Skoči na vsebino

Novoletna okrasitev in dekoracija doma


Recommended Posts

V to temo lahko nizate vse, kar se tiče prihajajočega Božiča in Novega leta!

Nasvete, kako okrasiti dom,da bo bivanje v njem še lepše in prijetnejše,nasveti za izdelavo novoletnih okraskov,kako sami naredimo lepo ikebano ali novoletni šopek,sladki nasveti za pripravo slastnih piškotov,ideje za božično in silvestrsko večerjo,...............

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 140
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Za dekoracijo v vazi ali ikebano na hodniku ali predsobi, lahko uporabimo smrečje ali borove veje,potrebujemo tudi gobo, ki jo izdatno namočimo in če je prostor zelo topel, po potrebi tudi dodatno zalijemo. V gobo lepo razporedimo veje,jaz sem uporabila tudi posušene bananine liste,ki sem jih posprejala s srebrnim sprejem, dodala sem tudi zanimivo rogovilo,ki sem jo ravno tako posprejala. Že samo to,zgleda izredno lepo, če pa dodate še modre bunkice,dobite izredno lepo srebrno-modro dekoracijo. Lahko uporabite tudi modro-srebrne laske,če želite da ikebana zasije! xokx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Super Mateja! :palec:

 

Za tole dekoracijo,pa uporabite posušene pomarančne krhlje(rumene in rdeče pomaranče) Glinene okraske iz rjave gline(kupimo v trgovini Prometej-ali kateri drugi, ki prodaja materiale za domačo izdelavo)ki sem jih obrobila ali pobarvala z zlato prekrivno barvo za glino, lahko pa uporabite tudi mini rdeča jabolka,ki jih nataknete na kos žice in zapičite v gobo.Dodana je tudi bela omela. Ikebano lahko nežno pošpricate z zlatim sprejem ali okrasite z zlato-rdečimi laski!

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvestrski bife za 8 oseb :detelca:

 

 

 

LOSOSOVA PAŠTETA(priprava 30 min, hlajenje 8 ur,)-za 8 oseb

 

*4 liste bele želatine

*500 g prekajenega lososa brez kože

*2 kumari

*2 rdeči čebuli

*pol šopka kopra

*500 g kisle smetane

*sok ene limone

*poper,zdrava sol

 

 

1.Model premera 22 cm obložite s prozorno folijo. Želatino namočite v obilo hladne vode. Lososa razrežite na pol cm velike kocke.Polovico jih porazdelite po dnu modela.

 

2. Eno kumaro olupite, ji odstranite peške in jo prav tako kot lososa, razrežite na kocke.Čebulo olupite in koper operite pod mlačno, tekočo vodo. Oboje na drobno sesekljajte in zmešajte s kislo smetano, z limoninim sokom, soljo in poprom. Nato dodajte še preostale kocke lososa in kumare.

 

3. Lističe želatine raztopite v vodi in jih vmešajte v kremo.S tako pripravljeno lososovo kremo napolnite model. Pokrito postavite čez noč v hladilnik, da se bo strdila.

4. Lososovo pašteto zvrnite na krožnik in folijo odstranite.Preostalo kumaro operite, narežite na rezine in okrasite pašteto.

 

 

 

TELEČJI FILE S PESTOM IZ RUKOLE(priprava 40 min,dušenje 20 min)-za 8 oseb

 

 

*1/2 kg telečjega fileja

*poper in zdrava sol

*50 g kuhanega masla

*400 ml belega vina

*800 ml telečjega fonda

* 2 šopka(200g rukole)

* 2 stroka česna

*100 g orehovih jedrc

*100 g naribanega parmezana

*5 žlic limoninega soka

*200 ml olivnega olja

*1 kg zelenjava(korenček, brokoli, bučke)

 

 

1.Meso operite, obrišite in začinite.V vročem maslu, ga močno opecite.Zalijte ga z vinom in fondom in pokritega dušite na šibkem ognju. Nato ga vzemite iz prevretka, zavijte v alu folijo in pustite počivati 10 minut.(ko se prevretek nekoliko ohladi (65 stopinj, ga solite z zdravo soljo)in prelijte po fileju.

2. Oprano in osušeno rukolo in olupljen česen fino zmešajte v mešalcu, skupaj z orehi, parmezanom, limoninim sokom ter 150 ml olja. Začinite s soljo in poprom.

3.Zelenjavo operite, očistite in na drobno narežite. V preostalem olju jo na hitro podušite, da se popolnoma ne zmehča.Zalijte z malo prevretka in po okusu še dodatno začinite.File narežite in ga na pladnju obložite z zelenjavo. Pesto ponudite posebej.

 

 

 

PISANA SOLATA priprava 30 minut, mariniranje 60 min.-za 8 oseb

 

 

*1 zavitek zmrznjenega graha

*1 veliko glavo solate ledenke

*1 šopek mlade čebule

*350 g pikantnega trdega sira(čedar ali parmezan)

*250 g majoneze

*250 g jogurta iz posnetega mleka

*noževo konico čilija v prahu

*zdrava sol in poper

*400 g tenko narezane hamburške slanine

 

 

1.Grah odmrznite, solato očistite, operite pod mrzlo vodo, ter jo osušite in narežite na tanke trakove. Mlado čebulo operite,očistite in narežite na kolobarje. Pikantnemu siru odstranite skorjo in ga narežite na palčke.

