(nekaj tudi razočaranj seveda), ko si ne postavljamo več novih ciljev, pa čeprav majhnih,otopimo..

Ej, face ste - ni kej! Danes sem bistveno boljše volje, čeprav je dan totalno zmešan. Aira, hvala ti za lepo tolažbo. Sicer pa ljudje:lahko se zgledujete po njej, kajti ko je človeku hudo pri srcu, mu ne pomagajo razumske analize, temveč samo sočustvovanje v tistem trenutku.Ampak kljub temu sem bila prijetno presenečena nad vašimi komentarji. Folk - rada vas imam! Cmok

<{POST_SNAPBACK}>Živjo! Mislim, da človek ve da od življenja ne pričakuje preveč šele takrat, ko neha pričakovati. Je dokaj filozofska misel, vendar je tudi resnična. Danes ni ravno moj srečen dan. Človek, ki je bil še nedolgo nazaj noro zaljubljen vame, se me je naveličal. Počutim se zelo osamljeno, rahlo tudi depresivno. Zelo bom vesela komentarjev, še bolj pa upam, da bo čimveč moških komentiralo na moje misli in dogajanja v ljubezenskem življenju.

vzemi si za tolažbo,da se je nekdo tudi nekoga naveličal,sam da ga ne pusti stran :V: in uživa ,ko je drugi nesrečen :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>Kako/kdaj  človek ve, da od življenja ne pričakuje preveč x?x  x?x  x?x   :ermm:

Kadar ve, koliko je sposoben prenesti.

Ko nekaj pričakuje, mora vedeti, da mora biti sposoben prenesti tako uspeh kot poraz. Če pa se ne počuti sposobnega prenesti enega ali drugega (uspeha ali poraza), potem pričakuje preveč.

V zvezi s tem so mi prišli na misel tile reki:

"Upaj na najboljše, pripravljen bodi na najslabše."

"Usta odpri toliko, kolikor lahko vanje daš."

"Pazi, kaj si želiš, ker se ti želja lahko tudi uresniči."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...