Skoči na vsebino

Citat

Tjazy

Recommended Posts

Priznam,

da najdem vec zanosa

v pozelenju kot v molitvi.

To pozelenje je molitev!

Priznam,

da se vedno molim,

da bi cutila dotik ustnic mojega ljubimca...

...njegove dlani na meni,

roke,ki me objemajo.

Priznam,

da se vedno hrepenim po razvnetosti.

Rada bi zivela v sanjah,

dalec stran od te zmesnjave,

kjer si ne bova podobna in bo to vedno najino.

Ce si tega ne bi priznala in bi zivela drugace,

kot suzenj mozevih muh,

brez dotikov in ljubezni,

bi ti nesteti dnevi in noci

bili veliko vecja kazen,

kot sezig na grmadi.

In vsi vi.

ki hrepenite po tem,

kar imam in dajem,-

a ne prenesete,

da ima zenska tako moc.

Najvecji bozji dar,

naso potrebo po ljubezni

imate za greh in krivo vero!

Kesam se,

kesam se ker nisem imela druge moznosti.

Svojega zivljenja

se ne kesam!

Ce bi se vam vdala,

bi vam dala svojo duso.

Izgubila bi vse,

kar sem kdaj bila:

"ljubezen,besede,srce."

Postala bi "neka" druga oseba.

Avtor meni nepoznan....

:palec: :palec:

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Deli na socialnih omrežjih

• 2 months later...

Ženske ne nosijo s seboj ogledala, da bi se lepotičile, pač pa da občudujejo svojo lepoto.

S tem ne trdimo, da je nečimrnost pri moških manjša, ali da ženska ne ravna prav, ko skrbi za svojo zunanjo podobo.

Bilo bi grdo govoriti o roži, ki je podoben čudež narave, in z žensko sta zelo primerljivi.

Kar zadeva nečimrnost, se moramo spomniti, da se imamo vsi brez izjeme na nek način za vzoren primerek človeštva, in gorje vsakomur, ki podvomi o tem. Za žensko pa je to očitno naravni zakon in absolutna potreba, pravzaprav sredstvo za uveljavitev in samozaupanje.

Maks Fabiani, Akma duša sveta (VIII. Poglavje, 22. Ženska)

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Kar zadeva necˇimrnost, se moramo spomniti, da se imamo vsi brez izjeme na nek nacˇin za vzoren primerek cˇlovesˇtva, in gorje vsakomur, ki podvomi o tem. Za zˇensko pa je to ocˇitno naravni zakon in absolutna potreba, pravzaprav sredstvo za uveljavitev in samozaupanje.

[/color]

:eek: :eek: :eek: xrolleyesx

glede na to, da sem zenska, morda se pogled na stvar iz omenjene smeri:

absolutna potreba in sredstvo za samozaupanje je tako za zensko, kot tudi moskega

dobra samopodoba. in s tem ne mislim izkljucno na kozmetiko. v bistvu le-to

SPLOH ni odvisno od izgleda.

maks fabijani...sorry, stari. ne bo slo.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Slonči Tinči,

hehe, veš zakaj sem bil pozoren na tisti Maksov citat?

Spraševal sem se, ali ima to kaj skupnega s tistimi članicami (in seveda tudi člani), ki si dajejo v ikonco svojo slikco... x:Dx :vragec:

Kaj pa vse tiste fotke, ki jih sam limam v Fotke? x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>:eek:  :eek:  :eek:  xrolleyesx

glede na to, da sem zenska, morda se pogled na stvar iz omenjene smeri:

absolutna potreba in sredstvo za samozaupanje je tako za zensko, kot tudi moskega

dobra samopodoba. in s tem ne mislim izkljucno na kozmetiko. v bistvu le-to

SPLOH ni odvisno od izgleda.

maks fabijani...sorry, stari. ne bo slo.

:palec:

p.s. ampak imamo pa tudi take, ki res malce pretiravajo v tej smeri, pretirana samozaljubljenost vase, neralen pogled v zrcalce x;)x Pa recimo, mislijo, da so lepi, pa nekako niso, od znotraj in se jim to kaže na zunaj.....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

pikci bejbi...

nimam problemov s samoljubljem, necimrnstjo, veseljem do fotkanja ali zeljo biti viden... itd...

problem imam z definicijo, da je necimrnost za zensko 'ocitno naravni zakon, absolutna potreba in sredstvo za uveljavitev'.

s tem se ne strinjam x:)x

Kdo lahko spremeni svet?

