Skoči na vsebino

Malo o socutju..

Tjazy

Recommended Posts

No vidis, sem vedla.

nekako mi ni zadisalo se spustit tule v debato, pa tako tud pogledat nisem sla (razen iskat tako temo, sam je tud jaz nisem nasla, sem pa ziher, da mora bit, saj smo o dalajlami se govorili pa tak).

No in sem hotla sam en stavek prit napisat (al pa dva ;) :P), da RES NE BI RADA o socutju razpravljala tako razseckano, kot morda lahko to nekako pricakujem.

In nisem se motla.

Tjazy, o socutju nima smisla razpravljati, ali ga imas ali nimas, lahko pa ga seveda se pridobis, samo zagotovo ne s seciranjem in raziskovanjem.

Saj ti ze beseda sama pove - so-cutje.

Da so-cutis cloveka.

ja, to jasno ni usmiljenje, ampak saj imamo konkretne besede za konkretne pojme - zakaj torej sploh zgubljati besede.

So-cutiti - ne dodaja lastne teze, usmiljenje pa dodaja.

Sicer pa (so)cut(je) najdes v srcu, Tjazy, in ne v filozofiranju.

"Svet je narejen preprosto" - in zakaj ga ne bi Tjazy mal zakompliciral? x:o)x xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 113
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Eh, Tjazy, če bi vsi razmišljali tako, potem bi Afrika danes že umrla, Nekateri bi v naši okolici zmrznili, zboleli zaradi tega, ker nimajo dobre hrane, otroci revnih se ne bi nikoli naučili, kaj je tisto, kar je dobro..... :inocent:

Aja še to, mogoče bi bilo pa dobro, da za svoje sosede narediš to, kar si nameraval. :palec:

Pa si vendarle sočuten. x:)x

Guest sanjalica
Sicer pa (so)cut(je) najdes v srcu, Tjazy, in ne v filozofiranju.

"Svet je narejen preprosto" - in zakaj ga ne bi Tjazy mal zakompliciral? x:o)x xDDx

Pa naj še kdo reče, da nisi (včasih) Carica sa velikim C!

Podpišem se pod tvoj post :palec:

Ali pa tko.. malo sem enkrat razmisljal.. V bistvu sem socuten do vsake zenske, ki je ze vsaj enkrat rodila.. To ima se poseben efekt, ce si zraven pri porodu..

Mislim.. to je pa res plemenito.. in vsaj mal ljubezni je ziher tukaj zraven,.. da tko nesebicno spravis cloveka na svet.. Moskemu je to zlo simpl.. Potem sicer pomaga, kolikor pomaga.. samo to se zdalec ni primerljivo..

Sem gledal eno oddajo o splavu in je rekla ena zenska.. "Ce bi moski rojevali, bi bil splav zakrament!"

Ja mislim, da ni nic falila.. :)

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

<{POST_SNAPBACK}>

Aja še to, mogoče bi bilo pa dobro, da za svoje sosede narediš to, kar si nameraval. :palec:

Pa si vendarle sočuten. x:)x

Ce pa ne dobim odgovora.. ali je to OK.. ali ni OK.. ?!?!?

Ja Selene.. srcek pove.. Sej meni to ponavadi odlicno rata.. Ce kaj ne vem.. samo postavim vprasanje.. in takoj dobim odgovor.. Takoj vem, kaj je res..

Samo, ko se nisva vedela da je Janai noseca.. in ko sva paniko zagnala.. sem se zmotil v tej oceni.. ker sem si pac takrat oba prevec zelela, da ne bi bilo res.. Pa je!?

In za tole.. ali naj jim dam tisto v nabiralnik ali ne.. tudi nikoli ne dobim odgovora.. zato pac mirujem.