2. Majonezo, jogurt, čili, sol in poper zmešamo v veliki skledi. Vmešajte solato in mlado čebulo.Grah in sir nanjo naložite v plasteh, pokrijte in pustite, da se vse dobro prepoji.

3. Rezine hamburške slanine hrustljavo popecite v teflonski ponvi na olivnem olju in jih položite na kuhinjske papirne brisače, da se odcedijo.Preden ponudite ohlajeno solato, jih položite na vrh.

 

 

ŽEPKI IZ LISTNATEGA TESTA-priprava 20 minut,peka 20 min. -za 8 oseb

 

 

*8 listov zmrznjenega listnatega testa

*4 zrele hruške

*4 žlice hruškovega žganja

*500 g mehkega sira(kamember ali brie)

*2 rumenjaka

 

1Pečico segrejte na 200 stopinj. Zmrznjeno testo odtalite in razvijte. Hruške olupite in očistite, narežite na krhlje in pokapljajte z žganjem.Sir narežite na ploščice. Testo obložite s hruškami in sirom in prepognite. Robove namažite z razžvrkljanim rumenjakom in jih stisnite skupaj.

2. Žepke položite na pekač obložen s peki papirjem, jih premažite s preostalim rumenjakom in pecite 20 minut, dokler ne postanejo zlato rumeni.

 

 

MOŠNJIČKI S ČOKOLADO priprava 45 min., peka 15 min.(za 16 koščkov)

 

*50 g surovega masla

*200 g moke

*5 jajc

*250 ml sladke smetane

*2 žlici sladkorja

*75 g naribane jedilne čokolade

*naribano lupinico ene neškropljene pomaranče

 

 

1.Pečico segrejte na 200 stopinj. V 200 ml vode dodajte sol in maslo. Moko naenkrat stresite v vodo in pomešajte, da nastane cmok.Z mešalcem vmešajte jajca.

2. Testo dajte v vrečko za brizganje z velikim zvezdastim ustjem in na pekač nabrizgajte 16 zvezdic.15 minut jih pecite, nato ohladite.

3. Smetano z ročnim električnim mešalcem stepajte s sladkorjem, dokler se ne strdi. Vanjo vmešajte čokolado in nastrgano pomarančno lupinico ter tako pripravljeno zmes nabrizgajte v mošnjičke. Če želite lahko mošnjičke nataknete na palčke.

 

 

BLUE MOON(aperitiv, priprava 5 minut)-za 8 kozarcev

 

 

*250 ml likerja Blue Curacao

*8 ledenih kock

*2 žlici limoninega soka

*1 steklenica penine

 

1.Blue Curacao, ledene kocke in limonin sok dajte v mešalec in dobro stepite.Porazdelite v 8 velikih kozarcev in dolijte dobro ohlajeno penino.Takoj ponudite!

 

 

 

 

 

DOBER TEK

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

IIIIiiiiiiii, kok ste pridni.... Midva s tamalim pa sva glih pred 14. dnevi napekla zvezdice in srčka iz slanega testa, jih pobarvala v zlato rumeno in rdeče in posula z bleščicami. Aja, pa luknjic nisva pozabila narediti /s slamico/.... x:Ix

 

Dobro si me spomnila, contesa, na pomarančne krhlje....jih moram posušit.... :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O Contesa super! Ideje od menija do dekoracije! :palec:

Dolores :palec:

 

Pa voščilnice lahko delamo doma, sploh tisti, ki imate otročke jih s tem full zaposlite in motivirate.. oni k smo še pa po srcu otroc pa nam je tud full mega take stvari počet.

Jst sem dve leti nazaj posušila smrekove storže in jih prebarvala v rdečo, pa zlato barvo, ene rdeče pa še posprejala z zlatim sprejem pa se svetlikajo zdaj.. pol jih pa z bakreno žičko med režami obdaš pa tak "haklc" nrdiš in super pride na jelki.. letos imam pa take male orehe doma sam še nimam ideje kak jih bi pol ko bi bli pobarvani gor obesla na jelko, mogoče bi jih kr v kak dekorativni krožnik dala.. so pa to tisti mali orehi, ko jih je tak brezveze za pojest, ko se full namatraš da ga odpreš..

Ah pa pečt je treba za praznike kaj, da full diši po limoni, cimetu... tak božični vonj..

x:px

Prazniki se bližajo jejej... bo fino, čeprav nismo dosti doma.

Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Fajn bi bilo povezat tele teme, imamo nekaksne praznicne jedi tudi in not blazotno enih receptov tudi... pa bi tam dali link, tu pa tudi...

Ce oz. ko bo kdo imel cajt poiskat in podat, bi bilo kul, sicer pa bom enkrat jaz, samo da nas spomnim, da imamo ze precej tega. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Fajn bi bilo povezat tele teme, imamo nekaksne praznicne jedi tudi in not blazotno enih receptov tudi... pa bi tam dali link, tu pa tudi...

