Skoči na vsebino

Malo o socutju..

Tjazy

Recommended Posts

• Komentarji 113
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Socutje in smiljenje imata toliko povezave.. kot ljubezen in seks. Nic v bistvu!
x:Dx :palec:

.lahko rečem, da je sočutje tudi vrsta ene olepševalne tolerance x:Dx

se spoznavam, da sm sočuten samo do tistih, tistega, ki jaz os. raziscem njegovo,njen izvor negativnosti ,ko dobim resitev, preprosto grem. Biti socuten, je le soocanje svojih obcutkov z drugimi, da smo to tut sami dali skoz˝.

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  x:Dx  Pa dej nehi nooo.. Sej to ni bil moj predlog.. da bi se tam pojavil. Osebno jim itak ne bi nic rekel..  Jaz sem rekel, tega nisem naredil, (vrgel neki v nabirlanik) ker ne dobim odgovora, da bi imel pravico da to naredim, in da bi to komu sploh koristilo.

Tko, da brez panike.. ampak smilijo se mi ne.. prav nic zalosti ne obcutim.. no, bom malo poanaliziral..

Mi je vsec, ko vedno kul reagiras, vcasih te se namenoma kje 'trse primem' (saj ves ;)) in mi je vsec to pri tebi. :palec:

Saj sva si pa drgac dost podobna, sam da mas ti manj socutja. ;) :D

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

miliy lej, rastlina je nepremična, a vseen diha žival pa ,ko je sestradana še tebe lahko poje, zato se raje na sebe vežem in pazim, da nisem v nevarnosti. Sočuten sem v pragu svoje zmožne tolerance, da se zahteva le en odtenek vzajemnega predajanja, ker drugač zmanjka zanimanja zase tut; moje sočutje, ah kak rad prznam x:Dx gre se za to, da dam možnost neke vrste čakalne dobe, da se v tej dobi osebi morda prebudi nek premik, da mi ne bu treba nekak skrbet˝ vsaj miselno kaj se z njo dogaja :8): ( seveda čim manj tega, ker takih ni velik, ne) x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Tjazy, ma kaj me več ne poznaš??!!Veš se mi dogaja da preberem poste in si ufuram eno sceno v glavi in potem brez razmišljanja komentiram.

Buda, oink, plis, bolj preprosto, ne štekam?!

A nisi imela zadnjic nek drug nick?? Pa si me malo zmedla s tem.. x:)x

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

<{POST_SNAPBACK}>No ce si z njimi delala potem ziher to bolj poznas..

- krscanstvo pravi, da ko si spocet je zacetek.. in ko umres.. umres za vedno... v zemeljskem smislu... in to je se najbolj idiotska varianta.. ker ima polno paradoksov, ki jih nihce od njih noce videti..  Socutje je vsiljeno, ker je vstopnica za nebesa... V bistvu je pohlep ovit v socutje..

Hm, zanimivo. To je tako, kot če bi mi nekdo, ki je zagrizu v cel orh in si pri tem polomu zobe, razlagal, da so orehi zanič.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>Mi je vsec, ko vedno kul reagiras, vcasih te se namenoma kje 'trse primem' (saj ves ;)) in mi je vsec to pri tebi. :palec:

Saj sva si pa drgac dost podobna, sam da mas ti manj socutja. ;) :D

Jah.. sej tudi jaz pri teb ne sparam jezika... Ce si mi kaksen trenutek smotana.. ti pac povem, da si smotana.. brez da tvegam kaksne tezke polemike in brez-smiselna opravicevanja kaj sem s tem, mislil in zakaj sem s tem mislil..

Ko bi se le se kdaj zgodilo tko.. kot takrat, ko sva se na chatu "usekala" To je bil skoraj orgazem.. :palec: x:Dx

A mislis, da imas ti manj socutja??! :8):

<{POST_SNAPBACK}>Hm, zanimivo. To je tako, kot če bi mi nekdo, ki je zagrizu v cel orh in si pri tem polomu zobe, razlagal, da so orehi zanič.

Mal me prsti srbijo.. ampak ne bom zdaj v tej temi tega razpredal.. razen ce ne bos ti se kaj vec napisal.. zaenkart pa bom tiho... :sick:

Tjazy, ja mela drug nick pa sem se vrnila na starega - prvotnega.

Buda, veš sama mam dostikrat težave s tem, ker se lahko ufuram v obe strani (npr. skregani) in obe po svoje štekam, na nek način čutim njihovo dilemo in hudič je pol bit nek razsodnik (to je verjetno moja usoda vage),

dogajajo se mi pa tako za nekatere ljudi neumne reči, npr. nekoč sem na cesti vidla, kako mali ježek vleče povoženo (polpetirano) mamico in sem začela jokat (saj vem, da sem gledala s svojega vidika, kot dostikrat živalim dajemo človeške lastnosti), ampak me pretrese, ne glede na to koliko sem stara; v moji službi je na oknih polno rož, ki umirajo na dolge proge, ker jih ne zalivajo - ma klinc, boli me to, ker trpijo in potem jih zalivam in jih slišim, da to ni moje delo.. S tem si obremenjujem življenje. Po drugi strani pa sem srečna, da je moje doživljanje tako intenzivno, ker to pomeni, da tudi srečo doživljam ful intenzivno...