Sem šla prebrat tisto, o sosedih... Tjazy, sem se nasmehnila ob prebiranju, pa veš zakaj, ker marsikdo bi samo rekel, poglej kako trpita... ti pa si šel in skopiral strani, katere misliš, da bi njima lahko pomagale... sedaj pa razmišljaš, če je prav da jima daš v nabiralnik...torej nisi rekel, hja, njuna naloga, katero morata v tem življenju živeti, veš, da je nekaj na tem,vendar vseeno vidiš trpljenje... ni važno a je prav al ni da jima daš, itak jima bolečine ne moreš odvzet, mogoče jima boš pa pokazal, da ti ni vseeno... v nabiralnik, zakaj?Da ne bi vedela kdo si? Glej če je čas pravi, bo prebrano, če ni čas pravi, ne... mogoče pa rabita nekoga, ki bi ju poslušal in ne samo pomiloval?

Ja sej mogoce imas prav.. Samo jaz sem mislil v nabiralnik, ker se ne poznamo toliko, da bi lahko pozvonil in rekel.. zdaj pa se mi izpovejte.. In itak jaz nisem ravno pravi clovek, da bi poslusal taksne stvari... zato imamo drevesa.. Drevase so najboljsi poslusalci.. ker ves.. jaz rad kej pokomentiram.. in komentiram v cistem nasprotju tega, kar na splosno velja.

Lahko bi jih se bolj dotolku s kaksno izjavo..

Guest sanjalica
V bistvu sem socuten do vsake zenske, ki je ze vsaj enkrat rodila..

V bistvu sem sočutna do vsakega moškega, ki mu ni dano okusiti sreče poroda.

Komentiraš že mogoče

v cistem nasprotju tega, kar na splosno velja
razmišljaš pa kot velika večina ljudi...; kako bi pomagal, kako bi stegnil svoje roke, ne da bi še bolj ranil...

In je v bistvu čisto vseeno če gre za sočutje ali "smiljenje".

Premišljuješ.

Dotaknilo se te je. Nisi vzel "zdravo za gotovo" izgubila sta sina in pika.

sočutje..vsako bitje si to lahko drugače definira in vsak ima prav,da mu le koristi.zato nizam tu le svoja občutenja do tega pojma.po moje je sočutje povezano s smiljenjem.saj .če se ti kdo zasmili posledično vzbudi sočutje v tebi in na nek način tudi nekaj v tebi,da bi pomagal.seveda je v naši zavesti vedenje koliko lahko komu pomagaš,na kak način.neke stvari mora res človek sam narediti a veliko je ,če mu je nekdo vsaj v psihično oporo.nismo vsi obuti v enako obuvalo,ko tečemo proti cilju.a lahko kdo teče mimo nekoga,ki je omagal in se ne ustavi ob njem in ga vsaj vpraša"ali ti lahko pomagam?"mu vsaj ponudi roko...onemogli ga v besu,ker ne more več,nahruli...,lahko pa mu že to,da ga je nekdo ogovoril,da mu je dal vedeti,da ni sam...,da toliko moči,da se pobere in poskuša naprej.(tu se lahko zahvalim bernu,ki mi je enkrat pomagal v krizi že s tem ,ko mi je napisal nekaj o tem)

tudi drevo...,ni njegov obstoj samo zato,da je.če ti čutiš nekaj do drevesa,ga boš negoval,da bo čim dlje...,zdravo,lepo in dobil boš povrnjeno z senco pod katero si boš počil,ptički bodo spevali pesmi,lahko ga boš objel in se pogovoril z njim.podarjeno ti bo nekaj kar si ti dal.vzajemnost.jaz ne morem gledati na drevo kot"saj če bo tega hudič vzel,bom šla pa k drugemu.saj jih je dost.."vsako drevo ima svoj čar,lepoto,skrivnost...vsako drevo je pomembno in ne verjamem,da pač samo obstaja.