Jaz se tud ne strinjam, pa ceprav cist priznam, da sem necimrna - a ne zaradi kaksne uveljavitve, gre cist zame..

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

E bejbe, ne morem vam odgovoriti, ker izjave niso moje... xDDx

Le kaj bi odgovoril gospod Maks? :eek: No, pa poglejmo, kaj še piše: :vio:

Ko se v srečnih življenjskih okoliščinah naštetim lastnostim pridružita še nadarjenost in očarljiva zunanjost, dobi ženska osupljivo moč, rodi se diva, ki zna očarati tako naivne kot preudarne. Zaradi njene naraščajoče slave ji pripisujejo več ali manj neobstoječe lastnosti in iz nje naredijo malika in ideal.

Ženska se zna veliko bolje pretvarjati kot moški.

Moški je običajno ne razkrinka, ne zna je pravilno oceniti in je ne razume.

Maks Fabiani, Akma duša sveta (VIII. Poglavje, 23. Ženska posebnost)

Zakaj pa je moški ne razkrinka? Kam pa gleda? Kdo je torej bolj obremenjen z zunanjo podobo? x:o)x

Ženske žensko nečimrnost bistveno lažje prepoznamo kot moški. In zakaj? Zato, ker zna ženska svojo nečimrnost uporabiti kot orožje za moške.

Torej....moški ste problem, ne ženske. Ženske smo pametne x:o)x x;)x

o moski dvomljivi morali in dvojnih standardih ne bi razpravljali, ker ima forum premajhen obseg x;)x

kor je napisal maks:

Zaradi njene naraščajoče slave ji pripisujejo več ali manj neobstoječe lastnosti in iz nje naredijo malika in ideal.

mislim, da je jasno, da tu govorimo o moskih, ki malikujejo in idealizirajo.

misslim tudi, da si moski NE ZELIJO razumeti zensk, ker jih to idealiziranje in malikovanje rajca.

rabijo ta eskapizem ( = to t.i. nerazumevanje) psihicno, emocionalno, fizicno.

ravno tako, kot tudi zenske moske.

morda zenske bolje razumejo to potrebo na obeh straneh in jo vidijo kot nekaj popolnoma naravnega in normalnega.

posledicno manj dramatizirajo...in se cudijo, da se moski temu cudijo.

torej bi res lahko rekli, da moski ne razumejo, zenske pa x:Dx

ampak samo zato, ker moski tega v bistvu nocejo.

Kdo lahko spremeni svet?

mislim, da je jasno, da tu govorimo o moskih, ki malikujejo in idealizirajo.

misslim tudi, da si moski NE ZELIJO razumeti zensk, ker jih to idealiziranje in malikovanje rajca.

rabijo ta eskapizem ( = to t.i. nerazumevanje) psihicno, emocionalno, fizicno.

ravno tako, kot tudi zenske moske

eni pravijo da je zaljubljenost idealiziranje, projekcija tistega kar nam manjka v drugemu, ali pa vidimo v drugemu nekatere svoje poteze in nas to rajca.

to sloh ni to. :xx!:

NAJBOLJ rajca popolno razumevanje: čustveno, duševno, duhovno, fizično. :palec: (rajca v dušo xDDx x:Dx ) to je edino kar RES šteje. :vio:

se strinjam.

jaz sem samo napisala, kar sem jaz opazila in kar sem jaz slisala od moskih in zensk samih.

poznam namrec par primerkov, s katerimi sem imela debate o tem, in so mi to tako razlozili.

mogoce bi morala to bolj jasno napisat... :

tu nisem govorila o svojih izkusnjah, ampak samo, na kaj mislim, da se nanasa fabianijev tekst.

vsekakor pa mislim, da je zaljubljenost rahlo povezana z idealiziranjem.

pa tudi, ce je to popolnoma zavestno.

jaz na primer vedno obcudujem in idealiziram ljudi, ki jih ljubim, tudi, ce so smotani sto na uro, preklinjajo, ko je najmanj treba, ali jim smrdijo noge.

mislim: idealni so zame in jih pac idealiziram.

nisem bila se nikoli zaljubljena v nekoga, ki ga nisem obcudovala in posledicno verjetno tudi idealizirala.

Kdo lahko spremeni svet?

<{POST_SNAPBACK}>Slonči Tinči,

Spraševal sem se, ali ima to kaj skupnega s tistimi članicami (in seveda tudi člani), ki si dajejo v ikonco svojo slikco... x:Dx  :vragec:

Kaj pa vse tiste fotke, ki jih sam limam v Fotke? x:o)x

to je zame bolj "to sem jaz"

vsi se hočemo prikazati v najboljši luči x:Ix je to nečimrnost?