<{POST_SNAPBACK}>Tjazy, ja mela drug nick pa sem se vrnila na starega - prvotnega.

Buda, veš sama mam dostikrat težave s tem, ker se lahko ufuram v obe strani (npr. skregani) in obe po svoje štekam, na nek način čutim njihovo dilemo in hudič je pol bit nek razsodnik (to je verjetno moja usoda vage),

quote]

Aha.. torej si zdaj spet Mili.. :palec:

Oja.. tuki te pa razumem.. Usoda vage.. jaz zivim z vago.. tko da je to vcasih res zabavno..

To ali pa mogoce to.. pa po drugi strani bi rajs tisto prvo.. pa pol bo druga uzaljena... pa ce obrnem cisto okrog.. pa spet po tej plati ni prav.. in joj.. kaj naj storim?!?! Bom se mal premislila.. pa ni prav premisljat.. pa tudi ce ne premislis po drugi strani ni pravicno.. Pa spet.. a je prav toliko zapraviti.. sej denar ni pomemben amapk na nek nacin je pomemben.. ampak bolj pomembno je, da ne uzalis.. torej .. kriza.. kaj naredit.. naj se malo pocaka.. potem spet ni pravicno do casa.. ki ga izgubljam..

Ah kar obe obleki bom kupila! :palec: :vragec: x:Dx

Hehe, Mili, kok me na mojega starejšega sina spominja tole....

A boš te hlače ali te hlače? Ma ne vem...kaj ti misliš....te so o.k. , te pa tudi...

Na začetku smo tudi vse po parih kupovali, zdaj se je pa navadil, pa skor miže gre v trgovino, zagrabi prvo cujno in jo odnese. Mah, pol mu pa v omari stoji, ne da bi jo enkrat samkrat oblekel.... x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Tud jaz se preveč lahko ufuram v občutke drugih, celo tako daleč, da mi solze stopijo v oči, če je kaj žalostnega. Včasih je že kar bolano, saj me od tega začne bolet glava, da se moram na silo izklopit.

Me je spomnilo tole na nekaj...

Jaz sem dosti taksna, me zaboli stiska drugih in vse.

No in nekoc je bilo nekaj takega, pa sem jaz bila takoj vsa solzna v oci, pa me Mitja pogleda, pa pravi, a ves na kateri pregovor sem se zdajle spomnil (za koledarcek sva jih vec kot desetletje zbirala, same Prave), in jaz TAKOJ VEM, katerega.

Tegale:

"Marsikdo misli, da ima dobro srce, a ima v resnici le slabe zivce" (ali nekaj takega).

Ko pa sem ravno pri citatih, pa se Tjazy enega zate:

"Ce iscemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor ce bi iskali sonce s svetilko."

xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

. nekoč sem na cesti vidla, kako mali ježek vleče povoženo (polpetirano) mamico in sem začela jokat ..

.v moji službi je na oknih polno rož, ki umirajo na dolge proge, ker jih ne zalivajo -ma klinc, boli me to, ker trpijo in potem jih zalivam in jih slišim, da to ni moje delo.. S tem si obremenjujem življenje

.da tudi srečo doživljam ful intenzivno...

intenzivno doživljaiti sprejem sebe ,tudi drugih in podoživljati besede, ki jih prebereš bilo kje x:Dx

Tisti naveden pr.o rožah poznam, ja..se mi zdi,da sem to tut jaz počel, pa so mi potem rekli, da so zato drugi plačani, potem sem prenehal in zato imel več časa zase in za kaki detajl več x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>

"Marsikdo misli, da ima dobro srce, a ima v resnici le slabe zivce"

:8):

Sočutje je ena taka egoistična zadeva. Folku "altruistično" iz sočutja pomagamo le zato, da se MI pol boljš počutmo....Da se počutmo moralne, dobre, prijazne, da nimamo slabe vesti, da drugi ne govorijo o nas...Itak sočutja ni brez enga vzvišenega odnosa nad trpečim... Afriške sirote se nam v reklamah za Unicef smilijo samo zato, ker vemo, da gre nam bolje kot njim, v nasprotnem primeru se nam ne bi smilili. Tako je za razvoj sočutja nujno potrebno razmerje močnejši- šibkejši...

Nazadne se mi je zasmilu povodni konj na discovery channel, ko ga je napadl 12 levov in so ga prou počas par ur pri živem jedl...

Pred tem pa en dojenček, katerga je pustu zadet fotr pred trgovino, kjer sm delala...

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...