meni se to zdi zelo vzvišeno,ko pravijo nekateri"to je lekcija,moraš se sam naučiti nekaj o tem...sam...sam....sam.."saj je res,da moraš sam,le da je drugače,če imaš nekoga,ki te podpira in ti skuša pomagati mogoče že samo s tem ,ko ti pove ,da je lahko drugače.ker ko si ti na tleh ne vidiš sonca.in če se še nihče ne ustavi ob tebi in ti vsaj pove,ti govori o njem...mislim,da se porodi upanje,želja,da ga tudi ti vidiš.in to je to.da v temi skušaš pospremiti bitje,ki je v stiski,na svetlobo.včasih je dovolj,da veš,da nisi sam.sočutje je (zame)nasprotje tistega,ko nekdo pravi,da so stvari take kot so in jih pač moraš rešiti.ko ti dajo občutek"saj je ajnfoh kot pasulj,ti pa kompliciraš.tako pač je,nihče ti ne more pomgati.ti si tisti,ki mora nekaj ukreniti..."-to te dotolče.tu izvzemam odgovornost.to je poglavje zase...

v vsakem izmed nas je sočutja in vsak ga pokaže na svoj način...

Zame pa sta sočutje in smiljenje dva različna pojma.

Smiljenje je pri človeku bolj domena njegovega ega - s tem, ko se ti nekdo smili, imaš avtomatično občutek večvrednosti ("un je bogi, z mano pa je vse ok"). Tako jaz mislim, kaj je pa res, pa ne vem. :inocent:

Za sočutje pa bi rekla, da je to tisto, ko razumeš (pa ne toliko z umom, ampak bolj s čustvi) drugega človeka.

En banale primer:

Košarkaš gleda nogometno tekmo. Pri tej tekmi pa točno ve, s kakšnim navdušenjem (čustvi) jo nogometaši igrajo, čeprav on sam ni navdušen nad nogometom, ker je pač košarkaš. Ampak vseeno pozna in občuti tisti občutek, ki ga občutijo nogometaši v igri.

Mogoče sem dala malo smotan primer x:o)x ...

Ampak v življenju se mi dogaja, da zaznam občutke drugih, čeprav nisem še nikoli bila v popolnoma enaki situaciji kot drugi. Na primer stojim v vrsti na blagajni in opazujem prodajalko, ki vleče artikle čez tisto napravo, ki dela "pip", "pip"... In čeprav nisem še nikoli opravljala tega dela, nekako občutim, kako mora biti to delati 8 ur na dan. :o|o: Ali pa gledam slikarja, ki riše, in čeprav sama ne rišem, občutim tisto njegovo "ekstazo".

Ne vem pa, ali občutim tako, ker gledam skozi svoje oči xOOx , ali pa resnično občutim tisto, kar drugi ljudje oddajajo. :nuke: V glavnem, če je to sočutje, potem sem jaz zelo sočutna - se zelo vživim v druge ljudi in občutim njihova občutja, pa naj bojo prijetna ali neprijetna.

Zate, Tjazy (ker si vprašal, kako tebe vidimo) pa ne vem. Iz tvojih postov res ni razbrati, da bi na kak način občutil druge ljudi. Sicer pa tudi ne vem, če je iz mojih postov razbrati to, kar sem zgoraj napisala o sebi. Mogoče se te lastnosti niti ne more videti iz našega pisanja, zato kar sam presodi - najprej to, kaj sploh je sočutje, potem pa še to, ali si ti sočuten ali ne.