<{POST_SNAPBACK}>

vsekakor pa mislim, da je zaljubljenost rahlo povezana z idealiziranjem.

pa tudi, ce je to popolnoma zavestno.

jaz na primer vedno obcudujem in idealiziram ljudi, ki jih ljubim, tudi, ce so smotani sto na uro, preklinjajo, ko je najmanj treba, ali jim smrdijo noge.

mislim: idealni so zame in jih pac idealiziram.

nisem bila se nikoli zaljubljena v nekoga, ki ga nisem obcudovala in posledicno verjetno tudi idealizirala.

tezko koga idealiziram do te mere da sem slepa za napake. lahko sprejemam človeka v celoti, ampak ga vidim realno. mogoče imam tezave z zaupanjem, predajo. verjetno se bojim, da bi bila enkrat "prizadeta".

Poznam eno skoraj 50-letno gospo, ki je blazno nečimrna. Ampak je to še zelo zelo milo rečeno. Samo sebe kuje v zvezde. Sama o sebi govori nekako takole: "...pa veš, kako dobro izgledam,...pha, tista 25-letnica se ne more primerjat z mano,...vsi mladi gledajo za mano,...vsak, prav vsak bi šel z mano..."

Potem pa se res nalepijo sami gelipterji okrog nje, z enim samim namenom (ker tak vtis tudi sama daje) in je blazno razočarana, ker v njej vidijo samo meso...

In pogosto je tako, da tista ženska, ki je res zelo nečimrna, dobi takšnega moškega, ki je ali sam tak, ali pa pade na njeno zunanjost. Vse skupaj je zelo začasno...Potem pa jadikujejo, ker ne najdejo res kvalitetnega partnerja. Same pa še bolj zabredejo v nečimrnost...

Mah, najbrž nisem dobro zadela bistva, ki sem ga hotela opisati.

Dejstvo pa je, da nečimrne ženske tekmujejo z drugimi ženskami in da takšne ženske nimajo veliko res dobrih prijateljic.

In dejstvo je, da moški, ki padajo na takšne ženske, vidijo samo eno stvar v njej...

Moje mnenje. x:o)x

Hvala, prav lepo je brati vaše komentarje... x:Ix

Maks je v svoji knjižici namenil kar precej misli o ženskah. Citatov ne pišem zato, da bi se z njimi strinjalo čim več žensk... x:o)x

Pa poglete še tegale:

Moškemu se včasih zdi ženska manjvredno bitje, ker ni sposobna slediti njegovi misli in ker je veliko bolj kot on povezana z zemljo in nepomembnimi vsakdanjimi vprašanji. Običajno se tak moški moti, ker precenjuje svoje duševne dosežke in ne ceni dovolj težke naloge, ki jo ima ženska v življenju. Ženska je bolj tenkočutna za akmo kot moški.

Če se zdi deklica moškemu nerazumna ali podobna naivnemu umetniku, ki se je prepustil čustvu, pa mu ona po drugi strani ponuja ljubeznivo otroško dušo ali umetniško občutljivost, ki jo moški tako zelo potrebuje v svojem suhoparnem življenju!

Moški največkrat ne zna ceniti ženske požrtvovalnosti za otroke, ne razume njene drugačne ljubezni.

Moškemu je skoraj nemogoče pravično presojati čutno in biološko stran ženske.

Maks Fabiani, Akma duša sveta (VIII. Poglavje, 23. Ženska posebnost)

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  x:Dx a ja x?x  x;)x  x;)x  x;)x  :2src:  :2src:  x:Xx morda pa se ti meni gdaj das za prav x:Dx  x:Dx  :vragec: sam moras pa priznati ,da je pa moja rdeca barva vseeno boljsa ,kot tvoja rumena ,ki pa se sploh nic ne vidi :vragec: Marsa daj naredi nekaj da se bolje vidi rumena barva  :palec:

Eni so pa res izgubljeni, če se piše z rumeno barvo...

tisti, ki so izgubljeni pri rumeni pisavi, naj po trekstu potegnejo z miško, medtem ko tiši na levi gumb (preprosto označevanje teksta, kot bi ga hoteli kopirati), pa ne bo izgubljen. Hm, nihče ni izgubljen, pa si naj misli kar hoče. Razen tega, da se noče najti!

Piko vas ima na p!ki

P.S. Ali je kaj čudnega, da je Izgubljen edini moški, ki je tukiletu pokomentiral? x:Dx Ali se je izgubil? :vragec:

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...