Ce oz. ko bo kdo imel cajt poiskat in podat, bi bilo kul, sicer pa bom enkrat jaz, samo da nas spomnim, da imamo ze precej tega. :)

 

Za začetek ... x;)x

 

Praznično okrašena miza

 

Praznične jedi

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uuu kaksni recepti :yumy: :yumy: :yumy:

Zepki pa Blue Moon so mi ful zadisali :inocent:

 

Mi imamo precej okrancljano bajto za bozic ( prakticno cel december).

Nic tko moderno...lucke ob strehi na bajti, pa lucke na smrekci pred bajto, kak lep vencek na vratih, nogavicke ( bozicne) ob kaminu...jelko okrasujemo skupaj ( ponavadi okraski 2 barv...no glede tega se mami mal pozanima kere barve so "moderne)...pa se kaki okraski se najdejo. Celo malo prevec okrancljano zame, ampak deluje x:o)x Pa 6 letnika imamo v druzini, ki verjame v Bozicka in zato je ta dan se posebaj lep in zabaven, ker je ves navdusen in to na luskan nacin kaze x;)x

 

Jaz se vsako leto spravim nekaj pect oziroma kuhat. Ponavadi sladico. Lani sem naredila Raffaelote, predlani jezke in tako dalje x;)x

 

Btw, zelo mi je vsec ideja od mushi za storze :palec: Bom predlagala x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Michelle,daj gor recept za Rafaello! x:px

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Contesa, obljubim, bom! x;)x

Napamet ne bom pisala, ga mam pa dol v kuhinji napisanega, tako da bom pobrskala in jutri bo ze tukaj x;)x

 

 

Dodajam: vem, da je bil problem dobit mleko v prahu in sem se morala zadovoljiti z unim za otroke iz lekarno, ampak so vseeno super ratali. So jih v enem dnevu pojedli ( + sosedi ) x:Ix

V glavnem, jutri :palec:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čokoladno pecivo s krokantom

(priprava 50 min,hlajenje 60 min, peka 20 min)

 

 

Za 50 koščkov potrebujete:

 

225g moke

50 g zmletih mandeljnov

275 g sladkorja

3-4 kapljice arome grenkih mandeljnov

1 rumenjak

150 g zmehčanega masla

50 g sesekljanih mandeljnov

20 g mandeljnovih lističev

150 g mlečne kuverture(obliva)

 

 

1. Moko, zmlete mandeljne,75 g sladkorja, vanili, aromo, rumenjak in maslo zamesite v testo. Zavijete ga v folijo in postavite za 60 minut v hladilnik.

2.200 g sladkorja karamelizirajte v loncu, nato mu primešajte sesekljane mandeljne in mandeljnove lističe. Krokantno maso namažite na peki papir, ohladite in razlomite na koščke.

3. Pečico segrejte na 180 stopinj. testo razvaljajte na rahlo pomokani površini, približno 4 mm debelo. Izrežete 4 krat 4 cm velike kvadrate, jih položite na dva pekača obložena s peki papirjem in pecite 10 minut. Vzemite iz pečice in ohladite.

4. Kuverturo-preliv sesekljajte in raztopite v vroči vodni kopeli. Kapnite jo na kekse, ki jih nato okrasite s koščki krokanta.

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Adventni koledarček izdelajte sami(zanimiv okras, v veselje otrokom in tudi vam)

 

 

 

Zavijte 24 majhnih predmetov(sladkarij,figuric,svečk...) v papirne prtičke z božično tematiko in jih povežite s svilenimi trakovi ustreznih barv.Debelejšo rdečo vrvico v kratkih presledkih zavozlajte, da preprečite drsenje zavojčkov, ki ste jih nanizali. Barvo vrvice in prtičkov lahko spremenite in prilagodite ostalim okraskom v stanovanju. Adventni koledarček obesimo na okno ali zid. :detelca:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cimetovi makroni

(priprava 30 min, peka 50 min)

 

 

Za 50 koščkov potrebujemo

 

 

 

4 beljake

1 žlico limoninega soka

125 g sladkorja v prahu

300 g zmletih lešnikov

1 čajno žličko vanilijevega stržena

2 čajni žlički zmletega cimeta

kakav za posipanje

 

 

1. Beljake stepite z limoninim sokom, medtem pa počasi dodajajte sladkor. Stepajte tako dolgo, da se sneg potegne v konice.

2. Mlete lešnike, zmešane z vanilijo in cimetom, počasi vmešamo v sneg.

3 Pečico malo prej segrejte na 150 stopinj in dva pekača obložite s peki papirjem. Z dvema čajnima žličkama oblikujte 50 makronov in jih položite na pekača. Pecite jih 25 minut.

4.Makrone vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladijo na kuhinjski rešetki. Hraniti jih morate v dobro zaprti posodi. Preden jih ponudite, jih posujte s kakavom.(lahko pa jih polovico namočite v tekočo kuverturo in osušite.)

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...