Huh, kak topic x;)x

Sočutna sem takrat, ko človeka začutim, v sebi ga začutim, ker me tisti človek spusti zraven. Očesni stik najpogosteje, drugače še ne znam. (Ja, Marsa, sem videla, da si ti isto podala Tjazyju zgoraj :palec: )

Vsak je toliko sočuten, kolikor zna. Če ne znaš začutit drugega človeka zaradi milijon pregrad, ki jih nosiš v sebi, potem za moje pojme... poskušaš biti sočuten, kar je tudi pohvale vredno. xsrcx

Tjazy, pri tebi vidim sočutje predvsem v tem, ko vzburkaš misli ljudi, jim daš občutiti same sebe, ko reagirajo na kakšne tvoje izjave... Ja, prav v tem vidim tvoje sočutje. Si radoveden ko sam vrag, vrtaš, vrtaš, vrtaš, obračaš... malo delaš to za štos, malo za to, ker te res zanima... sam je res, tako kot so že napisali nekateri pred mano, sočutje je v srčku in ne filozofiranju. Ko se dotakneš srca. x;)x Ti se ga na tak zelo specifičen način, še sama ne znam povedat... Mnogi bi zaradi tvojih besed najverjetneje skočili skozi okno, si lahko zamislim. x:o)x Tudi jaz sem bila ena takih na začetku, ko sem tvoje poste dobesedno namerno spustila, ker sem se bala prebrat eno ali pa dve besedici v njih, ker me je bolelo... Ti s tvojimi besedami ribaš ljudi ob tla, jih v bistvo sprašuješ, če vejo, kdo so, obračaš in obračaš... (Bog obrne, mi je zdaj padlo na pamet x;)x ) Velika večina ljudi tega ni vajena. Še hvalabogu, da si na LNF, če bi šel to na cesto delat, verjetno ne bi obstal za velik časa x;)x x:Xx

Za moje pojme si sočuten... ampak na drugem nivoju... tako kot znaš bit. Vsaj kolikor te berem in lahko razberem iz tega, videla in začutila te v realnem življenju še nisem. x;)x

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Malo sem poskušal zbrati definicije sočutja.

Kako lahko sprašuješ, Tjazy, če si zelen, če najprej ne definiraš, kaj je zeleno? (npr. lahko definiraš valovno dolžino emitirane svetlobe ...)

<{POST_SNAPBACK}>

A je drevo socutno? Ni.. samo izpolnjuje svoj namen.. Zakaj ga clovek ne? Ali ga? Ce ga.. zakaj ga tako bedasto?

<{POST_SNAPBACK}>Mislim, da je že nekdo rekel - sočutje je, ko se uspeš vživeti v neko situacijo človeka... po moje je to možno le ko nekoga res poznaš in ti je res pri srcu.

<{POST_SNAPBACK}>Sem imela primer, ko sem dečvi, ki je jokala povedala nekaj krepkih in sem izvedela da sem trda, hladna, da ne razumem, da si zasluži, da bi se mi smilila, ne zaslužila si je da sem ji pomagala videti drugo stran medalje... tudi to je sočutnost, ani...

Tjazy, očitno razmišljaš o sočutju pri sebi in mislim, da bi človeku, ki ti je blizu in v stiski,priskočil na pomoč...torej?

<{POST_SNAPBACK}>

Imam ene sosede.. ki jim je pred vec kot enim letom umrl 20 letni sin. ...

In zdaj.. jaz v bistvu ne obcutim njihovega obcutja.

Zdi se mi, da verjetno jim ni najbolj fajn.. ampak sem mnenja, da je to potrebno spustiti.. in v ta namen sem skopiral iz nekih knjig odlomke o tem in sem hotel tisto jim pustiti v nabiralniku.. ampak tega se danes nisem odlozil v njihovem nabiralniku, ker ne vem ali je to dobro ali slabo...

<{POST_SNAPBACK}>Sočutje-takrat ko se spustiš na nivo posameznika,kjer ni samo razumevanje od oddaljenosti ,ampak se postaviš v njegovo kožo,ko postaneš eno z njim.Ko se pretaka čustvena energija.

Tjazy - ne puščaj odlomkov v nabiralniku. Odlomki so brez pomena, če nimajo interpretacije. Če želiš interpretirati, pojdi k sosedom in jim prisluhni. Če doživiš zavrnitev, pač ... Ko je učenec pripravljen pride učitelj. Bodi učitelj...

Sočutje je po moje sposobnost miselno stopiti v čevlje nekoga drugega in z njimi prehoditi miljo. Pomagati tako ne moreš, lahko pa olajšaš komu breme. Kako to narediš, je stvar okusa. Eni tako, da kažejo ogledalo. Drugi, da dajejo nasvete.

Poskusimo z negativno definicijo.

Nasprotje od sočutja je, da si brezčuten.

Brezčuten si, če si popolnoma racionalen. Definiraš optimizacijsko funkcijo in ravnaš v skladu z njo.

V primeru Tjazyevih sosedov bi računalnik ugotovil, da porabijo preveč energije, če hodijo dvakrat na dan na grob in jim predlagal, naj grejo raje enkrat, pa tam preživijo več časa. Ali, da naj raje meditirajo doma. Gotovo se ne bi ukvarjal z nekimi odlomki iz nekih knjig.

Torej Tjazy, ali si brezčuten? Ti je vseeno? Si apatičen? Si eno s karmo? Ne?

Potem si sočuten.

Torej ucenec ni pripravljen.. ker mene prav nic ne mika, da bi sel tja.. in jim povedal, naj nehajo hoditi na grob..

Pa sej je definirano kaj je socutje.. Sem sel iz predpostavke, da je to jasno..

Ce vzamem meni priljubljen primer.. ce te prevara partner.. in si potem prizadet.. kar je precej nelogicno.. ampak se dogaja.. to ziher ni nobeno socutje do partnerja.. ampak le razkrivanje lastnih ran.

Torej pri socutju ni lastne prizadetosti. Ce se pojavi lastna osebna prizadetost.. potem je to smiljenje..

Socutje in smiljenje imata toliko povezave.. kot ljubezen in seks.. Nic v bistvu!

<{POST_SNAPBACK}>.. in v ta namen sem skopiral iz nekih knjig odlomke o tem in sem hotel tisto jim pustiti v nabiralniku.. ampak tega se danes nisem odlozil v njihovem nabiralniku, ker ne vem ali je to dobro ali slabo...

Zdajle sem sele tole videla, ko je selene tam nekje omenila, jaz sem komentirala samo temo samo oz. pojem in tjazyja. :)

Tjazy, itak bos naredil (ali si) kot bos (ali si), se mi pa ne zdi pametno tole narediti.

Jaz ne bi.

Pomagaj jim tako, da...

HA!!! Evo ga!!! Nasla! - socutje... to ni pomoc, to ni TVOJA AKCIJA. Se manj so besede, povedane ali pa napisane.

... vidis, ker bi ga lohk pravzaprav mel tud mal vec (x;)x), se sprasujes o njem.

Ti jih najbrz gledas kot deveta cuda, brez da bi so-cutil z njimi - kar ne pomeni da se ti morajo smilit, niti da se moras ti identificirat pretirano s to situacijo, a ti od dalec gledas in v bistvu pamet solis.

Ja, hoces dobro, ful lepo od tebe (za zeljo, namen, sam mal ga analiziraj, tale svoj namen pri sebi, ko itak tolk rad analiziras).

... sam - ziher sem, da ne bi bilo dobro sprejeto, morebiti bi ju kvecjemu na nek nacin prestrasilo, spet spomnilo in vse zivo, pocutila bi se se bolj ranljiva itd.

Kako pa lahko pomagas - da si z njima prijazen, SOCUTEN, vendar ne pokroviteljski in ju ne gledas zviska...

Na, tu imate - ampak brez tvoje udelezbe, in mislis da je to to, ker je pravzaprav 'ne sme' bit..

Povzetek - jaz ne bi dala v nabiralnik nic, z obemi sosedi, ki se jim je v bloku podobno zgodilo, sem samo prijazna (skusam bit ne prevec) in zelo cutim z njimi, pustim jih pa pri miru.

Ena od teh sosed pa je itak tako srce, da jo imam prav rada in ona pa itak ne bi rabila 'solat', branja, ker ze z lajfom zivi.

*

Aja in to zdajle vidim celo - nehali hodit na grob?

In kako si to postavil zviska :eek:

Jim POVEDAL, naj nehajo hoditi na grob.

Pa kaj se gres?

To je pa cist mim...

Ti pa nehaj sexat.

Njim to nekaj pomeni, kaj te briga, ce je mimo, halo... pismu Tjazy, tlele sem pa kar jezna, ti se bos tam pojavil, ves pameten in jih bos zdaj poucil o vesoljnih resnicah.

In kenjas cez jehove pol pa cez vse? :|||

Ti prav tako svoje tumbas.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Huh, kak topic x;)x

Za moje pojme si sočuten... ampak na drugem nivoju... tako kot znaš bit. Vsaj kolikor te berem in lahko razberem iz tega, videla in začutila te v realnem življenju še nisem. x;)x

Sončna

Sej nekoc se bova tudi v realnem zivljenju mogoce srecala.. pa bos pol lazje ocenila.. Skoraj bi se ze.. x:)x

In si kar dobro zadela.. kar si napisala..

jaz na vseh pogrebih.. sicer voscim sozalje.. ampak v resnici se nikoli nikomur nisem voscil sozalje.. ker nisem obcutil da clovek zares trpi.. Vedno sem videl, da svojci kazejo sosedom svojo ljubezen do umrlega.. s tem, da se delejo zalostne.. Verjetno bi to zacutil, kadar umre mlajsi clovek.. otrok.. ampak na taksnem pogrebu pa se nisem bil.. tko da mogoce bi takrat koncno enkrat nekomu zares voscil sozalje..

Pa me lani poklice sef v sluzbo in rece, da ge ne bo v sluzbo, ker mu je umrl brat.. in seveda ce te sef poklice moras pac zaigrat to zacudenje in izdaviti nekaj v smislu sozalja.. ampak vse to je bilo zlagano..

Mi je umrla stara mama pred leti, ki me je pazila celo otrostvo.. pa od oceta brat.. pa nekas sosedov, ki sem jih kar dobro poznal.. ampak nic.. Kot da se ni zgodilo nic.. posebnega.

Ja.. zdaj sem se malo na oceta spravil.. clovek je ze cist popenil.. mu pravim, naj se pripravi na smrt.. pa mu to ni nic prevec vsec. Katolik misli, da bo s svojimi halucinacijimi kupil vstopnico za nebesa.. pol pa mu govorim ravno nasprotno.. da ima zagotovljen sedez v peklu.. in kar majcken popeni.. in vem, da potem razmislja o tem.. samo meni pac ne prizna.. ampak ni panike.

Sva z Janai zadnjic na enem rojstnem dnevu dobila od strasev izjavo... da ce jih bo kdo v grob spravil, jih bova midva.. So potozili, da ne morejo mirno zivet.. da sva popolnoma brez cutna.. neusmiljena.. nic ne razumeva.. kljubovalna, da nas imajo radi.. ampak da sva jim toliko strahu ze pognala po zilah.. da tezko zivijo..

Na vsak nacin naju na lep nacin baje skusajo spravit v normalo.. da bi vsaj eno stvar naredila normalno.. ampak baje sva midva cedalje bolj na stranskem tiru.. Malo sva jim z nudizmom zatezila.. in joj joj joj... kaj vse sva bila.. nemoralna.. razvratna, zdaj jih je se tega sram.. kaj ce naju kasen poznan kje vidi ko se gola kopava.. in potem ocrniva njihovo dobro ime.. in tale "nesrecni otrok" ki se bo zdaj rodil.. kaj bo z njim..?!?! prepuscen na milost in nemilost dvema cudnima bitjema.. ki ne vesta kaj je prav in kaj NAROBE :vragec: x:Dx x:Dx

Zato sem potem tudi odprl to temo, da malo precekiram javno mnenje.. x:px

Izredno me privlaci to, da bi bil zraven cloveka takrat ko umira.. to je en tak zelo zanimiv dogodek.. ko je zelo koristno, da cloveka z raznimi ukanami pripeljes do tocke, da ne pade v nezavest zaradi strahu.. ampak ostane zavesten.. in umre zavestno.

Samo nisem se imel te priloznosti...

<{POST_SNAPBACK}>Izredno me privlaci to, da bi bil zraven cloveka takrat ko umira.. to je en tak zelo zanimiv dogodek.. ko je zelo koristno, da cloveka z raznimi ukanami pripeljes do tocke, da ne pade v nezavest zaradi strahu.. ampak ostane zavesten.. in umre zavestno.

Samo nisem se imel te priloznosti...

Ne skrbi, Tjazy, boš zraven. Najmanj enkrat.

<{POST_SNAPBACK}>Zdajle sem sele tole videla, ko je selene tam nekje omenila, jaz sem komentirala samo temo samo oz. pojem in tjazyja. :)

*

Aja in to zdajle vidim celo - nehali hodit na grob?

In kako si to postavil zviska :eek:

Jim POVEDAL, naj nehajo hoditi na grob.

Pa kaj se gres?

To je pa cist mim...

Ti pa nehaj sexat.

Njim to nekaj pomeni, kaj te briga, ce je mimo, halo... pismu Tjazy, tlele sem pa kar jezna, ti se bos tam pojavil, ves pameten in jih bos zdaj poucil o vesoljnih resnicah.

In kenjas cez jehove pol pa cez vse? :|||

Ti prav tako svoje tumbas.

x:Dx x:Dx Pa dej nehi nooo.. Sej to ni bil moj predlog.. da bi se tam pojavil. Osebno jim itak ne bi nic rekel.. Jaz sem rekel, tega nisem naredil, (vrgel neki v nabirlanik) ker ne dobim odgovora, da bi imel pravico da to naredim, in da bi to komu sploh koristilo.

Tko, da brez panike.. ampak smilijo se mi ne.. prav nic zalosti ne obcutim.. no, bom malo poanaliziral..

Guest ¤detlca¤

Kaj je sočutje... če bi me to vprašal kak profesor na univerzi, bi mu odgovorila nekako takole... sočutje je čutiti z ljudmi in jim pomagati na njihovi življenjski poti ravno na tak način, kot ga potrebujejo. Sočutje ni usmiljenje, včasih je sočutje prav neusmiljeno, vendar je tudi ta neusmiljenost nekomu morda hudo potrebna.

....in na koncu ugotoviš, da vsaka šola nekaj stane... nekatere imajo materialno in druge duhovno vrednost....

Zakaj se pojavi? ... Sočutje se ne pojavi, sočutje pač je samo po sebi. Vsak ga pozna in vsak zna čutiti s sočlovekom. No, včasih pripelje do raznih duševnih motenj, ali pa zavestno zatiranje sočutja...

Kdaj se pojavi? Pojavilo se je s prvim stikom s svetom...

Pa hkrati bi rad izvedel, kako vi mene vidite.. predvsem tisti, s katerimi vec komuniciramo.. Socutnega ali pomanjkljivo sucutnega? - na to vprašanje pa nebi znala odgovorit :-)

Guest ¤detlca¤
<{POST_SNAPBACK}>Vedno manj, pravzaprav že dolgo nisem bil. Cold selfish bastard. x:Dx  Morda zato, ker se ne čutim več odgovornega za druge.

najprej sem napisala svoje mnenje potem pa šla brat vaše poste in tale, ki ga citiram.... zelo je odkrit in ... skratka zelo mi je všeč...

pa vendarle rachek... če me občutek ne vara, je to prav tisti del sočutja, v katerem se izloči usmiljenje.... prepričana sem, da nisi ravno brez sočutja...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...